Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
20330
View
104
Reply

Pertandingan Mencipta Banner Board Olimpik

[Copy link]

Author: perang_sivil       Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-1-2013 11:50 PM | Show all posts |Read mode
Terbuka kepada semua Poremer Cari

Kriteria:

1.Wording Mesti mempunyai Identifikasi Sukan Olimpik, Sukan Komanwel, Sukan Asia, Sukan Sea, SUKMA dan Paralimpik.
2. Logo, gambar daan simbol berkaitan sukan.
3. Tidak mempunyai unsur lucah dan politik.
4. Terpulang kepada kreativiti.
5. Size yang diperlukan : 600x188 pixels


contoh 1:


Curik dari banner gossip : pinjam sat @skymania sebagai ilustrasi

contoh 2:



pinjam sat @cinta_ungu


Setiap Banner yang dibuat akan mendapat kredit +50

Pemenang Banner akan dapat +700, tempat kedua +500 dan ketiga +300 beserta Towel Khidmat Negara

meksimum Boleh hantar 3 banner setiap poremer.



Last edited by perang_sivil on 17-2-2013 11:45 PM

Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2013 12:17 AM | Show all posts
momode. kalau hantar 20 banner. dapat 1000 kredit ke??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-1-2013 12:33 AM | Show all posts
AdamBillionaire posted on 30-1-2013 12:17 AM
momode. kalau hantar 20 banner. dapat 1000 kredit ke??

Good Question ... kang kalau ubah peraturan takut kena lahar flip flop plak .... boleh hantar setakat 3 yang terbaekk je lah... janganlah kena lahar...

Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2013 12:36 AM | Show all posts
perang_sivil posted on 30-1-2013 12:33 AM
Good Question ... kang kalau ubah peraturan takut kena lahar flip flop plak .... bol ...

3 x50 = 150 kredit kan? jgn janji dicapati cm umno mohon momode terangkan dengan jelas kt  atas sebab takut kemudian hari kena lahar
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-1-2013 12:41 AM | Show all posts
AdamBillionaire posted on 30-1-2013 12:36 AM
3 x50 = 150 kredit kan?  jgn janji dicapati cm umno mohon momode terangkan dengan jelas kt  at ...

hantar je... Mod pasti tepati...
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2013 12:45 AM | Show all posts
ok beres. @peYno nk hadiah preve tak? dgr cerita ko belum beli lg
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2013 12:24 AM | Show all posts
AdamBillionaire posted on 30-1-2013 12:45 AM
ok beres. @peYno nk hadiah preve tak? dgr cerita ko belum beli lg

peyno bukan takat preve,wira,waja,saga semua dia ada,ko bila lagi,adambill sayang preve,hu2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2013 12:25 AM | Show all posts
period@expired@closing date bila??ke buka sepanjang tahun,hu2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-1-2013 12:30 AM | Show all posts
xpdckelate posted on 31-1-2013 12:25 AM
period@expired@closing date bila??ke buka sepanjang tahun,hu2

20 banner pertama akan tutup thread ni...
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2013 12:35 AM | Show all posts
xpdckelate posted on 31-1-2013 12:24 AM
peyno bukan takat preve,wira,waja,saga semua dia ada,ko bila lagi,adambill sayang preve,hu2
...

dia ada gambar poster jeklah itupun rembat kt proton show room
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2013 08:37 AM | Show all posts
AdamBillionaire posted on 31-1-2013 12:35 AM
dia ada gambar poster jeklah itupun rembat kt proton show room

ko ni bestpren peyno ke??suma tahu pasal dia,ha2
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2013 12:15 PM | Show all posts
perang_sivil posted on 31-1-2013 12:30 AM
20 banner pertama akan tutup thread ni...

kalu camtu kena update selalu la dh berapa banner dh dpt,kalu tak tengah2 buat dh tutup dh,penat jah,hu2
kalu bagi tarikh kan lagi cun,baru tahu bila tutup,he2,juz my opinion
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-2-2013 12:10 AM | Show all posts
xpdckelate posted on 4-2-2013 12:15 PM
kalu camtu kena update selalu la dh berapa banner dh dpt,kalu tak tengah2 buat dh tutup dh,penat j ...

setakat ni mmg board ni tak meriah kalau takde live sukan olimpik, asia dan komanwel... kalau letak tarikh takde plak yang submit... jadi saya syorkan hantar je dulu... untung kalau kalau berpanjangan takde penyertaan mungkin thread ni akan close... so kebarangkalian untuk jadi juara tinggi.... tunggu apa lagi? hantar je... +50 gerenti dapat
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2013 12:13 AM | Show all posts
perang_sivil posted on 5-2-2013 12:10 AM
setakat ni mmg board ni tak meriah kalau takde live sukan olimpik, asia dan komanwel... kalau leta ...

wow lumayan,ha2....ok,tengah design ni,part time jah buat time pree,hu2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-2-2013 12:17 AM | Show all posts
xpdckelate posted on 5-2-2013 12:13 AM
wow lumayan,ha2....ok,tengah design ni,part time jah buat time pree,hu2

alang-alang buat tue... biar terus 3 banner...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2013 12:20 AM | Show all posts
perang_sivil posted on 5-2-2013 12:17 AM
alang-alang buat tue... biar terus 3 banner...

kalu ikut ati meme nak wat 3,tapi tengok masa la,kalu rajin ok jah,ha2
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2013 02:07 PM | Show all posts
dh siap satu banner,nak anto kemana??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-2-2013 02:09 PM | Show all posts
xpdckelate posted on 5-2-2013 02:07 PM
dh siap satu banner,nak anto kemana??

sila tepek disini...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2013 02:13 PM | Show all posts
perang_sivil posted on 5-2-2013 02:09 PM
sila tepek disini...

orait
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2013 02:16 PM | Show all posts
Last edited by xpdckelate on 13-2-2013 12:28 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.096131s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list