JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
14371
View
116
Reply

Sapa sini berangan nak bela sekor naga?

[Copy link]

Author: tyrande_81       Show all posts   Read mode

Post time 9-7-2013 03:54 PM | Show all posts
mokcik pun nak..yang ala2 saphira naga eragon tu..boleh kongsi perasaan and telepathy..sangat tangkas di medan perang..
dan boleh terbang dengan laju..
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2013 03:56 PM | Show all posts
kroit92 posted on 8-7-2013 03:00 AM
naga kau ni ikut spesis mana?  
kalau naga China, panjang je, macam Dragon Ball punya Shenlong  ...

Salam kroit,
lama tak nampak kat forum ni...
study mana sekarang?..
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2013 11:33 PM | Show all posts
boleh travel...macam neverending story..
save duit myk petrol..
tp kena keluarkn kos utk bg naga mkn plak..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-7-2013 11:41 PM | Show all posts



koleksi naga akak di sini
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2013 12:54 AM | Show all posts
mamaezah posted on 8-7-2013 12:09 PM
@skeezotone mesti nak khennnn

katne ada jual.. nk gak bela brg sekor dua.. hahaha

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2013 02:08 AM | Show all posts
Baru tahun lepas saya tahu rupa-rupanya naga tak wujud selepas membaca kat surat khabar.
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2013 02:56 AM | Show all posts
Last edited by craduza on 10-7-2013 11:48 AM

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2013 06:36 AM | Show all posts
voiletiris posted on 8-7-2013 10:52 PM
kalau naga aku taknak takut kalau dah dwasa naga tu membelit masa tidur..kalau rimau tu nak juga y ...

eh, rimau kalau dah besar still comel jugak ape,
aku kalau spesis felidae ni memang suka, gebu, comel
kalau rimau jinak, mau aku peluk hari-hari, buat bantal time tido
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2013 06:37 AM | Show all posts
yenil95 posted on 9-7-2013 03:56 PM
Salam kroit,
lama tak nampak kat forum ni...
study mana sekarang?..

salam yenil,
ada je kat sini, jadi silent reader, kadang-kadang kat bod lain,
ataupun reply thread, tapi lepas tu thread tu tenggelam

sekarang baru tahun ke-2 degree kat uiam
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2013 06:40 AM | Show all posts
tyrande_81 posted on 8-7-2013 10:40 AM
Naga spesis barat, yang ada sayap tu... itu baru hembus napas api. Boleh buat BBQ

naga hembus api, rare species lagi buas tu, bukan senang nak dekat,
hulur BBQ dari jauh boleh le
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2013 06:41 AM | Show all posts
mamaezah posted on 8-7-2013 12:08 PM
Sesungguhnya pengetahuan kroit ttg ilmu naga cukup dalam, Adakah Kroit Memiliki master dlm Bidang  ...

hasil daripada pengalaman main Dragon City dalam facebook
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2013 07:10 AM | Show all posts
haha.. mcm best je ni.. nk bela sekor..
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2013 11:16 AM | Show all posts
tingin la gak nk bela sekoq
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2013 11:52 AM | Show all posts
apedaa ko pya reason x masuk akal...
nk bela naga semata nk blk kg...
mak ko tgk terus pengsan...
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2013 12:54 PM | Show all posts
Kalo teringin sangat, pi main game, Dragon Story ke apa ke.. berapa banyak naga pun boleh bela..
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2013 01:53 PM | Show all posts
Apa kelas bela naga? Aku nak jadi naga terus... Hahaha, baru ar ganas... Ala2 jadian gitu...
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2013 11:56 PM | Show all posts
budakgraphic posted on 10-7-2013 01:53 PM
Apa kelas bela naga? Aku nak jadi naga terus... Hahaha, baru ar ganas... Ala2 jadian gitu... {:thumb ...

naga jadian?
weredragon..

were + dragon = wagon (?)

  

takpe, boleh travel jugak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-7-2013 03:32 AM From the mobile phone | Show all posts
spiderman80 posted on 10-7-2013 02:08 AM
Baru tahun lepas saya tahu rupa-rupanya naga tak wujud selepas membaca kat surat khabar.

Surat khabar mana tu? Selagi takde declaration kat buletin utama. Aku masih lagi percaya naga masih wujud
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2013 07:34 AM | Show all posts
Aku ada gak naga kat umah ...anak aku    beranak taun naga..suka mengamuk

suka gak naga merlin ...nama pa tah naga tu  

naga yg harry lawan dlm triwizard chalenge ok gak, ganas...tp kalah gak ngn harry..baik la bela harry potter tu jah
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2013 09:52 AM | Show all posts
kroit92 posted on 10-7-2013 11:56 PM
naga jadian?
weredragon..


Huhuhu, sampek hati ko smaakan aku dgn wagon tu?
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2013 11:58 AM | Show all posts
sebenarnye, naga ni wujud ke tidak ye...
ataupun hanya sekadar mitos
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-7-2013 12:41 AM From the mobile phone | Show all posts
edoraixora posted on 11-7-2013 11:58 AM
sebenarnye, naga ni wujud ke tidak ye...
ataupun hanya sekadar mitos

Mestilah wujud, skrg tgh sembunyi dan hibernasi. Kena baca mantera utk bangkitkan dia dari tidurr....
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2013 01:12 AM | Show all posts
TT cite nak bela naga cam cite nk bela kucen jer...


kalu saiz naga tu sgt besar, mana nk simpan lak?
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2013 01:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Gile ke apa ni  ? ada ke nk bela naga..

Naga mn wujud, sekadar citer dongeng je..sama mcm garuda jg.

klu wujud msti ada yg jmpa fosil dia.. Cam dinosour (blt ke eja) tu.. Dinosour
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2013 03:32 AM | Show all posts
dapat naga yg masa raya cina punya tu pun da syukur alhamdulillah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049293s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list