Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
27332
View
211
Reply

MASKARA [LISA SURIANI,ANZALNA,NASHA AZIZ,ANDREA]

[Copy link]

Author: ZaraPalarae       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-5-2013 09:17 AM | Show all posts |Read mode
Dari semalam aku cari benang tentang drama bersiri Maskara ni, tapi tak ada. so dgn konpidennya aku bukak benang baru ni. *klu kot2 mata aku yg kero, momod tlg merge ye*
korang ada tgk tak cite ni? actually dr sebelum PRU 13 dah mula episod 1, pastu terstop lama sbb PRU, then semalam mula balik episod 1. mungkin mana2 yg pernah terlepas boleh tgk blk n mana2 yg dah tgk mybe terlupa jln cite tu boleh recall. tu yg dia tayang lg sekali episod 1 ni smlm. kek bwh ni, eden dah lotak trailer.




Sinopsis:
Lisa, Sue dan Hani merupakan tiga sahabat karib yang hidup bersama sejak dari zaman kolej lagi. Atas dasar itu, mereka sepakat untuk tinggal di kawasan perumahan moden di pinggir bandar (mid-urban)
Kedatangan Lynn, jiran baru mereka yang sikit sebanyak mempunyai persamaan dengan mereka. Membuatkan mereka menerima Lynn sebagai sebahagian daripada mereka.
Dari hari ke hari, hubungan mereka menjadi erat, saling meluahkan masalah dan menyokong antara satu sama lain. Secara tidak langsung, mereka telah membentuk satu "sistem sokongan: sesama mereka dalam menjalani kehidupan harian.
Walaupun masing-masing memiliki kerjaya selesa dan kehidupan yang stabil, namun cabaran hidup kota sentiasa menggugat emosi kewanitaan mereka.


waktu tayangan : hari Khamis / 10pm-11pm
channel : TV1 hokey!
terbitan : KRU TV Production (klu tgk kt TONTON, kena beli kredit. 1 episod kira RM2 kot) (Nama watak2 ni ada Lisa, Sue dan Hani =Lisa Surihani sgt! ni yusri punya keje lah ni. HAHA)

8612913546_086405d9d7_b.jpg


8611809055_e99e17e781_b.jpg
8611808955_7067f0ded6_b.jpg
8611809693_d9a1d6e954_b.jpg
8612916198_7d0a229ca1_b.jpg

yg aku boleh komen, cite ni mmg best wehhh
dah la tgk anzalna yg super cantik tu pakai tudung
si nasha tu, mcm tak dimamah usia nmpk sweet je plus ramping giles pinggang!
watak lisa surihani mmg agak berbeza kali ni, good job. very in character.
adrea? sape adrea? dia ni pelakon gak. tp tak glamer. tp watak sue ni btol2 wat aku rase 'eh,cm suke plak tgk lakonan dia'


Last edited by eddlisa_uyuk on 17-9-2014 02:39 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2013 09:37 AM | Show all posts

'tertengok' mlm tadi...

tu pun dah nak habis.. time nasha jemput banglong & lynn dtg rumah diaorg...

cantik2 semua pelakon..

Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2013 10:15 AM | Show all posts
smlm tgk kjp je sbb rasa mcm boring best ek? xpe nnti aku try cari on9..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-5-2013 10:43 AM | Show all posts
kupu2siang posted on 10-5-2013 10:15 AM
smlm tgk kjp je sbb rasa mcm boring  best ek? xpe nnti aku try cari on9..

pada aku best weh
mcm kehidupan reality jek
sume watak nmpk menarik n ada kekuatan disitu


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-5-2013 10:44 AM | Show all posts
UsuFie posted on 10-5-2013 09:37 AM
'tertengok' mlm tadi...

tu pun dah nak habis.. time nasha jemput banglong & lynn dtg rumah diao ...

kan cantiks kan
lagi2 anzalna
aduh lawanyeee
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2013 10:47 AM | Show all posts
ZaraPalarae posted on 10-5-2013 10:43 AM
pada aku best weh
mcm kehidupan reality jek
sume watak nmpk menarik n ada kekuatan disitu {:thu ...

kiranya semua watak umur 40's la kan sbb diorg 1 kolej ke apa kan.. yg nasha tu anak dh bsr dh.. nasha sesuai la umur mcm tu sbb dah mmg umur dia.. tp yg lg 2 org tu mcm kurang sesuai lak..
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2013 10:52 AM | Show all posts
Oooo....last nite tu baru mula eh?
Tgk mlm td pun dh hujung2....
Insyaallah akn follow sbb ada Izzue Islam .... Hihihi....
Hrp2 tak lupa sbb almaklum la tv1, jarang2 sgt nonton tv1!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-5-2013 10:54 AM | Show all posts
kupu2siang posted on 10-5-2013 10:47 AM
kiranya semua watak umur 40's la kan sbb diorg 1 kolej ke apa kan.. yg nasha tu anak dh bsr dh.. n ...

hmm
ak ah eh
si hani ni, dia pggl nasha n adrea ni 'kak' kan dlm cite ni
maybe hani lah yg plg junior antara dorg ni
time kolej dok serumah kot?
si nasha ni dok repeat2 paper kot tu yg boleh geng ngn yg junior2
hihihi



Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2013 10:57 AM | Show all posts
ZaraPalarae posted on 10-5-2013 10:54 AM
hmm
ak ah eh
si hani ni, dia pggl nasha n adrea ni 'kak' kan dlm cite ni

beza sgt la pulakk umur junior n senior.. biasa kalu sekolej/seuni paling2 pon dlm 5,6 thn kot beza... mayb nasha masuk lmbt kot xpon kawen masa blajo
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-5-2013 11:01 AM | Show all posts
kupu2siang posted on 10-5-2013 10:57 AM
beza sgt la pulakk umur junior n senior.. biasa kalu sekolej/seuni paling2 pon dlm 5,6 thn kot bez ...

hehehe
boleh jadik jugak wehh
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2013 11:02 AM | Show all posts
ZaraPalarae posted on 10-5-2013 11:01 AM
hehehe
boleh jadik jugak wehh

diorg ni pon kalu nak wat cite kena pk gak logik skit kan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-5-2013 11:03 AM | Show all posts
ladydolph posted on 10-5-2013 10:52 AM
Oooo....last nite tu baru mula eh?
Tgk mlm td pun dh hujung2....
Insyaallah akn follow sbb ada Iz ...

tau la takpe
aku pon sama
tak adenya la nk tgk tv1 tu
kebetulan je pon tertekan info tv1

Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2013 11:07 AM | Show all posts
ZaraPalarae posted on 10-5-2013 11:03 AM
tau la takpe
aku pon sama
tak adenya la nk tgk tv1 tu

A'ah....
Walau aku pun org RTM kekdahnyer....
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2013 12:07 PM | Show all posts
ZaraPalarae posted on 10-5-2013 10:44 AM
kan cantiks kan
lagi2 anzalna
aduh lawanyeee


ni production yg sama buat keluarga iskandar ngan jodoh tu ker..

kan style macam ada penceritaan kat situ...


harap2 tak lupa mgu depan...payah nak ingat kalo program kat rtm ni...
kena tampal post it notes baru ingat...

hailaa...apa punya mimpi...dah terang2 tulih kru production kat atas tu...





Last edited by UsuFie on 10-5-2013 03:27 PM

Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2013 02:48 PM | Show all posts
kupu2siang posted on 10-5-2013 11:02 AM
diorg ni pon kalu nak wat cite kena pk gak logik skit kan

Agaknya nasha phd,yg lain 1st deg...masters ke....
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2013 02:49 PM | Show all posts
ZaraPalarae posted on 10-5-2013 10:44 AM
kan cantiks kan
lagi2 anzalna
aduh lawanyeee

Anzalna iols rasa semakin cantik n hawt la.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-5-2013 03:15 PM | Show all posts
brums08 posted on 10-5-2013 02:49 PM
Anzalna iols rasa semakin cantik n hawt la.

khennn i pon rase cenggitu
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2013 03:24 PM | Show all posts
deleted.............
Last edited by eddlisa_uyuk on 11-5-2013 09:43 PM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-5-2013 03:26 PM | Show all posts
eddlisa_uyuk posted on 11-5-2013 03:24 PM

oh my! keluar pon!
hehehe
thank you lisa
** iols saja yg masih tidak ketahuan nk tepek bideo
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2013 03:29 PM | Show all posts
ZaraPalarae posted on 11-5-2013 03:26 PM
oh my! keluar pon!
hehehe
thank you lisa

awk nak paste kt posting 1 tuh kan....
awak bt dulu....sy akan delete posting atas saya nih nanti

Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2013 08:04 PM | Show all posts
Best citer nih.aku pnt tunggu tp xde.senasib dgn ssid ctr ni.dhla lama aku tggu tgk2 die ulg epi 1.keciwa aku..citer ni tmbh lg best sbb ada izzue!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-5-2013 11:32 PM | Show all posts
ladydolph posted on 10-5-2013 11:07 AM
A'ah....
Walau aku pun org RTM kekdahnyer....

ye ke!
hahaha mmg masak ni klu org RTM pn tak layan tv1
tp tak pe la nok
sesama la kite set alarm



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-5-2013 11:34 PM | Show all posts
garnierblue posted on 11-5-2013 08:04 PM
Best citer nih.aku pnt tunggu tp xde.senasib dgn ssid ctr ni.dhla lama aku tggu tgk2 die ulg epi 1.k ...

sama wehhhh sama!
asal info je, mandat pru mandat pru
hahahaha tensen!
smlm berkobar
rupanya, first episod lak
so sgt tak sbr la ni nk tgk next episod
heeeee
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2013 12:22 AM | Show all posts
ladydolph posted on 10-5-2013 11:07 AM
A'ah....
Walau aku pun org RTM kekdahnyer....

hahaha aku pun jarang tgk tv1 ni.tp sebab hari tu lisa tweet pasal ctr ni ada plk izzue islam haruslah mengikuti kan..hehehe

tgk ctr ni mcm best jgk.not bad la..
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2013 12:27 AM | Show all posts
ZaraPalarae posted on 11-5-2013 11:34 PM
sama wehhhh sama!
asal info je, mandat pru mandat pru
hahahaha tensen!

kan..aku baru tgk trailer die.oo abe izzue ckp kelate dlm ctr nih deh..hehe

tak sabo plk nk tgk episod 2..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.119380s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list