JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
19586
View
321
Reply

[NEGERI SEMBILAN] Parlimen & Adun Negeri Sembilan~ post #158 calon BN~

[Copy link]

Author: genchi       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 10-4-2013 03:22 PM | Show all posts
tapibukanaku posted on 10-4-2013 02:59 PM
khenn? spek mata itam tu mesti nampak hensem. padahal nan hado je pun. rakyat marhaen pun camtu. b ...

taw takpe.. walopong sepek mata tuh rege 10 hengget beli kt downtown jahhh jejaka lombok

pki pun harus terguda jahh..

emm.. itulah... tp dasatnya uolss boleh taw performance beliyau ekk walopng tak ngundi ghombau

samting fishy
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 03:24 PM | Show all posts
genchi posted on 10-4-2013 03:22 PM
taw takpe.. walopong sepek mata tuh rege 10 hengget beli kt downtown jahhh jejaka lombok

pki  ...

kahkahkahakah
beli kat downtown yg lagi nampak RARE...
gaya mutu keunggulan

takde bau-bau ikan lah uols...biasa jek. pemerhati bebas
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 03:26 PM | Show all posts
genchi posted on 10-4-2013 03:22 PM
taw takpe.. walopong sepek mata tuh rege 10 hengget beli kt downtown jahhh jejaka lombok

pki  ...

tapi seriously..early 2008, KJ bukan cam KJ sekarang
jauh sgt berbeza..kadang2 terfikir gak, eh ni ke yb yg mula2 jadi MP rembau dulu??
now KJ banyak belajar...sgt byk belajar

dah dah dah..kang cite sampai esok tak habis
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-4-2013 03:40 PM | Show all posts
tapibukanaku posted on 10-4-2013 03:24 PM
kahkahkahakah
beli kat downtown yg lagi nampak RARE...
gaya mutu keunggulan

ahahhahhahah.. hampeh tabaik taw gelakkan habang2 unipom..
papepun buat abam unipom.. uolss ttp menten gojes

iyeee iolss cayelah gitu



Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 03:40 PM | Show all posts
P127: Jempol

Aisyah bertanding kan? harus lah bertanding sbb ada warih kat bt kikir jambatan bosi
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 03:42 PM | Show all posts
genchi posted on 10-4-2013 03:40 PM
ahahhahhahah.. hampeh tabaik taw gelakkan habang2 unipom..
papepun buat abam unipom.. uolss tt ...

iols tak gelak lah. iols senyum simpul jek..

well..terima kasih krn mempercayai iols..

ada gak dengar hearsay psl calon N9 ni. tapi tunggu je lah penamaan calon
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 03:54 PM | Show all posts
Jangkaan Kedudukan PR-BN selepas pembubaran DUN NS

Selepas terbubar sendiri Dewan Undangan Negeri pada 28 Mac 2013 lalu, suasana ke arah PRU-13 kian memuncak di Negeri Sembilan. Ia turut mempengaruhi kedudukan semasa kedua-dua pihak (PR-BN) yang bakal menentukan kedudukan masing-masing dalam menghadapi saingan PRU-13 nanti.

Ini beberapa jangkaan berdasarkan situasi dan gerakan semasa (samada BN atau PR) yang berlaku sejak enam bulan lalu di seluruh Negeri sembilan;

A. Kekal menang
Parlimen
1. Jelebu (Umno-BN)
2. Tampin (Umno-BN)
3. Rembau (Umno-BN)


1. Rasah (DAP-PR)
2. Seremban (DAP-PR)

DUN
1. Bagan Pinang (Umno-BN)
2. Sungai Lui (Umno-BN)
3. Kota (Umno-BN)
4. Chembong (Umno-BN)
5. Labu (Umno-BN)

6. Gemencheh (Umno-BN)
7. Gemas (Umno-BN)
8. Palong (Umno-BN)
9. Serting (Umno-BN)
10. Juasseh (Umno-BN)
11. Seri Menanti (Umno-BN)
12. Pertang (Umno-BN)
13. Rantau (Umno-BN)
14. Senaling (Umno-BN)

1. Lobak (DAP-PR)
2. Temiang (DAP-PR)
3. Nilai (DAP-PR)

4. Mambau (DAP-PR)
5. Bukit Kepayang (DAP-PR)
6. Rahang (DAP-PR)
7. Senawang (DAP-PR)
8. Chuah (PKR-PR)
9. Lukut (DAP-PR)
10. Port Dickson (PKR-PR)
11. Bahau (DAP-PR)
12. Repah (DAP-PR)


B. Berpotensi dipertahankan (PR)
Parlimen
1. Telok Kemang (PKR-PR)

DUN
1. Paroi (PAS-PR)
2. Ampangan (PKR-PR)
3. Sikamat (PKR-PR)


C. Berpotensi Dimenangi (PR)
Parlimen
1. Jempol (PAS-PR)

DUN
1. Jeram Padang (PKR-PR)
2. Johol (PAS-PR)
3. Klawang (PAS-PR)
4. Pilah (PKR-PR)
5. Linggi (PKR-PR)
6. Chennah (DAP-PR)
7. Lenggeng (PAS-PR)

Ada dun jika dinilai mengikut data atas kertas berpotensi dimenangi oleh PR namun apabila diterjemahkan dalam hakikat politik ia memerlukan gerakan aktif dan ombakan politik bagi merealisasikan kemenangan kerana pihak BN melalui agensi-agensi kerajaan seperti Kemas, JASA, Cawangan Khas, M.I.O dan Jabatan Penerangan menjalankan gerak kerja membantu risikan dan penyebaran maklumat untuk BN.

Saingan sengit juga bakal berlaku di beberapa dun seperti Palong, Serting, Pertang, Rantau dan Bagan Pinang yang dijangka akan menyaksikan Umno-BN akan mempertahankan kemenangan dun-dun ini dengan penyusutan majoriti kemenangan.

Palong umpamanya akan menyaksikan kemerosotan undi popular BN sekiranya Umno NS silap meletak calon yang berkemungkinan memberi kemenangan kepada PR. Gerakan aktif yang dibuat oleh PR sejak pertengahan tahun 2009 di sekitar Jempol wajar diambil-kira oleh BN Jempol kerana sedikit sebanyak telah memberi kesan positif kepada sokongan warga peneroka kepada PR. Seandainya Umno mengekalkan calon sediada, mereka tetap menang di Palong namun tidak lagi mendapat undi kemenangan yang selesa sebagaimana sebelum PRU 2008. Adalah dijangkakan BN bakal memperolehi undi kemenangan sekitar 1,800-1,600 undi!

Namun semua jangkaan ini akan berubah menjelang pembubaran parlimen, tempoh berkempen dan semasa hari mengundi. Pilihanraya adalah sebuah permainan berkaitan dengan angka!


credit to CetusanMukara





Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 04:01 PM | Show all posts
tapibukanaku posted on 10-4-2013 03:54 PM
Jangkaan Kedudukan PR-BN selepas pembubaran DUN NS

Selepas terbubar sendiri Dewan Undangan Negeri ...

good info utk N9!

anyway abam KJ u bertanding tak kali ni?
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 04:07 PM | Show all posts
veevee2013 posted on 10-4-2013 04:01 PM
good info utk N9!

anyway abam KJ u bertanding tak kali ni?

sekadar berkongsi..

DUN negeri nama naik..tak tau najib cakap apa. tunggu je lah penamaan calon
tapi PR pun tak confirm nak letak sape kat rembau
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 04:19 PM | Show all posts
tapibukanaku posted on 10-4-2013 04:07 PM
sekadar berkongsi..

DUN negeri nama naik..tak tau najib cakap apa. tunggu je lah penam ...

ooo adala tu kot sangkut kat mana2 kwsn..abam u tu antara belia  dlm be end..yg veteren2 tu kebanyakannya xboleh pakai..heh..
kena ler jd mcm PR lebihkan org muda belia gituuuu..
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 04:29 PM | Show all posts
veevee2013 posted on 10-4-2013 04:19 PM
ooo adala tu kot sangkut kat mana2 kwsn..abam u tu antara belia  dlm be end..yg veteren2 tu kebany ...

tu lah harap2 sangkut kat mana
sampai turun berat badan kj ke hulu hilir
mudah mudahan ada lah kesudahan baik utk kj dlm karier politik dia
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 04:34 PM | Show all posts
PRU-13: Calon-Calon PAS NS








Info tambahan: Semalam (4 April 2013-Khamis) PAS Pusat telah mengumumkan bekas penyanyi popular, Aishah (Wan Aishah Wan Ariffin) sebagai calon Parlimen Jempol.

Walaupun belum ada pengumuman secara rasmi calon-calon oleh PAS NS, namun susuk tubuh yang bakal menjadi calon PAS di Negeri Sembilan telah diperkenalkan secara tidak langsung.

Berikut adalah nama-nama yang bakal menjadi calon Parlimen & DUN PAS NS, namun begitu ia akan berubah sekiranya ada rombakan daripada PAS Pusat; ia berdasarkan gerak kerja dan aktiviti-aktiviti yang memperlihatkan keberadaan individu-individu tersebut di kawasan-kawasan terlibat.

Parlimen
Jelebu: (belum dipastikan, namun mengikut PAS NS ia diperuntukkan untuk Muslimat).
Jempol: Wan Aishah Wan Ariffin@ Aishah (bekas penyanyi popular, asal Batu Kikir, Jempol)
Tampin: (belum dipastikan, namun ada perkhabaran mantan PJ Zulkefly Mohamad Omar dicadangkan)

DUN
1. Sungai Lui: (tiada maklumat)
2. Klawang: Saiful Jaaman (Naib YDP Jelebu)
3. Serting: Abdul Rahman Ramli (YDP Jempol)
4. Lenggeng: (belum dipastikan & diserah kepada PAS Pusat untuk tetapkan calon)
5. Johol: Ustaz Nor Azman Mohamad (Ketua Penerangan PAS NS)
6. Senaling: Zaharuddin Othman (YDP Kuala Pilah)
7. Labu: Anuar Azahari (YDP Rasah)
8. Chembong: Dr Rosli Yaacob (Timbalan PJ 1 PAS NS)
9. Kota: (tiada maklumat)
10. Paroi: Mohd Taufek Abdul Ghani (PJ PAS NS-penyandang)
11. Gemencheh: Ustaz Zakaria Khalim (YDP Tampin)
12. Bagan Pinang: Ramli Ismail (YDP Telok Kemang / Bendahari PAS NS)



credit to cetusan mukara
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-4-2013 08:08 AM | Show all posts
tapibukanaku posted on 10-4-2013 03:42 PM
iols tak gelak lah. iols senyum simpul jek..

well..terima kasih krn mempercayai iols..{:1_551 ...

senyum kaver line takpe.. jgn melukakan deolss hoke.. deolss berjuang tuk negara kite yg terchentaa

same2... marilah kita nunggu ari penamaan calon dgn penoh sabo walopong gen tak ngundi tp gen nak gak taw sapa yg jadik calon tmpt gen tinggal
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2013 08:19 AM | Show all posts
genchi posted on 11-4-2013 08:08 AM
senyum kaver line takpe.. jgn melukakan deolss hoke.. deolss berjuang tuk negara kite yg terchenta ...

iols tak penah melukakan hati deols..deols tetap hero di mata iols ok..

gen duduk kawasan mana?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-4-2013 08:26 AM | Show all posts
tapibukanaku posted on 11-4-2013 08:19 AM
iols tak penah melukakan hati deols..deols tetap hero di mata iols ok..

gen duduk kawa ...

ehhehe.. betui3

district hulu langat
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2013 08:30 AM | Show all posts
genchi posted on 11-4-2013 08:26 AM
ehhehe.. betui3

district hulu langat

hulu langat?

banyak DUN tu..antaranya bangi,kajang

hearsay..for bangi, BN nak letak dato fadzilah kamsah...just hearsay je
kali ni BN nak letak calon yg clean&clear dan boleh menang
for PR, masih dr shafie ke idak eh? penyandang DUN bangi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-4-2013 08:45 AM | Show all posts
tapibukanaku posted on 11-4-2013 08:30 AM
hulu langat?

banyak DUN tu..antaranya bangi,kajang

gen punya alamat kajang.. duduk bangi

wahhh gitu ke?? ni msti mau kaut undi kaw2 neh.. sbb bangi bwh pas sblm neh..

well dgr kata dato shafee tuh bagoih...
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2013 02:25 PM | Show all posts
genchi posted on 11-4-2013 08:45 AM
gen punya alamat kajang.. duduk bangi

wahhh gitu ke?? ni msti mau kaut undi kaw2 neh. ...

dato shafee tu mmg ok je..panggil ust shafee

by the way, jgn lah fadzilah kamsah ke sana
dok diam2 motivasi ok lah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-4-2013 02:46 PM | Show all posts
tapibukanaku posted on 11-4-2013 02:25 PM
dato shafee tu mmg ok je..panggil ust shafee

by the way, jgn lah fadzilah kamsah ke sana

hah ustat.. betoi2 umah dia seksyen bape ntah gen lupa.. tak clp seksyen 3 tambahan ke bape..
tp mmg ok la bergaul dgn org la ..

yup motip sgt dato fadzilah tu nak jadik yb.. jadik pakar motibasi dah la.. ni dah mcm si mashitah la

ustazah.. tp bukan men sombong lagik.. bossy sgt beg dia smer soh setiausaha dia bwk.. dia melenggang saja
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2013 05:35 PM | Show all posts
genchi posted on 11-4-2013 02:46 PM
hah ustat.. betoi2 umah dia seksyen bape ntah gen lupa.. tak clp seksyen 3 tambahan ke bape..
tp ...

boleh tanya kak @fatehana

lebih arif gitu...

tu lah kan..masyitah dulu kemain lagi ustazah nya..da masuk politik, choyy habis. curlastss...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-4-2013 08:14 AM | Show all posts
tapibukanaku posted on 11-4-2013 05:35 PM
boleh tanya kak @fatehana

lebih arif gitu...

ehehehhe betoi2.

wahh ini dah masok sesi ngumpat la plak kan?

sblm dia jadik menteri lagik.. gen prnh jumpe dia ngan anak dia kt sogo

kita dok la pndg2 dia.. tp ckp ko dia buat bodo aje..

muka masam sombong habeh lah

tp anak dia kureng cun huhuh ikot muka ayah kot
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2013 08:26 AM | Show all posts
genchi posted on 12-4-2013 08:14 AM
ehehehhe betoi2.

wahh ini dah masok sesi ngumpat la plak kan?

wahh da cam ngumpat pulak...


masyitah ni ke yg gaduh dgn noraini isu2 kejiranan dulu2?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-4-2013 08:32 AM | Show all posts
tapibukanaku posted on 12-4-2013 08:26 AM
wahh da cam ngumpat pulak...

ehehehhe.. tu la

mengikot ape yg gen prnh dgr

begitulah adanya uolss...

dia neh gen tak respek dah sejak masok politik

sblm tuh ineseng sgt.. skunk tudung pun makin singkat..

yelah sheolskan stajah kalo org bese kita tak heran ye dak?

gusip mak jemah sgt arap momod teda marah
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2013 08:33 AM | Show all posts
genchi posted on 12-4-2013 08:32 AM
ehehehhe.. tu la

mengikot ape yg gen prnh dgr

very the mak jemah sgt

sambil2 tunggu penamaan calon kan..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-4-2013 08:35 AM | Show all posts
tapibukanaku posted on 12-4-2013 08:33 AM
very the mak jemah sgt

sambil2 tunggu penamaan calon kan..

taw takpe.. sbb blom ade penamaan calon

so takde apa yg nak dibincangkan sgt ye dak..

dah penamaan calon haros panas skit
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059123s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list