Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
186776
View
1877
Reply

Padang & Bukit Tinggi, Sumatera Barat, Indonesia [Part IV]

[Copy link]

Author: neofim       Show all posts   Read mode

Post time 6-6-2013 08:32 PM | Show all posts
Sape2 yg nak pi bkttgi guna khidmat Aldi, dinasihatkan hati2 ye.....dia tu cam playboy. Hati2 jgk kepada para wanita bujang yg teringin nk ke sana.

Dia agak rapat dgn one of my friend (girl) dlm group kitaorg. Boleh tahan la cantiknya. Duk sibuk nak mengorat kwn i tu, smpai kwn i naik rimas. Mula2 layan cam biasa2 je, tak sangka plak si Aldi ni lebih2 plak. What he trying to do is, he try nak pegang
tangan my friend....Terkejut beruk my friend masa tu.

So, kepada kwn perempuan, sila hati2 ye....
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2013 10:44 PM | Show all posts
Nedya, saya rasa aldi x mcmtu....byk kali dh saya gi sna guna khidmat dia, xde pn terjadi benda2 pelik mcm yg awk katakan tu. Rasanya ini adalah 1st komen pasal aldi sedemikian rupa, tapi sebelum ni xde pn forumer lain ckp aldi mcmni....aldi macmtu...Apatah lagi yg melibatkn perempuan. hmmm....pelik btul dgn komen awk ni...
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2013 11:04 PM | Show all posts
kzamam posted on 5-6-2013 11:10 PM
tumpang tanya...mcm mana kita nk kirim duit ke indonesia sbb adik sy ada di sana tp dh kehabisan dui ...

salam
pak, sila guna western union, hantar via bank yang ada western union, dalam 5 menit dah sampai, cuma sebelum dihantar mohon minta ID daripada orang orang yang urusi dia kat sini, nanti sini ambil kat post office guna ID orang yang urusi dia kat sini, kalau withdraw dengan cimb lagi lama, bagus bapak gunakan je ni, biasa saya juga guna western union untuk my guests.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2013 11:34 PM | Show all posts
Nedya posted on 6-6-2013 08:32 PM
Sape2 yg nak pi bkttgi guna khidmat Aldi, dinasihatkan hati2 ye.....dia tu cam playboy. Hati2 jgk ke ...

salam nedya

Aldi tak de cam tu, saya lagi tahu betul siapa dia sebenarnya, tak mungkin dia lakukan cam tu, pasal dia tahu dan paham cam mana bekerja, kita orang hanya bekerja untuk mencari sesuap nasi, yang halal dengan kepercayaan orang kepada kita.
saya dan aldi sama pemandu pelancongan, sebelum kita orang jadi tour guide, ada pelatihan yang mengajarkan tentang cara jadi guide, apa 2 yang tak boleh kita lakukan kepada tetamu. semua hal di bagitahu. jadi kita selama bekerja akan taati itu semua. Tidak mudah untuk dapatkan licence tu. kapan nedya datang, pasal chase ni nak saya bincang dengan aldi, supaya jelas semua, kerana tour guide kat sini tak de buat cam tu.
aldi, sila ucapkan alhamdulillah  je, makin tinggi pokok pohon akan semakin keras terpaan angin nya. masih ada orang yang perhatian sama kamu. saya  yakin kamu tak de lakukan ni,













Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2013 12:24 AM | Show all posts
muhibbahbkt : disember jangan lupa jemput dengan ertiga yang baru lagi ye.....
problem nedya tu, bagus bincang je baik - baik, tak ayah buat status tu, kerana nanti akan datang negatif thinking semua orang, semantara itu belum tahu betul adanya.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2013 07:39 AM | Show all posts
m_ardiana posted on 6-6-2013 03:57 PM
thanks bg review. klo sebilik 3 org leh jimat cikit. pastu amik extra bed ke? or sekatil tido 3 or ...

memang boleh jimat lah..saya ambil twin bed + extra bed..
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2013 08:02 AM | Show all posts
Nedya posted on 6-6-2013 08:32 PM
Sape2 yg nak pi bkttgi guna khidmat Aldi, dinasihatkan hati2 ye.....dia tu cam playboy. Hati2 jgk ke ...

Aldi mana satu ni? kekadang ada juga TG yang mempunyai nama sama,
Dalam kes kawan awak ni, saya turut bersimpati.
Tapi....saya rasa klu Aldi yg ramai forumer guna kat sini bukan mcm tu attitude dia,
saya selalu bawa kawan2 yg majoriti perempuan dan guna khidmat dia selama berada kat sana,
jangan kata nak pegang , nak salam pun tak de, kecuali klu kita hulur tangan dulu kat dia.
klu nak bergambar dgn dia pun tourist ajak ,baru dia bergambar klu tak tak akan nak dia.
klu bergambar pun takde dia nak pegang2 bahu ke, tangan ke, selalu dia ltk tangan dlm kocek dia atau silang kat belakang
playboy? se tau saya Aldi ni peramah n friendly , semua orang dia layan tua muda sama rata,.
baru2 ni saya bawa kawan2 yg 20an semua pun cantik2 , tak de pun dia nak ambil kesempatan kat kawan2 saya.
klu betul dia playboy dah lama dia minta no tel atau ganggu kawan2 sy kat FB , sbb ramai2 kawan2 sy jd fren FB dgn dia setelah blk dari BT.
sebenarnya ini bod pelancongan dan untuk mencari info, dan bukan saya nak mempertahan mana2 TG , sbb bagi sy semua TG di sana baik2.,
jangan hanya kerana isu ini buat kan malaysian terutamanya perempuan..takut untuk melancong ke sana..
just my 2 cent.


Last edited by ct39 on 7-6-2013 08:28 AM

Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2013 09:15 AM | Show all posts
Nedya posted on 6-6-2013 08:32 PM
Sape2 yg nak pi bkttgi guna khidmat Aldi, dinasihatkan hati2 ye.....dia tu cam playboy. Hati2 jgk ke ...

thread padang nie dh masuk PART IV.
takde pulak org komen yg tk baik pasal aldi nie.
pelik bin ajaib la. jgn buat andaian sesuka hati, fitnah namanyer tu.


Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2013 11:18 AM | Show all posts
23_kfc bukittinggi.JPG
KFC berhampiran Jam Gadang, Bukittinggi
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2013 11:19 AM | Show all posts
24_pizzahut bukittinggi.JPG
Sebelah KFC, ada Pizza Hut Bukittinggi
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2013 11:20 AM | Show all posts
25_mall ramayana.JPG
Shopping complex yang ada di Bukittinggi
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2013 11:22 AM | Show all posts
26_bendi.JPG
Kereta kuda dipanggil bendi merupakan salah satu produk pelancongan di Bukittinggi
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2013 11:24 AM | Show all posts
27_grand rocky hotel.JPG
Grand Rockey Hotel - Hotel paling mewah di Bukittinggi setakat ini
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2013 11:25 AM | Show all posts
28_jus pokat.JPG
Inilah jus avocado (dipanggil jus pokat). Jus ini banyak dijual di rumah makan.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2013 11:27 AM | Show all posts
29_bika simariana.JPG
Gerai membuat kuih bika di Bukittinggi - Bika Si Mariana
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2013 11:29 AM | Show all posts
30_nasi kapau.JPG
Gerai makan nasi kapau. Dihidang mengikut lauk yang diminta seperti nasi campur di Malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2013 11:31 AM | Show all posts
32_ngalau indah.JPG
Gua Ngalau Indah terletak di Payakumbuh, kurang sejam perjalanan dari Bukittinggi.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2013 11:32 AM | Show all posts
33_lembah harau.JPG
Lembah Harau juga di Payakumbuh.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2013 11:33 AM | Show all posts
34_ngarai sianok.JPG
Pemandangan Ngarai Sianok dari puncak Janjang Koto Gadang.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2013 02:24 PM | Show all posts
kzamam posted on 6-6-2013 03:23 PM
masalah skarang adik sy dkt sana x buat roaming plak tu

sama kes cam kami hari tu.. solutionnya.. husband saya beli prepaid indon utk telefon ke malaysia.. tapi jangan call direct nombor biasa.. kena tambah 010176xxxxx di hadapan so murah sikit bila nak call.. lepas tu bank aktifkan sekejap je dah boleh withdraw duit.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094615s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list