Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
112117
View
716
Reply

APPLE; IPHONE, IPAD & IPOD - III-DISCUSS HERE

[Copy link]

Author: paler kembang       Show all posts   Read mode

Post time 9-4-2013 08:47 AM | Show all posts
Suchi posted on 18-3-2013 09:57 PM
salam korang nak tanya kalau nak beli wassap utk iphone 5 yg 0.99 tu cemana yeaa..dah beli nak bayar ...

Bkn whasup free Jer ker kat iPhone..
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2013 02:54 PM | Show all posts
mysweetisha posted on 9-4-2013 08:47 AM
Bkn whasup free Jer ker kat iPhone..

taklah dah kena bayar kalo nak install tak taulah skrg free semula ke
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2013 06:26 PM | Show all posts
anasue posted on 29-3-2013 11:03 AM
guna GPS apa best yek ...yang ada maps kat iphone ni tak reti guna laa

banyak original apps kat i ...

pakai maps la senang..for me app kt iphone mmg user friendly..walaupun first timer, mmg mudah nk guna..

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 10:05 AM | Show all posts
Suchi posted on 9-4-2013 02:54 PM
taklah dah kena bayar kalo nak install tak taulah skrg free semula ke

i baru install semula free ja


Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
anasue posted on 10-4-2013 10:05 AM
i baru install semula free ja

biar betul.yg mana satu ni knp kt app store aku ni masih 0.99 cent
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 02:04 PM | Show all posts
whatapps ni kat apple store memang bebayar, rega 0.99 cent, ada waktu tertentu dia buat promosi jadi free, so waktu tu la cantikkk membelinya
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 03:25 PM | Show all posts
anasue posted on 8-3-2013 01:00 PM
Pengguna Iphone..
leh tak kita block SMSes and Calls masuk dari certain number?

Jawapannya boleh. kena JB dulu then install app iBlackList kat Cydia.
Last edited by NAGAmerah on 10-4-2013 03:27 PM

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 03:51 PM | Show all posts
Oh dah byr ker...Aritu elok Je free
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 11:04 PM | Show all posts
memang sentiasa free jer
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-4-2013 11:59 AM | Show all posts
iBalacklist aku dah serik guna... nanti byk no telelfon akan ada dalam list contack.. iaitu nombor konteks yg perlu diblock mengikut region konon.. nak delete bukan kerja mudah, beribu bombor.
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2013 12:10 PM | Show all posts
paler kembang posted on 11-4-2013 11:59 AM
iBalacklist aku dah serik guna... nanti byk no telelfon akan ada dalam list contack.. iaitu nombor k ...

bang paler ramai sgt peminat ni. hehe!
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2013 12:16 PM | Show all posts
Untuk JBreakers terutamanya iOS6 evasion, ada satu tweak yang maha hebat bagi aku iaitu YOUR TUBE CRACKED. Dengan yourtube anda boleh download segala jenis YouTube video dan menyimpannya dlm iphone/hard disk masing2. Video tersebut juga boleh terus di convert dalam bentuk audio (bagi mereka yang malas nk search lagu in high quality) and boleh transfer terus ke dlm music/ipod list. Boleh search and install tweak ni via Cydia= Your Tube Cracked



Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2013 04:57 PM | Show all posts
jailbreak lagi bagus nya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-4-2013 10:39 PM | Show all posts
Apple ni tak tahulah sengaja atau tidak, mengeluarkan iphone 5 dengan keupayaan wifi yang sangat lemah.  Mungkin juga strategi perniagaan.  Bila keluar model baru i5 banyak yg upgrade kerana mahu ciri2 yang hebat, namun wifinya sangat lemah. Menyedari kelemahan ini apple berharap ramai menunggu untuk upgrade ke iphone 5s nanti...
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2013 08:50 AM | Show all posts
Salam ..hai otai2 forumm.. maaf sy mencelah.. smalam tgah on9 fb guns iPad ttba kluar ke home screen blek.. log in kt fb blek.. pastu kuar kt home screen ipad lgi.. makin lama makin kerap, smpai nk buka safari ker application len pon mcm tu.. pastu 1 iPad tu ttba loading2.. loading.. n tupp.. terpadam.. nk on plak x boleh.. *n xtau nk on cmane da.. ade sesape tau penyakit iPad sy ni x? kot2 kne sampuk.. or kne VIRUS ea lau mcm tu??? aduhhh.... tataw nk wt cmane da neh....helpppppppppp..
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2013 04:19 PM | Show all posts
hynaa8080 posted on 12-4-2013 08:50 AM
Salam ..hai otai2 forumm.. maaf sy mencelah.. smalam tgah on9 fb guns iPad ttba kluar ke home screen ...

Make sure iPad's battery is charged above 20% (we would recommend at least 50 - 60 %). If you are not sure charge you tablet for at least 40 minutes.
Make sure your Apple tablet is in Power On state.
Watching the shining screen of iconic tablet with apps' icons on it press and hold down the Wake/Sleep and the Home buttons simultaneously, ignore the red slide "to power off", just keep both buttons holding until the Apple logo appears. This logo is the signal that the hard reset has succeeded. Be patient, some times the hard restart of iPad may take up to 10 - 15 minutes. But such a long restart is a rare case.

copy and paste jer....nak type malas dey....hehe....make sure tekan serentak ek....sampai kluar logo apple....dah kluar logo apple baru lepas kan button2 yg disebutkan...
p/s...saya bukan otai...saya budak baru learning

Last edited by ryzerhive on 12-4-2013 04:21 PM

Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2013 04:22 PM | Show all posts
paler kembang posted on 11-4-2013 10:39 PM
Apple ni tak tahulah sengaja atau tidak, mengeluarkan iphone 5 dengan keupayaan wifi yang sangat lem ...

strategi marketing....biasa....hehe
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2013 11:24 AM | Show all posts
nak tanye if pegi travel overc. data roaming tu turn off kan. aku ade subscribe data maxis rm33 per day. tp aku kene turn on data roaming baru boleh browsing. ade kuar 3g. klo aku turn off data roaming xkuar ape. just nama service provider je.

aku takot nnt bil dtg more than rm33
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2013 12:08 PM | Show all posts
nanie posted on 15-4-2013 11:24 AM
nak tanye if pegi travel overc. data roaming tu turn off kan. aku ade subscribe data maxis rm33 per  ...

of kos...nk guna data kena la aktifkan data service
kalau xde data cari wifi pulak...
rm33 a day tu utk domestic use atau roaming sekali? gi check dulu
karang balik x pasal2 bil melambung bole sama dgn deposit beli rumah baru
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2013 12:14 PM | Show all posts
cmf_jeangrey posted on 15-4-2013 12:08 PM
of kos...nk guna data kena la aktifkan data service
kalau xde data cari wifi pulak...
rm33 a day ...

nama package tu dataroam 1 day package rm33


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089280s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list