JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
24205
View
184
Reply

[SELANGOR] Senarai Calon Parlimen & DUN Selangor [PR MENANG]

[Copy link]

Author: naen       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 8-4-2013 09:28 PM | Show all posts
pakwetizzaqyah posted on 8-4-2013 09:27 PM
saya pengundi baru di selangor dan saya akan mengundi parti ini!!!!!

selamat mengundi

tapi background kaler tu macam lain je ..

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2013 09:30 PM | Show all posts
naen posted on 8-4-2013 09:28 PM
selamat mengundi

tapi background kaler tu macam lain je ..

well... trust a few... fear the rest...

kah kah kah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-4-2013 09:32 PM | Show all posts
pakwetizzaqyah posted on 8-4-2013 09:30 PM
well... trust a few... fear the rest...

kah kah kah

ahahahahaha .. selamat menunggu dacing bulan jatuh ke riba gak

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2013 09:32 PM | Show all posts
naen posted on 8-4-2013 09:32 PM
ahahahahaha .. selamat menunggu dacing bulan jatuh ke riba gak

insya Allah..time kaseh..naen ngundi mana wei?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-4-2013 09:33 PM | Show all posts
pakwetizzaqyah posted on 8-4-2013 09:32 PM
insya Allah..time kaseh..naen ngundi mana wei?

shah alam/batu tiga .. ko ngundi area mana?

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2013 09:34 PM | Show all posts
naen posted on 8-4-2013 09:33 PM
shah alam/batu tiga .. ko ngundi area mana?

rahsia....tapi kat selangor la...tu yg datang lepak sini...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-4-2013 09:36 PM | Show all posts
pakwetizzaqyah posted on 8-4-2013 09:34 PM
rahsia....tapi kat selangor la...tu yg datang lepak sini...

orait .. meh meh lepak sini meh!

kalau ada pape update/news meh aa share sekali .. leh komen sama2

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2013 09:37 PM | Show all posts
naen posted on 8-4-2013 09:27 PM
rasanya semua sama kot .. salmon selamat tu dah bape kurun bertenggek kat batu 3, takkan tahun ni  ...

manifesto both parties pun mcm x best jah..mcm nk wat undi rosak ..hoho
salamon tu dulu parlimen pastu tukar dun ..kali nih xtau la ke mn laks ..ahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2013 09:38 PM | Show all posts
pakwetizzaqyah posted on 8-4-2013 09:27 PM
saya pengundi baru di selangor dan saya akan mengundi parti ini!!!!!

nih parti pe nih
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-4-2013 09:39 PM | Show all posts
juju_amin84 posted on 8-4-2013 09:37 PM
manifesto both parties pun mcm x best jah..mcm nk wat undi rosak ..hoho
salamon tu dulu parlime ...

nak wat undi rosak eh? aiseh .. plan kita sama lak

mungkin dia akan ke johor lak kot pasni ngikut mod juju

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2013 09:40 PM | Show all posts
juju_amin84 posted on 8-4-2013 09:38 PM
nih parti pe nih

jangan ketawa... saya sokong kepimipinan DS NAJIB DAN NIK AZIZ...

pahang campur kelate...

TRASNFORMASI BERSAMA ISLAM...  menggantikan membangun bersama Islam yang dah tk releven,,,
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-4-2013 09:41 PM | Show all posts
@tteja

untuk P092 - confirmed calon dari PKR : Prof Aziz Bari

selamat mengundi untuk forumer2+penduduk P092 sabak bernam

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2013 11:11 PM | Show all posts
naen posted on 8-4-2013 09:41 PM
@tteja

untuk P092 - confirmed calon dari PKR : Prof Aziz Bari

Alhamdulillah ..

akan ku kempen habis2an ...



sabak bernam ... aku datang
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-4-2013 12:32 AM | Show all posts
tteja posted on 8-4-2013 11:11 PM
Alhamdulillah ..

akan ku kempen habis2an ...

Alhamdulillah .. Alhamdulillah

selamat berkempen eh! hati2 dalam perjalanan+jaga diri baik2

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 11:00 AM | Show all posts
Ni result PRU 12 area aku mengundi

P099        AMPANG         
% Mengundi 73.91        
Undi Rosak 636
                                    
1. AZMAN BIN WAHID (BN)         23,319         
2. ZURAIDA BINTI KAMARUDDIN (PKR)         26,995         
Majoriti         3,676

N020 - LEMBAH JAYA        
% Mengundi 74.64        
Undi Rosak 503
           
1. KHASIM BIN ABDUL AZIZ (PAS)        15,182        
2. ISMAIL BIN KIJO (BN)        12,954        
Majoriti 2,228        

Yang pastinya bilangan undi rosak tu tak termasuk undi dari aku
Last edited by anmz76 on 10-4-2013 11:02 AM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-4-2013 02:54 PM | Show all posts
anmz76 posted on 10-4-2013 11:00 AM
Ni result PRU 12 area aku mengundi

P099        AMPANG         

Alhamdulillah .. jangan masuk geng undi rosak macam saya ni

pangkah dengan bijak k .. anda penentu masa depan selangor+negara .. cewahh

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 03:57 PM | Show all posts
xde result penyandang pru12?

nk tau last term sape menang kat Pandan P100?

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 04:10 PM | Show all posts
veevee2013 posted on 10-4-2013 03:57 PM
xde result penyandang pru12?

nk tau last term sape menang kat Pandan P100?

Ni tuk Parlimen Pandan dan DUN bawah Pandan tuk PRU 12.



PARLIMEN
P100      PANDAN              
% Mengundi 74.90     
Undi Rosak  798
                                                               
1. ONG TEE KEAT (BN)    25,236      2,961
2. SYED SHAHIR BIN SYED MOHAMUD (PKR)        22,275     
Majoriti 2,961  


DUN
DUN021 - CHEMPAKA      
% Mengundi 73.14   
Undi Rosak 396
                                                                 
1. NOSIMAH BINTI HASHIM (BN)              11,480        
2. ISKANDAR BIN ABDUL SAMAD (PAS)  12,528      
Majoriti  1,048

DUN022 - TERATAI            
% Mengundi 76.63   
Undi Rosak  692
                                                               
1. LUM WENG KEONG (BN)         7,478        
2. LEE YING HA (DAP)     15,563  
Majoriti     8,085


Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 04:11 PM | Show all posts
PRU 13 rasanya PKR calonkan Rafizi Ramli tuk Parlimen Pandan.

Dah bergerak aktif jentera PKR kat area Pandan ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-4-2013 04:16 PM | Show all posts
veevee2013 posted on 10-4-2013 03:57 PM
xde result penyandang pru12?

nk tau last term sape menang kat Pandan P100?

nanti saya edit+masukkan kat 1st post .. asyik terlupa sajork .. tQ sbb ingatkan

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 04:22 PM | Show all posts
anmz76 posted on 10-4-2013 04:10 PM
Ni tuk Parlimen Pandan dan DUN bawah Pandan tuk PRU 12.

thx info..

parlimen penyandang BN ye... hrp2 kali ni Rafizi leh rampas kerusi tu..

mmg aktif pun. antara yg sistematik dlm PKR setakat ni.

terbaek lah..
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 04:24 PM | Show all posts
naen posted on 10-4-2013 04:16 PM
nanti saya edit+masukkan kat 1st post .. asyik terlupa sajork .. tQ sbb ingatkan

sila sila
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 09:26 PM | Show all posts
wah...xdpt nk undi thn nih ...motip tarikh pru sama tarikh ngn ak g bercuti2 di borneo
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 10:15 PM | Show all posts
first time nak ngundi nihh..huhu x sabonye rasa..aku kat p099-ampang dengan n20..dua2 kawasan nie sekarang pakatan pegang

aku rasa pru13 kali nie lebih sengit dari yang lepas pasai kita boleh tengok jentera bn punya jentera..

berbeza dengan yang lalu..lagi proaktif kali nie..mungkin diorang ada harapan..

ditambah pulak dengan manifesto2 pakatan yang lepas ada yang x dapat ditunaikan..aku rasa ramai juga yg akan kembali undi bn

contoh macam aku punya uncle..last pru12 dia undi pakatan..sekali aku jumpa hari tu..

borak2 dengan dia sikit dia cakap x nak undi pr dah sebab anak dia yg masuk u pakatan x kasi 1000 macam yang diorang janji sebelum menang hari tu...

dia bagitau sebelum menang hari tu xde pulak pr bagitau nak tengok gaji parents kalau nak 1000 tue..sekali bila dah menang banyak hal pulak..

cuma yang aku suka bila pr pegang kawasan aku nie..masjid jadi lebih makmur la..selalu ada ceramah2 gitu..

kalau dulu time bn memang kurang la..tapi masalah sosial still macam dulu lagikk..xde apa2 yg berubah..





Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-4-2013 10:27 PM | Show all posts
wunan88 posted on 10-4-2013 10:15 PM
first time nak ngundi nihh..huhu x sabonye rasa..aku kat p099-ampang dengan n20..dua2 kawasan nie se ...

setuju bab makmur masjid tu .. memang ada perubahan ketara .. banyak gak majlis ilmu (bukan ceramah politik ) kat sini .. ok aa jugak bab tu .. nampak bertambah aa jugak orang pergi surau/masjid banding 5 tahun dulu .. ahahahaha

selain tu - kira ok aa jugak sbb bila ada "event" macam yg gerhana bulan dulu tu - siap ada khutbah & solat sunat gerhana ramai2 .. pastu selalu je ada jemput ustaz azhar idrus kat dataran kemerdekaan tu .. icity aa bagai

kiranya bab2 agama/spiritualiti - lebih ok berbanding 5 tahun dulu .. yg lain2 tu no comment




ohh ye .. pasal sampah pulak .. aku lagi suka kontraktor yg baru ni banding yg alam flora dulu2 tu .. meke sangat rajin, siap bersihkan sekali sampah bersepah bagai, terbalikkan/tutup tongsampah bagai .. alam flora dulu biarkan sajork bersepah .. kira ok aa bab tu - sbb dulu kecoh kan pasal sampah .. ahahahaha

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
1.153256s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list