Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
109991
View
716
Reply

APPLE; IPHONE, IPAD & IPOD - III-DISCUSS HERE

[Copy link]

Author: paler kembang       Show all posts   Read mode

Post time 5-8-2016 11:25 AM | Show all posts
kakakyee replied at 26-5-2016 10:51 AM
Aku berminat utk membeli Iphone SE tp aku x pernah guna iphone
minta tanya.. betul ke iphone mesti  ...


Akak sekarang pakai handphone apa? Kena tengok saiz jugaklah.Sebab ada user dari ip5/5S, upgrade amik ip6 tak selesa, sebab dah terbiasa gunaip5/5S comel kecik tu C bila dapat ip6 saiz besar sikit tak best. Pada sy, sy lagiselesa dengan ip6 ni - sebab besar sikit untuk typing, edit gambar, games.Sebenarnya takdelah besar sangat pun kalau nak banding dengan 6S.

Soal jailbreak tu pun tengok pada diri akak. Adakah akakjenis suka godek2 ataupun guna untuk basic phone/fb/whatsapp je. Nak cakappasal jailbreak ni, panjang sangat nak cerita. Nanti sy cerita panjang lebar,apa fahaman sy tentang jailbreak ni ek.

Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2016 04:43 PM | Show all posts
salam forumer

hari yg malang bagi aku. Iphone 6s plus Rose Gold hilang begitu sahaja. Cara hilang? Diambil seseorang sebab aku check dlm bag tiada.

Aku track dlm Find My Iphone di icloud- device offline

status sekarang aku letakkan dalam Lost Mode

Harapan untuk dapat balik mmg aku sedar tipis

AKu cuma nak tau last location je. Ade sape2 boleh bantu aku?
Apa lagi yg boleh aku buat selain Lost Mode?

AKu jugak nak letakkan phone dlm activation lock-means device ni mmg takkan dapat dipakai oleh sesiapa pun. Tapi belum lagi sbb aku tunggu if notification send to my email if iphone connected to internet aka online aka on.

pls help
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2016 04:44 PM | Show all posts
jodoh aku dgn iphone 6splus hanya 10 bulan. Hadiah harijadi reward diri sendiri.

Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2017 04:14 PM | Show all posts
salam, hai

tumpang tanya, saya baru bertukar ke iphone 7plus.. macam susah nk dapatkan 3d touch tu.. memula ingatkan x ada, nyaris nk g center balik
tp lepas tekan2 mmg ada cuma susah nk dpt 3D tu.. selalu keluar ikon x utk remove apps klu tekan lama2 kat apps yg nk diguna... **harap dapat faham maksud saya**

soalannya 3D touch tu mmg payah camtu ke atau iphone saya yg x ok
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2017 10:44 AM | Show all posts
Hi nak tanya, worth it tak kalau nak upgrade dari 6s ke iphone 7? Ke tak payah?
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2017 10:46 AM | Show all posts
Dan sebenarnya aku masih tak paham konsep myset, dengan original. Dah google banyak kali ada yang cakap okay. Tapi kawan aku punya myset camera lawa macam hat ori. Ada sesapa boleh terangkan tak?
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2017 03:18 PM | Show all posts
hungryhenry replied at 22-12-2016 04:44 PM
jodoh aku dgn iphone 6splus hanya 10 bulan. Hadiah harijadi reward diri sendiri.

Tabahlah. Sementara tu boleh pakai phone lain dulu. InsyaAllah nanti beli baru, pelan2.

Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2017 03:24 PM | Show all posts
Qnqn replied at 3-2-2017 10:46 AM
Dan sebenarnya aku masih tak paham konsep myset, dengan original. Dah google banyak kali ada yang ca ...

Hah? Myset tu apa.

Yang I tau original & refurbished.
Ori tu memang baru as it dari kilang. Refurbished tu pulak yang orang returned dekat applestore sebab rosak. Customer baiki & ganti sparepart. Haa, yang sparepart ni lah - kalau user terus pulak dekat authorised apple store, diorang akan ganti dengan ori sparepart. Kalau customer baiki je mana2 kedai handphone tepi jalan 99.9% kemungkinan sparepart tu tak ori.

So, kalau nak beli refurbished set sila beli kat authorised apple reseller. Bukan kat lazada, mudah, etc.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2017 03:25 PM | Show all posts
Qnqn replied at 3-2-2017 10:44 AM
Hi nak tanya, worth it tak kalau nak upgrade dari 6s ke iphone 7? Ke tak payah?

Tak payah, 6s dah okay sangat.
Lagipun ip7 takde audio jack.

Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2017 03:28 PM | Show all posts
humaira_maira replied at 2-2-2017 04:14 PM
salam, hai

tumpang tanya, saya baru bertukar ke iphone 7plus.. macam susah nk dapatkan 3d touch t ...

You pakai ios 10 point berapa? Cuba upgrade ke latest. Tengok smooth ke tak.

Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2017 09:11 AM | Show all posts
assalamualaikum...nk tanya

vid dlm phone xde (hilang x tau mcmana hilang) tp bila nak edit (imusic) kuar option to download dr icloud. apa maksudnya tu?

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 04:41 PM | Show all posts
choiii tepon iols asyik hang je. patu try reset, dah reset nak download apps macam fb, insta, wassap lambat giler nak mati. padahal rumah pakai unifi. any helpppppp? tapi bila buka youtube dekat safari berjalan jah xde lak sekat2
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2017 10:02 PM | Show all posts
hai nak tanya lah...

ade tak sesape yg tahu nak unlock icloud ?

Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2019 11:41 AM | Show all posts
Assalammualaikum sahabat2..

[ipad 2] - masalah keep on restarting. apple logo keep on restarting. apa masalahnye ye? tqtqtq
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2019 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts
1st time pakai iphone 6. Skrg pakai Iphone XR Blue.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2019 11:56 AM | Show all posts
Qnqn replied at 3-2-2017 10:44 AM
Hi nak tanya, worth it tak kalau nak upgrade dari 6s ke iphone 7? Ke tak payah?

cuba baca2 sini dulu

klik sini
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2019 11:57 AM | Show all posts
nayzaron77 replied at 2-4-2017 10:02 PM
hai nak tanya lah...

ade tak sesape yg tahu nak unlock icloud ?

lama dah soalan ni
untuk apa ya nak unlock?

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.072800s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list