Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
186773
View
1877
Reply

Padang & Bukit Tinggi, Sumatera Barat, Indonesia [Part IV]

[Copy link]

Author: neofim       Show all posts   Read mode

Post time 18-5-2013 08:36 PM | Show all posts
selipar_hijau posted on 1-5-2013 06:51 PM
baru balik dari padang-bukittinggi ahad lepas. dapat gak tgok batu malin kundang & layan sunset kat  ...

batu malin kundang tu on the way ke bukit tinggi ke?
sesapa kat sini boleh bagi contact no supir or ai boleh dapatkan supir kat airport? mana lagi murah booking dulu atau just tanya2 kat airport?
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2013 10:46 PM | Show all posts
shiqinghazali posted on 18-5-2013 08:59 AM
Ape mksud yg no 8 ni?

8. jgn lupa g tgk kebudayaan minangkabau....menghiburkan ,,,,tp syg serib ...

gtau supir nk tgk tarian kebudayaan minangkabau..cuma ada 1 tmpt aje d tgh bandar bukit tggi.

luaran kelihatan benarkah tmpt ini tp bila masuk ..wah auditorium rupanya.

anda akn d hiburkan dgn medley lagu2 rakyat minang dan catchy serta persembahan menari dan berpancak silat di atas berkotak pecahan kaca (nger ) dan anda kan d beri informasi pelbagai budaya yg terdpt d minangkabau.

penari2 cantik2 dan gantang sekali

memuzikan minda anda dgn lagu minangkabau yg asli utk semua peringkat selama 90minit.



Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2013 09:46 AM | Show all posts
syasya99 posted on 18-5-2013 08:36 PM
batu malin kundang tu on the way ke bukit tinggi ke?
sesapa kat sini boleh bagi contact no supir  ...

batu malim tu kat padang.....bkn otw ke bukit tinggi.

saya dlu guna aldi..aldi_safri@yahoo.com Phone number: +6281363385879

boleh emel dia..kasi no hp..nanti dia call.

supir kat airport byk...mungkin murah skit cuma was2 takut nasib x baik..terkena dgn org yg x best...

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2013 01:48 PM | Show all posts
last pergi darjah 5. tak tau bila nak repeat gi sana..  
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2013 01:22 AM | Show all posts
ssalam. saya akan pergi ke padang/bukittinggi pada 310513-020613. Mohon kawan-kawan tolong PM  no tel supir atau travel agen kat sana.

terima kasih
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2013 01:48 PM | Show all posts
datuksri posted on 27-5-2013 01:22 AM
ssalam. saya akan pergi ke padang/bukittinggi pada 310513-020613. Mohon kawan-kawan tolong PM  no te ...

wahhh... countdw nmpk. tinggal beberapa ari jer lah
dh dpt supir kat sana? nanti share lh citer kt sini. aku gi lambt lg...
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2013 09:56 AM | Show all posts
sato_oreo posted on 2-5-2013 09:28 AM
Alhamdulillah... dah selamat pulang short trip padang-bukittinggi 28-30 April..lenguh badan pon tak  ...

dok kat hotel mana n ok tk otel tu? rate nyer bape?
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2013 10:01 AM | Show all posts
m_ardiana posted on 30-5-2013 09:56 AM
dok kat hotel mana n ok tk otel tu? rate nyer bape?


saya dulu (jan 2013) duduk di hotel bonda, dapat rate 350k dari tg.(aldi) ada aircond, breakfast dan bilik okey dan walking distance to jam gadang.

Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2013 10:42 AM | Show all posts
Saya menyediakan van untuk pelancong yang ingin bersiar-siar di Bukittinggi, Indonesia dengan kadar 350,000 rupiah (+/-RM110) sehari. Sebuah van boleh memuatkan 6 orang. Harga tersebut meliputi upah pemandu (saya) dan parking kawasan pelancongan. Harga tidak termasuk minyak petrol, penginapan pemandu dan makan minum pemandu (ditanggung oleh pelancong). Sesiapa yang berminat, boleh menghubungi saya (call/sms) di talian +62 853 6454 3611 atau +62 853 7574 4501.

Di antara produk pelancongan di Padang - Bukittinggi ialah -
- Jam Gadang Bukittinggi
- Kebun Binatang Bukittinggi
- Lubang Jepun
- Muzium Tentera
- Janjang Koto Gadang & Lembah Sianok
- Danau Singkarak & Pasar Omilin
- Danau Maninjau & Muzium Hamka
- Rumah Gadang Pasir Panjang
- Air Terjun Lembah Anai
- Istana Pagarruyung
- Muzium Padang
- Jambatan Siti Nurbaya
- Pantai Malin Kundang (Si Tanggang)
- Makan sate padang, nasi padang, buah salak, jus pokat, ais teler, murtabak mesir dan keropok sanjai.

Contoh jadual jadual percutian-
Padang Bukittinggi Tour 4 Hari 3 Malam

Day 01:
- Arrival
- Air terjun Lembah Anai
- Rumah Gadang Padang Panjang
- Sate Mak Syukur
- Pandai Sikek
- Jam Gadang

Day 2
- Tabek patah (Kopi Kiniko)
- Istana Pagaruyung
- Kebun Binatang Bukittinggi
- Lubang Jepun
- Great Wall of Koto Gadang

Day 03
- Tasik Maninjau melalui kelok 44
- Muzium Buya Hamka
- Shopping Pasar Atas Pasar Bawah

Day 4
- Jambatan Siti Nurbaya
- Batu Malin Kundang (legenda si tanggang)
- Transfer out

Jumlah keseluruhan harga untuk trip seperti ini:

3 Bilik Penginapan 3 malam (hotel sederhana) RM990
Pengangkutan sepanjang percutian RM440
Minyak petrol sepanjang percutian RM150
Lunch dan dinner sepanjang percutian RM380
Tiket tempat pelancongan dan airport charge RM190

JUMLAH KESELURUHAN UNTUK 5 ORANG = RM2150
JUMLAH UNTUK SEORANG (TIDAK TERMASUK FLIGHT & SHOPPING) = RM430

Selamat datang ke daerah minangkabau, Sumatera! Saya mengalu-alukan kedatangan anda.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2013 12:27 PM | Show all posts
Saya baru selesai bawa pelancong dari Malaysia minggu lepas (27 Mei hingga 1 Jun 2013). Ini gambar2 terbaru yang sempat diambil -

Airport Bandara di Padang

Airport Bandara di Padang

Airport Bandara di Padang, Indonesia
Pengangkutan (van di Padang), hubungi saya 0062 853 6454 3611 (Nanda). Last edited by Jombukittinggi on 4-6-2013 11:40 AM

Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2013 12:34 PM | Show all posts

Hotel Axana

Hotel Axana


Hotel Axana, di Padang. Last edited by Jombukittinggi on 4-6-2013 11:43 AM

Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2013 12:45 PM | Show all posts

Restoran Lamun Ombak

Restoran Lamun Ombak


Rumah makan (restoran) Lamun Ombak di Padang.
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2013 12:46 PM | Show all posts

Muzium Padang

Muzium Padang


Muzium Padang.
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2013 12:49 PM | Show all posts

Si Tanggang

Si Tanggang


Si Tanggang jadi batu (di Pantai Air Manis, Padang)
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2013 12:51 PM | Show all posts

ladang teh

ladang teh


Ladang teh di Danau Atas Danau Bawah.
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2013 12:54 PM | Show all posts

Danau Atas

Danau Atas


Danau Atas (terletak di antara Padang dan Bukittinggi)
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2013 12:55 PM | Show all posts

Danau Bawah

Danau Bawah


Pemandangan Danau Bawah dari atas bukit (cuaca sejuk seperti Cameron Highland)
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2013 12:58 PM | Show all posts

Singkarak

Singkarak


Menaiki bot bersiar-siar di Danau (tasik) Singkarak. Sewa bot 150,000 rupiah.
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2013 01:03 PM | Show all posts

Hotel Palapa

Hotel Palapa


Hotel Palapa, salah sebuah hotel yang terdapat di Danau Singkarak. Rate semalam rp220,000 (std+aircond), rp170,000 (std+fan).
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2013 01:08 PM | Show all posts

Pasar Omilin

Pasar Omilin


Pasar Omilin, menjual ikan bilis tasik Singkarak.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.104315s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list