Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
159104
View
991
Reply

Wanita, Isteri dan Jamu

[Copy link]

Author: vasepecah       Show all posts   Read mode

Post time 18-3-2013 02:27 PM | Show all posts
zaman dulu slalu amik jamu mustika ratu - perawatan puteri tu sbb mkn yg binari botol kuning tu mcm tambahkan selera makan jek. disebabkan ygtuh kena kira brape bijik.. leceh nak pusing ikut hari.. guna jamu haiping + madu nona harmonis (nona roguy).. sejak 5thn yg lepas..

hasilnyer.. sapa yg kenal ai tau la.. penangan jamu tuh
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2013 02:35 PM | Show all posts
sy tk boleh mkn jamu...dulu pernah cube jamu Mak Dara...period jd tk regular lak...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-3-2013 08:13 AM | Show all posts
aryn_mz posted on 18-3-2013 02:35 PM
sy tk boleh mkn jamu...dulu pernah cube jamu Mak Dara...period jd tk regular lak...

makan mak dara ni bagi vase OK, vase makan ngn clomid sbb time tu tgh try to hamil anak no 2.... dari segi fit badan mmg laa fit ber energy aje rasa .... tapiiiiiiiiiiiiii hamik ko KG bertambah2 .....
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2013 08:36 AM | Show all posts
Kalu Ada porumer yg sedang consume @ baru nk cuba jamu Herba Permaisuri,buleh pm saya Ada offer sehingga 31/3/2013..
Buleh refer thread HP utk testimonial..
http://www.herbs2u-info.com/ Last edited by cruz2 on 19-3-2013 09:30 AM

Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2013 09:40 AM | Show all posts
220796 posted on 15-3-2013 03:02 PM
klu dh biasa mengamalkan jamu mmg tak rase sgt beza...unless jamu tu betul2 power

ade jumpa x jamu yg btol2 power tu..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2013 09:45 AM | Show all posts
ira79 posted on 18-3-2013 02:27 PM
zaman dulu slalu amik jamu mustika ratu - perawatan puteri tu sbb mkn yg binari botol kuning tu mcm  ...

cite le detail lg sis.....hehehe! minat gak nak tau sbb sy tak penah try jamu nona roguy ni....kurg promosi pon ye....
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2013 09:48 AM | Show all posts
MistrezHermanaz posted on 19-3-2013 09:40 AM
ade jumpa x jamu yg btol2 power tu..hehe

penah jmpe le....jus bidadari tu...di awal2 pembuatannye di taun 2005 lps sy bersalin...mmg tak bernafsu, keputihan, longgar, tak firm.....lps ambik tu 3 botol gile ketat, bernafsu (pantang nmpk hb jd gedik gile2 ), boobs firm sikit.....tp then sy stop sbb libido tu gile2 kan...hb pulak tak layan sgt sbb dia bz keje tak tentu masa balik nak Zzz je....after a few years ada try ambik balik tp kesan tak sepower awal2 pengeluarannye....zaman kegemilangan jus bidadari tu boleh dikatakan setiap rumah di quarters sy tu ada jus bidadari...hebat kan.....
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2013 09:50 AM | Show all posts
sy dok nak cari all in 1 jamu yg power...tak pyh makan supplement tuk firm kan butt & boobs, tuk kewanitaan, tenaga, & kecantikan dalaman juga luaran.....tp x jmpe lg laaa.....try & error tuk dpt yg power mower tu....hihihi!
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2013 10:02 AM | Show all posts
220796 posted on 19-3-2013 09:50 AM
sy dok nak cari all in 1 jamu yg power...tak pyh makan supplement tuk firm kan butt & boobs, tuk kew ...

sama ler....nak jamu yang all in one...dulu pengguna tegar jamu ilani makan phytonatal jek sebab tak abis lagi amik yang bersalin dulu....nak jamu yang boleh kuruskan badan yang penting nak kempiskan perut ader ker ....part badan yang lain ok...ilani breastfeed lagi...dulu ada gak beli jamu permaisuri pastu tue pregnant berenti...fiber-fiber ni so far ngan akak tak jalan ler eve fibre pun tak jalan ngan akak mcm takde effect jek
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2013 10:02 AM | Show all posts
220796 posted on 19-3-2013 09:48 AM
penah jmpe le....jus bidadari tu...di awal2 pembuatannye di taun 2005 lps sy bersalin...mmg tak be ...

ha betul ke..misz time 2005 lom kawen lg..tp pernah dgr la..even anak dara pon ambik,kwn misz tu tp x tahan tgk badan dia mengembang bagai di pam2..rege sekrg pon dh naik kn bidadari nih
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2013 10:13 AM | Show all posts
MistrezHermanaz posted on 19-3-2013 10:02 AM
ha betul ke..misz time 2005 lom kawen lg..tp pernah dgr la..even anak dara pon ambik,kwn misz tu t ...

aah dulu rege rm40 je kot tuk 250ml...now rm55 tuk 250ml..yg botol besar 375ml rm75.....
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2013 10:17 AM | Show all posts
MistrezHermanaz posted on 19-3-2013 10:02 AM
ha betul ke..misz time 2005 lom kawen lg..tp pernah dgr la..even anak dara pon ambik,kwn misz tu t ...

tu la....mmg pemes sgt masa tu...yg anak dara tu xde kot rase bernapsu sbb tak penah rase.....akak tak boleh la....hb sampai ngelak xmau balik umah....wakakaka!
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2013 10:48 AM | Show all posts
220796 posted on 19-3-2013 10:13 AM
aah dulu rege rm40 je kot tuk 250ml...now rm55 tuk 250ml..yg botol besar 375ml rm75.....

aah..dh naik harga..kalu dpt harga ahli ok sikit la..dulu pon sy pernah minum sekitar 2007/2008 sbb mak supply..lps tu suruh mak stop kononnya tak larat nk maintain sbb rege agak mahal..padahal...............
kesannya +- sama dgn sis ayu
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2013 10:54 AM | Show all posts
cruz2 posted on 19-3-2013 10:48 AM
aah..dh naik harga..kalu dpt harga ahli ok sikit la..dulu pon sy pernah minum sekitar 2007/2008 sb ...

atee..nape u tak beli sndiri je sis

psst~herba permaisuri tuk best tak? akak mg kurus takmo lg kurus...nak gain weight je ni....
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2013 11:07 AM | Show all posts
220796 posted on 19-3-2013 09:45 AM
cite le detail lg sis.....hehehe! minat gak nak tau sbb sy tak penah try jamu nona roguy ni....kur ...

actually ira mmg suka mkn nona roguy sbb established brand, well known, biasa mkn phytonatal, tapi thn ni tukar ygnih sbb nak try. ni.. copy paste dari website NR..

MADU NONA HARMONIS
KKM No : MAL19985758T
Kegunaan Tradisional:

Digunakan secara tradisional bagi wanita yang berumur tiga puluh lima (35) tahun ke atas dan wanita yang telah putus haid untuk kesihatan tenaga, menguatkan otot, melancarkan peredaran darah, memelihara kulit dan kulit muka, melegakan keputihan dan kelemahan badan.

Dos / Cara Penggunaan:
  • Wanita Dewasa (35 tahun ke atas) :
    1/2 hingga 1 sudu kecil sekali makan

review...
- dia nih jenis mcm serbuk berminyak sket.. amik 1/2 sudu teh letak atas tapak tangan.. gentel sampai jadi bulat/lonjong.. then telan. rasa dia ok la.. tak pahit atau pedas giler.. just nice.. ada bau dan rasa herba. bila basuh tangan dgn handwash ok je.. takde kesan kaler atau bau. satu botol 90g... tahan lamaaa... mungkin dlm 6bln kot. tak brape ingat sbb mmg slalu bli 2 botol dan boleh tahan setahun...

since ira amik nih skali ngan haiping.. tak pasti la yg mana beri kesan.. nih details ttg haiping..
HAIPING PLUS KAPSUL dibuat dari tumbuh-tumbuhan alami yang berguna untuk membantu membentuk tubuh menjadi langsing dan tidak mengandung bahan kimia.


KHASIAT DAN KEGUNAAN :

- Membantu mengurangi lemak
- Membantu mengurangi lendir yang berlebihan pada organ kewanitaan
- Membantu mengurangi bau tak sedap pada organ kewanitaan
- Membantu melancarkan buang air besar


CARA PEMAKAIAN :

Minumlah secara teratur 2 kali sehari 2 kapsul.
Dianjurkan sebaiknya wanita : kaum Ibu, gadis remaja.


DIRAMU DAN DIOLAH :


SINSHET TJONG

ira amik haiping nih 2 biji pagi.. dan 1/2 sudu teh madu nona harmonis sebelum dinner. mcm biasa.. kena banyak minum air bila makan jamu sbb panas. contohnya.. kalau makan ikut style ira, bila puasa mmg ada 1-2 ulser kat mulut. so far jamu nih takde healing crisis ataupun effect period. cuma.. ira ikut petua org tua2 jgn makan apape jamu masa period.. lps dah suci baru sambung.

review combination jamu nih..
- pembuangan ok je (sekali sehari) takde langsung kes nak tercirit mcm kebanyakan slimming product.
- obviously cergas, takde letih2, kurang tido pun tak ngantuk, ceria je
- mmg makin slim, kulit clear.. gives back the curves where it should be. nak kata mantap tu xbrani ler, tapi mmg ada org ckp camtu; tp xmo syiok sendiri.
- overall.. walaupun ai single mom anak 5, tapi in realiti org cuma sangka ai anak 1 jer. kalo cakap xkawin pun org caye. hehe..

adakah lpsni nak guna lagi?
jawapannyer.. yesss..
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2013 11:11 AM | Show all posts
220796 posted on 19-3-2013 10:54 AM
atee..nape u tak beli sndiri je sis

psst~herba permaisuri tuk best tak? akak mg kurus takmo  ...

oo..mak sy ahli... kami 2 beradik jer pompuan..even sampai skrg pon kain baju/tudung kalu dia berkenan dia belikan utk doter dia ni..(pdhal dh tua pon dh 3 series)..

HP tu alhamdulillah serasi dgn saya lagi buat masa sekarang ni..maksud serasi bagi sy bila saya makan jamu ni tak ada rasa pening2 ke,loya,bertambah selera mkn(haa..yg ni penting..keturunan besar2..tak mo gemok2)..yg-ve alhamdulillah rasa mcm tak ada..

yg positip..plg ketara keputihan sy hilang..bukan tak ada langsung,bila nk period keluar jugak sikit2..tak teruk,yg jernih tu jer..senang bangun tido,rasa bertenaga..part dalaman..ehem2..alhamdulillah..

pernah bagi mak mkn tapi tak sesuai maybe sbb dia dh buang rahim so dia rasa lain..(antara fungsinya mengecutkan rahim)..

plg penting..harga mampu nk maintain..tak pyh mak belikan
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2013 11:15 AM | Show all posts
220796 posted on 19-3-2013 10:17 AM
tu la....mmg pemes sgt masa tu...yg anak dara tu xde kot rase bernapsu sbb tak penah rase.....akak ...

ahahahah..yg x bestnye kita je yg bernapsu,hubby siap ngelat xnk balik umah..kn best kalau dedua bernapsu naga..kekekeke
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2013 11:19 AM | Show all posts
ira79 posted on 19-3-2013 11:07 AM
actually ira mmg suka mkn nona roguy sbb established brand, well known, biasa mkn phytonatal, tapi ...

oooo....MADU NONA HARMONIS tuk 30taun keatas je ye? lg 2taun baru sy layak le klu cmtu....hehehe! klu tuk montok & mantap jamu NR mane yg bagus sis?
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2013 11:20 AM | Show all posts
ira79 posted on 19-3-2013 11:07 AM
actually ira mmg suka mkn nona roguy sbb established brand, well known, biasa mkn phytonatal, tapi ...

woww..misz mmg percaya dgn produk nona roguy since makcik2 mase misz belasan tahun mmg consume NR..misz cuma mkn set bersalin dia je..x pernah continue yg lelain..nona harmonis dgn madu tenaga segar sama x..ade web selain NR ade produk NR tp xde nona harmonis ni..so misz kene pegi stokis la kot kalau nk detail..tp mmg 35 above je ek boleh consume,kalau bwh 35 xleh ke
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2013 11:21 AM | Show all posts
MistrezHermanaz posted on 19-3-2013 11:15 AM
ahahahah..yg x bestnye kita je yg bernapsu,hubby siap ngelat xnk balik umah..kn best kalau dedua b ...

tu la psl.....sbb heavy smoker xleh makan supplement mcm tongkat ali smua tu sbb nnti dia berak berdarah sbb terlalu panas kot...rokok tu sndiri dh membakar peparu kan....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.077558s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list