Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
50710
View
32
Reply

Prosedur selepas habis loan kereta

[Copy link]

Author: krisp       Show all posts   Read mode

Post time 3-1-2018 10:45 AM | Show all posts

assalamualaikum.

nk tye boleh ke buat pertukaran milik selepas habis bayar hutang kat bank dlam masa yg sama? @ perlu tggu .. berapa lama
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2018 10:51 AM | Show all posts
fmis.326 replied at 3-1-2018 10:45 AM
assalamualaikum.

nk tye boleh ke buat pertukaran milik selepas habis bayar hutang kat bank dla ...

w'kumsalam..
pegi bank ambil geran asal kereta..pastikan loan kat bank betul2 dah habis..
kalau betul dah takde loan, boleh buat terus proses tukar nama....
call puspakom utk book tarikh nk bwa kereta...

Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2018 11:39 AM | Show all posts
zulka replied at 3-1-2018 10:51 AM
w'kumsalam..
pegi bank ambil geran asal kereta..pastikan loan kat bank betul2 dah habis..
kalau  ...

geran asal da ada pada sy. esok nk pi bank nk buat pembayaran penuh dan terus pergi puspakom n jpj untuk tukar nama. boleh kan.  
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2018 02:18 PM | Show all posts
fmis.326 replied at 3-1-2018 11:39 AM
geran asal da ada pada sy. esok nk pi bank nk buat pembayaran penuh dan terus pergi puspakom n jpj ...

skarang atas nama siapa?
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2018 05:14 PM | Show all posts
zulka replied at 3-1-2018 02:18 PM
skarang atas nama siapa?

skrg atas nama sy
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2018 05:16 PM | Show all posts

nak tukar nama kepada siapa?
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2018 05:20 PM | Show all posts

nak jual la ni ye...
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2018 05:58 PM | Show all posts

haa sy nak jual..huhu.. boleh kan lepas bayar semua kat bank terus pi puspakom n jpj pada hari yg sme trus tukar nama?
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2018 09:12 AM | Show all posts
fmis.326 replied at 3-1-2018 05:58 PM
haa sy nak jual..huhu.. boleh kan lepas bayar semua kat bank terus pi puspakom n jpj pada hari yg  ...

boleh, tapi puspakom tu kena book date dlu...kalau zaman dlu2 ye la walk in je...
lepas puspakom baru pegi jpj
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2018 09:14 AM | Show all posts
zulka replied at 4-1-2018 09:12 AM
boleh, tapi puspakom tu kena book date dlu...kalau zaman dlu2 ye la walk in je...
lepas puspakom  ...

huhu okay trima kasih ye
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2018 09:15 AM | Show all posts
fmis.326 replied at 4-1-2018 09:14 AM
huhu okay trima kasih ye


Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2018 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam..
Nak tanya
Perlu ke chop batal di atas hak milik bank,sebelom tukar nama kepada pemilik baru..
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2018 09:09 AM | Show all posts
Beyoe replied at 13-4-2018 11:38 PM
Salam..
Nak tanya
Perlu ke chop batal di atas hak milik bank,sebelom tukar nama kepada pemilik bar ...

dah jawap kt sebelah
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.077246s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list