Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
109990
View
716
Reply

APPLE; IPHONE, IPAD & IPOD - III-DISCUSS HERE

[Copy link]

Author: paler kembang       Show all posts   Read mode

Post time 28-3-2013 11:43 PM | Show all posts
nuza posted on 26-3-2013 11:42 PM
Kenape imessage tak bole? Dok verifying je...

kalau ada wifi, guna wifi dan try activate imsg balik..
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2013 12:20 AM | Show all posts
cmf_blackpearl posted on 28-3-2013 11:43 PM
kalau ada wifi, guna wifi dan try activate imsg balik..

Mmg guna wifi tapi still tak bole.maaf la ye.budak baru belajar...
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2013 09:48 AM | Show all posts
erm....sian ati nih..bercelaru...nak samsung la...tbe2 nak iphone la...

last2 takder aper pun beli....

naper iphone 4s lagi better dari iphone 5 ek?bkn lagi baru lagi canggih ker?
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2013 11:03 AM | Show all posts
guna GPS apa best yek ...yang ada maps kat iphone ni tak reti guna laa

banyak original apps kat iphone ni ana tak menggunakan sepenuhnya.....spt podcasts, newstand, find friends, , iTunes U, ..
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2013 08:17 PM | Show all posts
salam. saya baru beli ipod. first time guna apple product.

nak tanya abang2 n kakak2 sini, nak download game yang free.

dia suruh saya daftar itunes n mintak no kredit kad.

tapi saya tak ada kredit kad, macamana eh?
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2013 08:12 AM | Show all posts
bawaku_terbang posted on 31-3-2013 08:17 PM
salam. saya baru beli ipod. first time guna apple product.

nak tanya abang2 n kakak2 sini, nak d ...

boleh je daftar iyunes tanpa kredit card .just leh download game2 free je la kalau game berbayar harus la kena ada crdit card
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2013 09:07 AM | Show all posts
jgfjhdjhg posted on 1-4-2013 08:12 AM
boleh je daftar iyunes tanpa kredit card .just leh download game2 free je la kalau game berbayar h ...

da jmpe dah macamana nak daftar. terima kasih. =)

harga charger untuk ipod selalu nya brapa rm ye? bukan yg beli dekat kedai apple
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2013 09:12 AM | Show all posts
bawaku_terbang posted on 1-4-2013 09:07 AM
da jmpe dah macamana nak daftar. terima kasih. =)

harga charger untuk ipod selalu nya brapa rm ...

dlm rm20-rm30

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2013 11:20 AM | Show all posts
AKU DAH TRADE IN IPHONE 4 aku... (huhuhuhu... sedih jugak sbb banyak jasanya).... sbb riview ip5 tak berapa bagus aku nak amik ip4s jer (malangnya takder dijual yg baru).... lastly aku berpaling tadah dan beli note 2.... hehehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2013 06:08 PM | Show all posts
Bagaimana untuk Fix App Weather di iPhone jika tidak boleh digunakan selepas melakukan jailbreak dengan Evasi0n:

Step 1: Sila Install iFile pada device yg bermasalah melalui Cydia.

Step 2: Buka Safari browser. Download file iOS App Weather 6.x Fix.deb di sini  atau tulis pada adderess url 'http://cl.ly/313v292X1C2T' dengan klik Download.

Step 3: Pada page baru Safari, setelah filw didownload. Klik Open in iFile.

Step 4: iPhone, iPad atau iPod touch anda akan launch iFile dan cadangkan bbrp aplikasi untuk menjalankan file yg didowlond pada device anda. Pilih Intalled dan tunggu bbp saat. setelah selesai pilih 'done'.

Step 5: Sekarang anda dapat buka app weather tanpa perlu respring atau reboot.

Semoga tutorial ini dapat membantu.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2013 07:14 PM | Show all posts
NEED HELP URGENT
KENAPA IPHONE 4 ANA NI TETIBA TAK ADA SOUND.. IF CALL BUNYI  MACAM  'SREK SREK'
Buka lagu pun tak boleh!!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2013 02:44 PM | Show all posts
kiwibenz posted on 4-3-2013 01:08 PM
haishh banyak beza gila iphone 5 dengan note 2.
ketara kat bateri tuh. serba salah haku ...

baru beli note 2....shari pakai dh problem....charge x naik2...ni tunggu 2 minggu lak sebab ganti yang baru,,,,rupanye masalah motherboard...tension je...ade kat servive centre samsung kat low yat tu...nk guna sim kad ke phone lama x leh lak sebb sim dia kecik...terpaksala beli prepaid no lain...hangin jeeee....
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2013 03:17 PM | Show all posts
putri_amra posted on 3-4-2013 02:44 PM
baru beli note 2....shari pakai dh problem....charge x naik2...ni tunggu 2 minggu lak sebab ganti  ...

nasib baik ada warannty
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2013 05:09 PM | Show all posts
putri_amra posted on 3-4-2013 02:44 PM
baru beli note 2....shari pakai dh problem....charge x naik2...ni tunggu 2 minggu lak sebab ganti  ...

alaa kesian.. nasiblah tu terkena 1 dalam 1000
eh tapi nape beli sim baru
ko kerat jah sim tuh kat kedai



Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2013 05:11 PM | Show all posts
midori_katana posted on 2-4-2013 11:20 AM
AKU DAH TRADE IN IPHONE 4 aku... (huhuhuhu... sedih jugak sbb banyak jasanya).... sbb riview ip5 tak ...

habis, skang ni performance mana satuk lagi menambat hatik
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2013 05:46 PM | Show all posts
kiwibenz posted on 3-4-2013 05:11 PM
habis, skang ni performance mana satuk lagi menambat hatik

Dua2 ada pro and cons nyer.... explore internet lebih best dgn iphone, tapi explore dan install application lebih best dgn notes 2 ( of coz considering aku ni org yg tak pandai jail break di I phone... tunggu 2 thn lagi, kalau iphone kuarkan something yg bleh lawan note2, aku ttu rujuk dgn iphone blk since aku bukan brand fanatik dan akan pilih benda yg aku rasa terbaik
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2013 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Kedai ckp my siftware prblm
How to save my contacts n how to save pic yng bkn dsmpan d camera roll
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2013 09:28 PM | Show all posts
midori_katana posted on 3-4-2013 05:46 PM
Dua2 ada pro and cons nyer.... explore internet lebih best dgn iphone, tapi explore dan install ap ...

ko dah root belum note 2

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2013 09:14 AM | Show all posts
kiwibenz posted on 3-4-2013 09:28 PM
ko dah root belum note 2

Entah.... dah kot sbb aku boleh install macam2 dah ni... hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2013 01:46 PM | Show all posts
NAK minta tolong sikit kat otai otai..
My iphone dulu ada whatsapp and lain lain apps...
rosak....
seblm hntr dah backup (rsa buat semua laa)
and now how to bbh balik my whatsapp viber wechat and all apps???
adoyaii
please
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.082766s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list