Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
19712
View
216
Reply

SEMBANG, CORAT-CORET, BINCANG DAN KONGSI PENDAPAT OLIMPIK LONDON 2012

[Copy link]

Author: perang_sivil       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 1-8-2012 12:09 AM | Show all posts
Saya harap Pandalela akan dapat pinagt bagi acara individu...
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2012 03:05 AM | Show all posts


Gymnastics   Yahoo.com

United States wins first gold medal in women's team gymnastics since 1996


Link to original article








Members of the U.S. women's gymnastics team celebrate winning team gold. (AFP)



LONDON C The United States won the women's gymnastics team gold medal in spectacular fashion Tuesday, decisively beating Russia 183.596 to 178.530.

This was the first U.S. team gold medal in the event since 1996 and the second overall.

"I am saying that this team is the best," U.S. team director Martha Karolyi said. "Only because that ['96] team competed in the United States."

The Americans coasted to the victory, needing only solid performances on the final rotation, the floor exercise. After Aly Raisman landed her final pass C good enough for a 15.300 C the Americans exploded, jumping, cheering and hugging each other through tears.

It was a day of redemption for Jordyn Wieber, the reigning world champion who over the weekend failed to qualify for the all-around finals. She returned to the gymnastics hall and was spectacular, particularly on floor, where her clean, crisp and entertaining effort all but secured the victory.

"I knew I had to redeem myself a little bit from the disappointment of the other day," Wieber said. "But, in the end, this was my ultimate goal C to win with this team."

The five-woman U.S. team C Raisman, Wieber, Gabby Douglas, Kyla Ross and McKayla Maroney C was dominant and consistent throughout, taking an early lead on the Russians on vault and never giving it up.

Each team member had their moments. Maroney posting an incredible 16.233 on her vault. It was her only performance of the day but the one that started the momentum. Ross was exceptional on balance beam. And Douglas, the only gymnast who competed in all four events, never bobbled.

"It's awesome," Douglas said. "I'm so proud of these girls. To come out on top feels amazing."

Russia, China and the other contenders eventually fell apart with mistakes and poor performances. The Russians were left in tears but finished with silver. Romania won bronze.

"I think they had problems in confidence level," Karolyi said of the Russians. "We focused so much on being mentally prepared. They knew they could do it."

The Americans were favored and a large contingent of U.S. fans filled North Greenwich Arena with flags and signs.

In the end they danced and sang, right along with the gymnasts.





my comment:

congrats to the US team in gymnastics for winning a gold medal! a job well done girls!


Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2012 10:20 AM | Show all posts
Pemain Badmintan Di BOO Kerana SENGAJA KALAH


                            Yang Yu (kiri) dan Xiaoli Wang

LONDON, ENGLAND - Negara China sekali lagi menimbulkan kontroversi di dalam Sukan Olimpik semalam kali ini di dalam acara badminton semalam selepas sengaja bermain untuk kalah.

Sandiwara ini berlaku ketika pertemuan antara beregu wanita China, Wang Xiaoli dan Yu Yang dengan pasangan Korea Selatan, Jung Kyung-Eun dan Kim Ha-na.

Ke empat-empat pemain ini telah dicemuh dengan sorakan 'booo' oleh penonton selepas sengaja melakukan kesilapan servis yang sering tersangkut di jaring dan melakukan pukulan keluar.

Paling memalukan, di dalam set pertama permainan yang paling lama hanya setakat empat pukulan, sehingga menyebabkan pengadil Thorsten Berg memberi amaran kepada para pemain.

Bekas pemenang pingat badminton British, Gail Emms menulis di dalam Twitter: "Kedua-dua pasangan cuba untuk kalah! Inilah sebabnya mengapa sistem kumpulan gagal."


                   Dicemuh: Ha Na Kim (kiri) dan Kyung Eun Jung (kanan) Korea Selatan

Kedua-dua pasangan sudah layak untuk menyertai 16 pasangan terbaik dari kumpulan masing-masing dan tindakan mereka ini pasti mencetuskan perdebatan mengenai keputusan untuk memperkenalkan sistem kumpulan dan bukannya format kalah mati.

Pasangan Korea memenangi perlawanan tersebut 21-14 21-11.

Pasangan China yang tewas itu tidak akan bertemu rakan senegara mereka Tian Qing dan Zhao Yunlei.

Satu lagi perlawanan antara pasangan Korea Selatan, Ha Jung-Eun dan Kim Min-jing dan pasangan Indonesia Greysia Polii dan Meiliana Jauhari juga didapati menggunakan taktik yang serupa.

Pegawai badminton berjanji akan menjalankan siasatan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2012 10:25 AM | Show all posts
KUTIPAN PINGAT TERKINI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2012 10:27 AM | Show all posts
MALAYSIANS IN ACTION

01 August 2012

00:44:00 : Archery - Women's Individual 1/32 Eliminations 59
02:30:00 : Badminton - Men's Doubles Group Play Stage - Group D
20:10:00 : Sailing - Laser - Men's One Person Dinghy - Race 05
22:00:00 : Badminton - Men's Singles Round of 16
22:40:00 : Sailing - Laser - Men's One Person Dinghy - Race 06
23:00:00 : Diving - Men's Synchronised 3m Springboard Final

02 August 2012
18:30:00 : Swimming - Women's 800m Freestyle - Heat 2
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2012 10:31 AM | Show all posts
Bagi acara terjun, pasukan Mexico paling menyerlah setakat ini.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2012 01:47 PM | Show all posts
matsyeh posted on 1-8-2012 10:31 AM
Bagi acara terjun, pasukan Mexico paling menyerlah setakat ini.

Di depan China ke?
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2012 03:18 PM | Show all posts
perang_sivil posted on 1-8-2012 01:47 PM
Di depan China ke?



China sentiasa dok atas, yg rebut ke 2
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2012 07:57 PM | Show all posts
tennis women's singles

serena williams nampaknya menguasai game dgn pengalaman sebagai pemain pro.



aksi serena yang hampir2 jatuh masa balas pukulan.nasib baik bola masuk ke court lawan. tapi agak kesian pada lawannya sebab tertekan.Pukulan first serve serena sgt2 laju.


muka happy dah menang


statistik perlawanan

Last edited by Aidaeliynor on 1-8-2012 08:13 PM \n\n
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2012 10:36 PM | Show all posts
DLCW menang 21-12 , 21-8

Layak ke QF bertemu pemain India
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2012 10:55 PM | Show all posts
Diving - Men's Synchronised 3m Springboard Final

Malaysia mendapat kedudukan ke-8

Gold : China
Silver : Russia
Bronze : USA
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2012 10:57 PM | Show all posts
23:00:00 : Diving - Men's Synchronised 3m Springboard Final

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2012 11:37 PM | Show all posts
Lepas ni Chong Wei jumpa player India Suku akhir, carah utk ke semifinal
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2012 11:44 PM | Show all posts
Eight women's badminton players disqualified

LONDON (Reuters) - Eight women badminton players were disqualified by the sport's federation from the London Games competition, the federation said on Wednesday, after they tried to lose matches in a bid to secure a more favourable draw

China's Wang Xiaoli and Yu Yang play against South Korea's Jung Kyung-eun and Kim Ha-na during their women's doubles group play stage Group A badminton match during the London 2012 Olympic Games at the Wembley Arena July 31, 2012.

The Badminton World Federation said in a statement that four pairs of women's doubles players from the Chinese, South Korean and Indonesian teams had been charged with "not using one's best efforts to win a match" and "conducting oneself in a manner that is clearly abusive or detrimental to the sport".

The decision knocked China's doubles world champions Wang Xiaoli and Yu Yang out of the tournament along with South Korean pairs Jung Kyung-eun and Kim Ha-na and Ha Jung-eun and Kim Min-jung.

Indonesia's Greysia Polii and Meiliana Jauhari were also expelled for their involvement in the tainted matches on Tuesday night which sparked jeers from the crowd and forced the BWF to investigate.

The South Korean and Indonesian teams have appealed the decision, the BWF said, but there was no indication of China's position. The Chinese delegation was not immediately available to comment.

The appeal process was ongoing and a final decision pending, the BWF added.

"We are hoping that the final decision will be available within the hour," BWF secretary general Thomas Lund told a news conference, where he read from a prepared statement and reporters were not allowed questions.

Spectators at the Wembley Arena shouted abuse at the players on Tuesday night as matches descended into farce, with the teams deliberately spraying shots and duffing serves into the net to concede points.

The expulsion sent shockwaves through the tournament.

"I heard the news yesterday and everyone was talking about this and all the newspapers were writing about it, so in the end it could mean that badminton is being taken off the Olympic programme in 2020," Denmark mixed doubles player Thomas Laybourn told Reuters.

"When something like this happens, it's not good publicity."

(Editing by Ossian Shine and Jason Neely)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2012 12:11 AM | Show all posts
matsyeh posted on 1-8-2012 11:44 PM
Eight women's badminton players disqualified

LONDON (Reuters) - Eight women badminton players wer ...

Hello... ini bukan Kejohanan Felda PPRT, sesuka hati korang je main... serve ur right kena batal penyertaan ke Suku Akhir... Rugi Wong Pei Tty dan Chin Eei Hui tak bertanding, mesti ada chance dapat pingat..

Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2012 12:19 AM | Show all posts
perang_sivil posted on 2-8-2012 12:11 AM
Hello... ini bukan Kejohanan Felda PPRT, sesuka hati korang je main... serve ur right kena batal p ...


Penonton masa tengok tu patut baling apa2 kat mereka ni baru ada aki sikit.

Mintak2 kena gantung dari kejohanan lain.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2012 12:34 AM | Show all posts
matsyeh posted on 2-8-2012 12:19 AM
Penonton masa tengok tu patut baling apa2 kat mereka ni baru ada aki sikit.

Mintak2 kena gant ...

Tak best la Badminton sebab didominasi oleh certain country especially Ummah Oreintal... nak gak tgk peserta dari South America, Afrika dan Oceania berada dalam Top 4 Badminton ni... patut banhammer je China,Korea dan Jepun dalam sukan Badminton selama 5 tahun...

Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2012 08:39 AM | Show all posts
Phelps pahat sejarah Olimpik


DARI kiri, Dwyer, Phelps, Lochte dan Berens menunjukkan pingat emas masing-masing selepas memenangi acara 4x200 meter gaya bebas lelaki di Pusat Akuatik, London awal pagi semalam.

LONDON - Perenang sensasi Amerika Syarikat (AS), Michael Phelps membuktikan bahawa dia sememangnya layak bergelar jagoan dunia.

Phelps mencipta sejarah apabila menjadi atlet pertama yang berjaya meraih keseluruhan 19 pingat sejak temasya Sukan Olimpik diperkenalkan pada 1896.

Kejayaan itu hadir selepas dia berjaya membantu kuartet 4x200 meter gaya bebas lelaki AS memenangi pingat emas di Pusat Akuatik di sini awal pagi semalam.

"Ini merupakan satu kejayaan yang menakjubkan bagi saya," kata Phelps.

Setakat ini, Phelps telah memenangi 15 pingat emas termasuk ketika dia merekodkan kejayaan meraih lapan emas pada Olimpik 2008 di Beijing, China.

Pada Sukan Olimpik 2004 di Athens, dia berjaya memenangi enam pingat emas selain dua gangsa.

Di pentas Olimpik London, perenang berusia 27 tahun itu telah meraih satu pingat emas dan dua perak setakat ini.

Sebelum meraih pingat emas bagi acara 4x200m semalam, Phelps terlebih dahulu gagal mempertahankan kejuaraan dalam acara 200m kuak kupu-kupu yang dimenangi oleh perenang Afrika Selatan, Chad le Clos.

Bagaimanapun, pingat perak yang dimenangi Phelps dalam acara itu sudah cukup buatnya menyamai rekod gimnas Rusia, Larisa Latynina yang sebelum ini meraih 18 pingat Sukan Olimpik.

Sejam selepas beraksi dalam acara 200m kuak kupu-kupu, segala-galanya berubah menjadi detik paling bermakna sepanjang karier Phelps apabila dia bersama rakan sepasukannya, Ryan Lochte, Conor Dwyer and Ricky Berens mengungguli saingan 4x200m gaya bebas.

Kejayaan itu sekali gus membolehkan Phelps kini memegang status selaku atlet yang memenangi pingat paling banyak pada temasya Olimpik.

"Saya fikir, perkara yang paling besar yang saya selalu katakan adalah segala-galanya tidak mustahil.

"Saya sudah meletakkan sasaran dalam minda saya untuk melakukan sesuatu yang belum pernah dibuat oleh orang lain sebelum ini dan tidak siapa yang boleh menghalang saya untuk merealisasikannya," jelas Phelps.

Dalam acara tersebut, pingat perak menjadi milik kuartet Perancis, manakala China sekadar berpuas hati dengan pingat gangsa. - AFP

Source : Kosmo

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2012 10:39 AM | Show all posts
PUNGUTAN PINGAT TERKINI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2012 10:43 AM | Show all posts
MALAYSIANS IN ACTION

02 August 2012

17:00:00 : Badminton - Men's Doubles Quarterfinal
18:30:00 : Swimming - Women's 800m Freestyle - Heat 2

03 August 2012
01:02:00 : Badminton - Men's Singles Quarterfinal
17:00:00 : Archery - Men's Individual 1/8 Eliminations 148
20:00:00 : Sailing - Laser - Men's One Person Dinghy - Race 07
21:30:00 : Sailing - Laser - Men's One Person Dinghy - Race 08
22:30:00 : Diving - Women's 3m Springboard Preliminary
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.098764s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list