Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
110108
View
716
Reply

APPLE; IPHONE, IPAD & IPOD - III-DISCUSS HERE

[Copy link]

Author: paler kembang       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-2-2013 11:12 PM | Show all posts |Read mode
Sambung sini... Gmate Skyroam memang best. Tapi iPhone dan iPad kena jailbreak dulu..
boleh call dan sms..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2013 12:02 PM | Show all posts
ni benang baru ek...
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2013 03:48 PM | Show all posts
aduh....rumah baru laa plak...ingat rumah lama dah kena bom
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2013 05:09 PM | Show all posts
parking rumah baru page 1....lama betul xsinggah....
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2013 06:44 PM | Show all posts
ada x sesape nak jual iphone 4s..cod melaka
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2013 09:47 PM | Show all posts
jiha1602 posted on 19-2-2013 06:44 PM
ada x sesape nak jual iphone 4s..cod melaka

Aku masih pakai i4s, tya kedai kalau tolak kedai mahu rm1.1K. Tarak jatuh la harga.


Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2013 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh korang,nk tanye jap..
Mmg ipad mini charging dgn sgt slow ker?..pastu kepala charger tu panas...
Yg pearl tahu,kalu charging lambat n kepala charger panas ni sbb charger x original..aritu charger bb menunjukkan ciri2 gitu laa sblom meletup...
Ada possiblity ke dpt charger tiruan dlm kotak ipad tu..sobsobsob..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2013 11:10 PM | Show all posts
pancadala posted on 19-2-2013 09:47 PM
Aku masih pakai i4s, tya kedai kalau tolak kedai mahu rm1.1K. Tarak jatuh la harga.

nak jual ke?
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2013 12:08 AM | Show all posts
jiha1602 posted on 19-2-2013 11:10 PM
nak jual ke?

Tidak sekali2..
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2013 10:48 AM | Show all posts
pearl.silver posted on 19-2-2013 10:40 PM
Eh korang,nk tanye jap..
Mmg ipad mini charging dgn sgt slow ker?..pastu kepala charger tu panas... ...

rasanye plug tu ori kalau mmg box ipad tu di buka depan kita sendiri.sy nye ipad mini ok je cas n 100% penuh kalau cas (ada setengah org nye ipad mini katanye tk leh cas penuh coz ade masalah ape ntah)
tk lambat pun kalau nak cas ipad tu kalau penuh.
betry ipad mini ni mmg cermelang la huhu
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2013 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Ade sesape tau,macamana nak beli ipad kat apple online store...sy cuma ade kad debit maybank jer
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2013 12:14 PM | Show all posts
jgfjhdjhg posted on 20-2-2013 10:48 AM
rasanye plug tu ori kalau mmg box ipad tu di buka depan kita sendiri.sy nye ipad mini ok je cas n  ...

yup..mmg bukak seal kotak depan sy masa beli tu..hehe...
a ah...caj mmg sampai 100% cuma risau sbb kepala charger tu panas sgt,compared dgn guna kepala charger lain...bersangka baik,sbb material die kot..hehehe....
secara purata awk nk dpt 100% dlm berapa jam eh?..

dan soalan cepumas,awk jelbrek x ipad mini tu...
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2013 12:21 PM | Show all posts
pearl.silver posted on 20-2-2013 12:14 PM
yup..mmg bukak seal kotak depan sy masa beli tu..hehe...
a ah...caj mmg sampai 100% cuma risau sb ...

selalu sy cas time malam masa nak tido dlm kul11 pastu bangun kul4 dh full cas .
masih belum jailbreak.huhu nak wat sendiri cm tak yakin,
ipad2 dh mmg jailbreak lama huhu

Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2013 12:28 PM | Show all posts
jgfjhdjhg posted on 20-2-2013 12:21 PM
selalu sy cas time malam masa nak tido dlm kul11 pastu bangun kul4 dh full cas .
masih belum jail ...

wahh...tido 5 jam jek...ngehehehe....

nnt kalu jelbrek ipad mini tu roger kite leh?..hehe...
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2013 12:33 PM | Show all posts
pearl.silver posted on 20-2-2013 12:28 PM
wahh...tido 5 jam jek...ngehehehe....

nnt kalu jelbrek ipad mini tu roger kite leh?..hehe...

yup tido 5jam je kul4 bangun sbb nak bg anak2 bulus(sugar glider) makan n main.pastu ready solat subuh n siap nak g keje huhu.
ok nanti dh jailbreak sy roger huhu mmg tak sabar nak jailbreak tp still belum ada keberanian nak buat walaupun senang,
ipad mini pearl bape gb.sy ipad mini wifi/4g 64gb
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2013 12:37 PM | Show all posts
jgfjhdjhg posted on 20-2-2013 12:33 PM
yup tido 5jam je kul4 bangun sbb nak bg anak2 bulus(sugar glider) makan n main.pastu ready solat s ...

pearl beli wifi only 32gb jep...

hehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2013 12:41 PM | Show all posts
ok la tu.PK kata kalau dh jailbraek leh masuk Gmate Skyroam mcm best je huhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2013 09:24 PM | Show all posts
Gmate adalah hardware, masuk sim gsm, berhubung dgn idevice melalui bluetooth.
boleh call & sms. Kalau iphone boleh jadi sim kedua, kalau ipad boleh berfungsu sebagai mobilephone.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2013 09:32 PM | Show all posts
pancadala posted on 20-2-2013 12:08 AM
Tidak sekali2..

huhuhuhu..ingt nak jual..skrg pki ip4 je..mls nak tkr 4s sbb ingt nak ip5 trus..skli xmampu plak..ni bru nk upgrade 4s
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2013 10:45 AM | Show all posts
paler kembang posted on 21-2-2013 09:24 PM
Gmate adalah hardware, masuk sim gsm, berhubung dgn idevice melalui bluetooth.
boleh call & sms. Ka ...

mcm mana nak buat n hardware tu nak cari mana yer heheh mcm best je.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.106693s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list