JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
165317
View
1838
Reply

Padang & Bukit Tinggi, Sumatera Barat, Indonesia [Part IV]

[Copy link]

Author: neofim       Show all posts   Read mode

Post time 10-12-2018 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
nak tanya. kalau stay menginap di lembah harau sesuai ke. tiga orang dgn anak kecik 3 tahun
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2018 09:55 AM | Show all posts
rupanya bila baca2...dkt padang ni pun boleh snorkeling eh...i likeee...
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2018 11:44 AM | Show all posts
lurve82 replied at 13-12-2018 09:55 AM
rupanya bila baca2...dkt padang ni pun boleh snorkeling eh...i likeee...

Boleh je kalau minat snorkelling sebab ada banyak pulau2 kecil yang berhampiran.  Naik layan surfing pun boleh ramai omputih gi sebab less crowded berbanding di Bali.
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2018 11:57 AM | Show all posts
Artemesiaa replied at 14-12-2018 11:44 AM
Boleh je kalau minat snorkelling sebab ada banyak pulau2 kecil yang berhampiran.  Naik layan surfi ...

mmg minat snorkelling...sethn mesti pegi sekali...surfing xreti..ombak kuat eh...

Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2018 12:04 PM | Show all posts
lurve82 replied at 14-12-2018 11:57 AM
mmg minat snorkelling...sethn mesti pegi sekali...surfing xreti..ombak kuat eh...

Kalau kat pulau Mentawai ombak dia kuat macam kat Bali surfer suka gi sana.  Boleh naik ferry atau kalau nak kesana.  Kalau pulau2 kecik yang lebih dekat dengan Padang ada je boat buat service balik hari.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 05:27 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 14-12-2018 12:04 PM
Kalau kat pulau Mentawai ombak dia kuat macam kat Bali surfer suka gi sana.  Boleh naik ferry atau ...




As Salam,

ada contact no. tk utk sewa boat ke pulau2 keci kat padang.

Tq in advance.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 12:55 PM | Show all posts
KenangaPutih replied at 8-1-2019 05:27 PM
As Salam,

ada contact no. tk utk sewa boat ke pulau2 keci kat padang.

Deal direct dengan local regisred travel agent je.  One day pakej pun ada.  Google je untuk info.  Selain tu nelayan setempat pun ada buat sewa boat kena gi direct kat pengakalan bot untuk itu.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 10:43 AM | Show all posts
Akan ke bukit tinggi 15-17 Feb ni..masih survey supir..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya g Bukit tinggi 14-16 jan ni..booking Pak Mario
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
idakamaruddin replied at 3-12-2018 11:42 AM
can i have pak mario fon's number plsss

Dah dpt no Pak Mario lom? Sy ada kalau nak
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
azlinaaz replied at 10-1-2019 10:43 AM
Akan ke bukit tinggi 15-17 Feb ni..masih survey supir..

Ehhhh...tersama tarikh l kiter
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 07:29 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 9-1-2019 12:55 PM
Deal direct dengan local regisred travel agent je.  One day pakej pun ada.  Google je untuk info.  ...

art, nak tye..
yang nak pegi pulau2 balik hari tu, dia ada mcm kat KK tu ke? kat jetty ada byk travel agent utk feri?
Ke better cari dr malaysia je utk pakej pulau ni?

tq in advanced
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 11:12 AM | Show all posts
sawks_rawks replied at 17-1-2019 07:29 PM
art, nak tye..
yang nak pegi pulau2 balik hari tu, dia ada mcm kat KK tu ke? kat jetty ada byk tr ...

Ya ada kat jetty tu tapi nak deal delan local tours pun boleh lagi murah dari deal dari sini
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 05:00 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 18-1-2019 11:12 AM
Ya ada kat jetty tu tapi nak deal delan local tours pun boleh lagi murah dari deal dari sini

orait.. tq art..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.062952s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list