Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
50000
View
59
Reply

MASUK DAN DUDUK DLM KERETA THEN BERBUNYI KREEEKKK

[Copy link]

Author: anishuda       Show all posts   Read mode

Post time 19-4-2015 12:00 PM | Show all posts
tiada penyelesaian kah?
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2015 08:26 AM | Show all posts
S2034 replied at 19-4-2015 12:00 PM
tiada penyelesaian kah?

terlalu am sgt bro,tak dapat nk bayangkan mana dtg bunyi tu...
masa brek ke?atau absoberke?aku kalau nk boleh tak nak teka2...
takut salah teka naya...kena tengok kete depan mata...

Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2015 11:01 AM | Show all posts
zulka replied at 20-4-2015 08:26 AM
terlalu am sgt bro,tak dapat nk bayangkan mana dtg bunyi tu...
masa brek ke?atau absoberke?aku ka ...

masa brek tak bunyi..

cuma bunyi dia sama macam bunyi lepas brek slow2..huhu..

masa koner slow pon kdg2 ade bunyi..

law koner laju2 xbunyi..

ke poblem disk belakang...
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2016 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy pun ade bunyi macam tu. Bunyi tu dari belakang. Masuk je dlm kereta n bila kereta jalan bunyi tu langsung nyek.. nyek... kerera sy persona 2008.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2016 03:11 PM | Show all posts
sanjayadedi replied at 9-6-2016 02:00 PM
Sy pun ade bunyi macam tu. Bunyi tu dari belakang. Masuk je dlm kereta n bila kereta jalan bunyi tu  ...

persona memangla..
bos aku beli persona taun 2009, sejak beli ada bunyi, smpai skarang bunyi tak hilang2...
siap tinggal kete kat SC seminggu..pun tak setle..

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2017 11:28 AM | Show all posts
Assalamualaikum. Sy pn kena kat alza bunyi ni. Menyampah btol. pg kdai ada kata spring lah, absorber lah, bush itu ini lah. sudahnya xtahu mana yg patut ditukar. Sesiapa foreman yg area danau kota dalam ni mohon tolong, sy belanja mnm2 kopi
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2017 12:12 PM | Show all posts
shad0whunter replied at 7-2-2017 11:28 AM
Assalamualaikum. Sy pn kena kat alza bunyi ni. Menyampah btol. pg kdai ada kata spring lah, absorber ...

melambak pomen kat danau kota tu bro
tengok kat 1st page bro zulka post Bengkel2 yg boleh dipercayai
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2017 03:12 PM | Show all posts
harrypoter replied at 7-2-2017 12:12 PM
melambak pomen kat danau kota tu bro
tengok kat 1st page bro zulka post Bengkel2 yg boleh diperca ...

Dah round semua danau kota tu. Ada siap check gitu2 je, pastu tros cakap one set absorber kena tukar. Absorber ni sbrnya baru tukar je. last2 pening biarkan jelah. cuma annoying bunyi dia bila kete bumping.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2017 11:23 AM | Show all posts
itu bunyi disc brek (handbrek) , cuba jgn tarik handbrek, pastu duduk.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2017 09:53 AM | Show all posts
eiman replied at 8-2-2017 11:23 AM
itu bunyi disc brek (handbrek) , cuba jgn tarik handbrek, pastu duduk.

disk brek tak bunyi camtu, langgar bonggol ke langgar lubang ke, diskbrek tak bunyi..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2017 09:57 AM | Show all posts
shad0whunter replied at 7-2-2017 03:12 PM
Dah round semua danau kota tu. Ada siap check gitu2 je, pastu tros cakap one set absorber kena tuk ...

byk kemungkinan bunyi nyek nyek ni...kena chek betul2 mana dtg bunyi tu
- getah pintu
- pintu longgar
- dashboard longgar
- bushing
- mounting absober, cover plastik/getah
- pelapik spring dah koyak
- exhaust pipe touching body
dll..
kalau pegi kat bengkel memang dorang malas nk chek sumer2 tu sambil2 nk untung lebih memang dorang suruh tukar itu ini.....sudahnya bunyi kekal ada, esok dtg lagi suruh tukar lain pula....
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2018 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 3-4-2013 02:58 PM
absober kete ko masih original kilang ke?
kalau ori, cer buang span yg tersarung pada batang besi t ...

assalam bang ada num hp x...whatsap saya nk tanya pasal absober ni...0124482765
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2018 08:19 AM | Show all posts
alfaizal83 replied at 26-11-2018 11:28 PM
assalam bang ada num hp x...whatsap saya nk tanya pasal absober ni...0124482765

wsalam, kat sini pun boleh terus tanya kalau sy tak boleh jawap nti ada org lain boleh tolong jawap
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2018 12:41 PM | Show all posts
Ya tanya kat sini, jawapan tu yg lain boleh dapat manafaat kalau ade masalah yg sama.
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2019 11:04 PM | Show all posts
eiman replied at 8-2-2017 11:23 AM
itu bunyi disc brek (handbrek) , cuba jgn tarik handbrek, pastu duduk.

Saya ada masalah ni pada honda city TMO 2009..apa jalan penyelesaian..tukar absober itu hari tp wak rugi jer..bunyi still tak hilang..pergi kedai balik..dia kata cuba lepas handbreak then masuk duduk..kedai jawab balik oo biasa la ni..itu jer..abis tu absober itu hari kira suka2 tukar je lah..haha
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 07:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Assalam....salam kenal...sy nk tny....aritu pi wat balancing n alignment kete...pastu pomen ckp absober kene tkar sbb bocor ...cmne nk tau btul ke x die ckp tu....sy bru je beli kete 2nd....
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 03:22 PM | Show all posts
Shidashee replied at 26-3-2019 07:49 AM
Assalam....salam kenal...sy nk tny....aritu pi wat balancing n alignment kete...pastu pomen ckp abso ...

1. cuba tengok keadaan fizikal absober tu..kalau ada minyak keluar memang dah bocor.... atau
2. cuba tekan2 tmpt yg dikatakan absober dah rosak tu, kalau lembut dari yg lain memang bocor....(ni kalau tak larat suruh husband/boyapren tekan)
semoga membantu






Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2019 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 28-3-2019 03:22 PM
1. cuba tengok keadaan fizikal absober tu..kalau ada minyak keluar memang dah bocor.... atau
2. c ...

Tq zulka....dh tukar absober bru sdap bwk kete...
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 09:32 PM | Show all posts
Salam otai2 semua saya newbie ni, nak tanya skit. saya nak lowerdkan keter viva (depan shj) saya dah pakai absober proride kuning tu dgn spring sport brand TEIN kenari punya. tapi belum lowerd lagi ketinggian masih 4 jari macam spring standard. apa masalah dia ye? saya ada pakai balik absober bush yang asal dari absober standart tu. sebab saya masih pakai absober bush ke dia tinggi?  

terima kasih otai
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 03:22 PM | Show all posts
marked replied at 18-4-2019 09:32 PM
Salam otai2 semua saya newbie ni, nak tanya skit. saya nak lowerdkan keter viva (depan shj) saya dah ...

w'salam, berat kenari dgn viva tak sama..jauh bezanya sebab tu masih tinggi, pegi mana2 kedai welding, minta bakar sket spring tu bagi lowerd, jgn potong pula... ataupun, cari spring sport kancil, pakai yg depan sahaja.   

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.071012s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list