Minat menulis? Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM600! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
23995
View
184
Reply

[SELANGOR] Senarai Calon Parlimen & DUN Selangor [PR MENANG]

[Copy link]

Author: naen       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 17-4-2013 10:40 PM | Show all posts
mencacus posted on 17-4-2013 10:38 PM
tak pergi kot sebab sabtu keje .... takpe cheq naen , ade kluarlah nanti kat youtube ....dalam rib ...

ahahahahaha .. nanti sama2 aa kita share video2 tu (sambil share kutuk2 gak)

rajinnya keje hari sabtu? pasti bonus berganda2 menanti tu

Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2013 10:54 PM | Show all posts
naen posted on 17-4-2013 10:40 PM
ahahahahaha .. nanti sama2 aa kita share video2 tu (sambil share kutuk2 gak)

rajinnya kej ...

cuti setiap hari khamis je , hari lain keje .... kalau 5hb mei tak dapat cuti , apa lagi ponteng keje lah sebab mengundi wajib ....

ramai budak2 aku nak ambik cuti hari tu tuk mengundi sebab operasi tempat aku keje 24/7 kene jalan ( non stop ) ... yang bertuah budak2 shif malam lah ....



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-4-2013 10:57 PM | Show all posts
mencacus posted on 17-4-2013 10:54 PM
cuti setiap hari khamis je , hari lain keje .... kalau 5hb mei tak dapat cuti , apa lagi ponteng k ...

ahahahaha .. bertabah aa cheqman .. +selamat mengundi nanti eh!

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2013 08:57 AM | Show all posts
Aku rasa BN tak serius nak amik Selangor kot, coz certain calon BN ni memang dah ada track record tak bagus. Macam calon BN parlimen gombak & parlimen ampang. Both calon kena gugur dek pak lah tahun 2008 sebab masalah moral.

Mostly pengundi kat Ampang tau yang calon BN ni kena cerai talak tiga ngan laki dia sebab apa, and yang penting gak masa dia jadi YB dulu, calon ni lah MP yang paling banyak 'claim' perbelanjaan ke luar negara.

Semalam survey skit ngan orang kampung yang 'atas pagar', depa semua cakap calon BN Ampang ni akan buat depa semua dah tak payah pikir nak undi sama.

Tuk DUN Lembah Jaya lak, calon ni pun tak dikenali sangat penduduk setempat. Before ni aku dengar nama Dr Maamor yang naik. Kalau dia, aku rasa fight akan sengit skit. Tapi bila nama calon BN ni naik, mostly penduduk setempat tak kenal. Tapi... bila aku gugel nama calon ni, kiranya dia ni 'berduit' la kot sebab ada kompeni construction. Maybe 'RM' akan memainkan peranan dalam pancing undi ni.

Apa-apa pun aku kesian kat Ismail Kijo n Dr Maamor yang tak tercalon, walaupun depa lebih dikenali sebagai orang kuat BN area ampang ni.

Konklusi, aku rasa both Parlimen Ampang & Dun Lembah Jaya, akan maintain with PKR & PAS.

"KEKAL SELANGOR, UBAH PUTRAJAYA"
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2013 09:03 AM | Show all posts
Ni profil calon BN Parlimen Ampang
[tr]                                                                                    [/tr][/table]                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

ROZAIDAH TALIB


BACKGROUND (LATAR BELAKANG)
[table=98%]
NAME
(NAMA)
Dr Rozaidah binti Talib
(KMN)

CURRENT POST
(JAWATAN TERKINI)
Dentists
(Doktor gigi)

DATE OF BIRTH
(TARIKH LAHIR)
07/07/1963

RACE
(BANGSA)
Malay
(Melayu)

RELIGION
(AGAMA)
Islam

NAME OF SPOUSE
(NAMA SUAMI/ISTERI)
Radzmi bin  Othman

DATE OF MARRIAGE
(TARIKH PERKAHWINAN)
30/01/1988  
(divorced on 08/07/2007)
NO. OF CHILDREN
(BILANGAN ANAK-ANAK)
5 (four daughters and a son)

NAME OF CHILDREN
(NAMA ANAK-ANAK)
1. Elana binti Radzmi (20)
2. Yasmin binti Radzmi  (18)
3. Haris bin Radzmi (15)
4. Myra binti Radzmi  (11)
5. Alia binti Radzmi   (8)
(age as at 2008)

EDUCATION (PENDIDIKAN)
YEAR
(TAHUN)
PRIMARY
(SEKOLAH RENDAH)
1970-1975
Sek. Keb. Kg Pandan, Kuala Lumpur

SECONDARY
(SEKOLAH MENENGAH)
1976-1980
Sek. Men. Sains, Selangor

HIGHER EDUCATION
(PENDIDIKAN TINGGI)
1981-1983
Asasi Sains, Universiti Malaya
1983-1984
Degree in Dental Surgery, Universiti Malaya
(Ijazah Pembedahan Pergigian, Universiti Malaya)
1989-1991
Master in Dental Science, University of Leeds
(Sarjana Sains Pergigian, University of Leeds)

CAREER (KERJAYA)
YEAR
(TAHUN)
GOVERNMENT
(KERAJAAN)
1988-1989     
Tutor, Dental Faculty, UM
(Tutor, Fakulti Pergigian, UM)
1992-1994
Lecturer, UM
(Pensyarah, UM)

PRIVATE
(SWASTA)
1994-2004
Dental Specialist, Klinik Pakar Pergigian Rozaidah (Dental Pro Specialist Centre)
(Pakar Pergigian, Klinik Pakar Pergigian Rozaidah)

Chairman, Universiti Malaya Specialist Centre
(Pengerusi, Pusat Pakar Universiti Malaya)

Board of Director, WWE Holdings Bhd
(Lembaga Pengarah, WWE Holdings Bhd)

POLITICS
(POLITIK)
2004
Selangor (BN-UMNO) Member of Parliament for Ampang
(Ahli Parlimen (BN-UMNO) Ampang, Selangor)

Committee Member, Economic Bureau, Wanita  UMNO Malaysia
(Ahli Jawatankuasa, Biro Ekonomi, Wanita UMNO Malaysia)

Chief, Wanita UMNO Ampang Division
(Ketua, Wanita UMNO Bahagian Ampang)
2004
General Election
(11th)
Selangor (BN-UMNO) Member of Parliament for Ampang.
Beat A.Xavier Jayakumar (KEADILAN) by a majority of 19,732 votes
(Ahli Parlimen (BN-UMNO) Ampang, Selangor
Menewaskan A. Xavier Jayakumar (KEADILAN) dengan majoriti 19,732 undi)

OTHER POSTS HELD
(LAIN-LAIN JAWATAN DISANDANG)

Member of Board / Trustee, Yayasan Selangor      
(Ahli Lembaga / Pemegang Amanah, Yayasan Selangor)

EXCO Member, GABEM Selangor
(Ahli EXCO, GABEM  Selangor)

MEMBERSHIP (KEAHLIAN)
YEAR
(TAHUN)
OTHERS (CLUBS, ASSOCIATIONS, ETC)
(KELAB, PERSATUAN DAN LAIN-LAIN)

Member, Persatuan Doktor-Doktor Pergigian Malaysia
(Ahli, Persatuan Doktor-Doktor Pergigian Malaysia)

AWARDS/HONOURS (ANUGERAH/PINGAT)
YEAR
(TAHUN)
NAME OF AWARDS
(NAMA ANUGERAH)

FEDERAL
(WILAYAH PERSEKUTUAN)

Kesatria Mangku Negara (KMN) - Federal Government
(Kesatria Mangku Negara (KMN) - Kerajaan Persekutuan)

MISCELLANEOUS (LAIN-LAIN)
YEAR
(TAHUN)
FAMILY
(KELUARGA)
24/11/2007Disahkan bercerai talak tiga dengan suaminya, Radzmi Othman, mulai 8 Julai lalu, demikian keputusan Mahkamah Rendah Syariah Kuala Lumpur


(Last Updated: 10 February 2008)
054-ROZAI
(The information has been verified by the personality with amendments on  22/01/2008)

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-4-2013 11:13 AM | Show all posts
anmz76 posted on 18-4-2013 08:57 AM
Aku rasa BN tak serius nak amik Selangor kot, coz certain calon BN ni memang dah ada track record ta ...

aaaa .. pelik2 rekod calon BN selangor kali ni .. dengan kes yg awak kata tu lagi .. dengan kes duit tu .. kes tipu sijil tu .. adoyai .. ni sungguh2 ke nak menang ke apa ke ni?

Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2013 02:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Mengundi untuk P099 N20...hidup pr...!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2013 09:55 AM | Show all posts
honeybee80 posted on 20-4-2013 02:06 AM
Mengundi untuk P099 N20...hidup pr...!!

heppppp!!!! undi adalah rahsia

selamat mengundi~!

Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2013 12:27 PM | Show all posts
naen posted on 20-4-2013 09:55 AM
heppppp!!!! undi adalah rahsia

selamat mengundi~!

oooppsss lupa...keekkekekek


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2013 01:57 PM | Show all posts
orait .. senarai penuh calon untuk parlimen+dun selangor dah di update kat page 1, post #2 (parlimen) & post #3 (dun)

Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2013 06:26 PM | Show all posts
SEsiapa yg ada website/blogspot adun yg tercalon letak kat sini boleh?..senang nak buat homework...
Adun bangi..

PAS : http://www.shafiengah.com/
BN : tak jumpa blog datuk mohd zaidi..

parlimen serdang
DAP : http://ongkianming.com/
BN. : http://mpserdang.blogspot.com/ Last edited by monfils on 20-4-2013 06:33 PM

Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2013 07:12 PM | Show all posts
naen posted on 3-4-2013 06:26 PM
SENARAI CALON PARLIMEN SELANGOR PRU13



doakan kemenangan yb zul homo di shah alam... amin... perjuangan melayu homo dan Islam homo diutamakan...wallahi..

ARKIB : 09/03/2013



Zulkifli Nordin mohon maaf pada Tun Dr. MahathirPASIR MAS 9 Mac - Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu, Datuk Zulkifli Nordin hari ini membuat kejutan di depan kira-kira 15,000 rakyat di Sekolah Kebangsaan Panglima Raja di sini apabila membuat permohonan maaf kepada bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad.
Permohonan maaf itu turut disaksikan isteri Dr. Mahathir, Tun Dr. Siti Hasmah Mohamad Ali; Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kelantan, Datuk Seri Mustapa Mohamed; dan Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia, Datuk Ibrahim Ali.
Zulkifli, yang sempat berucap pada majlis Pemimpin Bersama Rakyat itu, turut memandang Dr. Mahathir ketika memohon maaf kerana menurutnya, beliau pernah mencaci pemimpin negara tersebut ketika bersama pembangkang sebelum ini.
"Saya akui kesilapan saya, dan mahu memohon maaf kepada ayahanda Tun (Dr Mahathir) atas tindakan saya dahulu yang pernah memaki hamun Tun," katanya.
Dr. Mahathir kemudian dilihat tersenyum dan mengangguk ketika Zulkifli berkata demikian.
"Dahulu saya tidak nampak kebijaksanaan Tun. Saya bersama-sama (Datuk Seri) Anwar (Ibrahim) maki Tun. Saya mengkritik langkah Tun memecat Anwar, walaupun saya tahu itu adalah jasa terbesar Tun kepada negara (memecat Anwar)," katanya.
Beliau kemudian meminta rakyat menolak pembangkang yang diketuai Anwar kerana kerosakan yang lebih besar terhadap negara akan berlaku jika mereka dipilih pada Pilihan Raya Umum Ke-13.
Zulkifli berkata, apa yang dikhuatiri sinar Islam di negara ini akan terus pudar jika pembangkang dipilih menerajui negara, dan ketika itu, tiada apa lagi yang boleh dilakukan.
Naib Presiden Perkasa itu turut meminta rakyat berhati-hati dengan taktik pembangkang, terutama Anwar, pada pilihan raya umum ini yang akan melakukan pelbagai perkara tidak dijangka demi untuk berkuasa. - BERNAMA




Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20130309/dn_52/Zulkifli-Nordin-mohon-maaf-pada-Tun-Dr.-Mahathir#ixzz2R07nmdO1
© Utusan Melayu (M) Bhd


Tuesday, November 8, 2011Marina Mahathir: Why go after Ambiga, come after me if you dare!


By Maria Begum.
Published on Nov 7, 2011 in The Malaysian Chronicle

Marina Mahathir, the high-profile daughter of ex-premier Mahathir Mohamad, has warned the authorities and troublemakers alike not to make Bersih chief Ambiga Sreenevasan and other activists scapegoats for the Seksualiti Merdeka event slated for November 9 to 13.

For the struggle, ask me. I have been defending the LGBT (lesbian, gay, bisexual and transgender) communitys rights for over 20 years now. In fact, I defend the rights of all who have been discriminated against, the poor and everyone else. So if there is any discrimination or violence against anyone, I will continue to defend their rights. Thats it. Do you understand? a seething Marina told a press conference on Monday.

So far, Ambiga has been the especial target of the police and other Umno-led groups, which have been accused of stirring up a ruckus in a bid to make use of the country's homophobia to galvanize the conservative Muslims to their side.

Indeed, it has been an eye-opener to watch rival Malay parties Umno and PAS trying to out-Islamize each other over the event until both sides unwittingly revealed their extremist selves. Some of their leaders even questioned the LGBT's right to call itself a community.

Free sex festival? I'll sue!
In fine fettle, Marina also threatened to sue Umno-controlled TV3 for describing Seksualiti Merdeka as a "free sex festival".

I have been looking at your face and we know who you are, said Marina, warning the reporter from the TV station not to misreport her remarks.

Marina said she was there to show her solidarity with 4 activists hauled up by the police for questioning over the event. They are Bersih 2.0 chairman Ambiga Sreenavasan and steering committee member Maria Chin Abdullah, Tenaganita director Irene Fernandez and Seksualiti Merdeka founder Pang Khee Teik.

I am here only as a supporter because two years ago, I officiated Seksualiti Merdeka without any incident. It is an event to explain and educate them of their rights within the laws, and not outside," said Marina.

So I am very angry, very angry, there are no words to describe, at certain parties calling this a free sex festival. You have nothing better to do? Nowhere here is free sex allowed. Are you crazy to imagine this?








Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2013 10:29 PM | Show all posts
N. 21 - CHEMPAKA

1. MUHAMMAD FAIZAL BIN SUFAR (BN)
2. ISKANDAR BIN ABDUL SAMAD (PAS)

Betul ke calon BN ni ada kes ganja?
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2013 11:32 AM | Show all posts
LolaCarero posted on 21-4-2013 10:29 PM
N. 21 - CHEMPAKA

1. MUHAMMAD FAIZAL BIN SUFAR (BN)

Tak tau la betol ke tak.
Leh refer kat link bawah ni

http://milosuam.blogspot.com/2013/04/jentera-umno-dun-cempaka-tolak-calon.html?showComment=1366284213487

yg pastinya mamat ni memang kaki gangster umno

Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2013 12:28 PM | Show all posts
Pagi2 dah dapat SMS dari number 0192143054 Undilah calon BN anda P100 PARLIMEN Pandan, GARY LIM CHIN YEE, 39, Ketua BIRO Guaman MCA Pandan. Pemimpin berjiwa rakyat. Sayangi Selangor, Yakini BN.

Terus aku balas NO THANK YOU.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2013 12:53 PM | Show all posts
LolaCarero posted on 22-4-2013 12:28 PM
Pagi2 dah dapat SMS dari number 0192143054 Undilah calon BN anda P100 PARLIMEN Pandan, GARY LIM CHIN ...

Hehe samala sms yg dapat tadi. Boleh ke reply?.. Ala... if I knew before delete boleh balas cakap "I CHOOSE RAFIZI". Boleh gitu???
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-4-2013 01:28 PM | Show all posts
ahahahaa .. cerita pasal sms/call promote calon ni - mak aku pernah aa dapat call .. beriya2 orang yg call tu promote itu ini pasal calon & parti .. last2 mak aku cakap - "tak boleh ke bagi salam dulu?" .. terus orang tu putuskan line .. pfffftttt~!!!

mana aa meke dapat no phone bagai ni .. semak je promo itu ini .. aduii ..

Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2013 01:38 PM | Show all posts
LolaCarero posted on 22-4-2013 12:28 PM
Pagi2 dah dapat SMS dari number 0192143054 Undilah calon BN anda P100 PARLIMEN Pandan, GARY LIM CHIN ...

utk negri selangor memacam nombor promosi suruh undi bn ni....
aku ada dapat sms camni direct terus drp hp calon yg bertanding....
dia boleh no fon aku sbb masa dia mohon buat program di tempat dia mmg bos aku assign aku pegi uruskan dgn fon nombor skali dia bg...
jadi sejak selesai je program dgn dia tahun lps sejak tu la memacam sms promo aku dpt direct dr calon ni dan nombor lain gak...no yg aku tak kenal mmg aku reply balik sorry.undi saya hanya utk parti selain umno/bn....tp diorg tak reply balik pun..cuma yg no calon tu mmg aku tak reply apa2 la sbb silap langkah dia report boss aku naya jd nanti...wakakakaaka....

p/s:sedih dan kecewa tau agensi kerajaan digunakan utk kerja2 politik sakai2 BN ni......Ini Kali Lah.....
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2013 02:41 PM | Show all posts
Hari penamaan calon DUN Bangi
Calon DUN Bangi dari PAS Hj Shafie Ngah telah memasuki pusat pencalonan bersama calon DAP sebentar tadi. Suasana disekitar pusat penamaan meriah dengan ribuan penyokong PR memnuhi ruang yang disediakan untuk penyokong. Sebuah khemah di dirikan untuk para penyokong berehat dai panas terik. Kebanyakan penyokong memenuhi padang dengan penuh senangat baik DAP baik PAS. Kearaban yang sukar di tulis. Penyokong DAP dan PAS masing membawa air-air minuman, makanan, topi ynag dibahagikan sesama mereka tanpa ada prejudis perkauman. Inilah Malaysia baru, semua berhak menentukan masa depan negara. Sebelah pihak BN amat suram, kelihatan penyokong mundar-mandir dan kebanyakan mereka macam budak-budak sekolah yang diberi t-shirt bitu tertulis undi BN. Kalau dikira disegi ramainya penyokong boleh dikatakan BN telah kalah KO.


tak smpt skodeng ari tuh.. kene pg keje..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2013 03:00 PM | Show all posts
LolaCarero posted on 22-4-2013 12:28 PM
Pagi2 dah dapat SMS dari number 0192143054 Undilah calon BN anda P100 PARLIMEN Pandan, GARY LIM CHIN ...

AKu pun dapat gak sms dari BN. Tapi tuk calon tempat aku ngundi. Aku balas sms tu ngan ayat "Kekal Selangor, Ubah Putrajaya"
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2013 03:51 PM | Show all posts
syukur buat mana neh takde msg bodoh masok dlm hpon

ke sbb pki henpon cikai?? sms ke mms ek?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-4-2013 09:07 PM | Show all posts
genchi posted on 22-4-2013 03:51 PM
syukur buat mana neh takde msg bodoh masok dlm hpon

ke sbb pki henpon cikai?? sms ke mms ek? ...

jangan disebut .. kang menderu2 masuk kang

rasanya "insan terpilih" je kot yg dapat .. so ..... sorry genchi

mms? awatnya? nak mms gambar zulkifli nordin kah?

Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2013 10:23 PM | Show all posts
parlimen pj selatan

adun bukit gasing
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2013 10:41 PM | Show all posts
kali ketiga aku undi untuk DUN Batu Tiga dan Parlimen Shah Alam...aku masih setia Memilih Parti Pakatan Rakyat.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2013 08:29 AM | Show all posts
naen posted on 22-4-2013 09:07 PM
jangan disebut .. kang menderu2 masuk kang

rasanya "insan terpilih" je kot yg dapat .. so ...

ahaahahha... mgkn gen bukan insan terplh sbb gen tak daftar kot

dan dia anta kt org yg kawasan dia kuat PR kot

tak henpn gen takleh trima mms sbb takde camera

wahhh nak yg gambo dia di gomol diciom tu boleh?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047572s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list