Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
130898
View
1451
Reply

All About Bangkok & Central Thailand - Part 3

[Copy link]

Author: transporter    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 10-8-2017 04:36 PM | Show all posts
Keenah replied at 7-8-2017 02:40 PM
baca blog semua kata hua hin panas..alamak iols dah la puteri lilin ni...

memang panas uolz,bersedialah
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 07:22 PM | Show all posts
Wow, mcm best jer trip ke Bangkok.....

Nak tanya pada kaki Bangkokers sekalian, Hotel Baiyoke Sky tu ok x?? area Pratunam...nak cari makanan halal, transportation, kebolehcapaian ke tmpt2 menarik utk sightseing n syopink etc??
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2017 04:19 PM | Show all posts
axl_bach replied at 10-8-2017 07:22 PM
Wow, mcm best jer trip ke Bangkok.....

Nak tanya pada kaki Bangkokers sekalian, Hotel Baiyoke Sky ...

saya stay baiyoke hari tu bwh hotel ada pasar jual2 bajupagi2 dah buka ,malam byk juga yg tutup dah.

Area pasar bawah hotel baiyoke ada 1 restoran halal saya jumpe


"jalan terus boleh ke Platinum Mall",Platinum Mall tutup awal.

pukul 8 rasa nya
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2017 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
tintin22 replied at 11-8-2017 04:19 PM
saya stay baiyoke hari tu bwh hotel ada pasar jual2 bajupagi2 dah buka ,malam byk juga yg tutup da ...

Ok x hotel Baiyoke tu??  Tgk dlm gmbr mcm best..... aku xder lah nk sighseeing sgt,  lebih kpd nk lepat hotel sambil tgk permandangan bangkok jer.....
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2017 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
tintin22 replied at 11-8-2017 04:19 PM
saya stay baiyoke hari tu bwh hotel ada pasar jual2 bajupagi2 dah buka ,malam byk juga yg tutup da ...

Ok x hotel Baiyoke tu??  Tgk dlm gmbr mcm best..... aku xder lah nk sighseeing sgt,  lebih kpd nk lepat hotel sambil tgk permandangan bangkok jer.....
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2017 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
tintin22 replied at 11-8-2017 04:19 PM
saya stay baiyoke hari tu bwh hotel ada pasar jual2 bajupagi2 dah buka ,malam byk juga yg tutup da ...

Ok x hotel Baiyoke tu??  Tgk dlm gmbr mcm best..... aku xder lah nk sighseeing sgt,  lebih kpd nk lepat hotel sambil tgk permandangan bangkok jer.....
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2017 11:50 PM From the mobile phone | Show all posts
axl_bach replied at 11-8-2017 09:04 PM
Ok x hotel Baiyoke tu??  Tgk dlm gmbr mcm best..... aku xder lah nk sighseeing sgt,  lebih kpd nk  ...

Kalau lepak hotel mmg ok sgt baiyoke
Kedai serbaneka family mart ada kat lobby hotel,halal room service pom ada
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2017 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
tina^^ replied at 25-4-2017 10:57 AM
Halloooo

Baru balik dr bkk....best!!!! Nak repeat paper balik...

Tina movylodge hostel tu xde room yg xshare toilet ke. Haha hostel dh cantik dah
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2017 08:47 AM | Show all posts
tintin22 replied at 10-8-2017 04:36 PM
memang panas uolz,bersedialah

kena bertempek2 la pakai sunblock ni nanti...


Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 11:53 AM | Show all posts
Keenah replied at 13-8-2017 08:47 AM
kena bertempek2 la pakai sunblock ni nanti...

betul oulz hehe
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 02:59 PM | Show all posts
Hai sekalian, I plan nak berlancong dgn keluarga I ke Bangkok akhir tahun ini. dengar org kata akhir tahun bangkok tak begitu panas, betul ke? ada sesiapa pernah pergi akhir tahun tak? boleh mintak opinion?
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 11:33 AM | Show all posts
Saya nak pegi 16-19 sept ni, tapi hapah apa pun tak tau lagi baru dan jeling2..bz ssangat....
ni coba2 gak scroll tengok yang mana penting ...

ce ajo camana nak tempek gambo kat sini.....nak gak share2 tempat2 kita pegi..
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 02:15 PM | Show all posts
Edited by wck7-2011 at 10-9-2017 02:17 PM
ainunaina replied at 8-9-2017 11:33 AM
Saya nak pegi 16-19 sept ni, tapi hapah apa pun tak tau lagi baru dan jeling2..bz ssangat....
ni co ...

last year bulan April pi bangkok ni khusus utk shopping je. actually very easy.
what i do is click at image and select images Click an image to insert it into the content.
thats all
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 10:20 AM | Show all posts
wck7-2011 replied at 10-9-2017 02:15 PM
last year bulan April pi bangkok ni khusus utk shopping je. actually very easy.
what i do is clic ...

Sapa pernah duduk di patra boutique hotel paratunam...ok tak..

la ni panas sangat kat sanun...risau plk....kang balik jadi dayang senandung pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 01:58 PM | Show all posts
ainunaina replied at 12-9-2017 10:20 AM
Sapa pernah duduk di patra boutique hotel paratunam...ok tak..

la ni panas sangat kat sanun...r ...

kak Lina..Saya ke Bangkok 15Sep-18Sep,,Tinggal di Arnoma Grand Hotel..mai lah join



Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 10:45 AM | Show all posts
Nak tumpang tanya....kat mana nak dapatkan winter coat atau lain2 pakaian panas.
ada siapa2 yang boleh bagi suggestion..

tq
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 12:02 PM | Show all posts
bie_2005 replied at 12-4-2017 05:56 AM
Tumpang tanya..gune grabcar/uber okay je kan kalau nak jalan2 area bangkok ni? Tak plan nk naik lrt  ...

Hehehe...boleh akak bayangkan la macamana korang jalan menonong tekejut beruk...
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 02:17 PM | Show all posts
Edited by wck7-2011 at 15-9-2017 02:20 PM
ainunaina replied at 15-9-2017 12:02 PM
Hehehe...boleh akak bayangkan la macamana korang jalan menonong tekejut beruk...

lebih senang naik teksi  je the  only problem most of them they don't know simple english.

Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2017 09:54 AM | Show all posts
Baru balik dari BKK semalam. cuaca alhamdulillah sepanjang di sana mendung, sesekali hujan rintik2.

4d3n memang tak sempat ke mana2 sgt..next time pegi lagi kena duduk kurang2 4 malam boleh cover banyak tempat.

kepada yang nak pegi tu elok duduk di aera Pratunam market...banyak hotel dari yang murah hingga yang 3 bintang. senang..penat shopping boleh balik tidur kejap...keluar lagi sampai malam tengok night market.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2017 02:07 PM | Show all posts
sorry tak beklok,mcm mana nak beli tiket tren hatyai bangkok.
tanpa guna internet,sebab xde CC.
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2017 08:58 AM | Show all posts
Nak pergi bangkok jgn lupa makan dkt yana tomyam @mbkmall sedapp
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2017 03:05 PM | Show all posts
kalau pergi bangkok weekend dua hari satu malam ok tak?

sighseeing mcm x sempat kot..

shopping kt pratunam sampeng line mbk tu sempa tker?
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2017 06:22 PM | Show all posts
frin replied at 29-9-2017 08:58 AM
Nak pergi bangkok jgn lupa makan dkt yana tomyam @mbkmall sedapp

quite expensive...we have lunch there

Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2017 06:22 PM | Show all posts
miss_whoda replied at 4-10-2017 03:05 PM
kalau pergi bangkok weekend dua hari satu malam ok tak?

sighseeing mcm x sempat kot..

sempat kot...but rush le...

Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2017 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
me flight 18 - 20 ni , boleh x otai disini tlg me psl itinerary , tmpt nk shopping n skit sight seeing yg berbaloi .... me dh bace all but still need pencerahan skit , tulunnn tqqq
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052302s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list