Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
112419
View
716
Reply

APPLE; IPHONE, IPAD & IPOD - III-DISCUSS HERE

[Copy link]

Author: paler kembang       Show all posts   Read mode

Post time 16-5-2013 12:10 PM | Show all posts
second_link posted on 16-5-2013 10:51 AM
16gb,32gb, 64gb tu storage size. Means makin besar storage size makin banyaklah apps boleh install ...

ohhhh.... ok paham... so klau x bnyk nk install apps amik yg 16 gb tu pon da kira ok la kan..
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2013 01:32 PM | Show all posts
epal_ijau posted on 16-5-2013 12:10 PM
ohhhh.... ok paham... so klau x bnyk nk install apps amik yg 16 gb tu pon da kira ok la kan..

rasanye baik ambil 32gb rugi la kalau beli 16gb.kang tak leh masuk bnyak pun.lagu movie n app.
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2013 02:01 PM | Show all posts
epal_ijau posted on 16-5-2013 12:10 PM
ohhhh.... ok paham... so klau x bnyk nk install apps amik yg 16 gb tu pon da kira ok la kan..

Ok la setakat nak simpan lagu and install apps or games cukup2 mkn la 16gb tu..tapi kalau nak simpan bnyk movie and apps memang x cukup 16gb.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2013 01:56 PM | Show all posts
kalau kita beli iphone online kat apple.com/my/, adakah reliable? Iols tak nak beli kat kedai sebab kebanyakannya MADE IN CHINA. Lagipun tak berapa faham camne nak detect ori atau tak. Mohon pencerahan plis..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2013 02:23 PM | Show all posts
lagi satu kan, "Lightning to USB cable"tu memang kene beli asing ke? Maksudnya, kalau beli iphone, dapat seketul iphone je la?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2013 12:40 PM | Show all posts
hyie posted on 19-5-2013 02:23 PM
lagi satu kan, "Lightning to USB cable"tu memang kene beli asing ke? Maksudnya, kalau beli iphone, d ...

Beli iPhone baru dapat:
1. Seketul iPhone lengkap bateri
2. Charger usb
3. User manual
4. Dua keping Sticker apple
5. Earphone

Free gift kemungkinan dapat atas ikhsan kedai:
1. Screen protector
2. Casing
3. Car charger
4. bla bla bla


Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2013 04:24 PM | Show all posts
hyie posted on 19-5-2013 02:23 PM
lagi satu kan, "Lightning to USB cable"tu memang kene beli asing ke? Maksudnya, kalau beli iphone, d ...

Dpt complete semua... Jgn risau. Iphone mmg assemble kat china.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2013 08:56 PM | Show all posts
maseh @paler kembang & @wqe1922

macam tu baik aku beli kat kedai je sebab beli on9 pun tetap dapat made in china.

Thanks!
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2013 11:26 AM | Show all posts
epal_ijau posted on 16-5-2013 12:10 PM
ohhhh.... ok paham... so klau x bnyk nk install apps amik yg 16 gb tu pon da kira ok la kan..

Aku baru beli ahad lepas Ipad Mini 16GB, tulis je 16GB tapi dalamnya selepas tolak itu ini 13GB+ je pun. Kalau jenis yang suka menyimpan file tu seeloknya beli la size besar, macam aku jenis yang sekali tengok dah cukup terus delete sebab dah ada external harddisk 1TB nak simpan semua data kan.

Kekoknya kali pertama beli sebab tak pernah ada pengalaman menggunakan barangan Apple ni, sampai rumah terus buka kotak dan charging 5 jam dan onkan dengan harapan boleh terus guna macam aku beli tablet Samsung. Rupanya tak boleh guna lagi, terpapar perkataan ITune je. Rupanya aku perlu register ITune dulu, kemudian download di laptop ITune tu dan bla bla bla bla bla bla bla. Nasib baik lah ada youtube boleh jadi rujukkan, kalau tak entah-entah aku dah baling je Ipad aku tu sebab tak reti nak ONkan dan sedikit menyusahkan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2013 12:54 PM | Show all posts
walaupun barangan Apple ni mahal dari jenama lain , tapi aftersale service meka  yg terbaik... kalau masih dlm warranty , apa2 problem cepat selesai (1 to 1 exchange.)..pernah  ada prob dgn Ipad 2nd Genaration beli semasa d US, bila ada prob saya ke S"pore  service centre, terus dpt yg baru, tanpa banyak persoalan..Apple memang terbaik aftersale service nya..
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2013 10:38 AM | Show all posts
Cmnr nk beli gift card dia...kena bayo je semuanyer
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2013 01:43 PM | Show all posts
kulit posted on 24-5-2013 10:38 AM
Cmnr nk beli gift card dia...kena bayo je semuanyer

Pakai debt card je kalo nak purchase kat apa2 kat apps store.
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2013 05:57 PM | Show all posts
Nk tanya aku br dpt iphone 4s dr company tu 2nd
Dr bos yg dh beli ipone 5. camner nk bt ringtone free  & nk asign ringtone.
Lagu suma kena beli plak mahal nor
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2013 07:11 PM | Show all posts
macam mne kita nak tahu ah iphone yg kita beli tuh ori atau tidak...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-6-2013 10:21 PM | Show all posts
Tanya Pak Cik Google
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2013 10:47 AM | Show all posts
aku baru je grab iphone 4s nie. first time nk pakai iphone sebelum ni pernah guna ipod touch je..icloud tu untuk ape ea..then app ape yg patut aku ade nie...
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2013 01:01 AM | Show all posts
leetaemin posted on 4-6-2013 10:47 AM
aku baru je grab iphone 4s nie. first time nk pakai iphone sebelum ni pernah guna ipod touch je..icl ...

facebook....
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2013 11:32 PM | Show all posts
tadi kan aku pegi satu blue cube ni, dia cakap pasni Apple dah taknak kuarkan iPhone kaler putih sebab kaler dia senang terkopek.   Btui ka? Kaler itam cam tak berapa best la...

Aku tanya diorang, aku sekarang pakai celcom postpaid exec 50, boleh ke kalau tak nak terminate no yang tengah guna sekarang ni dan terus upgrade ke pakej iphone. Diorang cakap boleh. Disebabkan chip aku saiz besar, so kene la pegi tukar chip yang kecik then baru diorang kerat jadi saiz A6. Biasanya ambil masa 2 hari untuk pengaktifan semula no (setelah upgrade pakej). Mungkin akan dikenakan caj RM5. Ok je kan..

Semalam aku pegi dua kedai celcom tanya pasal pakej, cam harom je diorang ni bagi info pon silap

Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2013 11:37 PM | Show all posts
leetaemin posted on 4-6-2013 10:47 AM
aku baru je grab iphone 4s nie. first time nk pakai iphone sebelum ni pernah guna ipod touch je..icl ...

anneyong haseyo!

Meh kita belajar sesama Menurut pakcik Wiki:

"iCloud is a cloud storage and cloud computing service from Apple Inc."
"The service allows users to store data such as music and iOS applications on remotecomputer servers for download to multiple devices such as iOS-based devices running iOS 5 or later,[7] and personal computers running OS X 10.7.2 "Lion" or later, orMicrosoft Windows (Windows Vista service pack 2 or later). It also replaces Apple'sMobileMe service,[5] acting as a data syncing center for email, contacts, calendars, bookmarks, notes, reminders (to-do lists), iWork documents, photos and other data. The service also allows users to wirelessly back-up their iOS devices to iCloud instead of manually doing so using iTunes."

Ok, dah paham?
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2013 11:37 AM | Show all posts
jgfjhdjhg posted on 20-2-2013 12:41 PM
ok la tu.PK kata kalau dh jailbraek leh masuk Gmate Skyroam mcm best je huhu

ipad mini sekarang brape rm? ada suggestion nk beli katna lebih specific?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086211s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list