Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
66896
View
36
Reply

Estima vs Vellfire

[Copy link]

Author: braun       Show all posts   Read mode

Post time 26-6-2013 12:57 PM | Show all posts
lurve82 posted on 26-6-2013 12:19 PM
Bagus thread ni sbb tgh usha estima...alphard/vellfire cam org anak ramai ok la..aku anak bru 2 je.. ...

amik odc,he2
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2013 12:24 AM | Show all posts
xpdckelate posted on 26-6-2013 12:57 PM
amik odc,he2

Akak aku pki odc...ok gak..tp rsnya minat estima lg kot walaupun xpenah bwk...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-7-2013 09:55 PM | Show all posts
azrilpower posted on 25-6-2013 02:31 PM
congrats bro...audio dr jepun ke apo? kalau jepun, susah lah ko nak baca ...aku dapat je keta te ...

Saya beli local audio product... So far so good.. Alhamdulillah cukup puas hati dgn vellfire... Nasib baik sy x jadi beli estima.. Klu tidak sure ralat... Bawak kt hiway steady je 170km/hr... Walaupun bukan 3.5 tp cukup puas hati... Cumanya masa kat hiway.. Windscreen cracked kene batu.. Elok je panjang cracknya... Crack jugalah hatiku... Tapi tetap bersyukur sebab cuma cermin yg pecah bukan misibah yg berat... Friday ni br nk claim insurans.. 3k.. Original.. Tambah duit sikit tampal balik security film...huh...
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2013 12:07 AM | Show all posts
aku suggest Toyota Vellfire 3.5 VL Edition




kawan2 pakai Estima menyesalll..................................................



Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2013 12:10 AM | Show all posts
Toyota Vellfire 3.5 VL Edition

harga RM 398,000kat Malaysia.....

ada sampai  RM 428,000.00

kat USA baru 60K USD....

apa la mahal sgt keta kat Malaysia nie...

owt Tuhan..............luluskan aku satu AP

agar aku melaram sikit dgn keta murah.......................................

Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2013 09:43 AM | Show all posts
Vellfire mahal sgt la...den xmampu
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2013 11:13 PM | Show all posts
tered urang2 kayos
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2014 11:44 PM | Show all posts
ambok posted on 9-6-2013 11:37 PM
ambik jer vellfire 3.5 VL (high spec)
ada pilot seat, sure nyaman anak-anak nak tido dalam perjalan ...

betul saya pun dah pakai estima 5 tahun bila tukar vellfire rasa mcm pindah rumah dr teres ke bunglow...
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2014 04:40 PM | Show all posts
baru beli Toyota Estima Model X di UK..recond dari
Jepun

Last edited by venom1 on 28-4-2014 04:41 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2014 06:30 PM | Show all posts
venom1 posted on 28-4-2014 04:40 PM
baru beli Toyota Estima Model X di UK..recond dari
Jepun

Kasi lah review dan pengalaman membelinya

Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2014 07:18 PM | Show all posts
Beli recondition car ni sebenarnya ikut nasib jugak..au beli kereta ni secara online tanpa tengok secara fizikal. Cuma melalui gambar di website autotrader.co.uk. Bila dah dapat kereta baru nampak ada scratch, pecah dan sebagainya. Tapi bagi aku benda tu semua boleh buat di Malaysia jadi asalkan enjin ok no problem.

Handling memang best..ambik selekoh tak bergoyang kuat dan rasa macam bawak kereta salun biasa. Aircond kat belakang ada (dua kiri kanan di setiap row), bonet belakang masih ada ruang untuk letak barang besar (in case macam kes aku stroller double decker tu muat).

Minyak full tank dekat 60 liter...sekali isi dekat Euro 80 tapi boleh tahan lama jugak..cruise dari Brussels ke Amsterdam dan patah balik ke Brussels (lebih kurang 450km) ada balance minyak lagi dan boleh stay dalam seminggu.

Cat Pearl White dan ada sign "No Wax". Model X jenis 4X4. Code ACR55. Milage 38K masa ambik di UK.

Enjin bunyi kuat sikit dan ada pengurangan minyak hitam tapi tak ketara. Kena check masa balik Malaysia nanti. Lain-lain ok tak ada masalah. Pintu side sebelah kanan fully automatik dan sebelah kiri manual. Dua-dua pintu vacuum door.

Aku harap kereta ni boleh bertahan another 5-10 tahun lagi..anak-anak pun suka naik Estima ni..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2014 07:19 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2014 03:08 AM | Show all posts
Oh estima....
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2014 02:47 PM | Show all posts
macamana dengan spare parts kat mesia ni....dengar cerita spare parts nya mahal.....kira parts kete mewah le walaupun beli recond..... toyota jual estima lebih dari 200k....alphhad 300k lebih.....pats dia mesti kaw kaw kan.... Last edited by dewamafia on 17-9-2014 02:49 PM

Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2014 08:57 AM | Show all posts
previa tu mmg mahal..aku mampu beli recond jah...next month kot bru dpt kete...

klu kete baru...odc tu pun dh ok kot..bru rm220k...
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2017 04:10 PM | Show all posts
ada sesiapa yg boleh suggest used car yg bagus.. sebab cadangnya nak ambik estima ...
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2017 04:41 PM | Show all posts
melmisha replied at 6-7-2017 04:10 PM
ada sesiapa yg boleh suggest used car yg bagus.. sebab cadangnya nak ambik estima ...

estima ok
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079187s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list