Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
123Next
Return to list New
19447
View
73
Reply

[MODERATOR] Kaunter Pertanyaan dan Cadangan

[Copy link]

Author: Eva_yy_Ellin       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-5-2013 09:44 AM | Show all posts |Read mode



Assalammualaikum dan selamat sejahtera kepada warga board Teka-Teki dan Trivia Forum CARI.
Dengan ini Kaunter Pertanyaan dan Cadangan dibuka kepada warga board untuk bertanya dan memberi sebarang cadangan bagi memeriahkan lagi board Teka-Teki dan Trivia.


Kaunter Cadangan.jpg


Segala cadangan forumers akan dipertimbangkan untuk dilaksanakan.
Jangan segan-segan dan takut-takut untuk memberi cadangan yang bernas atau tak bernas.



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2013 05:29 PM | Show all posts
Hai Mod Eva,

Boleh tak... soalan teka-teka yang dah selesai / dah ada jawapan, tajuknya di'highlight'kan dengan warna merah. Takpun update sebelah tajuk tu = DONE.  Yang belum selesai dan masih tak jumpa jawapan, warna hijau?  

Sekian cadangan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2013 05:51 PM | Show all posts
bianglala posted on 23-5-2013 05:29 PM
Hai Mod Eva,

Boleh tak... soalan teka-teka yang dah selesai / dah ada jawapan, tajuknya di'highli ...

Tak boleh.

Kalau nak tau soalan tu dah berjawab ke tidak, tengok pada kredit atau corak ikan ni.
Biasanya saya beri kredit pada soalan yg sudah berjawab. Soalan yg tak diberi kredit maksudnya belum ada jawapan yg tepat lagi.

Tapi cadangan ni agak bernas dan akan disimpan dalam buku rekod dulu.
Kalau ada sebarang perubahan, kita akan gunakan sebab kebarangkalian untuk kredit diberi sebelum soalan tu dijawab dengan tepat adalah cerah.
Jadi untuk membezakan soalan yg sudah berjawab atau tidak adalah melalui highlight.
Tapi cara ni agak mengambil masa dan tak berapa praktikal.

Thanks for the idea
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2013 05:57 PM | Show all posts
Eva_yy_Ellin posted on 23-5-2013 05:51 PM
Tak boleh.

Kalau nak tau soalan tu dah berjawab ke tidak, tengok pada kredit atau corak ikan ...

Terima kasih untuk penerangan yang terperinci.
Gambar 'ikan' tu pun sebenarnya dah cukup membezakan.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2013 09:09 PM | Show all posts
saya cadangankan kaunter ini ditutup

momod kenapa bod ni takde banner

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2013 09:12 PM | Show all posts
nuc posted on 23-5-2013 09:09 PM
saya cadangankan kaunter ini ditutup

momod kenapa bod ni takde banner

Ceh. Dia yg mintak bukak, dia jugak mintak tutup.

Nanti saya buat pertandingan banner. Ingat nak buat minggu ni tapi tak sempat.
nuc wajib sertai.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2013 09:18 PM | Show all posts
Eva_yy_Ellin posted on 23-5-2013 09:12 PM
Ceh. Dia yg mintak bukak, dia jugak mintak tutup.

Nanti saya buat pertandingan banner.  ...

o.O me ke yg mintak...
ok jgk tu...kasi hadiah yg best2 ehh..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2013 09:23 PM | Show all posts
nuc posted on 23-5-2013 09:18 PM
o.O me ke yg mintak...
ok jgk tu...kasi hadiah yg best2 ehh..

Hadiah tacang sejemput je.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2013 09:24 PM | Show all posts
waaa.....rumah borak baru...yeayyy
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2013 09:35 PM | Show all posts
Tottot89 posted on 23-5-2013 09:24 PM
waaa.....rumah borak baru...yeayyy

Oi. Oi. Tengok betul-betul ye.
Ni kaunter pertanyaan dan cadangan.
Nak borak pergi kaunter lain.




Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2013 09:38 PM | Show all posts
Eva_yy_Ellin posted on 23-5-2013 09:35 PM
Oi. Oi. Tengok betul-betul ye.
Ni kaunter pertanyaan dan cadangan.
Nak borak pergi kaunt ...

owh....okay...............

kalo cam tu...nak bagi cadangan sikit la....

aper kata kaunter pertanyaan dan cadangan ini ditukarkan kepada rumah borak version 3

larikkk

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2013 09:41 PM | Show all posts
Tottot89 posted on 23-5-2013 09:38 PM
owh....okay...............

kalo cam tu...nak bagi cadangan sikit la....

Cadangan tidak diterima.
Kaunter 2 tak cukup floor lagi nak ditutup, tak boleh bukak kaunter baru.


Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2013 09:45 PM | Show all posts
satu lagi cadangan listkan idea/cadangan yg ada kat muka dpn tu...bole la buat poll skali

(cadangan menyusahkan momod sbb kedekut tacang )
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2013 09:50 PM | Show all posts
nuc posted on 23-5-2013 09:45 PM
satu lagi cadangan listkan idea/cadangan yg ada kat muka dpn tu...bole la buat poll skali

(c ...

Poll untuk apa?

Amboi. Sedapnya kata kita kedekut.
Kumpul sikit-sikit tacang, lama-lama jadi bukit.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2013 09:58 PM | Show all posts
Eva_yy_Ellin posted on 23-5-2013 09:50 PM
Poll untuk apa?

Amboi. Sedapnya kata kita kedekut.

haha...  ala gurau2...me tau momod mmg pemurah tacang...

cadangan tu...kalo ada idea yg perlu warga bod ni poll...kalo takde takyah la kan


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2013 10:01 PM | Show all posts
nuc posted on 23-5-2013 09:58 PM
haha...  ala gurau2...me tau momod mmg pemurah tacang...

cadangan tu...kalo ada id ...

Oooo...
kalau ada la ye.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2013 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Hi eva, nnt ada cadangan nov msk sini balik
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2013 10:12 PM | Show all posts
novelloverzz posted on 23-5-2013 10:08 PM
Hi eva, nnt ada cadangan nov msk sini balik

Kalau ada la ye.
Kalau tak ada jangan masuk.


Sorry nov, gurau aje.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2013 10:16 PM | Show all posts
Tottot89 posted on 23-5-2013 09:38 PM
owh....okay...............

kalo cam tu...nak bagi cadangan sikit la....

+1 je...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-5-2013 08:41 AM | Show all posts
Terima kasih smod @trunks
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2013 11:20 AM | Show all posts
Helloooo....nak tanya, boleh ke banner bod ni ditukar tukarsetiap erm..let say 3 bulan sekali.....I tgk kat bod agama banner asyik bertukar je......quite nice,tak static je.....
Boleh ambil dari banner banner yg top5.......


Sekian pertanyaan/cadangan dari seseorang yg easily bored,I guess.......

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2013 11:24 AM | Show all posts
3 bulan mcm lama sangat pula...erm 2 bulan sekali much better I think........
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-7-2013 11:26 AM | Show all posts
Elle_mujigae posted on 18-7-2013 11:24 AM
3 bulan mcm lama sangat pula...erm 2 bulan sekali much better I think........

Oh...cadangan yang menarik. Boleh. Boleh.
Tak la bosan tengok banner yg sama je kan...?
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2013 11:30 AM | Show all posts
Eva_yy_Ellin posted on 18-7-2013 11:26 AM
Oh...cadangan yang menarik. Boleh. Boleh.
Tak la bosan tengok banner yg sama je kan...? ...

Yey!,,,,,,,,,sayang mod Eva....

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-7-2013 11:35 AM | Show all posts
Elle_mujigae posted on 18-7-2013 11:30 AM
Yey!,,,,,,,,,sayang mod Eva....



Sama-sama...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.066114s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list