Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
170465
View
1664
Reply

All About Bangkok & Central Thailand - Part 3

[Copy link]

Author: transporter       Show all posts   Read mode

Post time 9-10-2016 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
im_comey replied at 25-7-2016 01:31 PM
Assalam.

Lama dah tak masuk CARI lagi2 nak discuss dlm thread ni sbb lama tak berjalan gak.

Sunflower ni bln 2 ada lg x
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2016 02:20 PM | Show all posts
ejans replied at 9-10-2016 12:12 AM
Sunflower ni bln 2 ada lg x

rasanye bulan 11 sampai bulan 1. klu bulan 2 mungkin dah kurang kut

Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2016 03:20 PM | Show all posts
Sejak King Thailand mangkat ni, camana ye tourism kat Thailand? Camana tahap berkabung kat sana? Siapa2 ada melancong ke sana share la info.

Disember ni InsyaAllah nak ke sana.
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2016 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Mintak pendapat kwn2 kt sini...bln 12 nanti sy akan transit kt bkk -Suvarnabhumi ni 16 jam. Smpi dlm 1645, next flight blk kl esok pg 835. So, ingat nk book hotel dan kalau boleh nk jugak jalan2 kt bkk ni..

Mslhnya tk tau nk book hotel area mana..yg penting tak jauh dr airport sbb awal2 pagi nk kene pegi sana. Stakat yg dh survey ada hotel yg bg free airport shuttle, tp reliable tak...senang ke kalau nk naik tren kt sana?

TIA..
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2016 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Hi semua, first time nak g bangkok ni...lagi 11 days to go..macam mana bangkok time berkabung ni? Share skit
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2016 11:27 AM | Show all posts
sy baru je booking tiket pegi taun depan bulan 1
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2016 02:58 PM | Show all posts
Audetom replied at 28-10-2016 02:36 PM
Mintak pendapat kwn2 kt sini...bln 12 nanti sy akan transit kt bkk -Suvarnabhumi ni 16 jam. Smpi dlm ...

Salam Audetom...kalau nak senang dapat train untuk ke Suvarnabhumi Airport untuk besok paginya,
elok lah cari hotel/hostel kat jalan phetchaburi, pratunam or jalan phayathai. Hotel/hostel pun murah2
area ni...harap dapat membantu!
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam, Baru balik Dari bangkoksemalam..cuaca agak Panas sejak sabtu.lepas..overall, bangkok mmg best, rasa nak stay lama je lagi, tapi kewangan tak mengizinkan hahaha.
Pengangkutan utama kami ialah Bts, beli 1 day pass .kami tgk map then  jalan2. Kami stay Kat Sam' Lodge, dekat Terminal 21 berhmpiran Bts stesen Asok.
Tempat2 yg kami sempat pergi:
Asiatique, chatucak, pat pong night market, mbk, terminal 21, Wat Arun, silom complex
Breakfast Dan dinner area masjid darul Aman
Last night dinner Kat Usman Thai.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2016 01:08 PM | Show all posts
LadyDaf78 replied at 16-11-2016 12:09 PM
Salam, Baru balik Dari bangkoksemalam..cuaca agak Panas sejak sabtu.lepas..overall, bangkok mmg best ...

slm.. leh share kos overal berapa

ingat nak try g disember ni.. insyaAllah
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2016 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
mizzacu replied at 19-11-2016 01:08 PM
slm.. leh share kos overal berapa

ingat nak try g disember ni.. insyaAllah

Wsalam...
Hotel + transport + makan + belanja skit2= 10400 baht dalam rm1300

Tiket flight agak mahal sebab beli 2 weeks before nak pergi dalam rm650 for 2

Total for 2 lebih kurang +-rm2000
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2016 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
kakzee replied at 14-11-2016 02:58 PM
Salam Audetom...kalau nak senang dapat train untuk ke Suvarnabhumi Airport untuk besok paginya,
e ...

Mekaseh kakzee...

Kalau sy smpai ptg tu, then nk jln2 area Bangkok, mana erk blh pegi... Makan2, jalan2 cuci mata.. Since ada dlm 16 jam je kt situ..
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2016 03:31 PM | Show all posts
Audetom replied at 20-11-2016 09:08 PM
Mekaseh kakzee...

Kalau sy smpai ptg tu, then nk jln2 area Bangkok, mana erk blh pegi... Makan2 ...

Kalau stay area yg akak suggest tu, boleh jer jalan kaki kalau nak ke Platinum Mall dan Pratunam.
Kalau nak cari kedai makan halal, boleh cari di tepi jalan dekat2 station Phayathai, sebelah 7E kalau tak salah.
Kena cross jalan. Kalau jalan ke depan ke arah Rachathewi station, kat junction, atas nampak flyover, turn left ( ini jalan Petchaburi )
akan jumpa kedai makan Farida Fatonee dan Madina. Lepas makan, boleh cross jalan ke Rachathewi station ke MBK, Siam Discovery,
Siam Centre dan Siam Paragon. Kat MBK ada Yana Restoran. Malam boleh pegi Asiatique dari MBK naik train smp Station SaphanTaksin.
Then, jalan ke jetty ambil free bot ke Asiatique. Balik nanti ikut cara sama smp hotel. Harap dapat membantu....
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2016 03:56 PM | Show all posts
aku_spek replied at 11-8-2016 11:50 AM
baru 1st time masuk umah BKK.

Ada sapa2 pernah ke BKK guna kereta sendiri? perjalanan dari bukit  ...

RARE betul idea ni

nanti boleh la kongsikan pengalaman ke sana ye..

btw ( sibuk nak bertanya )
apa plan jalan ( laluan & route ) nak ke sana..?

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2016 12:52 AM From the mobile phone | Show all posts
kakzee replied at 23-11-2016 03:31 PM
Kalau stay area yg akak suggest tu, boleh jer jalan kaki kalau nak ke Platinum Mall dan Pratunam.
...

Mekaseh kakzee...

Mmg sgt2 membantu..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2016 12:40 PM | Show all posts
Audetom replied at 24-11-2016 12:52 AM
Mekaseh kakzee...

Mmg sgt2 membantu..

Sama-sama...enjoy your trip!!
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2016 11:21 PM | Show all posts
kakzee replied at 23-11-2016 03:31 PM
Kalau stay area yg akak suggest tu, boleh jer jalan kaki kalau nak ke Platinum Mall dan Pratunam.
...

Kak zee nk tanya pasal makanan halal tu,  kami dh booking kt Baiyoke Boutique hotel dekat area ratchapraprop tu tak de makanan halal Ye.. Mmg nk kena jln sampai Phaya Thai ye utk senang cari makanan halal? Dekat area pratunam market dgn night market Senang tak nk dpt makanan halal sb mmg igt nk round situ ja.. Sb tu booking hotel area tu.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2016 04:52 PM | Show all posts
Mafilee, kalau tak salah akak, area tu ada jer kedai makan Arab or Pakistan...
Kat Pratunam Mall or Platinum Mall kat foodcourt dia ada stall jual makanan halal.
Tapi, kalau boleh tapau dan makan kat situ. Sebab,  kalau tidak dia guna pinggan
mangkok yang sama untuk semua gerai2 kat situ...faham tak maksud akak?
Kat seberang jalan, kat tepi lorong, betul2 tepi jalan, kat kedai kasut kalau tak salah lah,
ada orang jual ayam goreng panas2 dengan pulut.
Harap dapat cari lah...   
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2016 11:30 AM | Show all posts
LadyDaf78 replied at 16-11-2016 12:09 PM
Salam, Baru balik Dari bangkoksemalam..cuaca agak Panas sejak sabtu.lepas..overall, bangkok mmg best ...

Sam's Lodge okay tak? Bilik and toilet ok? Ada lift kan?

TQ!
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2016 11:34 AM | Show all posts
mafilee replied at 27-11-2016 11:21 PM
Kak zee nk tanya pasal makanan halal tu,  kami dh booking kt Baiyoke Boutique hotel dekat area rat ...

Duduk baiyoke  boutique bulan lepas. Betul sebelah hotel ada kedai Indian halal. Sedap gak food dia. Kuar pintu, belah kanan.  Rega biasa2 aje...around 170 to 200 baht for a plate of nasi beriani, kalo tak silap...

Lps tu kat pasar malam luar tu...jalan sket ke depan ada byk gak kedai halal...cari ajelah...nanti ada je yg memberi biz card sbb ngk kita pakai tudung...
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2016 10:54 PM | Show all posts
kakzee replied at 28-11-2016 04:52 PM
Mafilee, kalau tak salah akak, area tu ada jer kedai makan Arab or Pakistan...
Kat Pratunam Mall or ...

Alright kak zee.. Tq so much for the info.. Betul juga ckp kak zee klu mkn kt food court kena bungkus la gamaknya..

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
1.475973s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list