Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
187771
View
1877
Reply

Padang & Bukit Tinggi, Sumatera Barat, Indonesia [Part IV]

[Copy link]

Author: neofim       Show all posts   Read mode

Post time 16-4-2019 03:22 PM | Show all posts
sawks_rawks replied at 16-4-2019 02:57 PM
okay, thanks Art for the suggestion.
mungkin akan pegi pulau saje.. and yep padang jugak.
cuma s ...

Kat sana ada je pulau yang boleh balik hari sebab tak ada resort atau kecik sangat saiznya dan ada pulau yang ada kemudahan resort macam kat Redang dan Perhentian.  Ada yang dekat dan ada yang jauh.  
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 03:28 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 16-4-2019 03:22 PM
Kat sana ada je pulau yang boleh balik hari sebab tak ada resort atau kecik sangat saiznya dan ada ...

alrite.. thanks Art..
nanti ai google2 lg.. tenkiu..
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2019 11:39 AM | Show all posts
Tputri replied at 12-1-2019 11:45 PM
Dah dpt no Pak Mario lom? Sy ada kalau nak

pm no pak mario
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2019 11:45 AM | Show all posts
alaaa baru tahu gi padang boleh gi pulau jugak
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 05:25 PM | Show all posts
sweetfrangipani replied at 16-4-2018 04:39 PM
saya baru balik dari Padang/Bukittinggi.
Pegi memang utk sightseeing tak pegi shopping sgt. Antara  ...

u pegi brp ari?

amek snorkeling pakej kt mana

hotel pulak dok kt mana


Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 10:57 AM | Show all posts

lom buat iti lg...xsempat..supir pun blm carik lg...tp cadangan mcm ni la

ahad
touch down 11.30am...terus ke bukit tinggi

isnin
bukit tinggi
malam bertolak ke pulau

selasa
pulau
malam bertolak ke padang

rabu
balik

tu je la iti kasar skrg ni...blm tahu nk lawat kat mana lg area sana...hotel pun lom book
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2019 08:21 AM | Show all posts
Edited by lurve82 at 3-5-2019 08:35 AM

dah buat iti...tp klu ada tmpt menarik yg iols xmasukkan..boleh la suggest

1st day
-Touch down 11.10am
-Launch Lamun ombak / pak datuk
-Bukit Tinggi
-Jam gadang
-Check in Campago
-Dinner ...

2nd day
-Lubang jepang
-Rumah hamka
-Aur kuning
-Lunch restorang tengah sawah
-Istana & umah gadang ( benda yg sama)
-Padang , cek in favehotel olo padang

hari ketiga
-island hopping pulau sirandah, pagang dan suwarnadwipa

hari ke empat
-check out dan balik

kalau ada tempat2 menarik di padang dan bukit tinggi yg patut iols pergi tlg bgtau ye...
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2019 11:52 AM | Show all posts
lurve82 replied at 3-5-2019 08:21 AM
dah buat iti...tp klu ada tmpt menarik yg iols xmasukkan..boleh la suggest

1st day

OTW ke Bukit Tinggi boleh singgah Air Terjun Lembah Anai.  Dari rumah Hamka boleh singgah tasik maninjau dan kalau kat Padang boleh singgah Pantai Air Manis utk lagenda Malim Kudang.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2019 10:58 AM | Show all posts
Artemesiaa replied at 3-5-2019 11:52 AM
OTW ke Bukit Tinggi boleh singgah Air Terjun Lembah Anai.  Dari rumah Hamka boleh singgah tasik ma ...

oooo ok..tq art
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 11:56 PM | Show all posts
Salam. Boleh share no. Hp supir tak? Sapa ada no hp mario?
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2019 11:39 AM | Show all posts
xsabar nk pegi hujg bln ni...padahal penat raya pun xhabis lagi...

dah dpt pakej island hopping...rm100 seorang..xtau la mahal ke murah...
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2019 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Sutra06 replied at 29-1-2017 06:32 PM
Hri ke2, supir bw ke satu tmpt cntik, taruko cafe namanya. View sgt cntik & dan skali lg supir sy tu ...

Sis, boleh pm no Supir Padang bkt tinggi. Thanks
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 04:19 PM | Show all posts
aduhh dah banyak volume
jenuh akak nak khatam

akak ada cadangan nak tour sumatera hujung tahun ni but tak confirm lagi
ingat nak pegi 2-3 weeks from acheh to palembang cadangnya
akak nak hiking 2-3 gunung bagus2 jugak

so kalo ada sesapa tau tour guide yg jujur dan murmur
roger akak plisssss
akak ada carik jugak di viator tapi agak mahai laa derang.
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2019 03:45 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 3-5-2019 11:52 AM
OTW ke Bukit Tinggi boleh singgah Air Terjun Lembah Anai.  Dari rumah Hamka boleh singgah tasik ma ...

Hakak sempat singgah kat Lembah Anai ni..
Lembah Anai.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 05:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Assalam... Siapa yg ada di padang - bukittinggi skrg? Boleh bg update tak sana jerebu mcm mana? Tq..
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 12:08 PM | Show all posts
aliaxx replied at 19-9-2019 05:13 AM
Assalam... Siapa yg ada di padang - bukittinggi skrg? Boleh bg update tak sana jerebu mcm mana? Tq.. ...

Ada officemate pergi dari hari Jumaat.. hari ni nak balik.. tengok gambar2 dia macam biasa je.. macam cuaca kat sini je. Tkde lah tebal sangat jerebu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 05:40 PM | Show all posts
lurve82 replied at 3-7-2019 11:39 AM
xsabar nk pegi hujg bln ni...padahal penat raya pun xhabis lagi...

dah dpt pakej island hopp ...

hai, boleh share pengalaman uols ke padang bukit tinggi
kami nk pegi bulan 11 ni nanti, tgh riki2 nk buat itinerary ni
pak supir uols amik tu ok tak, boleh bagi contact no. tak?
tenkiu in advance
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085710s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list