Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
15451
View
139
Reply

[Tempatan] 'Zuriat' tak disangka

[Copy link]

Author: mea       Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-1-2013 07:29 AM | Show all posts |Read mode

-metro-

kenapala kejam sgt buang baby tu camtu...xda perasaan kesian langsung..
yg jumpa tu memang rezki dia..alhamdulilah.....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2013 07:32 AM | Show all posts
kijam bangat...
Area bukit kemuning tu area elite tu... org2 kaya sajork...
iols speku.. ni sure keje minah2 kilang yang dok areaa flat PKNS kat sect 30 tue
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2013 07:35 AM | Show all posts
buang kat tempat buang sampah lak tu.... setarap sampah je ke bayi ni????
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-1-2013 07:36 AM | Show all posts
yg tukang buang tu memang takde hati dan perasaan....
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2013 07:39 AM | Show all posts
orang tak mau anak senang dapat anak tapi orang yang nak anak punyalah payah.
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2013 07:42 AM | Show all posts
nalis posted on 4-1-2013 07:35 AM
buang kat tempat buang sampah lak tu.... setarap sampah je ke bayi ni????

Bayi tu lebih mulia dari penduduk2 kat area tu sbb takde sbrg dosa pun...yg taraf sampah & mmg sampah pun adalah yg buang bayi tu kat situ....itulah sampah yg patut dilupus & dibakar....
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2013 07:47 AM | Show all posts
Sedihnya baca cerita ni... tak nangis pun bayi tu walaupun dihurungi semut....
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2013 07:51 AM | Show all posts
MissNigga posted on 4-1-2013 07:32 AM
kijam bangat...
Area bukit kemuning tu area elite tu... org2 kaya sajork...
iols speku.. ni sure  ...

idakpun, anak luar nikah minah2 indon...indon2 ni pun, ada jugak kes2 anak luar nikah, just tak highlight je kt media...
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2013 07:55 AM | Show all posts
oni313 posted on 4-1-2013 07:51 AM
idakpun, anak luar nikah minah2 indon...indon2 ni pun, ada jugak kes2 anak luar nikah, just tak hi ...

ntah ler kaka oni...
katsect 30... 31 tue... bnyk jer kilang kilang ...
yang dok area jalan kebun tu pun, mostly kampung2 melayu gak
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2013 08:03 AM | Show all posts
MissNigga posted on 4-1-2013 07:55 AM
ntah ler kaka oni...
katsect 30... 31 tue... bnyk jer kilang kilang ...
yang dok area jalan keb ...

bnyak kes minah2 indon buang anak jugak kaka nigga, tp tu la, skrg ni, ada je baby kt celah2 semak samun ke, kt sungai ke, kt tong sum pah ke, tak pasal2 org melayu jugak yg kene...
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2013 08:05 AM | Show all posts
hrp2 encik zakaria n isteri dptlah baby ni sbagai anak angkat ... lama tunggu tu, 14 thn ...
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2013 08:06 AM | Show all posts
alahaiiii
siannye aku tgk baby tu
sebak ati aku nih tgk gambar tu wehh
sib baik la masa dijumpai tu masih idup lagi
kot ye pun, toksah la buang macam sampah!!!!

aku doakan jantan ngan betina yg buat keje nih biar mandul!!!!!
ko nak tobat tu belakang kira!!!
sesuka ati buang anak camni!!!!

hanginnnnnnnn aku!
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2013 08:10 AM | Show all posts
sudah sampai masanye kerajaan bertindak tegas dengan minah2 n mamat2 caprut yg sesuka hati buang bayi yang di anggap sampah sahaja..sekurang-kurangnya kne ada 10x sebatan..
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2013 08:13 AM | Show all posts
pelik ar dorg2 nie...
bawak perot ke hulu ke hilir 9 bulan tuh boleh plak...
ble dh lahir buang cm tu je..
bg lah kt org..mmg jenis xde otak..huh..
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2013 08:16 AM | Show all posts
missus_meow posted on 4-1-2013 08:05 AM
hrp2 encik zakaria n isteri dptlah baby ni sbagai anak angkat ... lama tunggu tu, 14 thn ...

mak cik iols, 18 thun dia menunggu smpai skrg...
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2013 08:19 AM | Show all posts
oni313 posted on 4-1-2013 08:16 AM
mak cik iols, 18 thun dia menunggu smpai skrg...

tulah ... yg mhrp n inginkan anak susahnye nk dpt ... yg dah diberi zuriat, dibuang
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2013 08:24 AM | Show all posts
bodonye si pembuang bayi tu...
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2013 08:28 AM | Show all posts
Dah berapa juta kali bagitahu - letak baby kat BABY HATCH kalau tak mahu!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2013 08:29 AM | Show all posts
asal la buang kat tempat pembuangan sampah...baby masih hidup kottt
kalau dah taknak sangat letak la kat depan pintu masjid ke....depan rumah orang pun takpe....asalkan tempat orang senang jumpa....
bodohnya pembuang bayi neh...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-1-2013 08:32 AM | Show all posts
otak letak celah kangkang..camtulerr.....
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2013 08:45 AM | Show all posts
yang membuang tu sepatutnya di 'tong sampah' kan saja..
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2013 08:49 AM | Show all posts
moga sipelaku akan insaf dan memperbaiki diri.....kalau bukan hari ini kita sedar, maybe akan datang akan datang musibah tersebut....
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2013 08:49 AM | Show all posts
harap2 baby tu dptlah kat dia
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2013 08:50 AM | Show all posts
kesiannyer la bebi tu kesejukan, kejam nyer la maknusie ni, menatang pon x wat camni...semuga pakcik zakaria dapat menjadikan bebi ni anak angkatnyer...
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2013 08:51 AM | Show all posts
MissNigga posted on 4-1-2013 07:32 AM
kijam bangat...
Area bukit kemuning tu area elite tu... org2 kaya sajork...
iols speku.. ni sure  ...


cepat betui bagi spekulasi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056220s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list