Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
92153
View
454
Reply

HP APA YANG ANDA GUNA SEKARANG

[Copy link]

Author: matabelalang       Show all posts   Read mode

Post time 25-4-2013 02:46 PM | Show all posts
al-asil posted on 25-4-2013 02:45 PM
root ni macam hack  tipon kita la, tapi aku pon tak penah buat

lah yer ke

hurm mcm mana nak buat erk

Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2013 02:58 PM | Show all posts
NaylaArisha posted on 25-4-2013 02:46 PM
lah yer ke

hurm mcm mana nak buat erk

boleh belaja skit2 kat sini

http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=618841
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2013 12:28 PM | Show all posts
al-asil posted on 25-4-2013 02:58 PM
boleh belaja skit2 kat sini

http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=618841

hurm sebulan lebih g repair tablet

pakai x sampai 5 hari tablet wat hal balik  

arghhhhhhhhhhhh  tension lah

Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2013 04:00 PM | Show all posts
NaylaArisha posted on 29-4-2013 12:28 PM
hurm sebulan lebih g repair tablet

pakai x sampai 5 hari tablet wat hal balik  

beli tablet baru la jawabnye...
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2013 04:09 PM | Show all posts
poyohabis posted on 29-4-2013 04:00 PM
beli tablet baru la jawabnye...

still ader warranty lgik
agak2 kalau tolak tab lama ni ganti tab baru
ok x
huhuhu
confius ni
member suruh tukar baru jer
sebab still dalam warranty


Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2013 04:14 PM | Show all posts
NaylaArisha posted on 29-4-2013 04:09 PM
still ader warranty lgik
agak2 kalau tolak tab lama ni ganti tab baru
ok x

yg tu kene tanye otai ler...aku nie pun baru2 jer berjinak2 ke sini duk nak cari pandangan otai2 hf per yg patut dibelinye...ko pakai tab per...mcm mn leh rosak lak tu...

Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2013 04:17 PM | Show all posts
poyohabis posted on 29-4-2013 04:14 PM
yg tu kene tanye otai ler...aku nie pun baru2 jer berjinak2 ke sini duk nak cari pandangan otai2 h ...

androib tablet nautica 3 = ace tablet from taiwan

mula ok jer

tapi x tau napa kebetulan kot wassup masuk

we chat masuk

messenger pon masuk

tetiba hang lepas tu mati sendiri

bila on semula dia dah hang dah

hang kat android tu jer sampai lah hbis bateri

bila cas bteri jadi pulak mcm tu

Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2013 04:25 PM | Show all posts
ooo teruk gak mcm tu yer...tak per nak aku panggilkan otai2 ker...sian ko nie...
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2013 04:31 PM | Show all posts
@Droid ,medangmru,cmf_death,hardeyboyz  
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2013 01:07 AM | Show all posts
HP guna HTC One X sbb senang nak paste project progress picture kat laptop. lagi satu guna basic phone nokia sbb bateri tahan lasak, outstation 2-3 hari tak payah nak charge. Ipad Mini untuk berjimba..
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2013 02:14 AM | Show all posts
1st hp aku dulu nokia 3210 ~ tu zaman rock kapak


Tp skang nih untuk surfing, main game, whasapp, buat call guna Xperia SP
tp awat takat guna wasapp dgn upload 2 application dah panas kat skrin, adoiii...

Utk Sms lak aku lg suka pakai Nokia E63..
nokia ni mmg tahan lasak, dah masuk dlm air, aku keringkan dan x sampai sehari dah ok semula..
dah bertahun2 aku pakai

berbeza dgn samsung ace duos, kena air liur anak aku kat tempat nak cas tu, terus dah ting tong..
tu yg x sampai 7 bln pakai aku dah trade in. Tp bg aku samsung ni kira user friendly

tab samsung P1000 (old edition punya ) lak jadi wifi hotspot dgn bg anak2 main games je

Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2013 11:22 PM | Show all posts
htc 8s & bb 9300.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2013 10:27 AM | Show all posts
Dulu geng nokia tegar ..last phone N8.
Lps tu tukar ke Samsung..Note 1..dan pastu Note 2..dan pasni..terus ke Note gak :-)
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2013 03:37 PM | Show all posts
baru beli sebelum mengundi ari tu experia go...ok lar bajet ketat...best gak tengok anak main game dia...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-5-2013 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Setelah hampir 2 tahun adik aku guna BlackBerry. ...akhirnya dia bertukar ke Samsung Galaxy Note II
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2013 04:27 PM | Show all posts
samsung ace..

dari tahun 2011 smpai sekarang...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-5-2013 04:11 PM | Show all posts
tak ramai ye yang guna made in malaysia ... CSL, ninetology ...


Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2013 04:37 PM | Show all posts
ex-handphone yang aku pernah pakai
- nokia
- sony erricson
semua diatas dah jadi ex-hp

now guna samsung jer
- samsung ace gt5830
- samsung note II n7100

walau mcm mn pun aku tetap terbayang sony erricson walkman yg pernah aku miliki waktu dolu2 tue .. tak blh lawan lah camera dr hp sonyerricson nie ouchhh rindunyer
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2013 09:02 PM | Show all posts
aku tak pikir klo sony pun jd favorite! the best iphone 5 lahh
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2013 12:32 PM | Show all posts
12 tahun dulu, basic mobile bagi kita time tu adalah call dan sms
so phone yg ada kt market masa tu kurang functionality tp lebih pada rupa je
time tu i pakai nokia je jah, lawan dengan kawan2 yg pakai ericsson dan motorola
harga phone baru time tuh 1200, prepaid pack hotlink masa tu aku beli dalam RM100++...mahal
masa tu yg sgt popular celcom dgn maxis, yang kurang dipandang tmtouch dan digi

lepas tu dalam 2002 masuk teknologi gprs,
ada pulak internet connectivity, nama ringkasnya wap over gprs
time tuh screen phone dah start ada kaler, tak lama lepas tu disumbatnya camera
kiranya kalau ada 2 features ni dah boleh ooooohh aaahhhhhh...
boleh amik gambar kwn2 dalam lrt, tp masih malu2 sbb org lain pandang semacam
tapi internet masih mahal masa tu...teknologi baru katakan
so photo time tuh tak tau nk post kat mana, simpan je la buat penuh memori

tahun 2006 masuk pulak 3G, havoc giler
telcos pun dah start buat internet plan yg lebih murah sbb masing2 nak berinternet on the go
so phone pun makin hebat, bukan setakat rupa je tp features makin mantap
time tuh nokia tak sedar bahawa teknologinya semakin ketinggalan
dia masih sibuk keluarkan phone baru yg makin cantik dipandang tapi functionality diulang2

samsung dari dulu dah keluarkan fon tapi teknologi masih ketinggalan
and then dari 2007 tu lah ifon dah start penetrate market mobile phones kt us
tak lama lepas tu ke serata dunia...kalau jumpa org pakai ifon 3g tu kira kena pandang 2 kali lah
tapi malangnya harga sgt mahal dan os yg tak friendly sgt
samsung yg menyedari perkara tersebut mengambil kesempatan guna os yg lebih user friendly , banyak free apps dan market strategy yg bagus
dan nokia yg pernah menjadi raja terus ketinggalan...leader on a burning platform katanya

itu lah serba sedikit kenangan dan pendapat 20sen aku bersama mobile phone
setiap phone tu special bagi aku sbb ada yg terhebat pada zamannya
sekarang basic bagi kita adalah call, internet dan apps
bukan sebab kita mampu atau tidak
tapi fungsinya yg memudahkan lagi kehidupan kita
aku dah undi...sekian


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.208349s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list