Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
92208
View
454
Reply

HP APA YANG ANDA GUNA SEKARANG

[Copy link]

Author: matabelalang       Show all posts   Read mode

Post time 18-10-2018 04:58 PM | Show all posts
SPACENUT replied at 17-10-2018 10:46 AM
Eh sama la kita, guna samsung note 3 jugak. Ganti original battery tahun lepas sebab nak pergi Eur ...

kawan i pakai pixel 2, camera dia memang best
i try tangkap gambar sambil lewa je, tapi hasilnya cam nak beli satu..ha gitu
even video dia pun cam steady...ini adalah komen dari seorg tak berapa la pandai bab teknologi (maklumlah pakai note 3 ja)


pendek kata, tak kalah la dgn p20 dari segi gambar, sekarang nak keluar pixel 3 tau




Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2018 08:49 AM | Show all posts
SirihPinang replied at 18-10-2018 04:58 PM
kawan i pakai pixel 2, camera dia memang best
i try tangkap gambar sambil lewa je, tapi hasilnya ...

Wah macam menarik. Thanks for suggestion!
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2018 09:33 AM | Show all posts
SirihPinang replied at 2-10-2018 07:41 PM
terasa kuno lak diri ni sebab semua org dah pakai hp canggih2
iols masih setia dgn samsung note 3,  ...


Samalah , kita masih setia dengan IPhone 5S walaupun dah hampir 6 tahun. Sedang survey2 jugak hp lain tapi takde yg berkenan lagi. Hp dengan spec yg kita nak mahal pulak atau harga dah ok tapi spec tak memenuhi kehendak
Tunggu lagi setahun nampaknya
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2018 01:54 AM From the mobile phone | Show all posts
OnePlus 3.
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2018 02:46 PM | Show all posts
Baru lepas angkat vivo v11i... sebelum ni pakai Lenovo p2 yg ni terbaik bab batteri 5100mah... 2hari full blh tahan...
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2018 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya pakai Lenovo a606 and Xiaomi mi max 2 skrg.
Minat ngan Huawei phones. Tapi mahal. Xiaomi setaraf and wayyy more cheaper. So beli lagi xiaomi.

I tak pernah ada iphone.mahal ya ampun.

I cuma ada iPad and iPod touch je.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2018 09:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru tahun ke2 bsm huawei p10....ok laa...tp aku masih terusha2 ex lama aku....Asus...sbb 6 tahun bersama si Asus..hdup aku bahagia...hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 07:46 PM | Show all posts
SirihPinang replied at 18-10-2018 04:58 PM
kawan i pakai pixel 2, camera dia memang best
i try tangkap gambar sambil lewa je, tapi hasilnya ...

Thanks for your suggestion, dah beli Pixel 2. Memang puas hati. Camera dia best!

Night mode

Night mode

Portrait mode

Portrait mode
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 10:38 AM | Show all posts
SPACENUT replied at 7-12-2018 07:46 PM
Thanks for your suggestion, dah beli Pixel 2. Memang puas hati. Camera dia best!

chuols cuba nak racun iols ke? huhu
rasa cam nak sambar juga satu...survey tadi harga dalam 2.6k
lawa gak gambar you, kat pesta tu jadi cerah and clear kan


Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 02:26 PM | Show all posts
SirihPinang replied at 7-1-2019 10:38 AM
chuols cuba nak racun iols ke? huhu
rasa cam nak sambar juga satu...survey tadi harga dalam 2.6k
...

Hehe ...jom jom jadi gang...saya beli kat Shopee dalam RM 2.5k
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 07:27 AM | Show all posts
hari tu ... yakni 2018 bulan aprilfly beli Huawei P10 ... puas hati sangat
tapi on 31st March April baru realize bateri phone dah kembung
maka terpaksalah mencari phone
ingat nak delay ... tapi masa 1st april ... bateri makin kembung
hahaha jadi dengan berdesup korek lubang ...
dan beli Huawei Mate 20 dengan harga RM 2399 + RM 89 untuk screen protector jenis silikon
ta guna tempered glass ...
Mate 20 Pro mahal RM 2999 kalau Mate 20 X lagi lah
so pakai yang Mate 20 biasa

berangan ler P10 ni boleh tahan lagi 2-3 tahun
emmm ... masa tu kawan fly beli phone baru bulan lepas
sebab beg kena curi .. complete set lah
wallet kunci rumah kunci motor handphone termasuk telekung
hilang disurau ...

beza beli dengan dia seminggu ...

so semalam start guna puas hati
sampai malam bateri ada 40%
kalau P10 40% tu masa pukul 3 lebih kalau hard core guna
kalau biasa-biasa ... dalam 60% to 50%
time tu memang kena cari charger
takut masa balik bateri dah semput ...

kita guna untuk email lah spotify lah twitter lah youtube lah messaging lah ambil gambar lah
jadi ... Huawei Mate 20 kira sufficient

P30 dah keluar ... RM 2699 ...
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
OnePlus 3t... Ramai ore xtahu model ni. Byk kali dh kena explain. Sume kata oppo
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
sebelum ni pakai iphone..tapi sebab dh mampu harga kawkaw sangat hujung tahun lepas beralih arah pakai huawei p20 pro..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-8-2019 08:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada sesiapa yg pre-order Note 10??
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 05:05 PM | Show all posts
Masih iphone 5s. tengah survey lain tapi harga adududu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.087427s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list