Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
159213
View
991
Reply

Wanita, Isteri dan Jamu

[Copy link]

Author: vasepecah       Show all posts   Read mode

Post time 19-3-2013 11:29 AM | Show all posts
220796 posted on 19-3-2013 11:21 AM
tu la psl.....sbb heavy smoker xleh makan supplement mcm tongkat ali smua tu sbb nnti dia berak be ...

yeke?hubby misz pon heavy smoker..misz ade baca psl jamu vigor (off topic sat),salah satu benefit dia utk kurangkan ketagihan merokok sbb herba2 aktif yg kononnye boleh singkirkan kesan nikotin..misz ingat nk belikan hubby jamu tu,dia pona syik penat je,lelaki ni xtau la nk kasi mkn jamu ape sbb x follow sgt jamu utk lelaki ni..maknanya kalau jamu tu ade tongkat ali,x sesuai la utk hubby2 kita ni mkn ek
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2013 01:02 PM | Show all posts
MistrezHermanaz posted on 19-3-2013 11:20 AM
woww..misz mmg percaya dgn produk nona roguy since makcik2 mase misz belasan tahun mmg consume NR. ...

takde la dia tulis boleh ke takboleh.. walaupun ira tahun depan baru 35.. dari tahun lepas dok makan ygtu.. takde jadi apape pun. mungkin ttg dosnyer kot... ntah.

lain 2 madu tu.. yg tenaga segar tu tak pernah try.. nih dari website NR

MADU TENAGA SEGAR
KKM No : MAL19985759T
Kegunaan Tradisional:

Digunakan secara tradisional bagi lelaki dan wanita untuk melegakan kelemahan badan, melancarkan perjalanan darah untuk tenaga dan kesihatan. Di samping itu, ia membantu pembersih dalaman semula jadi badan dengan melawaskan pembuangan air kecil, pengeluaran peluh serta melegakan tanda-tanda selsema dan batuk.

Dos / Cara Penggunaan:
  • Boleh dimakan 1 - 3 kali sehari
  • Kanak-kanak (1 bulan - 7 tahun) :
    1/4 hingga 1/2 sudu kecil sekali makan
  • Dewasa (8 tahun ke atas) :
    1/2 hingga 1 sudu kecil sekali makan

Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2013 01:09 PM | Show all posts
220796 posted on 19-3-2013 11:19 AM
oooo....MADU NONA HARMONIS tuk 30taun keatas je ye? lg 2taun baru sy layak le klu cmtu....hehehe!  ...

kalau nak montok dan mantap.. bukan dgn makan jamu... ygtuh kena senaman confirm semua pun mantap. takyah gih gym pun.. try gugel.. ada banyak guide utk nih. try cari upper body workout. baru smalam dok print untuk core-muscle strenghtening sbb nak kasi perut+belly mcm heroin industan.. dah slim tapi nak kasi firm sbb kembang-kempis lps ada anak nih takde sebarang ubat/jamu/krim yg boleh selamatkan. bila kena caranya dlm masa 3-6bulan dah berjaya dapat hasil yg diidamkan.

kalau ada mana2 produk yg cakap kasi "calibrate" bab tuh.. confirm ygtu adalah hormon. sama la lobata ke.. p/mirifica tu semuanya adalah hormon nyer mende..
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2013 01:19 PM | Show all posts
ira79 posted on 19-3-2013 01:09 PM
kalau nak montok dan mantap.. bukan dgn makan jamu... ygtuh kena senaman  confirm semua pun mant ...

sy dok main dumbbell tu a few months dah.....takde pon perubahan....pstu try senaman ringan tuk firm kan breast tak berkesan pon....mula2 naik brt dr 40kg ke 45kg mmg firm...then bila dh menten 45kg dia dh kureng sikit kat situ.....
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2013 02:54 PM | Show all posts
ira79 posted on 19-3-2013 01:02 PM
takde la dia tulis boleh ke takboleh.. walaupun ira tahun depan baru 35.. dari tahun lepas dok mak ...

oh lain2 x sama ye..last 2 years pernah temankan kwn g stokis NR kt area opis,dia beli mawar segar mcm paste la..akak tu ckp ni bkn madu tp bau mcm rempah2..mahal jgk seratus lebih..tp mmg best katanya
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2013 04:03 PM | Show all posts
Salam. Saya rigid sikit bab2 jamu ni. Takut nak main telan je. Saya makan ulam2 (jamu gak tu kan). Then pernah makan jamu ratu dara. Tapi lepas tu nak pregnant so berhenti makan. Lepas bersalin makan jamu radianz eskayvie. Senang sgt nk mkn nya. Sehari 2 kali. Badan rasa bertenaga dan kemas. Saya bf anak. Tak effect kat anak pun. Sesuai gak la. Tp lepas tu berhenti and makan supplement aje and jamu alfalfa. Sebab nak boost susu. Lagipun sebab yakin selamat tu yang itu je skrg ni.
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2013 05:02 PM | Show all posts
heartilyina posted on 19-3-2013 04:03 PM
Salam. Saya rigid sikit bab2 jamu ni. Takut nak main telan je. Saya makan ulam2 (jamu gak tu kan). T ...

radianz eskayvie tu jamu ke kolagen sis?
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2013 05:21 PM | Show all posts
220796 posted on 19-3-2013 05:02 PM
radianz eskayvie tu jamu ke kolagen sis?

Jamu. Dia ada byk produk kan eskayvie ni. Produk kolagen pun dia pun ada juga.

Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2013 06:28 PM | Show all posts
heartilyina posted on 19-3-2013 05:21 PM
Jamu. Dia ada byk produk kan eskayvie ni. Produk kolagen pun dia pun ada juga.

Oooo...tak biasa dgr brand tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2013 09:27 PM | Show all posts
220796 posted on 19-3-2013 06:28 PM
Oooo...tak biasa dgr brand tu

Selalu keluar dlm tv mcm whi tv3. Dlm majalah pn ada rasanya.

Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 08:21 AM | Show all posts
vasepecah posted on 19-3-2013 08:13 AM
makan mak dara ni bagi vase OK, vase makan ngn clomid sbb time tu tgh try to hamil anak no 2.... d ...

ya ke berat naik? Tk prasan lak...sb consume jamu tu masa nk kawen & after kawen period ting tong...
Hb ckp tok sah mkn ler...
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 08:29 AM | Show all posts
cruz2 posted on 19-3-2013 11:11 AM
oo..mak sy ahli... kami 2 beradik jer pompuan..even sampai skrg pon kain baju/tudung kalu dia berk ...

sis, jamu nie bleh trunkan berat badan tk? Sy tgh carik produk yg 2 in 1, yg boleh jaga dalaman & kuruskan badan...he3
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-3-2013 08:31 AM | Show all posts
aryn_mz posted on 20-3-2013 08:21 AM
ya ke berat naik? Tk prasan lak...sb consume jamu tu masa nk kawen & after kawen period ting tong. ...

haa ahh bdn jadi gebu ...... tapi mmg xdinafikan breast jadi pejal gitu , tapi tu laa gebu tahap
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 08:51 AM | Show all posts
vasepecah posted on 20-3-2013 08:31 AM
haa ahh bdn jadi gebu ...... tapi mmg xdinafikan breast jadi pejal gitu , tapi tu laa gebu tahap : ...

ooo...alah kalo camtu sy tk bleh makan ler jamu HP nie...
takut yg depan tu mbesar dgn jaya...dh ler sy spesis yg mmg besar...
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 09:03 AM | Show all posts
ira79 posted on 19-3-2013 11:07 AM
actually ira mmg suka mkn nona roguy sbb established brand, well known, biasa mkn phytonatal, tapi ...

jamu haiping tu mana nk carik..iols gugel kuar tokoherbal indo je..berminat gak ni..consume dgn NR nona harmonis..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 09:06 AM | Show all posts
aryn_mz posted on 20-3-2013 08:51 AM
ooo...alah kalo camtu sy tk bleh makan ler jamu HP nie...
takut yg depan tu mbesar dgn jaya...dh  ...

rasanya vase refer pd jamu lain tu..bukan HP
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 09:12 AM | Show all posts
aryn_mz posted on 20-3-2013 08:29 AM
sis, jamu nie bleh trunkan berat badan tk? Sy tgh carik produk yg 2 in 1, yg boleh jaga dalaman &  ...

alhamdulillah..berkesan pada sy..kalu baca testi pengguna tegar lain pon mcm ada penurunan berat badan..
cuba refer pada thread nya sendiri..

kalu bab dalaman sy buleh kata much better...penurunan berat drastik tu tak ada la sbb sy mkn jamu ni lebih utk dalaman..kalu turun berat tu satu bonus..sy sendiri amalkan jamu,sapu losyen,jaga makan..exercise dgn uruskan kerja harian..so kombinasi la kot berat makin menyusut skrg ni..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 09:24 AM | Show all posts
apa lagi jamu yang sesuai ehhhh nak  kempiskan perut ngan kasi cergasss sikit...
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 09:30 AM | Show all posts
wnazzee posted on 20-3-2013 09:24 AM
apa lagi jamu yang sesuai ehhhh nak  kempiskan perut ngan kasi cergasss sikit...

jamu mak dara sis penah try? sy penah try lama dulu...had yg serbuk tu....membuang lawas kuar segala lendir2 dgn najis tu....tu lemak yg kite makan le kan.....
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 09:38 AM | Show all posts
220796 posted on 20-3-2013 09:30 AM
jamu mak dara sis penah try? sy penah try lama dulu...had yg serbuk tu....membuang lawas kuar sega ...

ada tak yang tak serbuk eks...aduhhhh bab bab serbuk nie sis...penpaham jer ler wallawei nak telan dier...breastfeed boleh makan ker eh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
2.034129s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list