Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
90233
View
2030
Reply

BADMINTON - SEASON 10

 Close [Copy link]

Author: wawaKKK       Show all posts   Read mode

Post time 12-3-2017 11:38 PM | Show all posts
kayla replied at 11-3-2017 12:23 PM
konon2 nye smlm nak tgk v shem/wee kiong ... sekali tv yg tgk aku ... lewat sgt ...arini start kul ...

tanongsak ni aku perasan....jika dia betul2 di tahap maksimum , dia main all out attack , kalau dia menang...menang dalam 2 set

tetapi jika lawan dapat curi 1 set ajer dari dia, di set ke 3 dia akan pancit pasal dah main habis-habisan pada 2 game terdahulu, sebab tu dia kalah mudah kepada C Thien Chow pada set ke 3 , 21-8 kalau xsilap
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2017 11:41 PM | Show all posts
tahniah Datuk kerana menang kali 4 All England

perlawanan kurang fight ,

hairan juga budak muda china ni boleh menang stright set dengan LD , LD kasi menang free kut ?

LD dia rela kalah di tangan orang lain daripada kalah di tangan LCW

satu lagi kemungkinan , LD dah hilang banyak tenaga sewaktu lawan viktor axlesen , dia tahu dia tak akan mampu berdepan LCW di final , jadi dia kasi budak muda china tu menang mudah
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2017 11:56 PM | Show all posts
Chong Wei Rangkul Kejuaraan All England Kali Keempat
[size=0.688em]Diterbitkan: Ahad, 12 Mac 2017 10:38 PM



[size=0.813em]  (Ubah saiz teks)

[size=0.98em]PETALING JAYA: Jaguh badminton negara, Datuk Lee Chong Wei merangkul gelaran keempat Kejohanan Badminton All England di Barclaycard Arena, Birmingham, Ahad.

Pemain No.1 dunia itu hanya mengambil masa 45 minit untuk menyingkirkan pemain China, Shi Yuqi  selepas bermula baik pada set pertama dengan keputusan 21-12.

Pada set kedua, Chong Wei meneruskan rentak konsisten dengan menundukkan Yuqi 21-10 sekaligus merangkul gelaran pertamanya tahun ini.

Menurut Chong Wei selepas perlawanan, beliau akan terus mempertahankan gelaran ini pada tahun hadapan.

"All England antara kejohanan kegemaran saya dan akan turut bertanding pada aksi Kejuaraan Dunia di Glasgow (Ogos) nanti.

"Terima kasih kepada peminat-peminat yang terus menyokong saya".

Sebagai rekod, Chong Wei meraih turut merangkul juara All England  pada tahun 2010, 2011 dan 2014.

Read more at http://www.mstar.com.my/sukan/ra ... B6JgUXACdKHwEpKd.99

Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 05:36 PM | Show all posts
https://en.wikipedia.org/wiki/Li ... s_Singles_champions

senarai pemenang All England dari tahun 1900 sehingga sekarang , dah 117 tahun kejohanan ini , sebab tu orang memandang tinggi kepada kejohanan ini, semua pemain akan main berhabis-habisan untuk memenanginya

di era moden , LD nampak unggul dengan 6 kejuaraan , diikuti oleh LCW dan Morten Frost (4 kerjuaraan)

kalau difikir balik, ada kemungkinan dalam hati Frost , dia tak nak LCW menang lebih banyak kejohanan supaya tidak kelihatan LCW lebih hebat daripadanya

ya la kan....sekarang gaji Morten Frost RM100k , mesti dia sayang gaji yg tinggi seperti itu kan.....


p/s: All England satu2 nya kejohanan utama yang gagal dimenangi oleh Taufik Hidayat walaupun kejohanan besar lain dia sudah menang...pernah 2 kali ke final tetapi gagal menjuarainya

Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2017 01:24 AM | Show all posts
Sebentar tadi baru tamat acara final perseorangan lelaki kejohanan dunia

bintang muda denmark, berjaya menamatkan penguasaan Lin Dan dan Chen Long di pentas kejohanan dunia

prestasi pemain bintang muda denmark pada kejohanan ini boleh dianggap luar biasa, dengan mengalahkan kedua-dua bintang china itu dengan stright set dan masa yang diambil kurang daripada 1 jam , dengan mengalahkan chen long dalam masa hanya 39 minit di semi final dan 54 minit untuk mengalahkan Lin Dan di final.

-
21-9 21-10


-
22-20 21-16

Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2017 01:12 AM | Show all posts
Tewas Di Glasgow, Lin Dan Mahu Bersara?          
Diterbitkan: Khamis, 31 Ogos 2017 6:31 PM
                            image: http://www.mstar.com.my/~/media/ ... 13&crop=1&/

                                                (Ubah saiz teks)         
     
     SHANGHAI: Lagenda badminton, Lin Dan (gambar) mengalami 'jet-lag' selepas kembali dari lawatannya ke Eropah dan dia bimbang akan tertidur di atas gelanggang pada Sukan Nasional China.
Lin Dan juga mencetuskan tanda tanya status persaraannya dengan mengatakan bahawa ia mungkin kemunculan terakhirnya dalam pertandingan.
Diberi jolokan pemain terbaik sepanjang zaman, pemain berusia 33 tahun yang dipanggil 'Super Dan' berada di acara sukan mini Olimpik China selepas tewas pada perlawanan akhir dalam Kejohanan Dunia di Scotland.





Selepas gagal memenangi gelaran juara dunia kali keenam pada Ahad di Glasgow, Lin memberi bayangan bahawa perlawanan itu mungkin yang terakhir bagi merebut gelaran juara dunia.
  


Ini mungkin Sukan Nasional terakhir saya. Saya sudah bermain untuk sukan ini selama 20 tahun," kata juara dua kali Olimpik itu. - AFP

Baca lebih lanjut di http://www.mstar.com.my/sukan/ra ... hswjoziLxrOYoIL6.99

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2017 08:53 PM | Show all posts
Terbaik sukn bdmnton
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2017 03:08 PM | Show all posts
Malaysia need a replacement for chong wei
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 09:53 PM | Show all posts
JACKddd replied at 26-10-2017 03:08 PM
Malaysia need a replacement for chong wei

Sudah lama nak bertanya masalah ini .... Bagaimana nasib sukan badminton malaysia jika nanti bangsa china tak ikut meramaikan sukan ini?

Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2018 10:39 PM | Show all posts
Edited by kayla at 9-3-2018 10:46 PM

South Korea's 2012 bronze medallist Chung dies aged 35
  • Friday, 9 Mar 2018
    4:29 PM MYT






SEOUL (Reuters) - South Korean badminton player Chung Jae-sung, who won bronze in the men's doubles at the London Olympics, has died at the age of 35, the Korea Badminton Association said on Friday.

Chung was found dead by his wife at their home early on Friday, a badminton official said by telephone, adding that the cause of death was not yet known and that an autopsy would be performed on Saturday.

Yonhap News quoted local police as saying Chung had been diagnosed with arrhythmia three years ago and that he had complained of chest pains at times.
Chung partnered Lee Yong-dae to third place at London in 2012 with their victory over Malaysian pair Koo Kien Keat and Tan Boon Heong. His death was keenly felt across the global badminton community.

"I'm so sorry to hear this news. He was super fit as a player," Malaysia's The Star quoted Tan as saying.
Former world number one Lee Chong Wei said: "This is sad news. I offer my condolences to his wife and two children and I pray that the family will stay strong".
(Writing by Peter Rutherford; Reporting by Haejin Choi; Editing by Amlan Chakraborty)

https://www.thestar.com.my/sport/badminton/2018/03/09/badminton--south-koreas-2012-bronze-medallist-chung-dies-aged-35/

terperanjat betul .... 35 tahun n fit ...
pada aku jung jae sung ni partner yong dae yg terbaik ... match JJS/LYD vs fu haifeng/cai yun, vs kkk/tbh, hendra setiawan/kido and vs boe/mogensen mmg kancheong ... missed it so much

Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2018 03:09 PM | Show all posts
badminton   
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.111976s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list