Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
112517
View
716
Reply

APPLE; IPHONE, IPAD & IPOD - III-DISCUSS HERE

[Copy link]

Author: paler kembang       Show all posts   Read mode

Post time 15-4-2013 01:02 PM | Show all posts
nanie posted on 15-4-2013 12:14 PM
nama package tu dataroam 1 day package rm33

aku bukan maxis user tp faham konsep dataroam nih
promo lebih kurang je walau different telcos

bila guna promo daily dataroam tu
pastikan awak hook ke roaming network yg terpilih je
x silap daily tu based on waktu reset dia biasanya 12am
so guna lepas subscribe dan renew subscription lepas end time dia

kalau masih x pasti call dorg tanya betul2
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2013 11:19 AM | Show all posts
cmf_jeangrey posted on 15-4-2013 01:02 PM
aku bukan maxis user tp faham konsep dataroam nih
promo lebih kurang je walau different telcos

...

aritu masa pergi HK guna line yg diberi oleh Celcom kat sana mmg dia charge ikut yg dipromo la..roaming utk celcom dekat ipad.mmg kena juga sbb nak redah jalan dan cari info kena guna internet gak.

Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2013 08:06 PM | Show all posts
nak tanya pasa sesapa yg dah pakai iPhone5 ni...

dia punye battery life berapa lama tahan ??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-4-2013 07:27 PM | Show all posts
TeRasKiLo posted on 19-4-2013 08:06 PM
nak tanya pasa sesapa yg dah pakai iPhone5 ni...

dia punye battery life berapa lama tahan ??

Beteri tahan lebih lama dari i4s, tapi wifi lemah dari i4s

Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2013 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy nk jual la iphone5 sy ni.agak2 brp rege nye.? Sy guna betul2 utk tel dan sms aje. Sebab sy dah ada tab2 so, internet seme kat ctu. Cam membazir jek pakai ip5 nih.belum jb, n belum install ape2 pun lg.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2013 11:19 AM | Show all posts
klu pakai iphone sim card dia tak blh cuna kat phone lain ke.. confuse ler..
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2013 12:27 AM | Show all posts
ryzerhive posted on 12-4-2013 04:19 PM
Make sure iPad's battery is charged above 20% (we would recommend at least 50 - 60 %). If you are  ...

terima kasih btul ape awak kata tu sy charge lama gak bru bernyawa ipad sy tu..huhu.. TQ yer
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2013 09:59 AM | Show all posts
paler kembang posted on 21-4-2013 07:27 PM
Beteri tahan lebih lama dari i4s, tapi wifi lemah dari i4s

wifi lemah tu mcm mane ? boleh explain sikit
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2013 11:36 PM | Show all posts
Ada crack version utk menghotspotkan ipad tak selain mywi?mywi paid version je ada dlm cydia.tq
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-4-2013 01:13 PM | Show all posts
TeRasKiLo posted on 24-4-2013 09:59 AM
wifi lemah tu mcm mane ? boleh explain sikit

Wifi lemah tu signal dia tak penuh dan kejap2 putus...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-4-2013 01:14 PM | Show all posts
muatturun posted on 26-4-2013 11:36 PM
Ada crack version utk menghotspotkan ipad tak selain mywi?mywi paid version je ada dlm cydia.tq

Latest ios tak perlu mywi dah...
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2013 10:41 PM | Show all posts
paler kembang posted on 28-4-2013 01:14 PM
Latest ios tak perlu mywi dah...

Tq.Malasnya nak updet ios ni.pastu kena jb lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2013 12:35 PM | Show all posts
Malas pun tak apa.... asalkan pakai iphone..
aku kadang malas, tapi bab jailbreak lagi malas.. tak kerti sangat...
tapi undi jangan malas, hanya pangkah PAS saja..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-5-2013 06:59 PM | Show all posts
Bila iphone 5s @ iphone 6 nak keluar?
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2013 12:43 PM | Show all posts
if iphone motherboard rosak mahal ke nak repair
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2013 09:52 AM | Show all posts
assalamualaikum kawan2 otai

gen pacal yang hena nak taw... rge ipad yg termurah bape ekk?

skian mekaseh.. keguaan just nak surf tenet aje..
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2013 08:34 PM | Show all posts
Ipad paling murah ipad generasi per1 secaod hand.  16gb wifi sahaja mungkin rm800
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2013 09:11 PM | Show all posts
aku guna ken ipon5 ! sempoi kali, cume dy puny app have to pay! harus tunggu free lo...
hehehe
coba cek sini d! http://www.pricepanda.com.my/apple-iphone-5-pid1516317/
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2013 10:37 AM | Show all posts
Salam geng Apple,

nak tanya sikit pasal ipad mini coz i tengah men'survay' utk beli ipad ni.. blh x nak tau apa yg dimaksudkan dgn 16gb,32gb, 64gb tu sume ek??.. sorry la coz i x bape nak savvy sangat pasal gadget2 ni..
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2013 10:51 AM | Show all posts
epal_ijau posted on 16-5-2013 10:37 AM
Salam geng Apple,

nak tanya sikit pasal ipad mini coz i tengah men'survay' utk beli ipad ni.. blh ...

16gb,32gb, 64gb tu storage size. Means makin besar storage size makin banyaklah apps boleh install dlm tu..

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
6.361816s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list