Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
73297
View
261
Reply

Brand 'pampers' yang terbaik untuk anak anda ?

[Copy link]

Author: akulah7E       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-4-2013 07:47 AM | Show all posts |Read mode
brand apa yang terbaik untuk anak anda ?


Single Polls, Total 308 Users voted
 
12.99% (40)
 
23.70% (73)
 
15.58% (48)
 
35.06% (108)
 
0.97% (3)
 
11.69% (36)
 
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2013 09:49 AM | Show all posts
anak aku ms sebelum 1 thn pakai petpet...lps 1 thn bila pakai montot dia jd ruam2 merah2...tukar banyak jenama pun sama malah lagi teruk..yg serasi gan anak aku drypes jer...so pakai je la yg tu...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2013 11:31 AM | Show all posts
memula aku pakai petpet..
aku rase bessss..ok la tadek masalah..
pastu aku rase mcm mahaal jek.

lepas tuh aku tuko drypers
drypers ni masalah die pelekat die tuh panjang
bile nak pakaikan budak..aku selalu tercarik2 mana ujung pelekat tuh..
pakaikan pempes kan kite baringkan budakk..so carik bawah tubuh or punggung die tuh la.

jike sekire nye drypers & petpet sales opkos aku beli la..
lately aku nampak petpet n drypers selalu sales.

pastu aku pakai plak whoopeee..
aku rase sgt bess jgk...muraah kalo time sales RM50/2pcs.
which is worth for money..walopon kuantiti sikit tapi
kalo kire per piece ofkos murah bangat..tak sampai 40sen sekeping.

lately aku terai lg pempes murah..jenama diapex..
aku rase not bad..appearance die ala2 petpet
tapi jenama je diapex..
se pek tak sampai RM30.

sepanjang aku guna pempes2 di atas
budak aku tadek masalah ruam ke hape
masalah ruam ni..syarat die kena saluuu tukar pempes
jgn lambat2 tukar
jike die berak je terus tukar
tak berak pon lam 4-5jam pon tukar.

aku tak berani nak terai mamipoko ke huggies ke
or rege yg >rm35/pack..aku rase sgt mahaaaaal.
pempes je pon..bknnye mknn.
yg lg penting..sbb aku dekut...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2013 11:34 AM | Show all posts
Huggies....semua warna anak aku dah cuba...last2 sesuai pakai Huggies yg paling mahal....warna purple....sebungkus jerkk harga dia dkt rm50...sebulan pakai 2 bungkus....yg lain sume x boleh sbb ruam teruk....dah lah ruam siap di garu2 sampai nampak isi warna berah..aku plak yg ngilu....
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2013 11:38 AM | Show all posts
seroja11 posted on 5-4-2013 11:34 AM
Huggies....semua warna anak aku dah cuba...last2 sesuai pakai Huggies yg paling mahal....warna purpl ...

wah scary nye
alhamdulilah syukur..nampak sgt anak ku low mentenen..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2013 11:39 AM | Show all posts
pasal ruam kann..
kawan ku penah pesan n aku amalkan jugak laa
gune minyak but-but hpa tuh sapu kat tmpt ruam..
alhamdulilah ok n tak de parut ke hape..


Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2013 11:41 AM | Show all posts
silica_SiO2 posted on 5-4-2013 11:38 AM
wah scary nye
alhamdulilah syukur..nampak sgt anak ku low mentenen..

yer lah anak aku yg pompuan jerkk mcm ni..yg sulung lelaki pakai yg paling murah ok jer..kena anak pompuan 2 org...perghhh ..tapi pempers mahal susu plak murah minum dutchlady jerkk..yg lelaki plak terbalik susu mahal...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2013 11:44 AM | Show all posts
silica_SiO2 posted on 5-4-2013 11:39 AM
pasal ruam kann..
kawan ku penah pesan n aku amalkan jugak laa
gune minyak but-but hpa tuh sapu ka ...

yg ni aku g klinik dr bagi ubat sapu tapi sama jerkk...aku g baby shop dia lah yg suruh pakai Huggies ni...dia kata memang sesuai utk ruam lampin...cuma harga jerk lah...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2013 11:56 AM | Show all posts
seroja11 posted on 5-4-2013 11:41 AM
yer lah anak aku yg pompuan jerkk mcm ni..yg sulung lelaki pakai yg paling murah ok jer..kena anak ...

ramai yg ckp..
anak pompuaan ssh nak jaga masa kecik
banyak nak kena pujuk la
sensitip la..
etc etc

Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2013 12:34 PM | Show all posts
anak2 aku pakai Drypers.. tak pernah tuka dari dulu.. cuma baru2 ni ada try beli satu pek Diapex utk pakai siang..diapex ni murah mmg la murah cuma dia ada plak utk pakai siang dan malam..so far anak aku pakai ok cuma kena tuka 4 jam sekali..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2013 01:22 PM | Show all posts
ank aku pakai pampers pureen... pernah gak try huggies & drypers.. tapi x sesuai dengan dia, kulit dia jadi merah2 & gatal2.. bila pakai pampers pureen, tengok dai pakai ok, terus pakai tu sampai sekarang..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2013 01:43 PM | Show all posts
my doter mase bb pakai pampers murah aje xsalah pampers bungkusan warna kuning 2 xingat brand ape..tapi bile mnginjak ke besar nie beli brand pet2.kalau siang pakai drypers or diapex kalo mlm pakai pet2.since aku dah compare drypers ok tapi pelekat dia selalu rosak dlm satu bungkus 2 adelah jgk 3 4 keping rosak, rugi wooo...kalo diapex pulak bile duk rumah aje kalo keluar pakai pet2 lambat tukar..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2013 02:10 PM | Show all posts
Anak saya pakai Fitti basic sahaja....kalau sale 25.99...kalau separa sale 27.99...kalau giler takde sale 32.90..
biasa dalam 27++ jer harganya M72
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2013 02:24 PM | Show all posts
anak aku mula2 lahir pakai petpet...pehtu keja asik nak berak je...petpe rasa cam mahal ... tuko pureen...pehtu kadang2 tuko hey baby...skang ni pakai whopee....antara banyak2 pampers brand whopee ni anak aku penah bocor sekali je..

mamypoko pants tu...baru pakai kejap..bocor..kena kain aku...seb bek dlm kete..dan seb bek aku nak pg umah mak aku


so kat sini aku nak amik kesempatan...ade tak pampers khas utk mandi kolam...aku nak bawak anak aku mandi kolam sebelum nak bawak dia pg snokerling kat tioman...ade tak?
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2013 03:37 PM | Show all posts
seroja11 posted on 5-4-2013 11:34 AM
Huggies....semua warna anak aku dah cuba...last2 sesuai pakai Huggies yg paling mahal....warna purpl ...

aritue gatal2 pakai huggies eco yg kaler hijau tue.....tapi mahai ler pulak nak menten..lagik mahal dari mamypoko.

so back to mamypoko....

mamypoko murah coz L34 RM29, kalau L38 pull up pants lak dlm RM25++...kitorang nak jimat, beli pull up pants...more keping, but less money.

dulu, suka gak drypers coz its economical and good quality. somehow skang i personally think, drypers quality dah out, rega makin mahal. tak baloi...so, we get back to mamypoko....jimat dan good quality.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2013 03:41 PM | Show all posts
kikuri posted on 5-4-2013 02:24 PM
anak aku mula2 lahir pakai petpet...pehtu keja asik nak berak je...petpe rasa cam mahal ... tuk ...

ada...we bought this one for our baby....



we just enrolled him into introductory class for toddlers...tayah beli swimming trunk ...pakai pempes nie jek dulu...hihihi

Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2013 03:42 PM | Show all posts
tina^^ posted on 5-4-2013 03:37 PM
aritue gatal2 pakai huggies eco yg kaler hijau tue.....tapi mahai ler pulak nak menten..lagik maha ...

yg penting ikut sesuai dgn kulit anak...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2013 03:44 PM | Show all posts
seroja11 posted on 5-4-2013 03:42 PM
yg penting ikut sesuai dgn kulit anak...

exactly.....
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2013 03:47 PM | Show all posts
Last edited by seroja11 on 5-4-2013 03:53 PM

Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2013 03:50 PM | Show all posts
anak aku dulu drypers..2tahun lbh dah g tandas sdiri.
jenama ni aku suka..coz anak aku pun selesa.
huggies,pet2, pernah cuba..tp dia xselesa.balik smula pada drypers.

tp so far pakai diaper ni xpernah kena ruam..atau masalah.
coz sblum tu sapu vaselin.kulit bersih n licin.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2013 03:51 PM | Show all posts
tina^^ posted on 5-4-2013 03:41 PM
ada...we bought this one for our baby....

kat jusco aku ada beli lebih kurang ginilah.nak mandi pantai..tiba2 nampak.terus beli.sbnarnya xpernah tahu pun sblum tu.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2013 03:51 PM | Show all posts
tina^^ posted on 5-4-2013 03:41 PM
ada...we bought this one for our baby....

beli kat mana ni...pasaraya biasa ade tak? me dok kuantan
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2013 03:55 PM | Show all posts
fire_place posted on 5-4-2013 03:51 PM
kat jusco aku ada beli lebih kurang ginilah.nak mandi pantai..tiba2 nampak.terus beli.sbnarnya xpe ...

ada jugak erkk khas utk mandi pantai....
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2013 04:09 PM | Show all posts
dah bermcm jenama anak ku guna, tp whoopee jugak yg terbaik utk anak aku,...bygkan anak aku pakai setat masok tdo sampai bgn pagi tak de bocor n takde ruam,.harge pon murah,....

kalo time rajin, siang aku guna cloth diaper jer n mlm baru guna 'pempes' ......
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2013 04:10 PM | Show all posts
kikuri posted on 5-4-2013 03:51 PM
beli kat mana ni...pasaraya biasa ade tak? me dok kuantan

i bought it at cold storage/jaya grocerer nearby my area...

tp tue....firy ckp ada jual kat jusco...cuba u ronda2...kat east coast mall tue tak sure lak wic section...or else, u buy it online lah. sure ada punyer.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.068417s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list