Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
123
Return to list New
18946
View
73
Reply

[MODERATOR] Kaunter Pertanyaan dan Cadangan

[Copy link]

Author: Eva_yy_Ellin       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 28-11-2013 08:16 AM | Show all posts
AisyDani13 posted on 26-11-2013 04:04 PM
Saya rasa takde cadangan..
Tapi ada pandangan...

Terima kasih. Terima kasih.
Diharap teruskan beri sumbangan di board ini
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2014 10:31 PM | Show all posts
assalamualaikum.. da ade umah baru da..
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2014 10:32 PM | Show all posts
xreti nk kait modnay punya posting..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-1-2014 08:07 AM | Show all posts
Waalaikumussalam @ginger_B

Ni bukan thread borak ye, harap maklum

xreti nk kait modnay punya posting..


Kenapa ya?  
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2014 09:03 AM | Show all posts
Eva_yy_Ellin posted on 3-1-2014 08:07 AM
Waalaikumussalam @ginger_B

Ni bukan thread borak ye, harap maklum

dia tersilap posting ni

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-1-2014 09:21 AM | Show all posts
NaylaArisha posted on 3-1-2014 09:03 AM
dia tersilap posting ni

Hihi. Entah ler, nampak macam dia bertanya pun ada jugak
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2014 05:49 PM | Show all posts
tumpang tanya

yang jom cari tu macam mana kekdahnyer?

tak berapa faham cam ner cara permainannya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-10-2014 07:59 PM | Show all posts
xanderz posted on 2-10-2014 05:49 PM
tumpang tanya

yang jom cari tu macam mana kekdahnyer?

Tuan tanah bagi beberapa point.
Misalnya gambar tasik; ada bot di sebelah kanan, ada bayang matahari dekat air tasik, ada dua ekor angsa...
Forumer kena cari gambar berdasarkan point-point yang diberikan. Ikut suka la kita nak google image tu dengan keyword apa, asalkan dapat gambar yang tuan tanah tu nak. Tepek gambar dekat thread. Kalau gambar tu sama dengan gambar yang tuan tanah maksudkan, betul la tu. Kalau salah, cari lagi gambar lain.

Uh...faham tak?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2015 11:19 PM | Show all posts
Weiii aku ada prob. aku nak sgt bukak thread tapi tak boleh and tak publish2 thread aku...
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2015 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm. Mne sy nk cri benang psl si el azman ngn bini dy ekk..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-4-2015 06:18 AM | Show all posts
Mishsyira replied at 8-4-2015 10:16 PM
Mcm. Mne sy nk cri benang psl si el azman ngn bini dy ekk..

Sini kaunter pertanyaan untuk board teka-teki sahaja, cik Board lain tak ada kena-mengena dengan board ini termasuklah board gosip.


Sebab cik dah bertanya, saya pun baik hatilah nak menjawab.
Search saja nama el azman tu di kotak search di bahagian atas nun.
Kalau masih ingat tajuknya lagi molek.



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2015 12:36 PM | Show all posts
Saya tiada soalan nak tanya buat masa ini...
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 02:06 PM | Show all posts
nak tanya mod kalau xde sape jwb jwpn yg betol untuk teka teki sampai bermingu2 lamanya so pembuka thread xdpt tacang la yea? @Eva_yy_Ellin
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-9-2016 09:20 AM | Show all posts
misscendol replied at 5-8-2016 02:06 PM
nak tanya mod kalau xde sape jwb jwpn yg betol untuk teka teki sampai bermingu2 lamanya so pembuka t ...

Maaf ya, hampir sebulan baru nak jawab
Ya, begitulah peraturan tak rasmi board ini
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2016 10:29 AM | Show all posts
morning....sy nak tanya..
ape kelebihan join grup teka teki ni...
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2017 11:38 AM | Show all posts
hi,

saya nk bg satu teka-teki bergambar tp:
1. mcm mane nk konfemkan dgn mod yg teka-teki ni dh pernah org tanye or belom?
2. mcm mane nk tepek gambar klau online gune pc?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-5-2017 10:03 AM | Show all posts
azie999 replied at 8-5-2017 11:38 AM
hi,

saya nk bg satu teka-teki bergambar tp:

Hai, maaf lambat balas.Sebelum tu, teka-teki bergambar yang macam mana maksud azie?
Yang thread cari gambar atau thread soalan berdasarkan gambar?
Sebab kedua-dua ni ada perbezaan. Soalan berdasarkan gambar sangat risky

Soalan 2 -
Ada butang image pada komen tu, boleh klik situ.
Upload files


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2017 01:26 PM | Show all posts
Eva_yy_Ellin replied at 16-5-2017 10:03 AM
Hai, maaf lambat balas.Sebelum tu, teka-teki bergambar yang macam mana maksud azie?
Yang thread  ...

thread soklan berdasarkan gmbar. sya kene pm dulu ke gmbr tu?incase dah ade org bagi ke sblm nie
ari tu dh try click dekat image utk upload, tp x jd. kene gune photo bucket ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2017 02:38 PM | Show all posts
azie999 replied at 17-5-2017 01:26 PM
thread soklan berdasarkan gmbar. sya kene pm dulu ke gmbr tu?incase dah ade org bagi ke sblm nie
...

Ok, soalan berdasarkan gambar ya...
Kalau jenis ni memang sangat jarang keluar sini sebab forumers lebih suka main cari gambar.
So kebarangkalian dah ditanya tu tipis la juga tapi tak mustahil juga dah pernah ditanya.
Soalan bergambar ni saya kurang gemar sebab dengan mudahnya dapat jawapan.
Mudah maksud saya, right klik gambar tu, search image google, nah, terus dapat jawapan.
Jadi macam tak fair.
Kena pandai upload image kalau nak mengelakkan hal tu daripada berlaku.

Saya pun dah lama tak upload gambar. Dulu upload kat image tu je, terus keluar.
Sekarang ni...mungkin CARI dah upgrade, jadi susah sikit.
Guna photobucket pun boleh, lebih mudah. Dan kebarangkalian dapat jawapan bila right klik tu agak tipis.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2017 03:12 PM | Show all posts
Eva_yy_Ellin replied at 17-5-2017 02:38 PM
Ok, soalan berdasarkan gambar ya...
Kalau jenis ni memang sangat jarang keluar sini sebab forumer ...

owh, mcm tu ek. x prnk lak try righ click utk gugel image
act teka-teki tu from 1 of program kat utube. sya rse mcm best je then screenshot gmbr from dat video la..
bukan direct from google image


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2017 03:37 PM | Show all posts
azie999 replied at 17-5-2017 03:12 PM
owh, mcm tu ek. x prnk lak try righ click utk gugel image
act teka-teki tu from 1 of pro ...

Oooo.You cuba la buka satu thread
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2017 03:41 PM | Show all posts
Eva_yy_Ellin replied at 17-5-2017 03:37 PM
Oooo.You cuba la buka satu thread

Okay, thanks ye. Nanti I cube
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2017 10:49 PM | Show all posts
Eva_yy_Ellin replied at 17-5-2017 03:37 PM
Oooo.You cuba la buka satu thread

mod nak claim tacang birthday kat mana?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-5-2017 07:13 AM | Show all posts
Blueberri replied at 30-5-2017 10:49 PM
mod nak claim tacang birthday kat mana?

Maaf, tahun ini board tak buat hadiah tacang birthday.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052885s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list