Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
91910
View
2030
Reply

BADMINTON - SEASON 10

 Close [Copy link]

Author: wawaKKK       Show all posts   Read mode

Post time 1-8-2016 10:42 PM | Show all posts
kayla replied at 26-7-2016 11:04 PM
chongwei group A
lindan group E
chen long group P

aku agak tidak ada lagi pingat Perak untuk datuk...
sama ada Gangsa (tewas kpd LD) atau bila mara ke final akan dapat Emas , jumpa CL atau viktor axelsen , kedua-duanya tidak ada pengalaman yg byk dlm olimpik
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2016 10:48 PM | Show all posts
Lin Dan agak jumpa Jan O Jorgensen di suku akhir

Head to head LD menang 8 kali , JOJ menang 5 kali

kira 5 kali tu satu angka yg agak besar ,

boleh dibuat kesimpulan JOJ mampu kalahkan LD

JOJ boleh dianggap pemain MS yang paling laju terpa shuttle di net , aku perhatikan dari dulu lagi, memang laju giler ....LD byk kali terkena dengan JOJ di net , datuk LCW pun dlm game terakhir di final Indonesia SSP ,banyak kali kena...nasib baik datuk menang tipis di rubber set

harap-harap JOJ mampu kalahkan LD sekali lagi....
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2016 01:59 AM | Show all posts
hey kawan kawan,siapa suka badmintor mari layari website ini www.gr118.com
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2016 08:37 PM | Show all posts
ambok replied at 1-8-2016 10:42 PM
aku agak tidak ada lagi pingat Perak untuk datuk...
sama ada Gangsa (tewas kpd LD) atau bila mara ...

ya .... rasanya camtu gak .... hopefully gold la kan ...


ehh ...apasal rumah ni ada reading permission lak yea ....
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2016 08:42 PM | Show all posts
ambok replied at 1-8-2016 10:48 PM
Lin Dan agak jumpa Jan O Jorgensen di suku akhir

Head to head LD menang 8 kali , JOJ menang 5 kal ...

harap2 la JOJ boleh kalahkan lindan tapi rasa cam susuah je ....
kat olimpik lindan mcm lagi lebih power je ...

ambok rasa camne ngan players malaysia yg lain ...
selain drp tee jingyi rasanye yg lain boleh lepas pusingan kalah mati kan ...
tapi tak tau la kot2 goh v shem/tan wee kiong boleh kalah ngan german or thai pair lak ....
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2016 08:51 PM | Show all posts
website rio olimpik

https://www.rio2016.com/en/badminton-schedule-and-results


perbezaan waktu antara rio dan malaysia ialah 11 jam ....
11 ogos chongwei main pukul 9.35 pagi  waktu sana jadi kat malaysia pukul 8.35 malam ...

http://www.timeanddate.com/worldclock/brazil/rio-de-janeiro
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2016 11:31 PM | Show all posts
kayla replied at 2-8-2016 08:42 PM
harap2 la JOJ boleh kalahkan lindan tapi rasa cam susuah je ....
kat olimpik lindan mcm lagi leb ...

JOJ pernah kalahkan LD di all england

tapi di olimpik rasa macam hampir mustahil jer dia boleh kalahkan LD ,

melainkan jika terjadi byk pertarungan di net , mungkin JOJ mampu menang...

jika lcw vs ld pulak,

memang kita letak harapan yg tinggi pada datuk...

tapi kan.....kita jangan letak harapan terlalu tinggi, takut kecewa nanti...

kerana jika LD berada pada prestasi terbaik (fizikal,fitness & mental 100%) , Lcw kemungkinan besar tidak mampu kalahkan dia ....kecuali Datuk juga berada di tahap 100% dan mendapat bantuan secukupnya dari BAM, idea dan pengalaman daripada morten frost mungkin dapat membantu , faktor angin di stadium juga memainkan peranan ...jika aku jadi Menteri KBS atau presiden BAM , aku dah bayar sewa stadium kat sana untuk LCW berlatih 2,3 bulan ..bila dia dah mahir tenang angin dalam stadium tu, sudah tentu dapat membantu , dapat bantu untuk dapatkan 2,3 mata pun dah cukup untuk mengalahkan LD ...kerana perbezaan tahap mereka berdua tidak jauh

kita gembira Datuk dapat kalahkan LD 2 kali di China tahun ini ,

tapi perlu diingat, 1 minggu sebelum kejohanan ABC (Asia Badminton Championship) , LD dah masuk China Masters dan menjadi johan , dia pergi ke ABC dengan keadaan yg dah letih , sebab tu Datuk boleh 'makan' dia 21-4 pada set ke 3

di olimpik LD akan lebih segar...

Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2016 11:37 PM | Show all posts
kayla replied at 2-8-2016 08:42 PM
harap2 la JOJ boleh kalahkan lindan tapi rasa cam susuah je ....
kat olimpik lindan mcm lagi leb ...

mengenai MD ,

ada beberapa pair yg kuat , seperti 2 pair korea , 1 pair china (FHF & Zhang NAN) , 1 pair Jepun , & 1 pair Indonesia (ahsan & setiawan) . mereka adalah calon pingat emas

G.V.Shem & Tan wee kiong ni masalah utama dia adalah konsisten , hari dia bermain bagus, pasangan hebat pun dia mampu kalahkan....hari diaorang jem/serba tidak menjadi pun ada, boleh kalah mudah ....jika diaorg dapat atasi masalah ini, diaorang mampu pergi ke suku atau separuh akhir....
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2016 11:43 PM | Show all posts
Edited by ambok at 2-8-2016 11:44 PM

mengenai XD,

goh liu ying dah ok, berada pada prestasi terbaik setelah pulih dari operate

masalahnya chan peng soon , serve dia ada masalah , sangkut net la...tinggi la...mudah lawan matikan ...yg lain dah ok....dia kena perbaiki serve sahaja

hari tu masa final malaysia SSP , lawan natsir-tontowi ahmad di final , berapa byk serve CPN yg bermasalah....sehingga akhirnya kalah

aku rasa lepas olimpik ni kan, kalau datuk gagal dapatkan Gold, dia boleh bersara sbg MS dan cuba XD pulak ...berganding dgn GLY pulak mcm dlm sirkit kebangsaan , ada harapan gold utk olimpik akan datang

main beregu tidak seletih main single, umur 35-38 pun boleh lagi....kalau single dah semput dah
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2016 03:04 PM | Show all posts
olimpik coming again! tak sangka dah berapa kali olimpik kita bising2 sini
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2016 03:05 PM | Show all posts
wishing DLCW good luck. ini kali lah GOLD !
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2016 10:31 PM | Show all posts
ambok replied at 2-8-2016 11:31 PM
JOJ pernah kalahkan LD di all england

tapi di olimpik rasa macam hampir mustahil jer dia boleh  ...

kannn ... nak berharap dapat gold tapi takut kecewa lak nanti ... camne la chognwei boleh tahan kan ...

prestasi lindan tahun ni tak leh ambik kira sgt .. dia pun ngaku dia letih sbbb main tournament back to back ...
sama ngan chen long ....rasa cam dah hampir pasti chen long ke final kan .... jeles tul ...
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2016 10:42 PM | Show all posts
ambok replied at 2-8-2016 11:43 PM
mengenai XD,

goh liu ying dah ok, berada pada prestasi terbaik setelah pulih dari operate

hahaha mmg servis chan peng soon bermasalah sungguh masa SSP malaysia tu ... rasa nak ketuk2 pala dia ...geram sungguh ...
MD kita mmg tak konsisten ....
WD lak tak meyakinkan tahun ni ...
semua terpulang kpd draw pusingan kalah mati nanti ...

tgk kat TS, group matches utk doubles abis pada hari sabtu 13 ogos ... 14hb semua matches tuk singles ...
draw akan dibuat malam tu ke ari ahad agaknya .... susah tul nak cari info kat website baru bwf ni ...

Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2016 10:50 PM | Show all posts
peacock.bass replied at 3-8-2016 03:04 PM
olimpik coming again! tak sangka dah berapa kali olimpik kita bising2 sini

kali ke 3 ke ?? ke 2? lupa lak dah .... masa beijing olimpik kita dah lepak sini ke ..harap tahun ni dpt lebih banyak medal ...  gold pleaseeeee ...

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2016 01:44 AM | Show all posts
kayla replied at 3-8-2016 10:31 PM
kannn ... nak berharap dapat gold tapi takut kecewa lak nanti ... camne la chognwei boleh tahan ka ...

selain axelsen , aku tak nampak ada orang lain dapat beri cabaran kepada chen long sehingga dia ke final

ada sekali tu, di WC kalau tak silap, Chen Long hanya menang tipis 30-29 ke atas axelsen

pasal draw tu kan, bila LCW diumumkan pilihan pertama sebelum draw, hati aku rasa cam tak sedap dah, sedangkan kalau ikut point yg dikira untuk olimpik , LCW berada di kedudukan ke 2, kurang hanya 100-200 mata gitu sahaja berbanding CL

bila nak draw, tiba2 BWF ambil kira ranking dunia pulak dah....sepatutnya LCW dikedudukan ke 2, dan aku letak harapan LCW tak jumpa LD di semi final ....kalau olimpik dulu , China memang nak LD vs Chen Jin di semi final kerana Chen Jin tak mampu kalahkan LCW . Chen Jin beri LD menang free,LD pun fresh untuk final.

kita harapkan LD vs CL di semi final supaya LCW hanya kena berhadapan dengan hanya salah seorang daripada mereka . jika LCW vs LD = LCW menang dlm masa 1 jam 40 minit , cuba bayang final LCW macam mana.....mesti dah penat...lagipun dlm usia dia yg sekarang, nak kembalikan tenaga tu tak secepat seperti waktu muda.

satu lagi balang yang digunakan BWF ketika undian dipertikai ramai termasuk di bcdf , mereka beri contoh masa draw bola,world cup guna balang lutsinar tetapi balang yg diguna BWF tidak lutsinar
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2016 01:50 AM | Show all posts
kayla replied at 3-8-2016 10:42 PM
hahaha mmg servis chan peng soon bermasalah sungguh masa SSP malaysia tu ... rasa nak ketuk2 pala  ...

tapi goh liu ying memang main bagus pada masa tu , sangat bagus sebenarnya ...di semi siap kalahkan world no 1 lagi tu...
aku terbayang time tu , "kalau GLY berganding dengan LCW ....ada harapan gold di olimpik ni"


pasal website BWF yg baru tu, memang hampeh & tak mesra pengguna , dulu aku perlukan 1 minit sahaja utk cari ruang Head to Head , ituhari dekat setengah jam cari baru jumpa, buang masa sahaja


Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2016 11:41 AM | Show all posts
double game fast pace. laju biasanya mmg advantage pada budak2 muda stamina byk kaki pump smash tak henti2. bonus kalau player pandai tukar game dari kita defend swich to attack  cth oppa LYD cukup master tukar game
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2016 11:46 AM | Show all posts
kayla replied at 3-8-2016 10:50 PM
kali ke 3 ke ?? ke 2? lupa lak dah .... masa beijing olimpik kita dah lepak sini ke ..harap tahun  ...

hahahaaaa ye kot. tp paling hingaq masa london. bab datuk KLRC offer 2juta + jongkong tu tak boleh lupa


p/s: kaka @wawaKKK kita mana kay? lupe pwsd ke
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2016 06:33 PM | Show all posts
ambok replied at 4-8-2016 01:44 AM
selain axelsen , aku tak nampak ada orang lain dapat beri cabaran kepada chen long sehingga dia ke ...

pasal draw aritu mmg la ... tak pakai balang lutsinar ..... pastu mamat belah kanan yg pilih group tu mmg tak tukar org kan ...mmg dia drp awal sampai abis .... kalau dah ditanda bola2 tu pun kita bukannya nampak pun ...
tapi tak yah pikir lebih2 la kot .... harap chongwei buat sehabis baik ...
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2016 06:41 PM | Show all posts
ambok replied at 4-8-2016 01:50 AM
tapi goh liu ying memang main bagus pada masa tu , sangat bagus sebenarnya ...di semi siap kalahka ...

goh liu ying mmg sgt bagus skrg ni .... hopefully chan peng soon tak gabra sgt n kurangkan unforced error ...

wahhhh tak terpikir lak chongwei boleh main XD kalau dia nak pasni .... mmg sgt sesuai la tu ....
tgk la mamat denmark joachim fischer nielsen ..umur dah 37 tapi still top 4 XD ...
kalau chongwei nak boleh ajeee kan ...
rasanye kalau dia nak main MS pun still boleh lagi ...cuma kurangkan tournament je ...buat ala2 lindan lepas london olimpik ...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.101958s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list