Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
16125
View
81
Reply

Audi A5, Mini, Beetle, 325 Coupe, C180 & Golf GTI. Mana satu?

[Copy link]

Author: DCrystal       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-1-2013 02:30 PM | Show all posts |Read mode
Elo.
Aku sebenarnya segan nak tanya kat sini tapi rasanya sangat perlu aku mintak pendapat forumer yang baik hati sudi berkongsi pendapat dan maklumat tentang kereta mana yang patut di beli. Yerlah... malu bertanya sesat jalan plak karang.. hehe..
Kisahnya... Aku ada seorang adik lelaki umo dah 29 tahun dan masih bujang. Selama ni dia pegi dan balik keje naik motor jer. Kalo perlu pakai kete pun, dia pakai kete Myvi aku jer. Alasan dia tak pakai kete, katanya nak simpan duit, nanti beli yang best terus.
Sekarang dah sampai masa untuk dia beli kereta sendiri tapi masalahnya dia pun dah blur nak beli kete apa. Last2 dia mintak aku yang tolong pilihkan. Dia pejam mata jer setuju nanti.
Antara criteria dia:-
1. Harga dalam RM200K +- RM20K. Nak buat loan RM130K.
2. Kereta boleh muat at least 4 orang. Prefer yang 2 pintu tapi kalo 4 pintu yang sesuai ngan orang bujang pun ok.
Aku dah shorlistkan senarai kete2 tapi kalo ada cadangan lain pun bole. Yang mana baik dari segi penampilan, pemanduan dan maintainance. Kete ni dia nak pakai lama. At least 7 tahun katanya.

Thanks.
Last edited by DCrystal on 20-1-2013 06:24 PM

Single Polls, Total 61 Users voted
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2013 02:42 PM | Show all posts
alamak semua kereta mahal, tak dapek la nak nolong
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2013 02:47 PM | Show all posts
Audi A5 2.0 TFSI


Mini Countryman


VW Beetle 2.0


BMW 325 Coupe


Mercedes C180 CGI Sport


VW Golf GTI 2.0
Last edited by DCrystal on 14-1-2013 02:55 PM

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2013 03:36 PM | Show all posts
smlm nmpak member sekolah lama duk pakai kete mewah bwh ni...xsangka tul,dl ms sek tangan slalu duk goyang2,mcm org ketuk drum




*pilihan aku VW beetle Last edited by ejai601 on 14-1-2013 03:38 PM

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2013 09:32 PM | Show all posts
vote for audi5..hehe..

adik tt solo lg kah?
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2013 09:33 PM | Show all posts
Bujang+4 pintu + Kompak + Berkuasa + baru

Pilihanku - VW Golf GTI 2.0
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2013 11:18 PM | Show all posts
waaaa.  bertambah2 kaya ko skg.  bila nak belanja?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2013 12:01 AM | Show all posts
zorrro_03 posted on 14-1-2013 11:18 PM
waaaa.  bertambah2 kaya ko skg.  bila nak belanja?

Doa2 la aku cepat kaya. heheh..
Bukan aku yang nak beli la... Adik aku yang nak beli. Berkat dia menabung macam Kak Mah.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2013 12:03 AM | Show all posts
DCrystal posted on 15-1-2013 12:01 AM
Doa2 la aku cepat kaya. heheh..
Bukan aku yang nak beli la... Adik aku yang nak beli. B ...

kabare nya mu tak kurang kaya nya.  nnt ada masa jgn lupa open table sekali lagi.  aku nak nasi beriani gamm saja....  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2013 12:14 AM | Show all posts
zorrro_03 posted on 15-1-2013 12:03 AM
kabare nya mu tak kurang kaya nya.  nnt ada masa jgn lupa open table sekali lagi.  aku nak nasi be ...


Ni MN sapa la agaknya.
Baru jer sekali dua aku open table. Tu pun orang2 yang sama jer. Takkan aku tak kenal. Kita pernah jumpa ker? Anyway, meh la berTT time senang.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2013 08:47 AM | Show all posts
LAIN-LAIN: Preve, harga dia RM70K saja.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2013 10:00 AM | Show all posts
hayrin86 posted on 15-1-2013 08:47 AM
LAIN-LAIN: Preve, harga dia RM70K saja.


Rakyat sayang Preve.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2013 11:46 AM | Show all posts
beli kereta rm70K & bebas hutang serta boleh kumpul duit lagi utk beli kereta yg lbih best
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2013 11:50 AM | Show all posts
beli kereta rm70K & bebas hutang serta boleh kumpul duit lagi utk beli kereta yg lbih best
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2013 12:27 PM | Show all posts
VW Golf GTI  kete kegilaan rumaja mase kini
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2013 04:29 PM | Show all posts
Adik single lagi ke? Ehem ehem
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2013 04:51 PM | Show all posts
Alfa Romeo GT - RM218,888
BMW 1 Series 118i - RM203,800
Honda Civic Type R - RM199,800
Mazda 3 MPS GL - RM179,895
Peugeot RSZ - RM218,888
Evo X (09) - RM199,800
Subaru WRX STI (09) - RM175,800


Tapi kan... alang2 membeli.. amik ajelah Toyota 86... 197hp tuuuuuuuuuu.... terbaeekkkk!!!


Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2013 05:07 PM | Show all posts
gila anjing kaya adik ko. hehehe...

btw kalo aku jd dia, amik golf gti pun dah cun....
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2013 05:18 PM | Show all posts
audi tt dan golf gti
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2013 01:07 AM | Show all posts
C1k_J4h posted on 14-1-2013 09:32 PM
vote for audi5..hehe..

adik tt solo lg kah?

nape ko tnye solo ke idak???
aku pun vote audi, tp aku mnat mini.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.102623s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list