Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
110027
View
716
Reply

APPLE; IPHONE, IPAD & IPOD - III-DISCUSS HERE

[Copy link]

Author: paler kembang       Show all posts   Read mode

Post time 8-3-2013 01:00 PM | Show all posts
Pengguna Iphone..
leh tak kita block SMSes and Calls masuk dari certain number?
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2013 04:57 PM | Show all posts
salam semua...

tgh plan nk beli ipad mini...tapi tak decide nk beli yg wifi je ke or add celullar...
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2013 06:54 PM | Show all posts
kiwibenz posted on 3-3-2013 02:44 AM
tengah pikir betul-betul nak rembat ke x iphone 5
penyanggup nak beli hp aku skang dah ada
berbalo ...

kalau x pernah pegang tu beli je
sok sampai iphone 10 x merasa
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2013 07:50 PM | Show all posts
aku tidak rela jaibreak ini iphone, mwahahha
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2013 07:51 PM | Show all posts
cmf_jeangrey posted on 9-3-2013 06:54 PM
kalau x pernah pegang tu beli je
sok sampai iphone 10 x merasa

iphone 5 cam plastik jer, the best iphone dalam siri ialah 4s, dengan camera mantap 8.0Mp, cuma orang dok kata kuat makan batteri, ciss tipu jek, aku guna full charge 100%, internet on 24hours, whatapps, youtube, gaming, balik rumah kul 9 23% sempat charge dowh, tue xkira notifikasi dari fb, twitter, instagram, foursquare, samsung leh camni? mane ade

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2013 07:53 PM | Show all posts
St.Yeepi posted on 5-3-2013 12:16 PM
Nak tanya pasal youtube, kenapa bila search video dari vivo tak jumpa eeh, even pakai safari pun tak ...

certain video dia xleh tengok melalui mobile devices, macam lesen gak la gitu
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2013 08:20 PM | Show all posts
PenjualAPAD posted on 9-3-2013 07:51 PM
iphone 5 cam plastik jer, the best iphone dalam siri ialah 4s, dengan camera mantap 8.0Mp, cuma or ...

sebab dia ringan kan??
mula2 pegang mcm plastik
tp lepas belek dan guna beberapa hari baru tau kualiti dia
yg best tu skrin lebih besar
dan of course ringan tp takde la risiko cat terkopek
dan rasa smart je carry dlm henbeg
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2013 09:11 PM | Show all posts
cmf_jeangrey posted on 9-3-2013 08:20 PM
sebab dia ringan kan??
mula2 pegang mcm plastik
tp lepas belek dan guna beberapa hari baru tau  ...

cat terkopek tu sony biasanya
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2013 09:35 PM | Show all posts
ayeesha posted on 8-3-2013 04:57 PM
salam semua...

tgh plan nk beli ipad mini...tapi tak decide nk beli yg wifi je ke or add celullar ...

ikut observation aku beli terus yg ada cellular sekali
mana tau kalau one day decide nk guna mobile data
kan senang semua dah ada
mobile data pun dah makin murah
dah ada yg prepaid, bole guna harian, mingguan, bulanan
wifi pulak limited takut lama2 rasa malas nk pakai

Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2013 10:12 PM | Show all posts
cmf_jeangrey posted on 9-3-2013 06:54 PM
kalau x pernah pegang tu beli je
sok sampai iphone 10 x merasa

HAHAHA tajam sekali
tapi betul juak

cuma tarik balik. menanti s4 dan note 3 duluk
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2013 10:15 PM | Show all posts
kiwibenz posted on 9-3-2013 10:12 PM
HAHAHA tajam sekali
tapi betul juak

note keluar 3 kali setahun
ifon 2 kali jek...jenuh nk tunggu
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2013 11:15 PM | Show all posts
cmf_jeangrey posted on 9-3-2013 10:15 PM
note keluar 3 kali setahun
ifon 2 kali jek...jenuh nk tunggu

muehaha kembali ke samsung semula la noks
oke3 x nyemak kat benang nih daaa
sehingga sampai semula seru
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2013 07:49 AM | Show all posts
cmf_jeangrey posted on 9-3-2013 09:35 PM
ikut observation aku beli terus yg ada cellular sekali
mana tau kalau one day decide nk guna mobi ...

ok...tq jeangrey sudi sharing info...

satu lagi nak tanya betoi ka ipad mini yang itam tu boleh terkopek warna itamnya bila lama2 pakai?
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2013 09:25 AM | Show all posts
ayeesha posted on 10-3-2013 07:49 AM
ok...tq jeangrey sudi sharing info...

satu lagi nak tanya betoi ka ipad mini yang itam tu boleh ...

terkopek tidak la tetapi mungkin discolour, smudges, scuffs, scratches ikut pada cara kita handle barang2 ni
sebab itu setiap device ni ada casing sendiri sebab nk kurangkan risiko kecacatan tuh
macam manusia juga pakai baju seluar bukan sekadar tutup aurat tapi nk jaga kulit juga

utk kepastian dan cara tercepat, pergi je mana2 kedai apple dan belek display model mereka
sebab display model ni beratus org main hentam je pegang dan letak dan ada yg jatuh tergolek atas meja
so dari situ boleh agak ketahanan barang2 tu, yg paling kurang cacat tu la aku rasa paling tahan (tolak display baru)

harap membantu


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2013 10:18 AM | Show all posts
cmf_jeangrey posted on 10-3-2013 09:25 AM
terkopek tidak la tetapi mungkin discolour, smudges, scuffs, scratches ikut pada cara kita handle  ...

alhamdulillah...byk membantu ni..

tq sebab sudi explain details...

last q for today..nak tanya ipad mini boleh jadikan hotspot mcm ipad baru tu?


Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2013 11:56 AM | Show all posts
ayeesha posted on 10-3-2013 10:18 AM
alhamdulillah...byk membantu ni..

tq sebab sudi explain details...

no worries...
ye ipad mini pun boleh jadik hostspot tp x silap kena beli yg ada cellular
caranya pegi kat settings --> general --> cellular pastu set up personal hotspot
tapi bila dijadikan hotspot bateri kedua-dua device akan cepat drain
kalau hanya ada satu sim dgn data boleh la kot buat camni
since aku ada 2 sim so aku x try lagi so far


Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2013 01:26 PM | Show all posts
cmf_jeangrey posted on 10-3-2013 11:56 AM
no worries...
ye ipad mini pun boleh jadik hostspot tp x silap kena beli yg ada cellular
caranya ...

ok..tq dear untuk kesemua info...

utk aku mcm membazir kalau pakai 2sim data...
nak kene beli dulu baru syok godek-godek...will coming back here soon insyaAllah...thanks again dear...

Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2013 03:05 PM | Show all posts
ayeesha posted on 10-3-2013 01:26 PM
ok..tq dear untuk kesemua info...

utk aku mcm membazir kalau pakai 2sim data...

sure ayeesha



Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2013 08:54 PM | Show all posts
PenjualAPAD posted on 9-3-2013 07:53 PM
certain video dia xleh tengok melalui mobile devices, macam lesen gak la gitu

Oh gitu, takde cara nak settle problem nie ker?
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2013 09:01 PM | Show all posts
PenjualAPAD posted on 9-3-2013 07:50 PM
aku tidak rela jaibreak ini iphone, mwahahha

Aku pun rasa mcm was was nak jailbreak, rasa sayang sebenarnya hehehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.088486s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list