Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
10725
View
31
Reply

Kajian harga sparepart - mana paling murah?

[Copy link]

Author: Acong       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-11-2012 01:27 AM | Show all posts |Read mode
mana paling murah???
Last edited by Acong on 22-11-2012 10:35 AM

Single Polls, Total 31 Users voted
 
51.61% (16)
 
6.45% (2)
 
0.00% (0)
 
0.00% (0)
 
6.45% (2)
 
0.00% (0)
 
3.23% (1)
 
9.68% (3)
 
22.58% (7)
 
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2012 09:01 AM | Show all posts
proton mcm2 buleh sumbek,,,he3,,,
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2012 09:08 AM | Show all posts
proton arrr.... nak2 model wira ngan saga
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2012 09:10 AM | Show all posts
bukan ford le paling murah..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-11-2012 10:24 AM | Show all posts
keta mana byk guna buat teksi? proton kan?
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2012 10:33 AM | Show all posts
lain2=perodua
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-11-2012 10:35 AM | Show all posts
ejai601 posted on 22-11-2012 10:33 AM
lain2=perodua

baru tambah perodua........ lupa laa............
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2012 11:35 AM | Show all posts
Acong posted on 22-11-2012 10:24 AM
keta mana byk guna buat teksi? proton kan?

teksi genting,,lg terbaek,,hahaha,,,

Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2012 12:12 PM | Show all posts
reger sparepart proton wira mmg murah.. hehehe... bumper plastik depan hat kaler kelabu gelap tu rm100 pun boleh dapat hehehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-11-2012 12:45 AM | Show all posts
proton mendahului.......!
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2012 01:02 AM | Show all posts
Acong posted on 23-11-2012 12:45 AM
proton mendahului.......!

bung cong bila nk tido? hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2012 08:48 AM | Show all posts
dune1989 posted on 23-11-2012 01:02 AM
bung cong bila nk tido? hehehe

ni mesti peminat Finn & Jake.....kekeke..
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2012 09:22 AM | Show all posts
pay peanut get monkey
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2012 12:58 PM | Show all posts
zulka posted on 23-11-2012 08:48 AM
ni mesti peminat Finn & Jake.....kekeke..

hahah... exactly..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2012 02:23 PM | Show all posts
bro @zulka

betul ke minyak gearbox wira 1.3 manual perlu 2 liter sahaja?

dah tanya dah harga spare part untuk barangan berikut dkt rawang:-

brake pad depan = RM32
brake shoe belakang = RM30
minyak brake 1litre = RM7
minyak gearbox 1litre = RM17

lupa lak nak tanya brand huhu..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2012 03:53 PM | Show all posts
dune1989 posted on 27-11-2012 02:23 PM
bro @zulka

betul ke minyak gearbox wira 1.3 manual perlu 2 liter sahaja?

yup betul 2 liter....
rawang kat mana ko pegi bro...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2012 04:07 PM | Show all posts
zulka posted on 27-11-2012 03:53 PM
yup betul 2 liter....
rawang kat mana ko pegi bro...

yang aku pi ni dekat dengan simpang ke country homes.. tak ingat nama dia.. kang aku tepek gambar dia kalau senang hehe

orait la tu.. aku penah kena kencing sbb ada depa kata kena isi 3.5 litre utk minyak gearbox.. nyaris2 nk beli.. alih2 takde bajet haha.. terus tak jadi


Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2012 04:12 PM | Show all posts
dune1989 posted on 27-11-2012 04:07 PM
yang aku pi ni dekat dengan simpang ke country homes.. tak ingat nama dia.. kang aku tepek gambar  ...

oohh..kalau dari Bndr Tasek Putri... kedai dia sebelah kanan ke? kalau yg tu aku pernah beli brg kat situ..
3.5 litre tu utk kete aku...Honda auto/perdana auto...    
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2012 05:01 PM | Show all posts
zulka posted on 27-11-2012 04:12 PM
oohh..kalau dari Bndr Tasek Putri... kedai dia sebelah kanan ke? kalau yg tu aku pernah beli brg k ...

haaa... betul sangat2 tu.. kalau dari BTP kedai dia dari sebelah kanan.. leh tahan gak.. leh kawtim2 hehe..

aritu beli barang2 utk servis sendiri semua beli kat dia.. jimat ooo.. hehe..

err, nnt ada free time next month leh tolong tak hehe
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2012 09:54 AM | Show all posts
dune1989 posted on 27-11-2012 05:01 PM
haaa... betul sangat2 tu.. kalau dari BTP kedai dia dari sebelah kanan.. leh tahan gak.. leh kawti ...

no problem bro..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2012 04:17 PM | Show all posts
proton model yg ada klon dr jepun jer murah chong
yg xder klon dr jepon mahal jugak
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2012 04:22 PM | Show all posts
zulka posted on 28-11-2012 09:54 AM
no problem bro..

bos nnt nk test ride fz leh tak?

aku nak tak nak kena downgrade la motor.. hehe.. sesak nafas dah ni hehe..

mungkin FZ la kot akan datang..


Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2012 05:30 PM | Show all posts
dune1989 posted on 28-11-2012 04:22 PM
bos nnt nk test ride fz leh tak?

aku nak tak nak kena downgrade la motor.. hehe.. sesak nafas d ...

boleh bro, no problem..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2012 10:32 PM | Show all posts
assalam,saya nk minta tolong sikit.keta saya baru lepas kena curi tapi dah jumpa balik.masalahnya bahagian pintu di sebelah dalam suma kena rembat..4 pintu lak tu..suami saya dh cari kedai potong suma xde..tanya servis proton dia ckp stok tak tau kuar lg ke tak..klo ada pun satu pintu rm500..ada sesape leh tolong?
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2012 08:56 AM | Show all posts
sri73 posted on 28-11-2012 10:32 PM
assalam,saya nk minta tolong sikit.keta saya baru lepas kena curi tapi dah jumpa balik.masalahnya ba ...

kete apa tu sayang?
kalau kete wira ada byk kat halfcut...sama dgn Lancer/Evo/GSR
kalau kete satria - sama dgn Putra
kalau kete saga/iswara - sama dgn VR4
selain daripada kete tu...emmm payah sketlah kot...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.111072s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list