Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
29271
View
59
Reply

Apa pandangan korang pada Aprilia Shiver 750 ?

[Copy link]

Author: winamp05       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-5-2013 01:05 AM | Show all posts |Read mode
Dah buat keputusan nak angkat shiver 750,

So nak mintk pendapat dari korang yg riders banyak kat sini. ok ke tidak motor ni. dalam dok search pasal moto ni kat internet nampak gaya macam ok.

Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2013 04:19 PM | Show all posts
minat jugak motor ni, tapi bukan ke aprillia ni sparepart dia agak mahal? ni antara maklumat yang ada kat net :
http://www.apriliaforum.com/foru ... ver-Personal-Review

Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2013 02:52 PM | Show all posts
kalau hati dah berkenan tu sambar jer.... orang cakap pun mcm tak dengar jer... kehkehkeh...

pasal spare part tu... dulu mmg owner akan ke Moto Millia bangsar... skrg ni tak tahu ke kedai ni wujud lagi ke tak... NAZA mmg ada bawak masuk parts.... cuma rege lebih sikit dari moto jepun lah kot...

jgn lupa tepek moto kat sini bila dah dapat nanti.... book nombor bro WY* 750 mmg sempoi... hehe

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2013 03:45 PM | Show all posts
pandangan aku..geram..rasa nak beli jer...
sambar je bro...
cantik muto tu.nanti kalo dah angkat jgn lupa review kat sini..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2013 03:49 PM | Show all posts
ryo_takahashi1 posted on 14-5-2013 02:52 PM
kalau hati dah berkenan tu sambar jer.... orang cakap pun mcm tak dengar jer... kehkehkeh...

pasa ...

macam mana ko boleh tau aku punya kehendak pasal no plate ni ? kekekeke

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2013 05:20 PM | Show all posts
winamp05 posted on 17-5-2013 03:49 PM
macam mana ko boleh tau aku punya kehendak pasal no plate ni ? kekekeke

bikerssss maaaaa....

nombor fofuler ikut motor... W**600 / 636 / 660 / 700 / 750 / 1000 adalah antara yg popular... oh yaaa.. satu lg 46.... hahaha

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2013 10:21 PM | Show all posts
huaaa... nk upgrade dah ke bro?

aku gigit jari je kat sini...huuuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2013 10:54 AM | Show all posts
dah beli ke belum?

my fren dah gigil nak angkut shiver750 ni jugak...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-6-2013 11:41 AM | Show all posts
nazurah posted on 7-6-2013 10:54 AM
dah beli ke belum?

my fren dah gigil nak angkut shiver750 ni jugak...

dah booking dan register AP. belum dapat kat tanan je lagi nih. aku pun dah gigil ni. hahaha.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-6-2013 11:43 AM | Show all posts
ryo_takahashi1 posted on 17-5-2013 05:20 PM
bikerssss maaaaa....

nombor fofuler ikut motor... W**600 / 636 / 660 / 700 / 750 / 1000 adalah  ...

nombor 750 dah penuh laa..... adei.

aku ingat nak ambik 757 saja.

memang pun, kalau dah berkenan tu orang kiri kana cakap apa pun aku buat tak tau saja. lantak lah nak kata motor panas ke ape ke. hik hik hik
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2013 03:09 PM | Show all posts
winamp05 posted on 7-6-2013 11:41 AM
dah booking dan register AP. belum dapat kat tanan je lagi nih. aku pun dah gigil ni. hahaha. :lol ...

congrats! sebulan berapa tu you bayar?

kalaulah mak I kasi bawak moto...dah lama beli moto, tengok abang2 ada moto besar, teringin gak nak satu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-6-2013 03:50 PM | Show all posts
nazurah posted on 7-6-2013 03:09 PM
congrats! sebulan berapa tu you bayar?

kalaulah mak I kasi bawak moto...dah lama beli moto, ten ...

tiada bayaran bulanan. thehehe... jual motor terdahulu kendian tambah sikit sikit korek sana sini. asal tak ada hutang.

ape ade hal,banyak je org pompuan bawak motor. bini aku pun aku ajar bawak motor dari yg xde clutch hingga yg ade clutch. nak kasik jadi rider sama. rider tau bukan rempit. hahaha.

Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2013 10:20 PM | Show all posts
winamp05 posted on 7-6-2013 03:50 PM
tiada bayaran bulanan. thehehe... jual motor terdahulu kendian tambah sikit sikit korek sana sini. ...

Again....congrats kerana tak berhutang!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-6-2013 10:24 AM | Show all posts
nazurah posted on 7-6-2013 10:20 PM
Again....congrats kerana tak berhutang!

terima kasih

Tak sabar nak menunggang shiver nih.




P/S: Apa kata ko ambik je dulu lesen motor. kemudian ko pelan pelan la pujuk dan yakin kan mak ko. thehehe.

Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2013 10:35 AM | Show all posts
motor dia camni yek....emmm....nampak tulang temulang....but seksi..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-6-2013 12:28 PM | Show all posts
medangmru posted on 8-6-2013 10:35 AM
motor dia camni yek....emmm....nampak tulang temulang....but seksi..

ya betul tu. aku tak biasa bawak motor fearing. naked je yang pandai. tapi aku punya kaler merah hitam. thehehe.




Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2013 12:29 PM | Show all posts
winamp05 posted on 8-6-2013 12:28 PM
ya betul tu. aku tak biasa bawak motor fearing. naked je yang pandai. tapi aku punya kaler merah h ...

nampak gagah je motor...
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2013 05:28 PM | Show all posts
winamp05 posted on 8-6-2013 10:24 AM
terima kasih   

Tak sabar nak menunggang shiver nih.

my mom passed away 6 years ago

takpelah...tumpang shiver orang pun jadilah daripada kempunan!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-6-2013 09:20 PM | Show all posts
nazurah posted on 8-6-2013 05:28 PM
my mom passed away 6 years ago

takpelah...tumpang shiver orang pun jadilah daripada kempunan ...

mmmmm mintak maaf tak tahu menahu cerita hujung pangkal.

Meh la tumpang aku gi jenjalan keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2013 08:39 AM | Show all posts
winamp05 posted on 9-6-2013 09:20 PM
mmmmm mintak maaf tak tahu menahu cerita hujung pangkal.  

Meh la tumpang aku gi jenja ...

win...moto u dah sampai ke belum? my fren dah preng2 kat opis ni...NYAMPAH!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091223s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list