Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
82982
View
685
Reply

MLM -- Everything abt MLM

[Copy link]

Author: SoalnyeSiapa       Show all posts   Read mode

ayn This user has been deleted
Post time 24-9-2003 02:31 PM | Show all posts

fact 1

some mlm company say they giv people highest payout-68%
but count this:-mlm A--28%X 380 mil=RM 106,400,000
                     mlm E--68%X40 MIL=RM 27,200,000
so which 1 is hyighest !
Reply

Use magic Report

ayn This user has been deleted
Post time 24-9-2003 02:37 PM | Show all posts

fact 2

'those' mlm leaders always use this tactic:try thier attemp to mislead,cover,escape/runaway,insisting idiotly,'change topic',...even cheat people v the wrong info. documents!
beware !
Reply

Use magic Report

helga`sinclair This user has been deleted
Post time 26-9-2003 04:29 AM | Show all posts
nanti aku buat research on this..rasa ada sape2 nak taja aku? heehehe!
Reply

Use magic Report

asinah_dot_net This user has been deleted
Post time 28-9-2003 01:41 PM | Show all posts

MLM are most of the time scams

Why ?
Because the consumer pays more and that itself is already a scam.
Reply

Use magic Report

asinah_dot_net This user has been deleted
Post time 28-9-2003 01:43 PM | Show all posts

to ayn

not sure lah, what company it was but that got shutdown for MLM scams in Malaysia, but for a fact they get shutdown all over the world..

[ Last edited by asinah_dot_net on 28-9-2003 at 01:44 PM ]
Reply

Use magic Report

ayn This user has been deleted
Post time 28-9-2003 04:23 PM | Show all posts

dun deal v poisonous apple

Originally posted by asinah_dot_net at 28-9-2003 01:41 PM:
Why ?
Because the consumer pays more and that itself is already a scam.

well asinah,God giv us choices to the right one,why people keeps go 4 the bad is the interest THING !:stp:
Reply

Use magic Report

helga`sinclair This user has been deleted
Post time 28-9-2003 10:58 PM | Show all posts
mlm? bak sini plan aku nak study..tak der mlm yg tak der killing plan..semua ada!!
Reply

Use magic Report

adi_adila This user has been deleted
Post time 1-10-2003 12:22 PM | Show all posts

???

Salam sumer...

NAK tau gak...apa yang korang paham pasal mlm ni...leh la kongsi2 idea, pengalaman, info korang...nape ramai yang bleh success ngan mlm nih...
Reply

Use magic Report

ayn This user has been deleted
Post time 1-10-2003 02:09 PM | Show all posts

jawapan

Originally posted by adi_adila at 1-10-2003 12:22 PM:
Salam sumer...

NAK tau gak...apa yang korang paham pasal mlm ni...leh la kongsi2 idea, pengalaman, info korang...nape ramai yang bleh success ngan mlm nih...

macam orang2 yg ada study banding dgn yg kurang belajar,the former one wil b more success than the later !
sistem nya yg jadi dorongan!dlm kes atas,system pelajaran membantu pelajar success di carrer mreka;kes mlm pola sistem plan nya memperkaya kan jalan2 mlm tujui "diamond -way",berbanding dgn perniagaan tradisional.:bg:
tapi ingat-beware of the pyramid one,they offer u success sekelip mata saje !:bg:
Reply

Use magic Report

ayn This user has been deleted
Post time 1-10-2003 02:18 PM | Show all posts

kill...?!

Originally posted by helga`sinclair at 28-9-2003 10:58 PM:
mlm? bak sini plan aku nak study..tak der mlm yg tak der killing plan..semua ada!!

apakah maksud helga "killing plan"?
:re:kalau mean nya buruk ponya:-adakah kita boleh cakap bos tempat kerja punya "killing plan" ialah upah kita?ibubapa kita ponya "killing plan" ialah jarikan kita sumber pendapatan?kerajaan ponya "killing plan" is.....
:re:kalau mean nya sesuatu baik,misalnya "killing plan"ialah "must success plan"...joinlah kami sekarang, helga.
Reply

Use magic Report

FHR This user has been deleted
Post time 8-10-2003 04:33 PM | Show all posts

skim pyramid....MLM gakkk kesannya?

BUTTERWORTH: Kertas cadangan bagi Akta Skim Anti-Piramid untuk melindungi kepentingan orang ramai dan menghukum penganjur skim cepat kaya itu akan dibentangkan ke Parlimen, tidak lama lagi.

Setiausaha Parlimen, Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP), Wong Kam Hoong berkata, pihaknya menyedari masalah yang dialami mangsa skim piramid berkenaan.

Menurut beliau, pihaknya mendapati kebanyakan syarikat yang menjalankan aktiviti jualan langsung tidak mematuhi syarat ditetapkan untuk mengelirukan orang ramai.

Katanya, beliau memberi jaminan orang ramai terutama mangsa tidak perlu bimbang kerana nasib mereka akan dibela apabila kertas cadangan akta berkenaan diluluskan untuk menghukum syarikat terbabit.

Terdapat 1,300 syarikat jualan langsung di negara ini, bagaimanapun sejak pembersihan
Reply

Use magic Report

ayn This user has been deleted
Post time 13-10-2003 04:37 PM | Show all posts

mlm

Originally posted by FHR at 8-10-2003 04:33 PM:
BUTTERWORTH: Kertas cadangan bagi Akta Skim Anti-Piramid untuk melindungi kepentingan orang ramai dan menghukum penganjur skim cepat kaya itu akan dibentangkan ke Parlimen, tidak lama lagi.

Set ...

how about yr view on this report?
Reply

Use magic Report

SoalnyeSiapa This user has been deleted
 Author| Post time 14-10-2003 07:32 AM | Show all posts

Hi all,

Hi..I am involve in the MLM business after seeing the success when my sis doing it...At first ,I join just to please her ..but now, I understand what is all about and the company that I join tidak mengamalkan system pyramid, but the real multi level marketing.

Tak kenal maka tak cinta...sudah kenal tergila-gila...
Tapi, bagi kebanyakkan orang kita, nak kenal pon mereka tak berani.

Its so beautiful....and may change ur life too....
Alhamdullilah...dari seorang yg reluctant kepada benda -benda ini semua...dari seorang yg tidak percaya kepada ini semua ..dari seorang yg memperlecehkan benda ini semua..dari seorang yang hanya memandang sebelah mata MLM ini....saya telah memberi peluang kepada diri saya untuk mengenali bidang ini dan memberi peluang kepada diri saya untuk di bimbing dan di ajar oleh leader yg cemerlang...alhamdullilah..dengan ilmu yg saya dapat ..hari ini, saya mampu tersenyum.........
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2003 03:52 PM | Show all posts
Originally posted by SoalnyeSiapa at 14-10-2003 07:32 AM:
Hi..I am involve in the MLM business after seeing the success when my sis doing it...At first ,I join just to please her ..but now, I understand what is all about and the company that I join tidak  ...


Tahniah kalau berjaya. Memang ramai yang salah anggap MLM ni. MLM ni lain dari Binary System atau Piramid. Kebanyakan well known MLM company kat Malaysia ni dapat lesen yang sah. Binary system lain...binary system skim nak cepat kaya. MLM tak akan membuat kita mendapat pendapatan tambahan dlm sekelip mata. Untuk memperolehi pulangannya, kena ada perubahan sikit.

Kalau rajin membaca, ada tulisan dari Robert Kiyosaki cakap era 2k ni perniagaan MLM akan berkembang.

I not into MLM full time sebab my time not allow me, but i friend with a few successfull MLM people to see their wisdom.

Ramai yang tak suka org MLm, tapi kalau tengok check depa sebulan...ramai yang suka.
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2003 03:54 PM | Show all posts

ayn -What MLM you joining?

Hopefully MOd tak potong jawapan Ayn
Reply

Use magic Report

SoalnyeSiapa This user has been deleted
 Author| Post time 17-10-2003 08:28 AM | Show all posts

betol tuh

dulu saya pon begitu..sebut jer MLM, saya terus cebik muka or terus blah jer...itu diri saya yg dahulu, kerana masa tu saya tidak ada ilmu.Dahlah tak faham, tak nak dengar plak org explain.....now, I study and ambil contoh dr org yg dah berjaya,baru saya faham.
So, saya sekarang dah berubah..beri peluang pada diri untuk belajar dan mengenali.
Hasilnya menakjubkan.Tapi ia bukan kejayaan sekelip mata.Kena ada usaha..memang kena usaha.Ia bukan skim cepat kaya.
Tapi, saya dah rasa yg usaha saya amat berbaloi.!!...
I am happy now...
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2003 09:27 AM | Show all posts
Originally posted by SoalnyeSiapa at 17-10-2003 08:28 AM:
dulu saya pon begitu..sebut jer MLM, saya terus cebik muka or terus blah jer...itu diri saya yg dahulu, kerana masa tu saya tidak ada ilmu.Dahlah tak faham, tak nak dengar plak org explain.....now, ...


SS...dah sampai taraf financial freedom ker? Is do...bagusla...Tapi yang paling penting tengok perubahan pada diri you...

1. Dulu malu bercakap dah pandai bercakap
2. Dulu tak ader keyakinan diri dah ada sekarang
3. Dulu tak pandai handle rejection, sekarang org reject relax jer
4. Dulu pergaulan tak luas, sekarang macam macam org dah kenal.
5. Also see kalau your masih kerja, ada perubahan pada productivity you sebabkan yang diatas
6. Dulu TV now PV yer.....?
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2003 12:51 PM | Show all posts
Originally posted by IvTEC at 2003-07-12 03:52 PM:
Tahniah kalau berjaya. Memang ramai yang salah anggap MLM ni. MLM ni lain dari Binary System atau Piramid. Kebanyakan well known MLM company kat Malaysia ni dapat lesen yang sah. Binary system lain ...

Binary system tu macam mana?
I buat jugak satu business... tapi tak tau nak cakap mlm atau pyramid atau binary system... tapi i rasa enjoy buat bende ni.... kenal ramai org, then yg kelakarnya bila org promote credit card ke... insurans ke... i ajak diaorg buat business yg i tgh buat ni.... well cara yg paling baik utk cari org atau mengelak dari diaorg... hehehe. income dia mmg ok... dlm 5 hari i dah dapat hampir RM80. Keluar modal skali dan tak payah nak maintain point tiap2 bulan.... cuma selagi ada org masuk.... kiri kanan i seimbang i akan dpt duit..... dan kebanyakkan org di opis saya cukup berjaya malah modal yg pertama kali dilaburkan sudah menjadi berlipat ganda.....
Reply

Use magic Report

SoalnyeSiapa This user has been deleted
 Author| Post time 17-10-2003 02:49 PM | Show all posts

alhamdullilah

ivTEC ,
alhamdullilah.....
Ist month saya buat ..Saya join hari Ahad....hari khamis tutup sale..terbeliak mata saya , saya nyer bonus dah RM780 ...itu belom campur untung runcit.ini 1st month....lepas tuh bertambah dan terus bertambah lah....saya rasa saya berjaya kerana saya faham apa itu MLM yg sebenar dan membuatnya dgn cara yang betol...bukan nyer style dok diam, ajak org join ...dpt income ribu -ribu..thats not the way...mula mula memang susah..tapi mana ada senang nak senang kan.. I help my downline to build and enhance their group..
yg u cakap:
!.dari tak pandai cakap terus pandai cakap
2.dr pemalu ..belajar untuk malu bertempat..
3.etc-
.
.
.
and saya perasan, kerja saya di opis juga bertambah efficient..dulu boss kasik keje, saya akan bertangguh..tapi now nih.cecepat buat...coz byk lagik kerja berfaedah lain yg kita kena buat ( untuk senang, bukan senang, untuk senang kita bukan buat benda yg kita suka, tapi kena buat benda yg perlu atau yg kita maybe kurang suka..)..dulu masa tak paham MLM, dlm kepala dok asyik pikir "malas nyer nak carik org"..tapi now nih..dlm kepala " siapa yg akan aku jadi kan business partner aku nih..."..and memula tak reti nak buat penajaan..bila dah confident ,automatically sapa jer yg lalu jadik prospek and moving forward..kelezzz gituh kan...kerja sama sama..kerna saya sedar, saya bukan seorang yg mempunyai modal besar untuk memulakan perniagaan sendiri...modal MLM tak besar ..amat sesuai bagi mereka yg minat berniaga atau nak cari income lebih untuk bermula..provided u have the good leader untuk bimbing dan ajar..
Ehemss...la nih saya tengah kemaruk buat benda nih..hehehhe...looking forward to be independent in a few months ahead...
wish me luck ahh...
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2003 03:20 PM | Show all posts
Originally posted by fairiza at 17-10-2003 12:51 PM:
Binary system tu macam mana?
I buat jugak satu business... tapi tak tau nak cakap mlm atau pyramid atau binary system... tapi i rasa enjoy buat bende ni.... kenal ramai org, then yg kelakarnya bil ...


Binary tu...
1. Lebih utamakan cari org dari cari business partner.
2. Downline biasanya berkembang dua kaki, dan product yang dijual entah apa apa tak proven pun,dan biasanya mahal hanga barang dia.
3. Biasanya akan dapat income cepat. MLM usually nampak hasil apabila dah around 8 bulan kerja keras. Binary dlm 2 bulan dah nampak i.e PrimeGold.
4. Biasanya Binary marketing plan dia overpaid, tak tahan lama...bila dah sampai satu level company dah tak dapat bayar, company terus tutup. contohnya Ultimate Way dari Jepun.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.070334s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list