Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3120
View
10
Reply

[Edisi Math] matematik dalam bahasa melayu dan inggeris

[Copy link]

Author: akt132       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-7-2013 04:19 AM | Show all posts |Read mode
kini kebanyakkan sekolah adalah pengajaran sains ,matematik dalam bahasa melayu dan inggeris?atau bahasa melayu sepenuhnya?
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2013 09:52 PM | Show all posts
kan MBMMBI (memurtabakkan bahasa mulayu memperkosakan bahasa yinggeris) ganti PPSMI?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-7-2013 05:27 AM | Show all posts
kakikuDibibirmu posted on 20-7-2013 09:52 PM
kan MBMMBI (memurtabakkan bahasa mulayu memperkosakan bahasa yinggeris) ganti PPSMI?

kini ada  sekolah menengah 3 pengajaran,sama ada 100% inggeris atau melayu, atau inggeris mixed dengan melayu...
tetapi kebanyakan adalah mixed...ingin tahu sekolah anda adalah pengajaran jenis apa??
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2013 10:12 AM | Show all posts
akt132 posted on 21-7-2013 05:27 AM
kini ada  sekolah menengah 3 pengajaran,sama ada 100% inggeris atau melayu, atau inggeris mixed de ...

saya dah bekerja dah kak, dah lama dah tinggal kan dunia akedemia ini
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-7-2013 08:45 PM | Show all posts
kakikuDibibirmu posted on 21-7-2013 10:12 AM
saya dah bekerja dah kak, dah lama dah tinggal kan dunia akedemia ini

ok,hanya ingin mengambil tahu keadaan pengajaran sekolah kini..
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2013 12:20 AM | Show all posts
entahler..
skrg rmi dh follow pengajaran dlm bhs melayu balik...
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2014 08:20 PM | Show all posts
sian ngn adik aku....dari darjah satu sampai darjah 3 sains ngn math die blaja dalam english....nak darjah 4 blaja dalam melayu pulak....pening da die...nasib la die pandai...sekarang da darjah 6..but time aku ajr die aku still guna english....sbb da terbiasa...
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2014 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
skang dwi lagi kot. huhh
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2014 01:50 PM | Show all posts
rndu nyer nk blaja blk add math....
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2014 12:54 PM | Show all posts
Saya suka matematik dr sekolah hinggalah skrg dah kerja pun still suka lg. Even anak2 pun pandai matematik hasil ajaranku
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2014 02:18 AM | Show all posts
Dulu msa ngajar guna BM. Tpi kat MRSM ada yg guna BI rasanya.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.990865s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list