Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
224659
View
1025
Reply

[BEST + ULTRA SERAM ]Misteri Riviera II Apartment

[Copy link]

Author: brown93       Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-10-2012 08:45 PM | Show all posts |Read mode
Baru2 ni saya ngan kwn2 ad pergi kt satu asrama tinggal (or mungkin apartment) kt area Taman Kencana,Cheras..brdasarkan cerita rakan2 saya (x sure mana diorang dapat info nih) tmpt ni dah lama trbengkalai or tak dihuni sejak tahun 1994..diorang cerita gk yg dulu ade satu kes wabak penyakit yg brleluasa dikalangan penghuni asrama ni..disebabkan itu sebahagian besar or semua penghuni terpaksa dipindahkan ke tmpt lain dan akhirnye tmpt tu dterbiar kosong tanpa penghuni selama bertahun2 lamanya smpai lar skang..saya da try search kt google nk letak gmbr kt cini tp x jumpa la plak hu2..so senang citer kalu nk tengok kne pergi sndiri lar..hehe..so ad sesiapa kt cini yg tahu lebih lanjut pasal tempat ni?? kalu ad saya harap korang share lar kt cini orait..
Last edited by medangmru on 5-11-2013 03:54 PM

Rate

2

View Rating Log

Related collections:

  • · Angker|Threads: 4, Subscribe: 0
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2012 08:00 AM | Show all posts
citela pengalaman awk g sana...xde ape2 yg mistik berlaku keeee
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2012 09:07 AM | Show all posts
apa kena mengana ngan tajuk besar? sila huraikan
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2012 09:24 AM | Show all posts
letak la gambaq...
cita skali apa jadi masa p sana..
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2012 09:39 AM | Show all posts
Pengalaman TT camne??
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2012 12:26 PM | Show all posts
laaaaaaa tu ja???? ish ishhhhhh..gigih mama masuk sampai tak nak turun lunch
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2012 12:59 PM | Show all posts
errr.. ada lagi x kesinambungan?
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2012 02:24 PM | Show all posts
masa pegi tu tak amik gambar ke?
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2012 03:43 PM | Show all posts
laa tergantung cite huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2012 09:03 PM | Show all posts
Apakah tujuan benang ini.... uttk pertanyaan atau share cerita... huhuu... apa yg misterinya... uhuuu
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2012 09:05 PM | Show all posts
skrg nama kolej tu, dah tukar jd - uni sains islam malaysia, usim.....

rasenyer klau nak kate trbengkalai, mungkin sal usim ni dah pndah ke kmpus tetap diorg kt nilai sner nun...., tu pasal kosong... agaknyer la kot.... setau aku, usim ni pnah menumpang kejap kt baitulmal kt pandan sner....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-10-2012 07:07 AM | Show all posts
ello guys, sori lambat reply, ok die cmni, motif saya buka thread ni sbb nk cari info lebih detail pasal tempat tu..pasal pengalaman saya lak masa saya pergi tu kitorang ad 11 orang (9 lelaki, 2 perempuan)..tempat tu mmg besar dn luas..tinggi bangunan tu tak silap saya nk dekat belas2 tingkat gk ar..boley tahan tinggi..blok2 bangunan tu susunan nye lebih kurang mcm bentuk huruf U..then kt tengah2 tu ad satu kolam/swimming pool yg menurut kawan saya kawasan paling 'keras' dan banyak benda tu..saya pun percaya jelar sebab saya ni pun bukan jenis yg boley nmpk sgt bnda2 ni..masa kitorang jalan2 dlm tempat tu..

kitorang start naik kt floor satu dulu..pusing2 kt tingkat tu kejap then kitorang trus straight naik ke tingkat paling atas skali..motif kitorang pergi tingkat paling atas tu sbb mmber saya ckp kt citu ad satu bilik yg dipenuhi dgn tulisan yg pelik2 dalam bahasa yg sukar difahami (saya x sure samada tulis kt dinding atau kt meja2,perabot kt citu)..so kitorang pun jalan lar mcm biasa..so masa smpai kt atas tu kitorang jumpa area tangki air or boley kata area rooftop lar..mula2 semua nk masuk area situ tp salah sorang mmber yg lead kitorang time tu xbagi kitorang masuk tmpt tu..alasan die sbb tmpt tu berair dan berlecak..so kitorang pun tak de banyak tanye dan trus move on ke tempat lain..(sebenarnye ad sebab tertentu, tapi nanti saya cerita kemudian)..then kitorang jalan2 lar kt area floor tu..

mse time jalan2 tu sy ad trnmpak kelibat 'something'..time tu dlm group sy brada kt tengah2..so sy mcm biasa lar suluh2 lampu sana sini..yelar coz tmpt tu da lar gelap giler..corridor tu pula mana ad penghadang kt tepi tu..kalu jatuh konfem mati trus lar xd banyak citer..mmg agak bahaya lar tmpt tu..tu yg kitorang smua kne alert skit bile jalan2 tu..ok berbalik bnda something tu, masa tu saya suluh lar lampu kt orang belakang sbb diorang ni brgelap dn xd lampu..risau takut ape2 jadi lak kan..


then masa ngah suluh tu saya ad terperasan yg ad orang ke 12 (kitorang ad 11 orang) follow jalan kt paling blakang skali..badan die gemuk2 skit, rambut panjang paras bahu,muka x bape clear sangat dn jalan mcm orang tempang..time tu mmg sy terkejut giler lar gk..sy pndang tmpt lain jap..then bile suluh kt blakang blek tengok die dah tak de dah..seram gler larr...time tu saya senyap jer coz xnk lar buat kecoh kan..so kitorang jalan2 lar pusing2 kt  floor tu (dan pada masa ni mcm2 bnda budak2 ni nmpak, tapi semua pakat cerita time lepas abes trip)..then lepas tu turun dua,tiga floor kt bwh dan lepas tu trus chow dari tempat tu..so kitorang lepas dah keluar dr tempat tu expect mcm da settle lar, tak ade pape brlaku..tapi tanpa disangka2, sesuatu diluar jangkaan berlaku..huhu.. Last edited by BabeYSHa on 4-11-2013 04:35 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-10-2012 07:42 AM | Show all posts
lepas kitorang keluar dari tempat tu..kitorang ad lar borak2 jap then decide nk lepak kdai mamak dulu cerita pengalaman masing2 kan..then masa dah masuk dalam kereta tu (kitorang ad 2 kereta time tu)..salah sorang mmber pmpuan kitorang,yg naik kreta saya (sy pggl die A jelar) ni die lain mcm skit, senyap jerr x brcakap..mcm dlm ketakutan lar kira..

so ad sorang mmber yg dr kreta satu lagi tu prasan dan suh si A ni keluar dr kreta..die kata ad 'bnda' ikut die skali..sy tanye lar mcm mana ko tau, die kata die trbau busuk semacam dekat si A tu ( mybe bau mayat cmtu kot)..so kitorang smua keluar kreta dan cuba check keadaan si A ni..kitorang tanye die okay ke x..then die mengadu kata tak sedap badan dan rasa mcm nk muntah tp x boley keluar kan..so mmber2 lain paksa lar die suh keluar kan muntah tu gk..time2 tgah melayan si A ni tibe2 die meracau dn menjerit tak tentu pasal..so mcm biasa lar mmber2 smua pakat lar tolong nk pulihkan budak tu..baca,jampi mcm2..lepas bberapa ketika, lebih kurang stengah jam..

baru lar si A ni okay skit..die da tak meracau dan diam jer cmtu..then tibe2 lak ad sorang mmber lain, lelaki (pggl si B jelar) mengadu mcm berat jer badan die dan die tak boleh nk brdiri tegak, die mmbongkok jer smbil pegang perut mcm senak..mmber lain pun tlg lar si B ni dan suh die brdiri tegak dan tarik nafas dlam2..tp still x brkesan gk..so dtg lar sorang mmber ni ( yg lead kitorang tu)..die ni kira ad lar skit kelebihan dlm bnda2 cmni..so die ni suh lar si B ni baca satu ayat..tp sy lupa lar mcm ner bunyi ayat tu..bunyi mcm ayat al quran gk lar..masa si B baca tu okay, tapi xd lar lancar sgt..trsekat2 skit..tapi masa part ayat hujung2 tu,kira words yg terakhir tu lar..die tak boleh baca lak..mmber ni pun paksa lar si B ni baca betul2..

tapi tetap tak boleh gk..ntah cmner lepas tu tibe2 si B ni mengamuk lak, kelam kabut2 lar geng2 lain pegang die..baca2 ayat smua then tak lama pastu die dah tenang skit..tp still blum okay..so mmber2 lain smua pakat lar pergi cari mana2 orang yg boleh tolong pulihkan si B dan A ni..kebetulan lak sy mmg kawan yg ad pengalaman dn kelebihan dlm mengubat gangguan makhluk halus ni..so sy decide nk bwk lar diorang brdua ni g brubat ngan kawan sy tu time tu gk.. Last edited by BabeYSHa on 4-11-2013 04:35 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2012 08:02 AM | Show all posts
so apa jadi seterusnyaaaa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-10-2012 08:33 AM | Show all posts
So lepas tu sy contact lar kawan sy yg pndai mengubat tu. time tu die ngah tido..sy lak g kacau die pagi2 buta tu..huhu..tp naseb baik kawan sy tu kata okay dan suh datang umah die..so lega lar skit..then diringkaskan cerita sy pun smpai lar ke rumah kwn saya ni..dengan mmbawa si A dan B ni serta sorang lagi kawan yg temankan sy skali ( giler nk drive sorang2 bwk orang kne rasuk, tak pasal2 eksiden nanti huhu)..

mmber2 trip yg lain time tu smua lepak kt rumah salah mmber kt tmpt lain..diorang tak follow skali..so masa smpai tu mmber sy yg nk mengubat tu dah tggu kt luar rumah dgn sorang kwn die lagi..dlm keadaan mamai tu pun die tanye lar apa yg dah brlaku dengan si A dn B ni..so sy pun cerita lar dr mula smpai abes mcm ner diorang ni ler jadi cmtu..lepas sy dah citer tu mmber sy tanpa banyak ckp trus amek botol dn kain ape ntah dan trus mulakan sesi menghalau bnda tu..masa ni cuma si B jer yg kne brubat sbb yg si A tu keadaan die mcm dah okay skit..lgpun die mmg sndiri xnk brubat..tp okay lar die juz duk diam jer tak kacau ssiapa..


so mcm biasa lar time sesi merawat..si B ni terjerit,trpekik2 kt citu..banyak kali gk lar si B ni kne tampar ngan mmber sy ni sbb bile di suh mengucap kalimah syahadah..die boleh main2 lak sebut tak betul..huhu mmg kne lar..masa mmber sy tanye siapa nama die, die jawab nama die Nisa (ad cerita disebalik nama ni)..bape kali lar mmber sy tanye nama siapa still jawab bnda sama..then mcm biasa lar sesi merawat..baca surah dlm al quran,jampi2 semua..then setelah hampir sejam lebih or dua jam cmtu baru lah settle semua..


time tu baru lar si B ni sedar dan trpinga2..lepas dah abes sesi tu..mmber sy ni ckp kt sy yg bnda tu dah tak de ar dlm badan si B ni..tp ad tinggal sisa2 jer (sy pun tak paham ape mksud die)..so nk betul2 buang habis bnda tu die ad bape syarat..first sy kne bwk si B ni pergi balik kt mana tmpt kitorang kne tu,means kt asrama tinggal tu lar..then bwk die ke area swimming pool tu, yg sy cerita sblum ni..smpai kt sana sy kne tepuk blakang si B ni bape kali smbil baca ape2 surah yg sy tau..then amek sedikit air kolam tu sapu kt dahi si B tu..mmber sy kata lagi, yg boleh buat cuma sy sorang jer dan yg paling penting skali kne YAKIN..kalu tak yakin,was2 mmg xkn menjadi punye..


bahkan mungkin akn jadi brtmbah teruk lagi..dengar jer cmtu sy dah trus goyang ar..giler ape..sy ni dah lar xd pengalaman langsung buat bnda2 cmni..dan2 lak sy yg kene..mmg tak lar citer die huhu..so dringkaskan cerita kitorang pun grak lar dn anta si A ni blek umah dulu, tp kitorang ad pesan kalu ad pape brlaku, bgtau kt kitorang..die pun kata okay jer..so lepas tu kitorang pergi jumpa mmber2 trip lain..si B pun follow skali..lepas da smpai jumpa tu sy pun trus cerita lar pasal syarat2 yg kawan sy ckp tu..


mmber2 trip smua dah geleng kepala dn diorang kata jgn harap lar nk pergi balek tempat tu..then mmber2 tu bgtau gk kalu nk buang bnda ni bukan senang..kalu xkne cara mmg brtambah teruk jadi nye nnti..so lepas brbincang tu, kesudahannyekitorang wat keputusan tak jadi pergi tmpt tu..sebabnye kitorang tak nk tanggung risiko kalu ape jadi..so lepas tu kitorang juz lepak2 dn borak2 lar kt citu smpai hari siang..mse lepak2 tu time tu lar mcm2 cerita saya dengar drpd mmber2 trip lain..yg ni sy akan smbung next time k.. Last edited by BabeYSHa on 4-11-2013 04:36 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-10-2012 08:42 AM | Show all posts
mamaezah posted on 30-10-2012 12:26 PM
laaaaaaa tu ja???? ish ishhhhhh..gigih mama masuk sampai tak nak turun lunch

jangan risau mama..sy dah update cerita da pun..huhu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-10-2012 08:46 AM | Show all posts
darthery posted on 30-10-2012 03:43 PM
laa tergantung cite huhuhu

huhu sori lar..motif bukak benang ni sbb nk cari info pasal tempat tu..tapi sbb ramai nk tau citer..then trpaksa lar sy citer pengalaman sy..hu2..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-10-2012 08:50 AM | Show all posts
BuBuComey posted on 30-10-2012 02:24 PM
masa pegi tu tak amik gambar ke?

time tu malam,gelap..hnfon pun stok cikai2 punye..mmg klu tangkap gmbr pun mmg x jelas, xnmpk ape..dah cari kt google image..tp x jumpa pun gmbr tempat tu..kalu nk tngkp gmbr sy kne g time siang jelar baru jelas nmpk..
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2012 08:59 AM | Show all posts
huii.. menarik cite..
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2012 09:17 AM | Show all posts
perghhh...apa yg member2 suma tu nampak masa kat asrama tinggal tu?
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2012 09:29 AM | Show all posts
brown93 posted on 31-10-2012 08:33 AM
So lepas tu sy contact lar kawan sy yg pndai mengubat tu. time tu die ngah tido..sy lak g kacau die  ...

berpinau bijik mata.....
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2012 09:31 AM | Show all posts
laaaaa, hampa tak buat mcm di suruh tu??? pasai pa? takut punya pasai,kesian la si B tu nanti,akibat tu nanti cam na....ish ish budak zaman skrggggggg..............sambung cepat!!
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2012 10:08 AM | Show all posts
citer la lagi, menarik ni....tapi jgn lupe wat perenggan ke, letak ikon2 sket ke....baru la meriah nk bace. kalo x, nnti ramai yg jadik mcam sorang porumer kt atas tu, berpinau bijik matenye, hehehhh
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2012 10:32 AM | Show all posts
mana sambungan nye nie....????
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2012 10:35 AM | Show all posts
kat mana nih eh?? skeet/budakgraphic - korang tak nak gie ushar ke??
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.084920s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list