Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
171720
View
1677
Reply

All About Bangkok & Central Thailand - Part 3

[Copy link]

Author: transporter       Show all posts   Read mode

Post time 7-8-2019 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
cintapdyg1 replied at 7-8-2019 03:18 AM
Jauh ok..day trip x berbaloi..at least stay 1night.
Cari direct flight dr bangkok k Phitsanuluk ...

dah tak boleh buat apa.. plan last minit.. semua dh booking.. ikutkn memang nak stay 1 mlm tapi tak cukup masa
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 12:30 PM | Show all posts
haz replied at 30-5-2019 03:06 PM
salam..nak bertanya abg2/kakak2/adik2 semua
saya pun nak pegi sana bulan 7 ni, baru je ...

hi..you bleh amek bas kt luar airport tu ke bts mo chit dr situ naik je train ke bangkok city.. or bleh naik grab ke mo chit tu.. tu yg i tau lah hehe
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 03:46 PM | Show all posts
SooAh replied at 15-8-2019 12:30 PM
hi..you bleh amek bas kt luar airport tu ke bts mo chit dr situ naik je train ke bangkok city.. or ...

Thanks for that info ye... I dah balik pun, pegi aritu end of July, boleh guna this infor for next trip
In the end, me & my friend booked transport from Klook, malas nak pikir byk2 sbbb it was our 1st time there..
RM88 from the Don Mueang Airport to Ratchaprarop. Hotel booked from booking.com - S2S Boutique Hotel, RM310 for 3 nights.
Only 5 mins walk to Ratchaprarop Airport Rail Link and 10 - 15 mins walk to Phaya Thai BTS Station.
Beli BTS daily pass for 140 Baht, guna laa dari pagi sampai tgh mlm unlimited rides.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 04:26 PM | Show all posts
haz replied at 15-8-2019 03:46 PM
Thanks for that info ye... I dah balik pun, pegi aritu end of July, boleh guna this infor for next ...

macam lebih kurang je masa kita pegi.
kami pun pegi hujung julai...25-28 Julai.
sebab kami ramai...9orang...dari airport ambik grab (van)
disebabkan hujan petang tu rasa bercinta nak sampai hotel.
actually saya pun booking S2 boutique tu tapi cancel dan ambik Khurana Inn
siang malam ada pasar depan hotel
jalan kaki ke Platinum Mall


Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2019 10:26 AM | Show all posts
dee556 replied at 15-8-2019 04:26 PM
macam lebih kurang je masa kita pegi.
kami pun pegi hujung julai...25-28 Julai.
sebab kami ramai ...

Eh same date laa kita pegi! And yes, ptg tu mmg hujan tapi kitorg sampai sana dlm pukul 2..kul 3 gitu dah sampai hotel..Ptg tu redah hujan berjalan pegi pratunam market, cari makan bagai..
Nasib baik hotel ada provide payung.. 7-11 lak dekat ngan hotel, memborong susu pisang je kejenya hari2
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 03:05 PM | Show all posts
uolz pernah beli tiket kat Trip.com x?
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:31 PM | Show all posts
Hi all...

yeayyy...me going to bangkok this december ... family trip 15 pax including parents.. as such...rasanya nak kena sewa supir throughout the holidays  with one night in khao Yai.. anybody ada contact utk reliable van/minus to sewa besides klook? thanks
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2019 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
tintin22 replied at 9-10-2019 03:05 PM
uolz pernah beli tiket kat Trip.com x?

Trip.com pernah beli utk train tiket. Tapi bukan utk thai, kat kunming.

Pernah guna baolau.com utk tix bas Siemreap - bangkok. Lancar.
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2019 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada sesiapa pernah masuk udon thani utk red lotus lake tu ke? Tengah plan dari nongkhai masuk udon thani ni..tapi x sure cam ne.
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 10:19 AM | Show all posts
salam ...nk tanye....nk gi bangkok december bulan dpn ni.... mmg sgt last minit beli tiket ....

saya pegi 1 family 6 beranak....boleh rekemen tak any hotel yg ada family room ..sbb dok mencari2 ni, kalo book hotel 2 bilik cam takut tak dpt je connecting rooms...anak2 dah la stok penakut ....

atau any other recommended accom utk 6 org?

thanks korang....
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
dee556 replied at 31-7-2019 08:58 AM
alhamdulillah, berjaya dengan trip ke Bangkok walaupun cuma jalan ke shopping mall.
stay di Khura ...

Grabvan ni book dr apps Grabcar jgk ke?
Sy nk ke bangkok dec ni total 8 org. Tgh pkr cara bergerak selain train sbb sy bwk org tua skali plus ada ank2
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 02:28 PM | Show all posts
suesz replied at 7-11-2019 10:36 PM
Trip.com pernah beli utk train tiket. Tapi bukan utk thai, kat kunming.

Pernah guna baolau.com  ...

thank you
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 10:18 AM | Show all posts
nini_azmi replied at 12-11-2019 01:17 PM
Grabvan ni book dr apps Grabcar jgk ke?
Sy nk ke bangkok dec ni total 8 org. Tgh pkr cara bergera ...

guna apps Grab yang biasa tu.
tapi kita boleh pilih car atau van.
saya hari tu 10 orang dan memang guna van dari airport ke hotel.


Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 05:50 PM | Show all posts
nini_azmi replied at 12-11-2019 01:17 PM
Grabvan ni book dr apps Grabcar jgk ke?
Sy nk ke bangkok dec ni total 8 org. Tgh pkr cara bergera ...

hI. maybe u boleh book thru Klook airport transport tu. quite cheap juga.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2019 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Life from BKK, thanks uolz bg info Sampeng tu.
Memang best la cuci mata, cuci wallet sini.

Iolz berjalan sampai melecet kaki.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 12:53 AM | Show all posts
tintin22 replied at 25-11-2019 08:23 PM
Life from BKK, thanks uolz bg info Sampeng tu.
Memang best la cuci mata, cuci wallet sini.




Tintin... more tips pls.. minggu depan ai pulak ke sana ... apa lagi yg best? sewa supir tak? thanks...
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 11:16 AM | Show all posts
Edited by tintin22 at 28-11-2019 11:18 AM
inamess replied at 28-11-2019 12:53 AM
Tintin... more tips pls.. minggu depan ai pulak ke sana ... apa lagi yg best? sewa supir tak ...

You plan nak berjalan area mana?

I jalan naik BTS,MRT,bas merasa sekali coz kaki dah sakit dekat je rupanya dari Siam Paragon ke Platinum Mall.
Naik bas dari Siam Paragon ke Platinum Mall.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 12:24 PM | Show all posts
tintin22 replied at 28-11-2019 11:16 AM
You plan nak berjalan area mana?

I jalan naik BTS,MRT,bas merasa sekali coz kaki dah sakit de ...



Tin tin, grabvan berapa orang boleh muat eh? San Peng tu berbaloi pergi tak? Bolleh jalan kaki je ke dari platinum ke siam paragon tu?  thank you  
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 12:29 PM | Show all posts
inamess replied at 2-12-2019 12:24 PM
Tin tin, grabvan berapa orang boleh muat eh? San Peng tu berbaloi pergi tak? Bolleh jalan kaki ...

grab van nya x berapa ingat, 6-7 org kot

dari siam paragon ke platinum dekat

dari siam paragon-platinum nak ke san peng jauh sikit.
area china town.

kita org naik tren,kalau pergi family baik naik grab.


Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 12:56 PM | Show all posts

trip kali ni no train rasanya since bawak orang tua and kanak2 sekali.. 3 days amik supir untuk cover bangkok tour ke mae klong and floating market for one day tour .. then 2 days ke khao yai.. Total Baht12 000  utk satu van 13 paxs. Nasib lah rate baht tinggi sekarang kalau tak trip mesti lebih seronok.. *sigh* ... sampeng tu definitely grab for us.. tapi berbaloi tak nak gi? harga beza byk tak from pratunam? our last two days kami memang duk area pratunam market.. senang my parents nak gi beli beli in case they want to buy apa apa..

siam paragon -platinum tu dekat .. meaning  utk jalan kaki kan?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.262874s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list