Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
92012
View
2030
Reply

BADMINTON - SEASON 10

 Close [Copy link]

Author: wawaKKK       Show all posts   Read mode

Post time 20-5-2016 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
kayla replied at 20-5-2016 06:56 PM
line up malaysia sama cam smlm ....
denmark lak rehatkan JOJ ... alaaaaaa ...


Chong wei dah menang..1st tuh..huhu..nasib baik menang..

Harap dabel ni bgi mata..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2016 12:18 AM | Show all posts



congrats denmark ....  

MALAYSIA 2 - 3 DENMARK
1
MS1
-
23-21 21-18
1-0
0:54
2
MD1
-
21-18 21-18
1-0
0:47
3
MS2
-
18-21 18-21
0-1
0:46
4
MD2
-
21-10 8-21 13-21
0-1
0:59
5
MS3
-
15-21 18-21
0-1
0:51



harap iskandar ambik pengajaran drp kekalahan ni .... nak main kat superseries lawan2nya lebih kurang standard cam vittinghus ni ... practice lagi belajar lagi ...contohi chongwei ... keep on improving and never give up ...

goh v shem & tan wee kiong ... thank you bagi 1 mata  .... walaupun menang tapi banyak lagi perlu perbaiki ...

chongwei ... consistent seperti biasa .... lupakan thomas cup n concentrate olimpik lak .... be very careful please  not to get sick & injured  ....

kkk/tbh ... terimakasih kerana berkhidmat utk negara .....

chong weifeng .... please don't blame yourself ...  keep on playing and improving ...
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2016 10:34 AM | Show all posts
kayla replied at 21-5-2016 12:18 AM
congrats denmark ....  

MALAYSIA 2 - 3 DENMARK

setuju semua komen2 kay..nak tambah iskandar tu kena tunduk ke bumi sikit sbb sejak dua menjak ni org kata dia bajet star sangat mendogak kelangitnyer
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2016 10:40 AM | Show all posts
for olimpik mmg saya rasa LCW, LD, Chen Long semuanya ada chance 50-50, setaraf dah semua. harap2 LCW dapat gold. sejak habis kena suspend 8 bln haritu mental LCW kuat betul, macam dia ada buat special training. Habis semua di tapaunya
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2016 09:16 PM | Show all posts
peacock.bass replied at 23-5-2016 10:34 AM
setuju semua komen2 kay..nak tambah iskandar tu kena tunduk ke bumi sikit sbb sejak dua menjak ni  ...

alamak ya ke camtu .... haishhhhh ...
baru menang sikit dah jadi camtu ... bukan menang ngan player top 10 pun ....
bahaya ni ....

susah nye nak dpt player cam chongwei yea .... disiplin hardworking humble
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2016 09:19 PM | Show all posts
tahniah denmark
1st time menjulang piala thomas ....




~ kita kalah ngan champion ... ok la tu ... kira setaraf ngan naib juara la ....
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2016 09:34 PM | Show all posts
peacock.bass replied at 23-5-2016 10:40 AM
for olimpik mmg saya rasa LCW, LD, Chen Long semuanya ada chance 50-50, setaraf dah semua. harap2 LC ...

pendapat aku lain lak ... pada aku chen long still bawah lindan n chongwei ... bawah sikitttttt je ...
rasanye tournament2 sebelum ni lindan tak main 100% ... chongwei tak tau la main 100% ke tak ....

so since dah tau seed ... chen long will be top of the draw  ... chong wei lak kat bawah (2nd seed)  ... jadi dorang tak akan jumpa unless kat final ...
masalahnye seeded 3 si lindan ni tak tau la kat atas ke kat bawah


Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2016 03:46 PM | Show all posts
kayla replied at 23-5-2016 09:16 PM
alamak ya ke camtu .... haishhhhh ...
baru menang sikit dah jadi camtu ... bukan mena ...

tu la di twitter ramai hencap beliau ckp bergegar2 mcm tak terima kekalahan gitu, pastu need more time blablabla..hmmm i personaly rasa beliau tu okay je & ada skill jugak dia ni. mungkin boleh naik rank lagi
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2016 03:51 PM | Show all posts
kayla replied at 23-5-2016 09:19 PM
tahniah denmark
1st time menjulang piala thomas ....

tahniah denmark. ada tgk gambar player2 single denmark training dgn misbun. Jan O J tu yg i tau mmg rapat dgn misbun selalu turun sini training
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2016 11:19 PM | Show all posts
peacock.bass replied at 26-5-2016 03:46 PM
tu la di twitter ramai hencap beliau ckp bergegar2 mcm tak terima kekalahan gitu, pastu need more  ...

aaah kena bagi dia time to improve ... 2, 3 tahun ....
tapi cara pembawaan diri tu penting ...mmg bagus kalau dia ada keyakinan diri masa jumpa player yg ranking lagi tinggi ...
tapi kita pun tau apa akan jadi kalau overconfident dan tak main secara serius ...

jom kita follow perjalanan iskandar kat indonesia premier superseries minggu depan ...
seeded 2nd kat qualifying round .... dah bagus dah tu ...
kalau menang dan lepas ke maindraw akan jumpa ouseph of england ... good luck ...

http://www.tournamentsoftware.co ... 4546EB89&draw=1
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2016 11:23 PM | Show all posts
peacock.bass replied at 26-5-2016 03:51 PM
tahniah denmark. ada tgk gambar player2 single denmark training dgn misbun. Jan O J tu yg i tau mm ...

aaah ada tengok gambar tu ....
tak sangka nusa mahsuri wujud lagi ... rasa dulu pernah dengar ada masalah ...
JOJ, vittinghus n lagi 2 denmark players kan ...

sayangnye misbun ramdan injured ... ada baca dia injured tahun lepas n kena operate .. teruk la tu agaknya ....
kalau tak mesti bagus dapat training ngan top players ...

Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2016 10:49 PM | Show all posts
Edited by kayla at 25-7-2016 11:03 PM

seeded utk olimpik rio
seeded pakai ranking pada 21 Julai 16 rupanye ... draw lak akan dibuat esok 26 julai ...
http://bwfbadminton.com/2016/07/21/lee-marin-lead-seedings/


MS
1. Datuk Lee Chong Wei (MAS)
2.  Chen Long (CHN)
3. Lin Dan (CHN)
4. Viktor Axelsen (DEN)
5. Jan Jorgensen (DEN)
6. Chou Tien Chen (TPE)
7. Tommy Sugiarto (INA)
8. Son Wan Ho  (KOR)
9. Kidambi Srikanth (IND)
10. Hu Yun (HK)
11. Ng Ka Long (HK)
12. Marc Zwiebler (GER)
13. Rajiv Ouseph (ENG)

Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2016 10:57 PM | Show all posts
WS

1. Carolina Marin (SPN)
2. Wang YihanC(CHN)
3. Li Xuerui (CHN)
4. Ratchanok Intanon (THA)
5. Saina Nehwal (IND)
6. Nozomi Okuhara (JPN)
7. Sung Ji Hyun (KOR)
8. Tai Tzu Ying (TPE)
9.: PV Sindhu (IND)
10.  Akane Yamaguchi (JPN)
11. Kirsty Gilmour (SCO)
12.  Porntip Buranaprasetsuk (THA)
13. Bae Yeon Ju (KOR)
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2016 11:02 PM | Show all posts
MD

1. Lee Yong Dae/Yoo Yeon Seong (KOR)
2. Mohammad Ahsan/Hendra Setiawan (INA)
3. Kim Gi Jung/Kim Sa Rang (KOR)
4. Fu Haifeng/Zhang Nan (CHN)



WD

1. Misaki Matsutomo/Ayaka Takahashi (JPN)
2. Tang Yuanting/Yu Yang (CHN)
3. Greysia Polii/Nitya Krishinda Maheswari (INA)
4. Jung Kyung Eun/Shin Seung Chan (KOR)



XD

1. Zhang Nan/Zhao Yunlei (CHN)
2. Ko Sung Hyun/Kim Ha Na (KOR)
3. Tontowi Ahmad/Liliyana Natsir (INA)
4. Joachim Fischer Nielsen/Christinna Pedersen (DEN)
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2016 10:16 PM | Show all posts
live draw kat youtube skrg

https://www.youtube.com/watch?v=O6-5FCCMWlw
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2016 10:19 PM | Show all posts
XD

chan peng soon/goh liu ying group C sekali ngan tontowi/liliyana, thai & australia pairs ...
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2016 10:44 PM | Show all posts
WD
group C
greysia polli/nitya(3)
vivian/khe wei
great britain
hong kong


MD
group B
fu haifeng/zhang nan (4)
goh V shem/tan wee kiong
USA
Germany
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2016 11:04 PM | Show all posts
chongwei group A
lindan group E
chen long group P

lindan same half ngan chongwei la pulokkkk ... jumpa kat semi ..
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2016 04:54 PM | Show all posts
kayla replied at 26-7-2016 11:04 PM
chongwei group A
lindan group E
chen long group P

hmmmmm..kak kay tepek penuh la kat sni draw
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2016 08:29 PM | Show all posts
miyoma replied at 27-7-2016 04:54 PM
hmmmmm..kak kay tepek penuh la kat sni draw

draw penuh utk group stage boleh tengok kat sini
http://www.tournamentsoftware.co ... 7-89CA-C9A6CF1B2C0D



pusingan kalahmati
- untuk doubles ... top 2 utk tiap2 group layak ke pusingan kalahmati ... kecuali utk seeded 1 & 2 yg dah ditentukan kedudukan ..yg lelain akan diundi lepas group stage selesai ... utk mengelakkan kejadian WD 4 tahun lepas ...



- utk singles .... hanya pemenang tetiap group sahaja yg layak ke pusingan kalah mati ... jadi kedudukan utk pusingan kalah mati dah ditentukan ikut group A,B,C,D.... kalau tengok kat TS tu takde group B,F & O kan ...tu disebabkan chongwei, lindan & chen long akan dapat bye masa 1st round pusingan kalahmati ...




sumber : http://bwfbadminton.com/2016/07/22/mechanics-of-the-olympic-draw/




Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.104186s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list