JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
21476
View
385
Reply

[SABAH] Panas! Penerbangan dr KK Sabah ke KL , sekerap 20 minit setiap penerbangan .

[Copy link]

Author: instafx333       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-5-2013 07:14 AM | Show all posts |Read mode
Saya percaya apa yg didakwa oleh DSAI .
Org Sabah , org asing dibawa masuk beramai-ramai  ke Semenanjung Malaysia .
Ini gambar departure board yg diambil di lapangan terbang Kota Kinabalu semalam .
Dalam masa beberapa jam saja , dah ada 9 kali penerbangan ke Kuala Lumpur.
Purata 20 minit setiap penerbangan ke Kuala Lumpur.
Ini kekerapan yg amat luar biasa .




Last edited by naen on 4-5-2013 12:35 PM

Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2013 07:23 AM | Show all posts
abissslaaaa...tanah malaya kena tawan sulu.... Last edited by OmJualGas on 3-5-2013 09:34 AM

Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2013 07:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Dlm fb dh ada pilot yg minta maaf. MH pangkalnya 8 tu mmg agk peliklah...
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2013 07:27 AM | Show all posts
alzan posted on 3-5-2013 07:26 AM
Dlm fb dh ada pilot yg minta maaf. MH pangkalnya 8 tu mmg agk peliklah...

pasai apa pilot tue mintak maap?
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2013 07:33 AM | Show all posts

kadang2 lawak pun ade jugak,,bangla dapat ic sebab disuruh mengundi,cakap bleh la,sampai sekarang tak tunjuk ic mana bangla tu dpt.banyak depa dapat siap beribu2 ic,,beribu2 tu mana dia?tunjuk satu bukti ic!..kt tempat mengundi tak la wakil2 calon tu tak pasan mane satu melayu mane satu bangla..sekumpulan bangla kt tempat ngundi mungkin bleh syak pape.tapi ni tak da,sembang ja lebih ic palsu...pirahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2013 07:54 AM | Show all posts
eh tuntungreturn bengap ni.....kerani2 LCCT KLIA dah kecoh bangla ada IC baru lagi...

Org2 sabah bila ditanya datang kenapa?

Nak mengundi di selangor katanya...

org UMNO sebenarnya tau pun...tp suka sgt bangla nak vote UMNO...dasar penjual negara
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2013 08:07 AM | Show all posts
hasil projek ic mahathir.

lepas mengundi, tak payah balik sabah lagi. biar stay kat semenanjung jadi bumiputra,meniaga,  beli tanah, etc. Ingat, diorang ni adalah bumiputra, punya hak istimewa. bukan di Sabah sahaja tapi juga di Malaya.
Last edited by claxicaa on 3-5-2013 08:10 AM

Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2013 08:15 AM | Show all posts
aku harap kapal terbang yg bawa bangla nie terhempas kat laut china selatan......!
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2013 08:19 AM | Show all posts
tak habis2 menghina org sabah...hasil dorongan tin redbean..
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2013 08:20 AM | Show all posts
TuntungReturn posted on 3-5-2013 07:33 AM
kadang2 lawak pun ade jugak,,bangla dapat ic sebab disuruh mengundi,cakap bleh la,sampai sekarang  ...

kalo bangla tu dipecahkan 2,3 orang di satu pusat undi munasabah jugak..ini ratus2 bangla beratur, satu orang pun tak prasan. ngok punya cacai.tak abis2 menipu hahahah
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2013 08:25 AM | Show all posts
Org Sabah balik dari Semenanjung ke Sabah mengundi - logik (sebab ramai org Sabah dtg Semenanjung kerja).
Org Semenanjung balik dari Sabah ke Semenanjung utk mengundi - tak logik (mana ada ramai org Semenanjung ke Sabah utk kerja???)

Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2013 08:26 AM | Show all posts
Ahad nie cuba peratikan berapa ramai org yg muka-muka bangla masuk ke pusat mengundi? Skrg semua org camera phone. Ambik jer gambar. Wakil-wakil tiap parti politik ada di setiap pusat mengundi - why not pantau? Senang jer nak kenal bangla. Bangla muka beza sungguh dgn melayu. Alangkan mat Indon pun kita boleh cam, inikan pulak bangla.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2013 08:28 AM | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2013 08:33 AM | Show all posts
Bell posted on 3-5-2013 08:26 AM
Ahad nie cuba peratikan berapa ramai org yg muka-muka bangla masuk ke pusat mengundi? Skrg semua org ...

betul sangat2 tu..
apa susah..masing2 ada kamera..enpon kamera...snap aje..
lepas tu, tempek la kat fb.blog.twiter,wassap..wechat..bagi satu dunia tau..

Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2013 08:38 AM | Show all posts
ku nan cakap nak angkut pengundi dari Sabah blk KL utk ngundi..normal katanya...hmmmmmm




Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2013 08:40 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2013 08:45 AM | Show all posts
dainese posted on 3-5-2013 08:33 AM
betul sangat2 tu..
apa susah..masing2 ada kamera..enpon kamera...snap aje..
lepas tu, tempek la  ...

setuju sangat!!!
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2013 08:47 AM | Show all posts
Walau pun ada bukti gambar, video tapi apa gunanya, nasi dah jadi bubur. Kalau BN dah menang tunjuklah segala bukti ingat mereka nak serah balik Selangor?
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2013 08:50 AM | Show all posts
apa yg sy dgr.....warga asing ni bukannya mengundi di tmpat yg sama n beratur ramai2 tu.....ada tmpat khas diaorg ni ....tau2 ajer nanti....sesetgh tempat akan ada beberapa tambahan peti  undi....takkan la UMNO yg dh ngok tu...nk tambah lagi keNGOK kan diaorg ...membiarkan warga bangla, indon, myanmmar gi beratur untuk mengundi....jgn terkejut kalau pakatan di Selangor , johor n penang akan kalah pilihanraya kali ni....
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2013 08:55 AM | Show all posts
hani2103 posted on 3-5-2013 08:50 AM
apa yg sy dgr.....warga asing ni bukannya mengundi di tmpat yg sama n beratur ramai2 tu.....ada tmpa ...

depa kalah pasal rakyat dah bosan janji palsu.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2013 08:59 AM | Show all posts
harisbee posted on 3-5-2013 07:54 AM
eh tuntungreturn bengap ni.....kerani2 LCCT KLIA dah kecoh bangla ada IC baru lagi...

Org2 sabah  ...

amboiiiii...sedapnya bahasa....jangan sebab orang lain x sependapat dengan kita, kita ada hak utk menyumpah orang....

Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2013 09:03 AM | Show all posts
kan pengerusi SPR dh ckp haritu, kita tak boleh halang kalo ada org muka bangla ka, nepal ka myanmar kalo diorg nk mengundi..janji diorg ada ic biru...

so mmg plausible kalo nk bwk masuk mana2 pendatang utk mengundi, janji diorg ada IC..dh cukup utk melayakkan diorg mengundi sebagai warganegara yg sah..tang mcm mana depa dpt ic tu tak payah la persoalkan...

so attempt petugas ka, org awam ka, setakat nk amik gambo bolehla...kalo nk halang mengundi lain kali la..."Kami ada IC, kami layak mengundi",kata warga pendatang..

Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2013 09:06 AM | Show all posts

macam2 taktik kotor bn guna.. Last edited by euglena on 3-5-2013 09:17 AM

Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2013 09:07 AM | Show all posts
gogo2 posted on 3-5-2013 08:25 AM
Org Sabah balik dari Semenanjung ke Sabah mengundi - logik (sebab ramai org Sabah dtg Semenanjung ke ...

berlambak orang malaya datang sabah untuk kerja specially kakitangan awam..

weols kakitangan awam dapat tiket percuma pergi balik malaya - sabah - malaya + pelepasan 3 hari untuk yang kerja di sabah dan mengundi di malaya dan sebaliknya..

normal jah pun flight banyak kali dalam sehari.. dari last week mmg flight banyak penuh..
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2013 09:09 AM | Show all posts
hani2103 posted on 3-5-2013 08:50 AM
apa yg sy dgr.....warga asing ni bukannya mengundi di tmpat yg sama n beratur ramai2 tu.....ada tmpa ...

idea itu lagi ngok..

kalau dah alang2 nak menipu dengan peti undi dari satu lokasi rahsia bagai, baik lah depa terus pangkah siap2 dari rumah / pejabat.. pangkah banyak2.. buh dalam satu peti undi ribu2 kertas undi.. dan bawak ke mana mau..

daripada harus import bangla2.. letak kat tempat2 tertentu.. lagi lah mudah orang nampak..

kan kan kan..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055590s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list