Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
164252
View
1000
Reply

Wanita, Isteri dan Jamu

[Copy link]

Author: vasepecah       Show all posts   Read mode

Post time 20-3-2013 09:46 AM | Show all posts
220796 posted on 19-3-2013 01:19 PM
sy dok main dumbbell tu a few months dah.....takde pon perubahan....pstu try senaman ringan tuk fi ...

Trainer kita ajar, kalau nak breast mantap, tangan kanan pegang pergelangan tangan kiri, tangan kiri pegang pergelangan tangan kanan.  Lps tu kita tolak both hands ke kiri dan kanan.  Faham tak..masa kita tolak tangan ke kiri dan kekanan tu kita dapat rasa di breast kita.  Selamat mencuba!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-3-2013 09:50 AM | Show all posts
aryn_mz posted on 20-3-2013 08:51 AM
ooo...alah kalo camtu sy tk bleh makan ler jamu HP nie...
takut yg depan tu mbesar dgn jaya...dh  ...

jamu HP belum nampak kesan lagi kat saya ....
tapi dulu masa amik Jamu Mak Dara tu laa kesannye .....
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 10:11 AM | Show all posts
wnazzee posted on 20-3-2013 09:38 AM
ada tak yang tak serbuk eks...aduhhhh bab bab serbuk nie sis...penpaham jer ler wallawei nak telan ...

ada sis...jamu mak dara gold kot yg bagus dorg kata....msti ada jual kat most of the kiosk jamu2an tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 10:12 AM | Show all posts

PRODUK HEBAT DAN DI YAKINI !!


JAMU MAK DARA adalah satu resepi herba asli turun temurun yang digabungkan melalui warisan sezaman dan teknologi sains nutrisi hasil dari rahsia hutan hujan semulajadi. Ramuan perubahan herba yang inovatif ini memberikan kebaikan untuk tubuh luar dan dalam malah meningkatkan daya sistem tahan untuk tubuh. JAMU MAK DARA bukanlah ubatan bersifat segera, ia direka khas untuk memberi kesan yang terbaik apabila digunakan secara berkala dan konsisten seperti yang dicadangkan.


Antara khasiat produk JAMU MAK DARA GOLD ialah:
Menyuburkan rahim

Mengatasi masalah keputihan


Merapatkan faraj


Menambahkan nasu syahwat


Memberi tenaga


Membuang toksik dalam badan


Memperbaiki sistem kitaran haid


Membakar lemak berlebihan


Membuang angin


Mengurangkan masalah bau badan


Mengatasi masalah kemaluan berbau


Mengurangkan kesakitan di bahagian pinggang


Mengurangkan masalah lemah tubuh badan terutamanya bagi ibu-ibu selepas bersalin


Rahsia untuk kekal awet muda


Selain itu JAMU MAK DARA juga dalam mengurangkan ketegangan sendi dan otot, sengal-sengal badan malah ia baik untuk mereka yang menghidap Arthritis.

Last edited by 220796 on 20-3-2013 10:15 AM

Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 10:23 AM | Show all posts
actually now sy ambik ni jugak....dgn Ekstrak Kacip Fatimah tu....soy Al-Khisbun sy mnm pagi2...EKS tu sy telan lps dinner.....

SOY AL-KHISHBUN PLUS
FORMULA LENGKAP UNTUK WANITA SELEPAS BERSALIN


HARGA: RM60 (WM) / RM64 (EM)
FREE POSTAGE!!

Soy Al-Khishbun Plus merupakan formula gabungan herba Arab yang pertama di Malaysia yang dibuat khusus untuk wanita selepas bersalin untuk mengembalikan kesihatan dalaman anda. Soy Al-Khishbun Plus merupakan gabungan istimewa tepung kacang soya yang berkualiti tanpa kulit yang cukup terkenal dengan manfaat dan nutrisinya.

Mengandungi serbuk bunga kurma dari ladang Madinah yang dahulunya digunakan sebagai herba perangsang rahim dan memanaskan organ pembiakan. Diperkaya dengan Bee Pollen Al-Dahabiyah yang merupakan serbuk sari bunga jantan yang mengandungi supplemen yang paling lengkap berbanding hasilan lebah yang lain dan berkhasiat dalam meningkatkan sistem kekebalan badan terhadap penyakit.

Bapa Ilmu kedoktoran Hippocrates dahulu telah mengunakan bee pollen sebagai ubat untuk memerangi pelbagai penyakit. Bee Pollen telah menjadi penawar kepada 500 jenis penyakit sejak dari pemerintahan Egyptian, Roman dan Greek lagi. Dahulu ianya dikenali sebagai gelaran Food of the Gods kerana kehebatannya.


Di antara khasiat Soy Al-Khishbun Plus adalah:-
1. Memperkemaskan dan mengecutkan rahim
2. Membina dan membersihkan rahim (selepas bersalin haid)
3. Mengecut dan menyempitkan otot faraj
4. Menguatkan otot faraj dan sistem kemutan
5. Membantu mengatasi masalah senggugut dan rengat
6. Memperbetulkan perjalanan haid
7. Menghapuskan keputihan, gatal-gatal dan bau faraj
8. Memperkemaskan otot perut dan payudara
9. Membantu merawat luka bersalin dan pembedahan
10. Membuang angin dalam badan serta menghilangkan sebu perut
11. Menghilangkan sakit-sakit badan dan sendi
12. Menjadikan badan kembali langsing
13. Menambah kolagen dalam badan dan awet muda
14. Mencantikkan kulit dan menaikkan seri wajah
15. Memulihara badan agar sihat, segar dan bertenaga

Kandungan
Soya Bean, Habbatus Sauda, Estrak Stevia, Serbuk Bunga Kurma Madinah, Bee Pollen Al-Dahabiyah dan herba campuran Tanah Arab.


Cara Pengambilan
Diminum 2 kali sehari. Gunakan 1 skop pagi dan 1 skop malam. Dibancuh dengan air panas (200ml) @ secawan.

KHASIAT SUSU KACANG SOYA
Susu Kacang Soya mengandungi protein yang lebih tinggi dari daging, telur dan susu. Ia juga mengandungi Vitamin A, B1, B2 dan elemen mineral yang lain serta kandungan karbohidrat kompleks yang tinggi berbanding susu lembu. Susu Kacang Soya dapat membantu membina dan membaiki tisu badan, tidak
meningkatkan kadar kolesterol serta rendah lemak bagi mengurangkan risiko penyakit koronari jantung. Lesitin soya dapat mempercepatkan peredaran darah, menyahtoksin bahan buangan dalam sel-sel, mengemusi lemak dalam makanan, mempertingkatkan fungsi ginjal, jantung dan hati serta mampu mengawet penuaan dan mencegah pigmentasi kulit. Isoflavin soya pula dipercayai dapat mempertingkatkan kesihatan payudara serta mencegah penyakit barah payudara dan rahim, memperkuatkan tulang lalu mencegah osteoporosis dengan mengurangkan kehilangan kalsium dalam tulang dan mengatasi masalah menopause.  
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 10:24 AM | Show all posts
220796 posted on 20-3-2013 10:12 AM
PRODUK HEBAT DAN DI YAKINI !!

JAMU MAK DARA adalah satu resepi herba asli turun temurun yang di ...

berapa harga nie sis
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 10:26 AM | Show all posts
cruz2 posted on 20-3-2013 09:12 AM
alhamdulillah..berkesan pada sy..kalu baca testi pengguna tegar lain pon mcm ada penurunan berat b ...

ok, nanti try ler cube jamu HL...tp nk abiskan dulu Himalaya nie..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 10:30 AM | Show all posts
wnazzee posted on 20-3-2013 10:24 AM
berapa harga nie sis

RM49 ada 30 kapsul if tak silap....
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 10:32 AM | Show all posts
aryn_mz posted on 20-3-2013 10:26 AM
ok, nanti try ler cube jamu HL...tp nk abiskan dulu Himalaya nie..

yer..kalu sy pon better habiskan satu2 produk dulu..nnt kan ada kesan +ve / -ve tak tahu disbbkan produk yg mana satu pulak
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 10:33 AM | Show all posts
hana_atika posted on 20-3-2013 09:46 AM
Trainer kita ajar, kalau nak breast mantap, tangan kanan pegang pergelangan tangan kiri, tangan ki ...

mmg biasa buat aktiviti ni sis...tak mantap pon
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 10:59 AM | Show all posts
Hakak makan Herba Maharani...
... di samping produk lain iaitu... D'herbs Jus Perawan Gold, D'Folia Sendayu Tinggi n ST Beauty Sendayu Tinggi. So far sooo good!
maharani2.jpg
jus-perawan-plus-collagen.jpg
sendayu-tinggi st-beauty.jpg
sendayu - dfolia.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 11:10 AM | Show all posts
220796 posted on 20-3-2013 10:33 AM
mmg biasa buat aktiviti ni sis...tak mantap pon

Sis.. keyword dia satu je..istiqamah.  Hari2 buat insyaAllah bole mantop..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 11:17 AM | Show all posts
hana_atika posted on 20-3-2013 11:10 AM
Sis.. keyword dia satu je..istiqamah.  Hari2 buat insyaAllah bole mantop..

mmg buat hari2 sis....tgh2 jem tak gerak, mas trafik lite merah, tgh tggu mesin kain spin, sementara tggu gulai mereneh, sambil tggu anak buat homework...or sambil tggu turn msuk toilet dgn hb...aci tak?
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 11:22 AM | Show all posts
BlueRose99 posted on 20-3-2013 10:59 AM
Hakak makan Herba Maharani...
... di samping produk lain iaitu... D'herbs Jus Perawan Gold, D'Folia ...

waaa....byk gak budget tu sis...makan hari2 or altenate day?
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 11:29 AM | Show all posts
220796 posted on 20-3-2013 11:22 AM
waaa....byk gak budget tu sis...makan hari2 or altenate day?

Harus konsisten n makan ari2! Dapat HB yg jauh lebih muda... so harus gitu! Hahaha...  
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 11:38 AM | Show all posts
BlueRose99 posted on 20-3-2013 11:29 AM
Harus konsisten n makan ari2! Dapat HB yg jauh lebih muda... so harus gitu! Hahaha...

5yrs muda dr u kan sis? my hb sebaya pon me mcm org gile berusaha tuk menten even mmg brt 45kg je...part lain byk yg kene jaga kan....
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 11:49 AM | Show all posts
BlueRose99 posted on 20-3-2013 10:59 AM
Hakak makan Herba Maharani...
... di samping produk lain iaitu... D'herbs Jus Perawan Gold, D'Folia ...

sis, byknyer mkn supplement...
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 01:58 PM | Show all posts
aryn_mz posted on 20-3-2013 11:49 AM
sis, byknyer mkn supplement...

Untuk kesihatan n demi HB tersayang!  
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 02:39 PM | Show all posts
tadi dah pegi beli jamu mak dara....ingat nak beli jamu mak dara susut tapi salesgirl tue cakap suruh beli jamu mak dara gold....
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 02:51 PM | Show all posts
wnazzee posted on 20-3-2013 02:39 PM
tadi dah pegi beli jamu mak dara....ingat nak beli jamu mak dara susut tapi salesgirl tue cakap suru ...

Jamu Mak Dara Gold... yg dh diperbaharui!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083945s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list