Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
170412
View
1663
Reply

All About Bangkok & Central Thailand - Part 3

[Copy link]

Author: transporter       Show all posts   Read mode

Post time 12-6-2013 09:50 AM | Show all posts
bottombikini posted on 12-6-2013 09:33 AM
macam best je kowang gi naik train...tingin gak tapi aku ni jenis cepat bosan. sedangkan flight yg 2 ...

kan? aku pun jenis yang cepat panas bontot. tapi macam best je baca pengalaman yang dah pegi by train ni. makan masa 2 hari jugak la nak sampai ke bkk kalau dari kl.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2013 10:09 AM | Show all posts
itik_kuning posted on 12-6-2013 09:50 AM
kan? aku pun jenis yang cepat panas bontot. tapi macam best je baca pengalaman yang dah pegi by tr ...


satu hari yg ceria nanti bole try gak la naik tren dari KL/hatyai to BKK ..tapi balik confirm kena naik flight
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2013 10:10 AM | Show all posts
eufonius posted on 12-6-2013 06:36 AM
Rasa nk terjah Bangkok akhir bulan nie tp Air Asia dh mahal, fee sama mcm Premium Airlines. Train pu ...

dah check Lufthansa or Royal Jordan? kekadang murah jugaks
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2013 10:12 AM | Show all posts
itik_kuning posted on 12-6-2013 09:50 AM
kan? aku pun jenis yang cepat panas bontot. tapi macam best je baca pengalaman yang dah pegi by tr ...

panas bontot satu hal. nk membuang dalam train tu rasa mcm x tergamak wei. pepaham jelah public toilet mcm mana. Aku pnah nk terkucil mse naik Train KL-JB. azab weiiii toilet diorang. huwaaaaaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2013 10:22 AM | Show all posts
cHuebie posted on 12-6-2013 10:12 AM
panas bontot satu hal. nk membuang dalam train tu rasa mcm x tergamak wei. pepaham jelah public to ...

kan? itu yang buat terpikir 3, 4 kali tuh
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2013 10:36 AM | Show all posts
itik_kuning posted on 12-6-2013 10:22 AM
kan? itu yang buat terpikir 3, 4 kali tuh

jadi, bertabah je lah naik flight. hewhewhewhew tapi aku memang respect orang yang boleh naik Train cross country ni wei. sebab aku tak mampu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2013 11:58 AM | Show all posts
wanfazlina posted on 11-6-2013 12:27 PM
TQ midori888. Kt website hotel tu pun ada special rate utk online booking, murah gak.

Ni ada  ...


hi fazlina....i dont know bout sampeng market....i tak pnh gi situ lagi.....
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2013 12:00 PM | Show all posts
mijot posted on 11-6-2013 07:09 PM
tiket tren harga dlm 100-110 ikut katil atas atau bawah.
tempoh perjalanan 23-24jam.


mijot....i haritu tak bawa turun pun beg baju....just hand bag jer......
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2013 12:03 PM | Show all posts
bottombikini posted on 12-6-2013 09:33 AM
macam best je kowang gi naik train...tingin gak tapi aku ni jenis cepat bosan. sedangkan flight yg 2 ...


naik tren, kalu tren stop at station, u bole turun kejap...beli apa2 ker...pastu lam train ada org naik jual2 barang...which is interesting gak...esp brg2 yg dijual tu lah....also leh tgk pemandangan yg cantik sepanjang perjalanan....kg2 org.....umah2 org....
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2013 12:05 PM | Show all posts
cHuebie posted on 12-6-2013 10:12 AM
panas bontot satu hal. nk membuang dalam train tu rasa mcm x tergamak wei. pepaham jelah public to ...


i naik train dari butterworth ke bangkok haritu toilet dia bersih jer.....
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2013 12:11 PM | Show all posts
itik_kuning posted on 12-6-2013 09:50 AM
kan? aku pun jenis yang cepat panas bontot. tapi macam best je baca pengalaman yang dah pegi by tr ...


itik....for me taking train is for relaxing trip....no rush2....i can read a book....or just enjoy d view....also leh tgk org jual mcm2 benda lam train after we reach thailand...also peluang to ride on train track yg agak teruk start dari border thai....which is priceless experience to me.......
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2013 12:14 PM | Show all posts
midori888 posted on 12-6-2013 12:11 PM
itik....for me taking train is for relaxing trip....no rush2....i can read a book....or just enj ...

ya tu betul, tapi for me hanya untuk orang yang penyabar macam u. me jenis yang a bit aggresive so, tak boleh duduk lama2 kat satu tempat. cepat boring.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2013 12:16 PM | Show all posts
itik_kuning posted on 12-6-2013 12:14 PM
ya tu betul, tapi for me hanya untuk orang yang penyabar macam u. me jenis yang a bit aggresive so ...


i bukan penyabar pun........but some trips i made, i want to relax...bukan rush sana rush sini...sometimes just nak chill out gitu...
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2013 12:54 PM | Show all posts
Lufthansa dan RJ rate murah dr MAS...ehh, kalo train, naik dr mana better? KL Sentral - Hatyai - Bangkok@ KL -Sentral Butterworth - Bangkok?

ade check dgn ktm, butterworth - bangkok kul 2 ptg@2.30 ptg. satu train je dan jenis sleepers train, dr hatyai pulak ade 3@4 train ke bangkok tp bukan sleepers train. time dr kul 2.00 ptg smp kul 6.00 ptg ade train. Sp penah naik dan yg mana lg baguss/selesa?
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2013 01:11 PM | Show all posts
eufonius posted on 12-6-2013 12:54 PM
Lufthansa dan RJ rate murah dr MAS...ehh, kalo train, naik dr mana better? KL Sentral - Hatyai - Ban ...

Dari butterworth tu tak pernah cuba, tahun lepas naik train dari Hatyai ke Bangkok. Dapt last sleeper train pkl 6.30 pm. OK je dan yang bleh dipuji tandasnya bersih. Cuma yg tak tahan jadi  mabuk laut gitu. Trainnnya pun tak laju sangat dan last sampai sepatutnya pukul 10 pagi terlajak sampai pkl 11 am. Pastikan bawak 3 in 1 sendiri & makanan sendiri sebab tak halal. Air panas boleh beli kat kantin dia.

Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2013 03:58 PM | Show all posts
midori888 posted on 12-6-2013 12:00 PM
mijot....i haritu tak bawa turun pun beg baju....just hand bag jer......

i kena sbb masuk mesia kot.
kastam nak cek sama ada bawa buah mangga ke tak.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2013 04:15 PM | Show all posts
eufonius posted on 12-6-2013 12:54 PM
Lufthansa dan RJ rate murah dr MAS...ehh, kalo train, naik dr mana better? KL Sentral - Hatyai - Ban ...


hi eufonius.....i pnh naik yg dari butterworth tu.....toilet bersih, air panas free, leh gi amik sendiri.....bawalah 3 in 1 drinks tu.....after Padang besar, nanti ada org tanya if u nak makan...tapi tak halal dan mahal...better beli dari org yg jual2 atas train.....ada jual fruits jugak....dlm kul 7-8 camtu diorg akan tukar tempat duduk jadi katil.....katil atas kecik skit dari bawah....if u are 160cm weight 50kg like me, no problem lah....just ngam2 gitu.....after padang besar, train track teruk skit....but i haritu manage to tido ngan nyenyaknyer........hehe......safety wise, memang safe lah....ada 2 gerabak jer.....tetiap gerabak ada pegawai tren jaga......
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2013 12:54 AM | Show all posts
@tsukushi  

Terima kasih sbb bgtau yg xhalal tu. Kalo naik serbu je, mmg kami kelaparang la nnt.

@midori888

Yeke..igtkan bukan jenis sleepers train. ade aircond dlm gerabak?
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2013 07:44 AM | Show all posts
eufonius posted on 13-6-2013 12:54 AM
@tsukushi  

Terima kasih sbb bgtau yg xhalal tu. Kalo naik serbu je, mmg kami kelaparang la nnt.
...


yup, jenis sleepers...siang seat jer, malam diorg tukarkan seat tu jadi katil.........yup, aircond train..........

bawalah bekal makanan supaya tak lapar lam train nanti.........
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2013 10:16 AM | Show all posts
kalo taknak lama sangat naik train, cuba je trip Bangkok ke Kanchanaburi....n visit Bridge of River Kwai tu....berbaloi ....nak lagi pendek pergi je ke Ayutthaya.....kalo naik train malam tak terasa apa sangat mcm aku pernah naik dari Bangkok ke Nong Khai, mula lepas magrib sampai sempadan Thai-Lao esok paginya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083980s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list