Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
159443
View
991
Reply

Wanita, Isteri dan Jamu

[Copy link]

Author: vasepecah       Show all posts   Read mode

Post time 15-3-2013 02:25 PM | Show all posts
220796 posted on 15-3-2013 02:19 PM
ooo...herba tolak angin dari indonesia..best ke jamu tu sis? tak jauh dr umah sy ada kompleks buki ...

tak sure.. tapi diorg cakap mmg bagus utk buang angin  .. mybe fungsi lebih kurang sama je ngan herba2 kat sini .. saje je tanya.
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2013 02:26 PM | Show all posts
cataleya posted on 15-3-2013 02:25 PM
tak sure.. tapi diorg cakap mmg bagus utk buang angin  .. mybe fungsi lebih kurang sama je ngan he ...

mesti harga murah kan sbb produk dari indon.....
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2013 02:47 PM | Show all posts
220796 posted on 15-3-2013 02:21 PM
now sy ambik jamu ni...jimat sbb 1 kapsul sehari je

sis, ok tk EFK nie? Me aritu plan nk beli tp dh terbeli Shatavari lak...benefitnya lebih krg sama...
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2013 02:49 PM | Show all posts
aryn_mz posted on 15-3-2013 02:47 PM
sis, ok tk EFK nie? Me aritu plan nk beli tp dh terbeli Shatavari lak...benefitnya lebih krg sama. ...

so far xde rase pape lg pon....mgkin sbb sy dh biasa ambik jamu....sblm ni ambik sendayu tinggi.....
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2013 03:00 PM | Show all posts
220796 posted on 15-3-2013 02:49 PM
so far xde rase pape lg pon....mgkin sbb sy dh biasa ambik jamu....sblm ni ambik sendayu tinggi... ...

agaknya ambik masa nk serasi ngan badan...

Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2013 03:02 PM | Show all posts
aryn_mz posted on 15-3-2013 03:00 PM
agaknya ambik masa nk serasi ngan badan...

klu dh biasa mengamalkan jamu mmg tak rase sgt beza...unless jamu tu betul2 power
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2013 03:16 PM | Show all posts
sy pengedar shaklee n pengguna shaklee..so far so good.sape2 nk beli pm ye..
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2013 04:20 PM | Show all posts
220796 posted on 15-3-2013 02:21 PM
now sy ambik jamu ni...jimat sbb 1 kapsul sehari je

jamu apa ni??? x nampak pon potonya...

girly amik jamu mak dara semula... ringan sikit badan nih... hehehehehh proses pelawasan pon OK.. cik hubby pon kata dah kecut sikit badan... heheheheh dulu bny angin kot.. tp makan jamu ni angin bny kuar lah...

tp rasa berat mcm sama jer... igt mcm nk try jamu susut- jamu mak dara punya.. ada saper2 tak makan jamu susut ni... kurus??? heheheheh abgler testi...

maajun x bole makan ler... x tertelah tekak ni
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2013 04:21 PM | Show all posts
tp jamu mak dara ni mahal ler.. 49.00. baik jadik ahli nadira shoppe. heheheh dptle dist 10%. tp stok x sampai 1 mth pon
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2013 04:27 PM | Show all posts
girly.. posted on 15-3-2013 04:20 PM
jamu apa ni??? x nampak pon potonya...

girly amik jamu mak dara semula... ringan sikit badan ni ...

yg ni nmpk tak sis?

http://sphotos-b.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/c71.0.403.403/p403x403/523012_316059601832156_1477649412_n.jpg

Halal
MAL 06100645 TCR

Kapsul Kacip Fatimah
Phyto Plus.

Ekstrak KACIP FATIMAH keluaran UTM adalah bersih, terjamin dan halal kerana UTM mempunyai makmal sendiri dan kajian saintifik telah dilakukan oleh penyelidik UTM dan dipantau oleh Institut Pembangunan Bioproduk, UTM.

Ia adalah ekstrak 100% dan tidak dicampur bahan lain, bukan seperti kebanyakan keluaran lain. Jika digunakan dengan betul, insya ALLAH selamat. Ia membantu kebanyakan wanita untuk mendapatkan kitaran haids yang lebih sempurna.


Kacip Fatimah juga dikenali sebagai selusuh Fatimah, sebenarnya dikenali dalam dunia botani dengan nama saintifiknya Labisia pumila.

Banyak kajian klinikal yang sedang dilakukan di Malaysia. Kacip fatimah dijual di pasaran sebagai tonik kesihatan untuk wanita sama ada masih dara, sudah berkahwin, selepas bersalin atau sudah memasuki fasa menopausal. Ia juga dikatakan meningkat kesihatan dan nafsu kewanitaan.

Rujuk : Jamal JA. Malay traditional medicine. Tech Monitor . 2006(Nov-Dec);37-49.
http://i1218.photobucket.com/albums/dd411/syikinjamal/KFPP1_zps7dc74fb2.jpg

Antara kebaikan kacip fatimah ini ialah :

-Mencegah pembiakkan sel prakanser

-Memantapkan tisu yang memerlukan hormon estrogen

-Mengukuhkan struktur tulang melalui penyerapan jisim tulang

-Melewatkan proses penuaan.

-Masalah keputihan

-Masalah angin kerana ianya anti-flatulence iaitu membantu membuang angin berlebihan di dalam badan.

-Melancarkan proses kelahiran bayi.

-Mengembalikan kecergasan selepas bersalin.

-Membantu dalam pengecutan rahim

-Melangsingkan badan dengan membantu dalam menegangkan otot-otot.

-Merangsangkan pengeluaran hormon yang dapat melancarakan perjalanan darah dan kitaran haid wanita sekaligus mengurangkan sakit senggugut ketika haid.

-Mengurangkan simptom sakit buasir, penyakit sendi dengan membaikpulihkan peredaran darah sekaligus mengurangkan kesakitan di sendi dan otot.

-Menyeimbangkan hormon dalam badan dan mengatasi masalah depresi selepas bersalin serta menambahkan tenaga dan kecergasan badan.

-Mengembalikan rambut yang sudah rosak.


Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2013 05:48 PM | Show all posts
220796 posted on 15-3-2013 04:27 PM
yg ni nmpk tak sis?

http://sphotos-b.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/c71.0.403.403/p403x403/523012_31 ...

yg ni ke dik????/

mcm best jer.. ni yg UTM punya tuh kan????
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2013 05:50 PM | Show all posts
girly.. posted on 15-3-2013 05:48 PM
yg ni ke dik????/

mcm best jer.. ni yg UTM punya tuh kan????

iyer sis....
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2013 05:53 PM | Show all posts
RM 90.00 kan dik??? mcm best jer kan... lebih kurang sama je mcm JMD punya.. tapi kan.. tang B tuh mantops x?? heheheheh
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2013 12:37 AM | Show all posts
Ku mkn majun anggun bistari.wlpon dia x meringankn bdn.tp ku ku suka.sbb senang period.tp bln pose kena stop kalu x jenuh nk ganti..sbln 2x jadinya...
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2013 01:46 PM | Show all posts
220796 posted on 15-3-2013 02:21 PM
now sy ambik jamu ni...jimat sbb 1 kapsul sehari je

salam..mana nak dapat produk ni..sis...kat farmasi ada ker...


Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2013 02:01 PM | Show all posts
manis1977 posted on 18-3-2013 01:46 PM
salam..mana nak dapat produk ni..sis...kat farmasi ada ker...

xde jual kat farmasi rasenye.....seller ada kat thread sini:-

http://mforum.cari.com.my/search.php?mod=forum&searchid=754&orderby=lastpost&ascdesc=desc&searchsubmit=yes&kw=zubaidi
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2013 02:11 PM | Show all posts
220796 posted on 15-3-2013 05:50 PM
iyer sis....

sis, makan EFK nie tk da efek penurunan berat badan ke?
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2013 02:17 PM | Show all posts
aryn_mz posted on 18-3-2013 02:11 PM
sis, makan EFK nie tk da efek penurunan berat badan ke?

takpon....nape pulak sis? sy mmg dok amalkan jamu....xde le hilg selera makan ke hape...sama je....lgpon mmg sy small eater....
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2013 02:20 PM | Show all posts
220796 posted on 18-3-2013 02:17 PM
takpon....nape pulak sis? sy mmg dok amalkan jamu....xde le hilg selera makan ke hape...sama je... ...

among benefit EFK nie...membantu penurunan berat badan...kot2 ler ada weight loss kalo consume...
di samping baiki organ dalaman wanita...
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2013 02:23 PM | Show all posts
aryn_mz posted on 18-3-2013 02:20 PM
among benefit EFK nie...membantu penurunan berat badan...kot2 ler ada weight loss kalo consume...
...

sy baru ambik dlm 2mggu kot....xde pon kurg berat badan....sama je 45kg.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.100468s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list