Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
127818
View
1414
Reply

All About Bangkok & Central Thailand - Part 3

[Copy link]

Author: transporter       Show all posts   Read mode

Post time 14-6-2013 09:05 AM | Show all posts
cmf_GAIA posted on 13-6-2013 11:28 PM
waahh....dasat tu, tak tau lak ada ramai leh cakap Indon...dulu masa sesat kat dalam kampung pingg ...

Mmg dasat. Yg kat Platinum Mall jual baju pun blh ckp Indon. hehehehehe!! Walaupun ada bahasa Indon tak begitu sama tp at least ada bunyi Melayu. Di Pattaya pun sama. Gerai2 yg jual baju2/souvenir bagai di tepi pantai pun reti ckp indon.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2013 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Peterpan17 posted on 14-6-2013 09:05 AM
Mmg dasat. Yg kat Platinum Mall jual baju pun blh ckp Indon. hehehehehe!! Walaupun ada bahasa Indo ...

Agaknya nmg ramai torist indon kot. Kat jakarta filem2 thai mmg meletop, sana byk masuk film thai yg bukan film seram semata. Siap ada group fans thai film lagi. Agaknya faktor tu kot yg buat ramai gi bangkok?
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2013 09:51 AM | Show all posts
cmf_GAIA posted on 14-6-2013 09:47 AM
Agaknya nmg ramai torist indon kot. Kat jakarta filem2 thai mmg meletop, sana byk masuk film thai  ...

Mmg betul. Aku tanya2 dgn driver, tanya2 dgn budak2 hotel itulah jawaban durang. Kat mana2 tmpt aku pergi, tourist indon pun ramai.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2013 10:23 AM | Show all posts
mijot posted on 12-6-2013 03:58 PM
i kena sbb masuk mesia kot.
kastam nak cek sama ada bawa buah mangga ke tak.

buah mangga memang tak lepas masuk mesia ek?

biasa kalo gi sana..ari2 most of time dok mentekedarah mangga muda dia..sedap gile makan dgn cicah dia tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2013 11:51 AM | Show all posts
cHuebie posted on 13-6-2013 05:33 PM
naik public transport je. sebab senang. ni kite bagi link Blog klau nk refer. tp kite pgi tempat s ...

ohh....tima kaseh ye...nnt sy jenguk blog tu

Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2013 11:55 AM | Show all posts
bottombikini posted on 14-6-2013 10:23 AM
buah mangga memang tak lepas masuk mesia ek?

biasa kalo gi sana..ari2 most of time dok menteke ...

Buah mangga tak blh msk Malaysia. Even buah mangga dr Sabah pun tak blh msk. Bila ko smp KLIA/LCCT ko tgk senarai brg2 yg tak dibenarkan msk dlm Malaysia. Ada setengah brg dr Sabah/Sarawak pun tak blh msk Semenanjung mcm daging payau/rusa. Aku pernah kena tahan kat KLIA imigresen psl bawa daging payau dr Sabah. Kwn aku dr KL ni beriya iya suruh aku bawa. Aku kata tak blh dia mati2 kata blh. Sudahnya aku yg kena tahan. Hawau betul punya budak.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2013 12:37 PM | Show all posts
Peterpan17 posted on 14-6-2013 11:55 AM
Buah mangga tak blh msk Malaysia. Even buah mangga dr Sabah pun tak blh msk. Bila ko smp KLIA/LCCT ...

lor yeke mangga tak boleh masuk? kalau yang jenis pauh siam jual kat pasar tu macam mana?
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2013 02:39 PM | Show all posts
Peterpan17 posted on 14-6-2013 11:55 AM
Buah mangga tak blh msk Malaysia. Even buah mangga dr Sabah pun tak blh msk. Bila ko smp KLIA/LCCT ...

aritu, masa balik dr Bandung..aku cilok 10kg harumanis via LCCT..murah beb RM2.40/kg kt sana, harum jer bau beg..
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2013 02:43 PM | Show all posts
itik_kuning posted on 14-6-2013 12:37 PM
lor yeke mangga tak boleh masuk? kalau yang jenis pauh siam jual kat pasar tu macam mana?

yes, mmg strictly tkleh bawak masuk..klu tk kena scan lepas lah..klu kena scan, nasib laa kena rampas..
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2013 02:44 PM | Show all posts
kerek_lager posted on 14-6-2013 02:43 PM
yes, mmg strictly tkleh bawak masuk..klu tk kena scan lepas lah..klu kena scan, nasib laa kena ram ...

kalau macam tu, makan kenyang2 kat sana. bawak masuk yang dah selamat kat dalam perut
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2013 02:49 PM | Show all posts
itik,
boleh jer cilok2 masuk tp pandai2 laa separate dlm beg baju...atas nasib jgak sebenarnya cuma jgn bg depa nmpak sgt yg kite nie ada bawak balik buah2an..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-6-2013 03:27 PM | Show all posts
Peterpan17 posted on 14-6-2013 11:55 AM
Buah mangga tak blh msk Malaysia. Even buah mangga dr Sabah pun tak blh msk. Bila ko smp KLIA/LCCT ...

Aiya ..... sy tak tau. Ari tu bawa balik 4kg mangga & satu plastic laichee bubuh di beg hand carry.  Kena scan di Don Muang ..... dia org diam aje.
Kat LCCT, pak kastam lambai suruh kuar. Beg pun tak kena check. Nasib baik lepas.



Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2013 03:28 PM | Show all posts
itik_kuning posted on 14-6-2013 02:44 PM
kalau macam tu, makan kenyang2 kat sana. bawak masuk yang dah selamat kat dalam perut

itu pasal kalo gi sana ari2 kedarah mangga... sampai saat nak departure pun kat epot aku dok nyap2 mangga..tapau siap2 tuk makan kat epot
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2013 03:29 PM | Show all posts
kerek_lager posted on 14-6-2013 02:39 PM
aritu, masa balik dr Bandung..aku cilok 10kg harumanis via LCCT..murah beb RM2.40/kg kt sana, ...

ha'ah aku penah gak bawa balik buah pisang kaki masa balik dari bali..tapi sekilo je la
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2013 03:31 PM | Show all posts
transporter posted on 14-6-2013 03:27 PM
Aiya ..... sy tak tau. Ari tu bawa balik 4kg mangga & satu plastic laichee bubuh di beg hand carry ...

adehhh..camne ni dah berbelah bagi lak..

nak beli ke tak nak beli ke tak nak beli ke tak
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2013 03:44 PM | Show all posts
bottombikini posted on 14-6-2013 03:31 PM
adehhh..camne ni  dah berbelah bagi lak..

nak beli ke tak nak beli ke tak nak beli ke tak

klu aku, aku beli jer..buah2 kt bangkok bapak sedap & besor2...rugi klu tk wat balik, mangga..laici, buah nona..adoyaiiidan satu lg buah berangan..wajib beli & bawak balik msia, leh kunyah2 dlm flight..siap2 kopek sebelom fly, sekali tu ngan petai pun aku beli & wat balik Last edited by kerek_lager on 14-6-2013 03:56 PM

Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2013 04:24 PM | Show all posts
kerek_lager posted on 14-6-2013 03:44 PM
klu aku, aku beli jer..buah2 kt bangkok bapak sedap & besor2...rugi klu tk wat balik, mangga..laic ...


okayyy..alang2 dapat 30kg baggage fee kan...

tapi kan..nak letak buah tu dalam luggage ke dalam beg hand carry?
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2013 05:01 PM | Show all posts
kerek_lager posted on 14-6-2013 03:44 PM
klu aku, aku beli jer..buah2 kt bangkok bapak sedap & besor2...rugi klu tk wat balik, mangga..laic ...

haah. bebuah kat bangkok mmg meletops. Lagi satu jus oren yang jual tepi jalan. homai. sodapnyaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2013 05:40 PM | Show all posts
porumer2 sekalian, doakan iols selamat pergi dan pulang ye. dah siap print google map nih. harap2 dapat survive dengan jalan kaki n naik bts je
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2013 05:57 PM | Show all posts
itik_kuning posted on 14-6-2013 05:40 PM
porumer2 sekalian, doakan iols selamat pergi dan pulang ye. dah siap print google map nih. harap2 da ...

selamat pergi dan balik. dont worry,xkan sesat punya kat Bangkok.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2013 06:34 PM | Show all posts
itik_kuning posted on 14-6-2013 05:40 PM
porumer2 sekalian, doakan iols selamat pergi dan pulang ye. dah siap print google map nih. harap2 da ...

nanti dah balik bg tahu lah itinery eh...boleh jadi panduan...have fun tq
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-6-2013 07:49 PM | Show all posts
itik_kuning posted on 14-6-2013 05:40 PM
porumer2 sekalian, doakan iols selamat pergi dan pulang ye. dah siap print google map nih. harap2 da ...

Selamat pegi & pulang. Kawal diri di Sampeng

Di departure hall Don Muang sebelah kanan sekali almost to the end selepas escalator ada bilik solat. Amat bersih.



Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2013 09:27 PM | Show all posts
bottombikini posted on 14-6-2013 04:24 PM
okayyy..alang2 dapat 30kg baggage fee kan...

tapi kan..nak letak buah tu dalam luggage ke dal ...

sebaiknya letak dlm luggage, selit2 kt celah2 baju...hand carry tk berapa nak safe sbb aritu aku gi jakarta bawak balik buah salak (hand carry), alih2 masa scan beg before boarding tu pak kastam suh kuarkn..katanya salak tkleh hand carry masuk cabin sbb buah berbau, aikkk pelik sungguh aku psl apa lak buah salak berbau...selama nie lps jerrugi 2kg salak aku
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2013 09:34 PM | Show all posts
cHuebie posted on 14-6-2013 05:01 PM
haah. bebuah kat bangkok mmg meletops. Lagi satu jus oren yang jual tepi jalan. homai. sodapnyaaaa ...

wahhh, besttt besttttt...turn aku bulan sept nie, selalu klu aku turun thailand nie aku suka beli buah nona...




Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2013 10:24 PM | Show all posts
kerek_lager posted on 14-6-2013 02:39 PM
aritu, masa balik dr Bandung..aku cilok 10kg harumanis via LCCT..murah beb RM2.40/kg kt sana, ...

LCCT durang cincai sikit tp klu kena kat KLIA, haru beb.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050479s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list