Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
130895
View
1451
Reply

All About Bangkok & Central Thailand - Part 3

[Copy link]

Author: transporter       Show all posts   Read mode

Post time 9-6-2013 11:39 PM | Show all posts

ni iti secara kasar.
pes time pergi bkk.

13/9 butterworth-bangkok (train)
14/9 sampai bangkok, chatuchak market
15/9 ayutthaya, chatuchak market
16/9 grand palace, wat pho, wat arun
17/9 maeklong market
18/9 madam tussaud, airport

boleh kasI komen dan cadangan. TQ
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2013 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
mijot posted on 9-6-2013 11:39 PM
ni iti secara kasar.
pes time pergi bkk.


kenapa smp 2x gi chatuchak? train akan smp kul 1pm....plenty of time for u to explore d market..
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2013 11:58 PM | Show all posts
mijot posted on 9-6-2013 11:39 PM
ni iti secara kasar.
pes time pergi bkk.

chatucAK mmg pnt klu nk cover sehari.
moleklah dpt pg 2x..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 12:59 AM | Show all posts
rosezzmz posted on 9-6-2013 10:58 PM
Salam,

saya baru masuk thread ni, org baru sini.......saya inshaAllah nk gi BKK 12- 15 july nant ...

x pnah dok silom city hotel tapi SIlom ni ala2 Bukit Bintang la tempatnya
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 01:01 AM | Show all posts
mijot posted on 9-6-2013 11:16 PM
haha, memang aku nak pi maeklong market tu sbb nak tgk dgn mata sendiri train tu rempuh sayur.
tg ...

hehe...tengok youtube lagi best....tapi aku rasa ramai sangat kot tourist berpisu2 kat sana....btw, Ayutthaya tu cover sehari lah best...boleh tahan besar gak, kecuali nak sewa  tuk tuk tour boleh la wat dlm masa singkat kot....
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 01:06 AM | Show all posts
mijot posted on 9-6-2013 11:39 PM
ni iti secara kasar.
pes time pergi bkk.

itinerary dah ok... tpi kena ubah...
rasa nye first day kalau smpi bangkok by train x sempat nak cover chatuchak market... penat badan ajeee...
coz dulu kite naik train smpi bangkok kul 2ptg... better first day mijot cover grand palace, wat pho, wat arun (naik ferry bot)...
maybe on 16/9 mijot leh cover full day chatuchak market pulak.....   
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 07:22 AM | Show all posts
cmf_GAIA posted on 10-6-2013 12:59 AM
x pnah dok silom city hotel tapi SIlom ni ala2 Bukit Bintang la tempatnya

Lebua Skybar located kat Silom. Mmg happening gila tmpt tu. Ramai mat salleh.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 07:24 AM | Show all posts
rosezzmz posted on 9-6-2013 10:58 PM
Salam,

saya baru masuk thread ni, org baru sini.......saya inshaAllah nk gi BKK 12- 15 july nant ...

Silom ialah area yg happening kat Bangkok. Tp nak cari makan halal susah sikit. You kena kuar dr area Silom. Kat Silom ni byk office building, nite club, pub & segala mcm jenis hiburan. Jgn lupa singgah kat Lebua Skybar kat Lebua Tower. View mmg superb gila kat atas tu.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 09:42 AM | Show all posts
korang2 yang dah pegi bkk kan, tau tak berapa harga thai silk kat old siam plaza tu? nak budget2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 10:36 AM | Show all posts
hai kengkawan forumers....
akak nk gi bkk ujung bln 9 nanti. baru beli tiket AA hari jumaat aritu dgn harga RM201 gi balik. murah kan? tp kena pilih weekdays, tiket weekend mahal sgt sbb ramai yg dah beli awal2 sale aritu. dapat gi sana 3h 2mlm je sbb susah nk dpt cuti, mmg sah la tak puas jln bkk utk yg first time ke sana kan? btw, akak dh abis study thread ni dan tgk ramai forumers recommend first hotel kat pratunam tu utk travellers.  ada gak dgr citer seram kt hotel ni tp mgkin kisah lama kot.

ada sesapa yg pernah stay kt tune hotel bkk tak?
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 11:18 AM | Show all posts
wanfazlina posted on 10-6-2013 10:36 AM
hai kengkawan forumers....
akak nk gi bkk ujung bln 9 nanti. baru beli tiket AA hari jumaat aritu d ...


wan.....i tak pnh stay kat tune hotel bangkok....

haritu i stay kat hotel nie....1 mins walk to Baiyoke Hotel....100 meter dari Airport rail link.....

http://www.kcplacebangkok.com/

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 01:25 PM | Show all posts
Peterpan17 posted on 9-6-2013 10:51 PM
Gilos ko nak buat day trip ke Pattaya. Blh lembik korang

HRC Pattaya tak gi. Aku gi HRC B ...

Aku decided xnk tamak haha
So fokus 5hari 4mlm kt bkk je...
Chatuchak wajib,btw ko x g eh grand palace?
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 01:44 PM | Show all posts
itik_kuning posted on 7-6-2013 01:40 PM
Panggil kawan2 yang lain jengah masuk sini @Peterpan17 @lady_lily @kerek_lager @bottombikini @midori ...

yeee...saya datang....
korang jgn nyembang byk sgt kat rumah baru ni
rumah Part 2 tak habis separuh menelaah lagi   

cuma yg confirm akan saty kat First Hotel selama 6D5N
and 1st day akan ke Hua Hin, Santorini & Swiss Sheep Farm
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 01:49 PM | Show all posts
rimau_belang posted on 10-6-2013 01:25 PM
Aku decided xnk tamak haha
So fokus 5hari 4mlm kt bkk je...
Chatuchak wajib,btw ko x g eh grand  ...

Tau takpe. 4 mlm kat Bangkok pun tak cukup woh!!

Grand Palace lalu je. Tak masuk pun. Tkt mahal. RM40 per pax.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 02:42 PM | Show all posts
Peterpan17 posted on 10-6-2013 01:49 PM
Tau takpe. 4 mlm kat Bangkok pun tak cukup woh!!

Grand Palace lalu je. Tak masuk pun. Tkt maha ...

Tu la,

Tgk pk2 jgk ni nk msuk ke x...tp mcm rugi plak xmsuk,tp dgr mcm ramai gile org kan
Sian lak bby xselesa nt....eh bleh share lg x ko g mne mse kt sne
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 02:53 PM | Show all posts
rimau_belang posted on 10-6-2013 02:42 PM
Tu la,

Tgk pk2 jgk ni nk msuk ke x...tp mcm rugi plak xmsuk,tp dgr mcm ramai gile org kan

Klu ko pergi dlm bulan Jun-Aug mmg cuaca sgt panas. So sian kat baby ko lak. Dgn manusia ramai, sesak2. Aku gi Safari World, lbh kurang 45 minit dr Bangkok. Pastu Floating Market, Chatucak. Pattaya 1 mlm. So mmg tak cukup 3 mlm di Bangkok.  Byk benda tak sempat nak tgk. Si Lady Lily dok mengukur jln kat Bangkok tu. Dia dok sana 5 mlm rasannya.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 02:59 PM | Show all posts
Peterpan17 posted on 10-6-2013 02:53 PM
Klu ko pergi dlm bulan Jun-Aug mmg cuaca sgt panas. So sian kat baby ko lak. Dgn manusia ramai, se ...

Safari world not bad...aku g 5sept ni....
Berturut tavel ni...gigih menabung gitu
Apr nest year europe katenyeeee
Safari world best x..hope best mcm kt bogor indon tu
Hihi

Patpong ko g x
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 03:05 PM | Show all posts
rimau_belang posted on 10-6-2013 02:59 PM
Safari world not bad...aku g 5sept ni....
Berturut tavel ni...gigih menabung gitu
Apr nest year  ...

Aku plan nak gi Turkey & masuk europe early next year. huhuhu!! cancel. Takut aku dengar rusuhan. Kedutaan Malaysia kat sana dah keluarkan advisory suruh jgn travel ke Turki. So nak fikir holiday kemana pula. Safari World kat Bangkok mmg bestlah. Ko tgk gambar2 yg aku tepek kat Thread 2. Blh nampak rimau & singa live siot!!

Patpong aku tak gi. Aku tak minat tgk benda2 camtu
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 03:40 PM | Show all posts
mana @lady_lily ngn @transporter nih? nak tanya rega thai silk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-6-2013 03:57 PM | Show all posts
itik_kuning posted on 10-6-2013 03:40 PM
mana @lady_lily ngn @transporter nih? nak tanya rega thai silk

Ya ampun. Tiada seorang minat dengan Thai silk ..... jadi tak beli, jadi tak boleh advise. Sori.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-6-2013 03:59 PM | Show all posts
You orang kan, jika sudah puas shopping kat darat ....... boleh try shopping atas air pulak.



Jangan marah .......
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 04:03 PM | Show all posts
transporter posted on 10-6-2013 03:57 PM
Ya ampun. Tiada seorang minat dengan Thai silk ..... jadi tak beli, jadi tak boleh advise. Sori.
...

la yeke?? xpe lah
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 04:03 PM | Show all posts
transporter posted on 10-6-2013 03:59 PM
You orang kan, jika sudah puas shopping kat darat ....... boleh try shopping atas air pulak.

tak sempat la rasanya nak pegi. lagi pun kat sini mahal
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-6-2013 04:16 PM | Show all posts
itik_kuning posted on 10-6-2013 04:03 PM
tak sempat la rasanya nak pegi. lagi pun kat sini mahal

Betoi. Bila kita kata kita boleh dapt T-shirt 100BHT kat MBK, terus harga mereka turun dari 300 ke 100. I give you 100 TBH sir, OK ?

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 04:33 PM | Show all posts
transporter posted on 10-6-2013 04:16 PM
Betoi. Bila kita kata kita boleh dapt T-shirt 100BHT kat MBK, terus harga mereka turun dari 300 ke ...

hahaha. pandai punya ketuk. agaknya mat saleh lagi teruk kena
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.058169s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list