JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
155506
View
1630
Reply

All About Bangkok & Central Thailand - Part 3

[Copy link]

Author: transporter       Show all posts   Read mode

Post time 10-6-2013 11:18 AM | Show all posts
wanfazlina posted on 10-6-2013 10:36 AM
hai kengkawan forumers....
akak nk gi bkk ujung bln 9 nanti. baru beli tiket AA hari jumaat aritu d ...


wan.....i tak pnh stay kat tune hotel bangkok....

haritu i stay kat hotel nie....1 mins walk to Baiyoke Hotel....100 meter dari Airport rail link.....

http://www.kcplacebangkok.com/

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 01:25 PM | Show all posts
Peterpan17 posted on 9-6-2013 10:51 PM
Gilos ko nak buat day trip ke Pattaya. Blh lembik korang

HRC Pattaya tak gi. Aku gi HRC B ...

Aku decided xnk tamak haha
So fokus 5hari 4mlm kt bkk je...
Chatuchak wajib,btw ko x g eh grand palace?
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 01:44 PM | Show all posts
itik_kuning posted on 7-6-2013 01:40 PM
Panggil kawan2 yang lain jengah masuk sini @Peterpan17 @lady_lily @kerek_lager @bottombikini @midori ...

yeee...saya datang....
korang jgn nyembang byk sgt kat rumah baru ni
rumah Part 2 tak habis separuh menelaah lagi   

cuma yg confirm akan saty kat First Hotel selama 6D5N
and 1st day akan ke Hua Hin, Santorini & Swiss Sheep Farm
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 01:49 PM | Show all posts
rimau_belang posted on 10-6-2013 01:25 PM
Aku decided xnk tamak haha
So fokus 5hari 4mlm kt bkk je...
Chatuchak wajib,btw ko x g eh grand  ...

Tau takpe. 4 mlm kat Bangkok pun tak cukup woh!!

Grand Palace lalu je. Tak masuk pun. Tkt mahal. RM40 per pax.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 02:42 PM | Show all posts
Peterpan17 posted on 10-6-2013 01:49 PM
Tau takpe. 4 mlm kat Bangkok pun tak cukup woh!!

Grand Palace lalu je. Tak masuk pun. Tkt maha ...

Tu la,

Tgk pk2 jgk ni nk msuk ke x...tp mcm rugi plak xmsuk,tp dgr mcm ramai gile org kan
Sian lak bby xselesa nt....eh bleh share lg x ko g mne mse kt sne
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 02:53 PM | Show all posts
rimau_belang posted on 10-6-2013 02:42 PM
Tu la,

Tgk pk2 jgk ni nk msuk ke x...tp mcm rugi plak xmsuk,tp dgr mcm ramai gile org kan

Klu ko pergi dlm bulan Jun-Aug mmg cuaca sgt panas. So sian kat baby ko lak. Dgn manusia ramai, sesak2. Aku gi Safari World, lbh kurang 45 minit dr Bangkok. Pastu Floating Market, Chatucak. Pattaya 1 mlm. So mmg tak cukup 3 mlm di Bangkok.  Byk benda tak sempat nak tgk. Si Lady Lily dok mengukur jln kat Bangkok tu. Dia dok sana 5 mlm rasannya.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 02:59 PM | Show all posts
Peterpan17 posted on 10-6-2013 02:53 PM
Klu ko pergi dlm bulan Jun-Aug mmg cuaca sgt panas. So sian kat baby ko lak. Dgn manusia ramai, se ...

Safari world not bad...aku g 5sept ni....
Berturut tavel ni...gigih menabung gitu
Apr nest year europe katenyeeee
Safari world best x..hope best mcm kt bogor indon tu
Hihi

Patpong ko g x
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 03:05 PM | Show all posts
rimau_belang posted on 10-6-2013 02:59 PM
Safari world not bad...aku g 5sept ni....
Berturut tavel ni...gigih menabung gitu
Apr nest year  ...

Aku plan nak gi Turkey & masuk europe early next year. huhuhu!! cancel. Takut aku dengar rusuhan. Kedutaan Malaysia kat sana dah keluarkan advisory suruh jgn travel ke Turki. So nak fikir holiday kemana pula. Safari World kat Bangkok mmg bestlah. Ko tgk gambar2 yg aku tepek kat Thread 2. Blh nampak rimau & singa live siot!!

Patpong aku tak gi. Aku tak minat tgk benda2 camtu
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 03:40 PM | Show all posts
mana @lady_lily ngn @transporter nih? nak tanya rega thai silk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-6-2013 03:57 PM | Show all posts
itik_kuning posted on 10-6-2013 03:40 PM
mana @lady_lily ngn @transporter nih? nak tanya rega thai silk

Ya ampun. Tiada seorang minat dengan Thai silk ..... jadi tak beli, jadi tak boleh advise. Sori.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-6-2013 03:59 PM | Show all posts
You orang kan, jika sudah puas shopping kat darat ....... boleh try shopping atas air pulak.



Jangan marah .......
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 04:03 PM | Show all posts
transporter posted on 10-6-2013 03:57 PM
Ya ampun. Tiada seorang minat dengan Thai silk ..... jadi tak beli, jadi tak boleh advise. Sori.
...

la yeke?? xpe lah
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 04:03 PM | Show all posts
transporter posted on 10-6-2013 03:59 PM
You orang kan, jika sudah puas shopping kat darat ....... boleh try shopping atas air pulak.

tak sempat la rasanya nak pegi. lagi pun kat sini mahal
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-6-2013 04:16 PM | Show all posts
itik_kuning posted on 10-6-2013 04:03 PM
tak sempat la rasanya nak pegi. lagi pun kat sini mahal

Betoi. Bila kita kata kita boleh dapt T-shirt 100BHT kat MBK, terus harga mereka turun dari 300 ke 100. I give you 100 TBH sir, OK ?

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 04:33 PM | Show all posts
transporter posted on 10-6-2013 04:16 PM
Betoi. Bila kita kata kita boleh dapt T-shirt 100BHT kat MBK, terus harga mereka turun dari 300 ke ...

hahaha. pandai punya ketuk. agaknya mat saleh lagi teruk kena
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 07:35 PM | Show all posts
mijot posted on 9-6-2013 11:16 PM
haha, memang aku nak pi maeklong market tu sbb nak tgk dgn mata sendiri train tu rempuh sayur.
tg ...

Mijot bila nak pi? Akak memang teringin nak tgk keretapi yg lalu yg pasar tu, selain floating market. Kalau date ok, boleh mengekor kot?

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 08:23 PM | Show all posts
transporter posted on 10-6-2013 04:16 PM
Betoi. Bila kita kata kita boleh dapt T-shirt 100BHT kat MBK, terus harga mereka turun dari 300 ke ...

Kelentong kuat kat floating market ni. Kita org tak beli apa pun. Just beli buah & pisang goreng yg sedap. Brg2 kat sana, kat Bangkok pun blh dpt jauh dr lbh murah.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 09:46 PM | Show all posts

Planning nak pegi bangkok lepas raya nie... maybe weekday sebab nak avoid ramai orang ..renyah ..

My itineraries ..

Naik train alor setar ke hat yai .. lepak semalam kat hat yai .. nak pegi massage ..diorang cakap murah gila .. mau aku bantai 4 jam massage .. hahaha

Pastu naik train ke bangkok .. budget dalam 3 hari 2 malam jer kat bangkok ... x tau nak pegi mana lagi .. gua lebih kepada sight seeing .. usha2 tempat orang .. wat wat siam x berminat nak visit (ponin kepala masuk tempat2 gitu) .. n a little shopping, org cakap design shirt kat bangkok uptrend n lawa2 .. then balik dr bangkok ke kl naik air asia ..

agak2 korang bope RM aku kena spend ..

tiket train ?
makan ?
hotel/motel ?
shopping ?
Rumah rumah ayam ..? hahaha .. xder la saje je ..

Agak2 berapa ek nak spend ..mohon kaki lancong dan lencong serta backpacker bagi guide pada adik beginner yang baru nak start buat solo backpacking/pengembaraan ..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 10:39 PM | Show all posts
norim posted on 10-6-2013 07:35 PM
Mijot bila nak pi? Akak memang teringin nak tgk keretapi yg lalu yg pasar tu, selain floating mark ...

bulan 9 kak masa cuti mesia.
13-18 sept.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2013 11:50 AM | Show all posts
midori888 posted on 10-6-2013 11:18 AM
wan.....i tak pnh stay kat tune hotel bangkok....

haritu i stay kat hotel nie....1 mins walk  ...

ooo ok2, TQ midori. nanti i tgk hotel lain.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044919s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list