Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
19443
View
73
Reply

[MODERATOR] Kaunter Pertanyaan dan Cadangan

[Copy link]

Author: Eva_yy_Ellin       Show all posts   Read mode

Post time 13-8-2013 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
CikMod,

thread: Panduan meletak gambar dari website @TommyHilfiger tu relevan lagi ka nak dibuat rujukan?

erm pasainya Cari Forum pun dah manyak kali upgrade; teknik copypaste & upload segala dah jauh bezanya...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-8-2013 01:26 PM | Show all posts
loQlaQ posted on 13-8-2013 01:21 PM
CikMod,

thread: Panduan meletak gambar dari website @TommyHilfiger tu relevan lagi ka nak dibuat  ...

Oh, yalah.
Rasanya dah tak relevan sebab itu panduan tahun 2005, hampir 10 tahun dah berlalu dan banyak perubahan berlaku.
Terima kasih kerana memberitahu. Nanti saya bumpkan.
By the way, perlukah thread panduan macam tu? Kalau perlu, saya buat yg baru.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2013 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Eva_yy_Ellin posted on 13-8-2013 01:26 PM
Oh, yalah.
Rasanya dah tak relevan sebab itu panduan tahun 2005, hampir 10 tahun dah berlalu dan  ...

err kalo nak diikut kadar PH nya, dak la mendesak sangat pasai dah ada rujukan khusus di subBoard: Kesulitan & Cadangan. khen?

cumanya di Board Teka-Teki ni, kerap juga kluar soklan bergambar.
so, hat nih ceq serah totally kpd neraca timbangtara CikPuanMod snirik...


ps: makaseh manyak2 na for the tacang kledet raya.
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2013 04:56 PM | Show all posts
Salam para forumer dan MOD bod Teka-Teki & "Trivia"

dijemput anda semua untuk menyertai PERTANDINGAN MENCIPTA BANNER BOD PERISTIWA DUNIA
Tempoh menghantar penyertaan bermula 19 Ogos - 31 Ogos 2013
Peserta dibenarkan menghantar maksimum 3 penyertaan

Kredit penyertaan: +50
Kredit mengundi: +20

Kredit pemenang:

Pertama: +350
Kedua: +250
Ketiga: +150
5 Saguhati: +80

Saiz banner 600 x 188 pixels

Maklumat lanjut http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=748052&page=1#pid53680708
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2013 12:54 PM | Show all posts
sempena bulan merdeka nih...
mood xmo ker wat ucapan utk hari merdeka?

sekian sahaja cdangan hamba yg syumul

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-8-2013 01:03 PM | Show all posts
encikotot posted on 28-8-2013 12:54 PM
sempena bulan merdeka nih...
mood xmo ker wat ucapan utk hari merdeka?

Mood sapa?
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2013 01:05 PM | Show all posts
Eva_yy_Ellin posted on 28-8-2013 01:03 PM
Mood sapa?

mods.....typo laa....

xmo wat ker eva?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-8-2013 01:10 PM | Show all posts
encikotot posted on 28-8-2013 01:05 PM
mods.....typo laa....

xmo wat ker eva?

Tak payah kot. Setakat ucapan "Selamat Hari Merdeka", tapi pengertian merdeka tu sendiri tak sampai.

Tapi daripada idea encik tu...saya dapat idea lain pulak.

Hurm...macam nak buat tapi takut tak sempat. Dah 28 dah ni...

Oh, thanks for the idea by the way
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2013 01:16 PM | Show all posts
Eva_yy_Ellin posted on 28-8-2013 01:10 PM
Tak payah kot. Setakat ucapan "Selamat Hari Merdeka", tapi pengertian merdeka tu sendiri tak sampa ...

mksud aku..wat cam banner ker aper ker.....

drpd xde actibity...lebih baik adekan...

watlaaa....



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-8-2013 01:22 PM | Show all posts
encikotot posted on 28-8-2013 01:16 PM
mksud aku..wat cam banner ker aper ker.....

drpd xde actibity...lebih baik adekan...

Banner tak sempat. admin takkan terima sebab dah nak dekat merdeka. Kalau buat lama hari tu, means kalau banner tu dipasang sekarang, baru boleh. Kalau lepas merdeka, memang tak boleh.
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2013 01:26 PM | Show all posts
Eva_yy_Ellin posted on 28-8-2013 01:22 PM
Banner tak sempat. admin takkan terima sebab dah nak dekat merdeka. Kalau buat lama hari tu, means ...



kalo cmtu...watlaa program utk smpai kan ucapan jek..
sape wat, bg tcang...

xkisahlaa diaorg ucap dlm bntuk apepon...



Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2013 10:55 PM | Show all posts
cadangan

mod buatla prtandingan banner teka teki ikut musim cam google doodle tu...cth hari merdeka, sapa2 yg menang, banner tu letak kat bod...dah hbs musim letak balik banner asal...barula nmpak meriah...yer dak??

cth
banner asal


banner ikut musim

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-9-2013 07:37 AM | Show all posts
nuc posted on 4-9-2013 10:55 PM
cadangan

mod buatla prtandingan banner teka teki ikut musim cam google doodle tu...cth hari merde ...

Boleh. Cadangan yg baik.
Tapi kena tau jugak dah nak musim apa, pertandingan kena sebulan sebelum musim supaya banner boleh masuk waktu musim berlangsung.
Well...akan dipertimbangkan.
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2013 01:01 PM | Show all posts
Eva_yy_Ellin posted on 5-9-2013 07:37 AM
Boleh. Cadangan yg baik.
Tapi kena tau jugak dah nak musim apa, pertandingan kena sebulan sebelum ...





motif gigih sangat mengedit semata2 sbb nak troll sedangkan keje opis berlambak2?




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-9-2013 01:06 PM | Show all posts
naen posted on 5-9-2013 01:01 PM
motif gigih sangat mengedit semata2 sbb nak troll sedangkan keje opis berlambak2?  ...

Dah tau keje berlambak, lagi nak troll orang.

Durian...
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2013 01:07 PM | Show all posts
Eva_yy_Ellin posted on 5-9-2013 01:06 PM
Dah tau keje berlambak, lagi nak troll orang.

Durian...

saya kan gigih bab buat benda2 merepek camni .. esp kalau nak troll

best kan durian?

nak saya edit boh kek coklat pulak tak?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-9-2013 01:20 PM | Show all posts
naen posted on 5-9-2013 01:07 PM
saya kan gigih bab buat benda2 merepek camni .. esp kalau nak troll

best kan durian?

Tak payah.
Pi buat kerja yg berlambak tu




Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2013 01:21 PM | Show all posts
Eva_yy_Ellin posted on 5-9-2013 01:20 PM
Tak payah.
Pi buat kerja yg berlambak tu

aiseh ..





Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2013 01:44 PM | Show all posts
Eva_yy_Ellin posted on 5-9-2013 07:37 AM
Boleh. Cadangan yg baik.
Tapi kena tau jugak dah nak musim apa, pertandingan kena sebulan sebelum ...

sebulan naa...1 mggu je cukup...ok trdekat musim raya haji la bln 10 kot...

Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2013 01:46 PM | Show all posts
Eva_yy_Ellin posted on 5-9-2013 01:20 PM
Tak payah.
Pi buat kerja yg berlambak tu

woohooo brani marah supermod....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-9-2013 02:06 PM | Show all posts
nuc posted on 5-9-2013 01:44 PM
sebulan naa...1 mggu je cukup...ok trdekat musim raya haji la bln 10 kot...

1 minggu tak sempat. Sekurang-kurangnya banner kena gantung seminggu masa sambutan tu. Misalnya banner raya haji. raya haji 15-16 okt. 10 hb tu dah boleh gantung banner raya haji. So...pertandingan kena buat awal daripada tu. 1 hb mungkin dah boleh start.

Ok. terima kasih atas cadangan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-9-2013 02:07 PM | Show all posts
nuc posted on 5-9-2013 01:46 PM
woohooo brani marah supermod....



Buat-buat berani je ni.
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2013 05:56 PM | Show all posts
nuc posted on 5-9-2013 01:46 PM
woohooo brani marah supermod....

................................


joooooooom kita pakat potong kredit dia yey~!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-9-2013 08:41 AM | Show all posts
naen posted on 5-9-2013 05:56 PM
................................



Jangan la potong kredit kita...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2013 04:04 PM | Show all posts
Saya rasa takde cadangan..
Tapi ada pandangan...



yang BOD TEKA TEKI ni..
Dah TERBAIK

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.070161s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list