Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
91846
View
2030
Reply

BADMINTON - SEASON 10

 Close [Copy link]

Author: wawaKKK       Show all posts   Read mode

Post time 11-8-2016 08:28 PM | Show all posts
-


aik, bukan ke ratchanok intanon ada isu dopping sebelum olimpik ?
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2016 08:34 PM | Show all posts
en google bagi tahu dia dah clear rupanya

Ratchanok cleared for Olympics (Updated Mon.)

Badminton Association of Thailand president Khunying Patama Leeswadtrakul shows confirmation from the Badminton World Federation that suspicious substances discovered in a blood sample from Ratchanok, left, were part of an ongoing medical treatment and were carried out within BWF rules. POST TODAY photo.


[url=][/url][url=][/url]

The Badminton Association of Thailand has just announced at a 9am press conference that Ratchanok Intanon has been cleared of suspicions that she had used illegal substances and will therefore compete in the Olympics.

Please join us on our Facebook page http://www.facebook.com/bangkokpostlearning

Monday update

The Badminton Association of Thailand has just announced at a 9am press conference that Ratchanok ("Nong May") Intanon has been cleared of suspicionsthat she had used illegal substances.  

The conference was attended by BAT president Khunying Patama Leeswadtrakul, Ratchanok, her Thai coach and Ms. Kamala Thongkorn, head of Banthongyord Badminton School where Nong May trains.  

The suspicions centred on an injection that Nong May had received for a leg injuryearlier this year. An investigation by the Badminton World Federation determinedthat her medical staff had followed all the proper procedures for such an injection and she was therefore cleared to compete in upcomingupcoming (noun)Meaning: ways of doing something Thai Translation: ขั้นตอนการดำเนินการ Learn more[url=][/url] competitions, including, of course, next month's Olympics in Brazil.



Nasib baik clear , baru ada cabaran sikit pada China


Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2016 08:18 AM | Show all posts
kayla replied at 11-8-2016 07:02 PM
malam ni start ....

chongwei , WD, MD & XD .... wajib menang hari ni kalau nak ke pusingan kalah  ...

semua menang

-
21-17 24-22



-
21-13 21-19

Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2016 11:42 AM | Show all posts
mantapppp....!!
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2016 02:12 PM | Show all posts
ambok replied at 12-8-2016 08:18 AM
semua menang

[/td][/tr]

aaah alhamdulillah semua menang smlm ...

-
21-2 21-3
0:21
ambok tengok chongwei tak smlm ... hehehe siap ada trick shot ...
sib baik baju yonex chongwei ok ... takdela hazab cam baju victor team malaysia .... sapelah yg reka
sakit ati tul tengok baju tu masa WD lenglui kita pakai ...
baju great britain so classy ... kita punye


-
21-14 21-17
0:33

sib baik 2 org ni ok smlm ...

tapi WD risau gak kat 2nd set tu ....
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2016 02:18 PM | Show all posts
ambok replied at 11-8-2016 08:34 PM
en google bagi tahu dia dah clear rupanya

Ratchanok cleared for Olympics (Updated Mon.)

aaah ratchanok clear ... ada baca kat website bwf ...
team badminton russia pun clear gak ... sib baik ..

ambok tahu yg WD china gold medallist london olimpik takde kali ni kan ...
sian kat tian qing ... zhao yunlei decide tuk concentrate satu acara je ...

Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2016 02:22 PM | Show all posts
malam ni

-
patut takde problem ...


-
yg ni mungkin tough sikit ... head to head 0-2 ...bior betul our lenglui takpernah menang


-
yg ni ok ...

Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2016 03:27 PM | Show all posts
kayla replied at 12-8-2016 02:18 PM
aaah ratchanok clear ... ada baca kat website bwf ...
team badminton russia pun clear gak ... sib ...

ooo, tian king sangkut dopping juga ke kay ?
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2016 03:29 PM | Show all posts

jika jadi naib johan kumpulan masih layak mara ke peringkat seterusnya kan ?

bukan senang nak menang bila lawan natsir-tontowi dan fu hai feng-zhang nan
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2016 03:31 PM | Show all posts
kayla replied at 12-8-2016 02:12 PM
aaah alhamdulillah semua menang smlm ...

[/td][/tr]

nasib baik datuk tak dipaksa pakai baju victor , kalau thomas & sudirman cup , datuk terpaksa pakai victor
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2016 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
ambok replied at 12-8-2016 03:27 PM
ooo, tian king sangkut dopping juga ke kay ?

Tak ... takde kaitan ngan doping ...

Zhao yunlei kata dia tak larat utk main dua2 XD n WD ... jadi WD digugurkan ...
Tu yg kesian kat tian qing partner WD dia ...

Kesian kat wang shixian gak .... lagi sekali tak terpilih ... dah 2 olimpik dah ... kalau player malaysia tu mesti dah merajuk n bersara terus ...
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2016 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
ambok replied at 12-8-2016 03:29 PM
jika jadi naib johan kumpulan masih layak mara ke peringkat seterusnya kan ?

bukan senang nak m ...

Ya ... utk doubles MD, WD n XD - naib johan kumpulan pun layak ...
Sbb tu dorang wajib menang smlm n hari ni ...

Kebetulan esok ketiga2nya lawan seeded dlm group memasing .. fu haifeng/zhang nan, greysia polii/partner lupa nama lak, liliyana/tontowi ... so lawan seeded ni mcm susah sikit la nak menang kan ...

Kalau dorang menang mlm ni kira dah masuk quarter final la dah ...

Utk singles MS n WS ... hanya juara kumpulan sahaja layak ke pusingan kalah mati ...
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2016 10:46 PM | Show all posts
kayla replied at 12-8-2016 06:34 PM
Tak ... takde kaitan ngan doping ...

Zhao yunlei kata dia tak larat utk main dua2 XD n WD ... j ...

Ooo, faktor usia la tu

Point wang sxian  sedikit berbanding point wang yihan

Aku harapkan wsx yg dihantar ke olimpik
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2016 11:18 PM | Show all posts
kayla replied at 12-8-2016 06:41 PM
Ya ... utk doubles MD, WD n XD - naib johan kumpulan pun layak ...
Sbb tu dorang wajib menang sml ...

Harap diaorg menang dan jadi johan kumpulan bagi memudahkan laluan ke peringkat seterusnya
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2016 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Wahhhh XD group B sgt unpredictable ...

Smlm xy chen/ma jin kalahkan the adcocks ..
Hari ni the adcocks kalahkan seeded 4th fisher/pedersen ... rasanya first seeded yg kalah ...
Fisher/ pedersen smlm kalahkan poland pair ...
Hari ni lak Poland pair lak kalahkan xu chen/ma jin ...
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2016 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
ambok replied at 12-8-2016 10:46 PM
Ooo, faktor usia la tu

Point wang sxian  sedikit berbanding point wang yihan

Aaah faktor usia ..
Tapi apa yg buat dia pilih XD dan bukan WD ...

Sian betul kat shixian ... london olympic ranking dia lagi tinggi dr li xuerui tapi tak terpilih gak sbb tak form kot masa tu ...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2016 12:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Wahhh kejutan lagi ...

2nd seed MD ahsan/setiawan kalah ...
Dikalahkan oleh endo/hayakawa ... smlm japanese pair ni kalahkan chai biao/hong wei...  so dorang dah hampir pasti akan jadi top of group D ... 2nd place akan ditentukan esok antara ahsan/setiawan atau chinese pair ...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2016 12:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah MD n WD kata kita dah menang n dah confirm ke QF ... match esok utk tentukan kedudukan ..

Berbanyak banyak tahniah !!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2016 12:42 AM | Show all posts
kayla replied at 13-8-2016 12:21 AM
Wahhh kejutan lagi ...

2nd seed MD ahsan/setiawan kalah ...

nampak kualiti yg ada pada pair jepun itu sungguh tinggi

park joo bong berjaya membentuk satu pair yg mantap

aku tak terkejut jika mereka menang Gold untuk MD
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2016 12:43 AM | Show all posts
kayla replied at 12-8-2016 11:43 PM
Aaah faktor usia ..
Tapi apa yg buat dia pilih XD dan bukan WD ...

XD dia lebih konsisten kot...

berapa lama dia pegang world no 1 bersama Zhang Nan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085765s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list