Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
92207
View
454
Reply

HP APA YANG ANDA GUNA SEKARANG

[Copy link]

Author: matabelalang       Show all posts   Read mode

Post time 18-4-2013 06:46 PM | Show all posts
joined voting
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2013 10:32 AM | Show all posts
Droid posted on 17-4-2013 07:12 PM
HTC HD2

windows mobile

yeszzaaaaa!!!
I miss my HD2!!!!
padam suda!!

Skang pakai note 2...dopod M700 simpan dlm kotak
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2013 12:17 AM | Show all posts
aku pakai nokia 5000 (kot?), boleh la access internet, lain-lain jangan haraplah. camera tak best, no memory card.
lagi satu htc sensation. ni memang battery drain cepat gila, nyampah aku. kena ada power bank, baru sedap sikit nak berjalan
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2013 12:21 PM | Show all posts
beldandy posted on 20-4-2013 10:32 AM
yeszzaaaaa!!!
I miss my HD2!!!!
padam suda!!

bel banyak duit, kite miskin & boleh mengidam je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-4-2013 12:30 PM | Show all posts
Dulu aku guna nokia...last sekali Nokia N97
Sekarang aku banyak guna Samsung dan Sony
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2013 11:06 AM | Show all posts
aku skrg nie pakai nokia cikai zmn purba kala punya..yg hanya ada sms n call jer...sebelum nie sempat la 3 ari pakai bb...berkecai terhempas dari tingkat 2 ke tingkat 1 main di anak aku...seblm tu aku pakai sony..jenis per tak tau..yg aku tau ada kamera n dengar lagu...lama dah...sebelum tu semua pun pakai sony kecuali ms zmn study zmn nokia 3310 popular dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2013 11:50 AM | Show all posts
Nokia N8 sebagai telefon, sms, whatsapp & kamera. Tablet huawei mediapad 7 sebagai peranti utk berinternet dan melepak di laman sosial twitter.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2013 03:09 PM | Show all posts
-sLay- posted on 22-4-2013 11:50 AM
Nokia N8 sebagai telefon, sms, whatsapp & kamera. Tablet huawei mediapad 7 sebagai peranti utk berin ...

ooo mcm tu yer..bgs gak idea mcm nie...

Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2013 09:39 AM | Show all posts
huhuhu, tenkiu momod bg kredit..
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2013 04:15 PM | Show all posts
Droid posted on 17-4-2013 07:12 PM
HTC HD2

windows mobile

guna android tablet x?

Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2013 07:32 PM | Show all posts
NaylaArisha posted on 24-4-2013 04:15 PM
guna android tablet x?

Droid pernah guna android tablet motorola xoom & nexus 7 , kedua2 dah jual , merajuk dengan google sekarang nak cuba Apple IOS pulak,

tapi henset masih guna Android,  
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2013 09:44 AM | Show all posts
Droid posted on 24-4-2013 07:32 PM
Droid pernah guna android tablet motorola xoom & nexus 7 , kedua2 dah jual , merajuk dengan google ...

tahu tak macam mana cara nak download wassup/wechat kat android tablet?

try download kat playstore tapi x lepas lah

Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2013 02:27 PM | Show all posts
NaylaArisha posted on 25-4-2013 09:44 AM
tahu tak macam mana cara nak download wassup/wechat kat android tablet?

try download kat playst ...

tablet tu takde 3G ke ? biasanya aplikasi macam ni akan nampak utk model tertentu yg ada fungsi telefon,

Ada caranya tapi agak rumit, nak masukkan program tu mestilah dikembarkan dari telefon (root) yg ada akaun whatsap untuk di masukkan ke tablet (root)

sini caranya
http://blog.al-aqel.com/android/guides/whatsapp-on-an-android-tablet-guide/



Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2013 02:31 PM | Show all posts
Droid posted on 25-4-2013 02:27 PM
tablet tu takde 3G ke ? biasanya aplikasi macam ni akan nampak utk model tertentu yg ada fungsi te ...

x tablet tu 2 g jer

tapi application Line ngn Viber ble pulak

Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2013 02:33 PM | Show all posts
NaylaArisha posted on 25-4-2013 02:31 PM
x tablet tu 2 g jer

tapi application Line ngn Viber ble pulak

line tenet tak kuat ke sampai donlod tak lepas
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2013 02:35 PM | Show all posts
al-asil posted on 25-4-2013 02:33 PM
line tenet tak kuat ke sampai donlod tak lepas

ntah cuma bila nak download jer

dia kuar this application not suitable for your devices

Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2013 02:42 PM | Show all posts
NaylaArisha posted on 25-4-2013 02:35 PM
ntah cuma bila nak download jer

dia kuar this application not suitable for your devices

ooo kalu camtu kena root la gamaknya. tapi kalau tak silap aku, apa2 tablet yg boleh masuk simkad ni boleh install whatsapp sepatutnya.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2013 02:44 PM | Show all posts
al-asil posted on 25-4-2013 02:42 PM
ooo kalu camtu kena root la gamaknya. tapi kalau tak silap aku, apa2 tablet yg boleh masuk simkad  ...

heheh... nat tahu root tu aper

betoi saya memang buta bab2 macam ni hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2013 02:44 PM | Show all posts
-sLay- posted on 22-4-2013 11:50 AM
Nokia N8 sebagai telefon, sms, whatsapp & kamera. Tablet huawei mediapad 7 sebagai peranti utk berin ...

huawei mediapad yg bro pakai tu bateri dia ok tak? aku punya yang kat umah tu teruk gile bateri dia, lepas cas penuh dapat guna sejam lebih je
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2013 02:45 PM | Show all posts
NaylaArisha posted on 25-4-2013 02:44 PM
heheh... nat tahu root tu aper

betoi saya memang buta bab2 macam ni hehehe

root ni macam hack  tipon kita la, tapi aku pon tak penah buat
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.081939s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list