JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
155505
View
1630
Reply

All About Bangkok & Central Thailand - Part 3

[Copy link]

Author: transporter       Show all posts   Read mode

Post time 8-6-2013 10:52 PM | Show all posts
mijot posted on 8-6-2013 08:48 PM
ada sesiapa pernah pergi ke train market (maeklong market).
boleh tak pergi by train.
kebanyakkan  ...


i baca kat trip advisor, u bole naik van - minibus to go there....tau kan, kat sana minibus is a van? station minibus kat victory monument.....70 baht

i think victory monument is a minibus hub.....bole gi sana tanya2....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-6-2013 11:14 PM | Show all posts
midori888 posted on 8-6-2013 10:52 PM
i baca kat trip advisor, u bole naik van - minibus to go there....tau kan, kat sana minibus is a ...

Minibus hub yang tepi complex kat BTS Victory Monument station ni ke ?



Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2013 11:15 PM | Show all posts
transporter posted on 8-6-2013 11:14 PM
Minibus hub yang tepi complex kat BTS Victory Monument station ni ke ?


yup....must be that one.......
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2013 12:19 AM | Show all posts
aa;h btol...kat forum2 internet pun cakap naik van dr tepi victory monument tu je....naik train pun boleh tapi naik train tak dapatla nak tengok permandangan train rempuh market lalu atas sayur segala tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-6-2013 03:25 PM | Show all posts


Mangga & pulut & santan. Bessssssssst, sedaaaaaaaaaap.
Di restaurant Farida Fatornee, jika kita pre-order, mereka akan belikan untuk kita.

Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2013 10:44 PM | Show all posts
Peterpan17 posted on 8-6-2013 08:07 PM
Kita org gi 5 hari 4 mlm. 1 mlm di Pattaya & 3 malam kat Bangkok. Mmg tak cukup!!! Elok dok 6 hari ...

Mmg view tula yg kite carik..klo mcm day trip je g pattaya k x?
G hrc die je ke?
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2013 10:51 PM | Show all posts
rimau_belang posted on 9-6-2013 10:44 PM
Mmg view tula yg kite carik..klo mcm day trip je g pattaya k x?
G hrc die je ke?

Gilos ko nak buat day trip ke Pattaya. Blh lembik korang

HRC Pattaya tak gi. Aku gi HRC Bangkok je.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2013 10:58 PM | Show all posts
Salam,

saya baru masuk thread ni, org baru sini.......saya inshaAllah nk gi BKK 12- 15 july nanti..... bulan puasa pulak tu....teman adik conference.... nk tanya, ada sesapa ada pengalaman nginap di silom city hotel??? silom nih tgh2 bandar ke ??apa yg best dekat2 area sana??? memg lost nih...  tuh yg nk tanya di sini.... tq tq
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2013 11:13 PM | Show all posts
midori888 posted on 8-6-2013 10:52 PM
i baca kat trip advisor, u bole naik van - minibus to go there....tau kan, kat sana minibus is a ...

ramai gak sajes better naik van waktu pergi.
balik kalau naik van tak kesah cuma kalau peegi naik train takut terlepas waktu train lalu kt pasar tu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2013 11:16 PM | Show all posts
cmf_GAIA posted on 9-6-2013 12:19 AM
aa;h btol...kat forum2 internet pun cakap naik van dr tepi victory monument tu je....naik train pun  ...

haha, memang aku nak pi maeklong market tu sbb nak tgk dgn mata sendiri train tu rempuh sayur.
tgk gambar kt blog org, peh dasat. beberapa inci kot antara train dgn sayur. terbaek jer tgk.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2013 11:39 PM | Show all posts

ni iti secara kasar.
pes time pergi bkk.

13/9 butterworth-bangkok (train)
14/9 sampai bangkok, chatuchak market
15/9 ayutthaya, chatuchak market
16/9 grand palace, wat pho, wat arun
17/9 maeklong market
18/9 madam tussaud, airport

boleh kasI komen dan cadangan. TQ
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2013 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
mijot posted on 9-6-2013 11:39 PM
ni iti secara kasar.
pes time pergi bkk.


kenapa smp 2x gi chatuchak? train akan smp kul 1pm....plenty of time for u to explore d market..
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2013 11:58 PM | Show all posts
mijot posted on 9-6-2013 11:39 PM
ni iti secara kasar.
pes time pergi bkk.

chatucAK mmg pnt klu nk cover sehari.
moleklah dpt pg 2x..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 12:59 AM | Show all posts
rosezzmz posted on 9-6-2013 10:58 PM
Salam,

saya baru masuk thread ni, org baru sini.......saya inshaAllah nk gi BKK 12- 15 july nant ...

x pnah dok silom city hotel tapi SIlom ni ala2 Bukit Bintang la tempatnya
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 01:01 AM | Show all posts
mijot posted on 9-6-2013 11:16 PM
haha, memang aku nak pi maeklong market tu sbb nak tgk dgn mata sendiri train tu rempuh sayur.
tg ...

hehe...tengok youtube lagi best....tapi aku rasa ramai sangat kot tourist berpisu2 kat sana....btw, Ayutthaya tu cover sehari lah best...boleh tahan besar gak, kecuali nak sewa  tuk tuk tour boleh la wat dlm masa singkat kot....
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 01:06 AM | Show all posts
mijot posted on 9-6-2013 11:39 PM
ni iti secara kasar.
pes time pergi bkk.

itinerary dah ok... tpi kena ubah...
rasa nye first day kalau smpi bangkok by train x sempat nak cover chatuchak market... penat badan ajeee...
coz dulu kite naik train smpi bangkok kul 2ptg... better first day mijot cover grand palace, wat pho, wat arun (naik ferry bot)...
maybe on 16/9 mijot leh cover full day chatuchak market pulak.....   
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 07:22 AM | Show all posts
cmf_GAIA posted on 10-6-2013 12:59 AM
x pnah dok silom city hotel tapi SIlom ni ala2 Bukit Bintang la tempatnya

Lebua Skybar located kat Silom. Mmg happening gila tmpt tu. Ramai mat salleh.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 07:24 AM | Show all posts
rosezzmz posted on 9-6-2013 10:58 PM
Salam,

saya baru masuk thread ni, org baru sini.......saya inshaAllah nk gi BKK 12- 15 july nant ...

Silom ialah area yg happening kat Bangkok. Tp nak cari makan halal susah sikit. You kena kuar dr area Silom. Kat Silom ni byk office building, nite club, pub & segala mcm jenis hiburan. Jgn lupa singgah kat Lebua Skybar kat Lebua Tower. View mmg superb gila kat atas tu.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 09:42 AM | Show all posts
korang2 yang dah pegi bkk kan, tau tak berapa harga thai silk kat old siam plaza tu? nak budget2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 10:36 AM | Show all posts
hai kengkawan forumers....
akak nk gi bkk ujung bln 9 nanti. baru beli tiket AA hari jumaat aritu dgn harga RM201 gi balik. murah kan? tp kena pilih weekdays, tiket weekend mahal sgt sbb ramai yg dah beli awal2 sale aritu. dapat gi sana 3h 2mlm je sbb susah nk dpt cuti, mmg sah la tak puas jln bkk utk yg first time ke sana kan? btw, akak dh abis study thread ni dan tgk ramai forumers recommend first hotel kat pratunam tu utk travellers.  ada gak dgr citer seram kt hotel ni tp mgkin kisah lama kot.

ada sesapa yg pernah stay kt tune hotel bkk tak?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.043972s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list